Mamici din Canada ( 7 )

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanadrag spune:

Corina,

Vezi ca la biserica "Toti Sfintii" poti duce haine de copilasi. Parintele Tanase de la Valea Plopului, un om extraordinar care are grija de copii orfani sau abandonati, ne cere sa-l ajutam cu ce putem. Transportul lucrurilor e asigurat de biserica. Eu am fost la Valea Plopului si am vazut cata nevoie au copiii aia de ajutorul nostru. Eu stau la Don Mills cu Sheppard, poate ne vedem...

Sa fim mai buni de sarbatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Fetelor, dragelor...
la ce temperaturi sunt acum pe aici (MTL) voi v-ati scos copilasii pe afara... a mea are 2 luni si 1 sapt. am scos-o cand eram mai cald pana acum 2 saptamani.. acum parca mi-e teama mai ales cand bate vantul asta care-ti intra si in oase. Pe la moluri si magazine mai mergem dar plimbarica pe la aer parca mi-e teama.. Am dreptate?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Eu o scot la plimbare zilnic pe gaza mea.E adevarat ca e mai mare dar poate daca ai folosi la carut o acoperitoare din plastis ar fi ok cu vintul sa nu-i bata in fata si apoi daca bb e imbracat bine nu vad de ce sa nu-l scoti la aer fie ele si doar citeva minute.
Cind e mai frig afara o iau pe gaza in brate si dau o tura de casa cam 10 minute asa numai sa ia aer curat.
Noi asa procedam.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Si eu il scot la plimbare zilnic, dar e mai mare. Inca nu e asa de frig si incercam sa stam cam o ora la plimbarici ca sa se obisnuiasca. Daca o imbraci bine si o pui in carucior acoperit eu zic ca poti sa o scoti cate putin 10-15 minute ca nu poti sa o ti toata iarna in casa, iar de acum va fi din ce in ce mai frig.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Cand nu pot scoate bebele la plimbare aerisesc foarte bine de multe ori casa in cursul zilei.
Bebele trebuie sa respire aer curat.
Nu stiu ce o sa fac la iarna, cand o sa inghete ferestrele si nu o sa le mai pot deschide! Doar suntem in Canada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Am sa-mi fac mai mult curaj si sa o scot si cand este mai frig... n-am acoperitoare de plastic.. cand am luat carutul nu mi-a trecut prin minte... dar am sa-i pun o paturica de pavaza...
De aerisit si eu aerisesc bine de tot in dormitor...poate am sa o imbrac bine si sa o tin in fata geamului deschis...
Inainte sa o am pe Mara ziceam ca nu o sa fiu o mama stresata ca altele.. si acuma sunt mai rau...Ce se schimba lucrurile dupa ce ai copil...
http://community.webshots.com/user/timea2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Oanadrag, da, stiu de Valea Plopului, de la noi a aflat preotul de aici de existenta lor de altfel. In actiunea aia e implicat sotul meu. Noi am mai incercat sa strangem bani pentru ei anul trecut.
Ceea ce fac eu e complet separat si este pentru copiii care au parinti, dar sunt extrem de saraci si hainele sunt un efort financiar deosebit.
Da, poate ne intalnim ca stam aproape una de alta.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Mamici din Canada, aveti sau cunoasteti copii care traiesc in provincie anglofona, dar merg la scoala/gradinita cu franceza ca limba de predare? Sau invers, daca traiesc in Quebec si merg la scoala in engleza?
Fetita mea o sa mearga in toamna viitoare la gradinita si am cunoscut un roman care e profesor de franceza aici si ne sfatuieste sa dam fetita la o scoala franceza pana in ciclul primar.
In cazul in care cunoasteti astfel de copii, cum se descurca ei? Dar parintii cu temele? Ca eu nu prea stiu franceza, ar trebui sa invat deodata cu fetita mea.
Voi v-ati gandit la asa ceva pentru copiii vostri?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Donia, am eu o prietena care are fetita in clasa 1 la French Immersion (sper c-am scris bine). Inainte sa inceapa scoala, fetita a fost la day-care in engleza. Cu scoala se descurca bine. In clasa intai au 90% din activitati in franceza, procentul scazand in timp. Scoala asta (nu stiu daca toate sunt la fel) are o perioada de cateva saptamani de acomodare a copiilor cu noua limba, iar la sfarsitul ei profesoara face o evaluare a elevilor. Acei elevi despre care ea crede ca nu vor face fata sunt retrasi si mutati la clase de engleza. In general, se pare ca cei care raman sunt emigranti, deoarece copii au trecut deja printr-o adaptare cu limba, sau sunt obisnuiti cu mai multe limbi si le e mai usor. Prietenii mei stiu franceza, dar nu la un nivel prea grozav.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Si eu am o prietena cu baietelul la scoala franceza (French Immersion). Din cate mi-a spus ea e bine sa faca copilul si ultimul an de gradinita in franceza (nu stiu daca e obligatoriu. Am inteles ca se invata mai multa carte la aceste scoli. Si eu m-am gandit sa o dau pe Laura la asa ceva.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput