Mamici din Canada ( 7 )

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanadrag spune:

Draga Corina,
Cred ca ne cunoastem deja.De la botezul lui Matei, ala mic al Amaliei. Eu nu prea am retinut numele pe acolo, dar am intrebat-o pe Amalia si cred ca tu esti. Mai ales ca sotul tau se ocupa de campania asta si eu de la ARC am aflat. Poate ne vedem cand vine Amalia din Ro. Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Uf, Oana si eu care credeam ca au inceput oamenii sa auda si sa se sensibilizeze vis-a-vis de copiii aia nefericiti. Dar tot acolo am ramas, la prietenii prietenilor...

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Donia, baiatul meu cel mare merge la French Immersion. Cum apartinem de TDSB (toronto district school board), a inceput french immersion in senior kindergarden. De descurcat se descurca bine, eu cu temele nu am probleme, ca stiu franceza, dar.... sunt destui copii la Danut in clasa ai caror parinti nu stiu franceza si se descurca OK (copii la scoala.... nu stiu parintii ce fac ). Baiatul este acum in clasa a III a, citeste in engleza (a citit seria Harry Potter asta vara... toata....), citeste in franceza si mai putin in romana (ca ne straduim sa-l ducem sambata la scoala romaneasca), dar vine si asta cu timpul. Parerea mea este ca asta-i momentul cel mai bun pentru copii sa invete mai multe limbi, le vor invata natural, fara efort. Si niciodata nu strica sa stii una in plus!

Mergi la inceput

Draga Corina,
Pana la urma de noi depinde ca sa dam sfoara-n tara despre ce se intampla. In felul asta poate reusim sa-i sensibilizam si pe altii. Cu toate ca si aici viata este grea pentru unii. Eu le-am mai spus si altora despre proiectul asta, as vrea sa-l ajut pe parintele Tanase. Este f bun prieten cu familia mea. Sa vedem daca iese ceva. Vorbim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Parca incepe sa ma atraga si pe mine ideea asta cu french immersion. Roxana e acum la day-care in engleza si aprins foarte usor limba, sper sa ii mearga usor si la franceza. Mai avem cateva luni de gandire.

Cricor, eu nu am prea multe hainute, ca nu suntem de mult in Canada si oricum as vrea sa le pastrez pentru ca mai vrem un bebe. Dar aici in orasel mai cunosc cateva mame romance si le voi intreba daca nu au ceva de dat, in cazul asta le voi trimite eu in Toronto. Oare ar merge stranse si haine de adulti?
Eu mai degraba as fi disponibila cu ceva banuti pentru a plati transportul.
Cam cand crezi ca veti organiza transportul? Care ar fi termenul limita pentru colectarea de haine?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Donia, nu exista limita de timp. Ieri am vorbit pentru transport si am descoperit cu surprindere ca e mult mai mult decat stiam eu (inca mai cred ca n-am inteles eu bine, o sa sun dinnou), e drept ca mai putin decat cu Canada Post. Ca sa trimit prin firma asta pachetele trebuie sa aiba minim 50 pounds, asa ca pana strang eu atatea haine cred ca se face primavara.
Eu strang haine doar pentru copii deoarece fetele din Romania de pe site stiu tot felul de familii care au nevoie si stiu exact unde sa la trimita.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Mamici din Canada, am si eu o intrebare..am o durere cumplita de mijoc care ma tine in casa..nu pot sa merg , nu pot sa stau pe scaun:(((cu ce as putea sa ma tratez aici, mi-am terminat unguentele din Romania:(((Am facut o radiografie cand eram in tara, rezultatul: ultimile doua vertebre imi taseaza un nerv acolo..nu pot sa explic medical.... in fine sunt niste dureri insuportabile:((si nu stiu cu ce sa-mi dau, ce sa mai fac. Am facut bai cu sare, apa fierbinte la mijloc, sare incalzita la mijloc, unguent diclofenac, nici eu nu mai stiu ce:(((Poate imi dati voi un sfat.
Va multumesc, Romaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Fetelor,

Spuneti-mi va rog, deci in Ontario exista si gradinita in franceza si daca da, de la ce varsta? La scoala la French Immersion se face numai franceza sau si engleza si daca se face si engleza atunci din ce clasa?

Romaria, de ce nu vrobesti cu medicul de familie? Probabil ti-ar fi indicate niste sedinte de fizio-terapie, pentru dureri crunte se foloseste demerolul dar acesta e f f tare.

Pupici

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Uite aici mai multe informatii despre French Immersion: http://www.tdsb.on.ca/programs/French/default.asp?cat=1

oanadrag si eu am fost la botezul Amaliei:)

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Stiu Cata, am remarcat-o pe fetita ta cuminte si ma gandeam cand o sa fie si al meu asa. Nu este atat de cuminte, dar macar am trecut de faza cu plansul toata noaptea. Asta ii spuneam si Corinei, ca doarme toata noaptea. Acum suntem la faza cu dintii si am inceput iar cu maraiala. Laura ce face? Am inteles ca ai gasit pe cineva sa stea cu Laura. Ferice de tine, ai scapat de stresul cu bunicile pe cap. Vezi ce informata sunt? Stiu tot din umbra .
Mai e cineva de la Amalia de la botez?

Mergi la inceput