Mamici de sept-oct 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
marimar spune:
FELICITARI GAROFITZA, NATURE SI AMOODIA PENTRU BEBELUSI !
SA FIE CUMINTI SI SANATOSI SI MAMICILOR RECUPERARE RAPIDA !!
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
georgiana.david spune:
Multumesc Mihaela pentru raspuns, o sa mai incerc. Chiar asa neindemanatica sunt?
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://photos.yahoo.com/giorgios72
cali spune:
Buna seara la toate mamicile si bebeii,
in primul rand felicitari tuturor noilor mamici, sanatate multa la bebei, si multa bafta celor care urmeaza sa nasca!
ca si Georgiana, nici eu nu pot intra decat foarte rar, baietelul meu imi ocupa tot timpul.. ziua doarme si nopatea e mai mult treaz. Nu stiu cum as putea sa-i schimb programul, poate imi dati idei. Am incercat si cu suzeta, nu merge. Ziua suge foarte putin, adoarme la san, iar noaptea se trezeste din ora in ora, cateodata nu doarme 5 ore la rand, asa ca sunt in urma cu somnul.
si eu ma chinui la curatirea nasucului.. este obligatoriu in fiecare zi, sau numai cand e nevoie?
Georgiana, cum prepari ceaiul de fenicul? am inceput si eu sa beau, dar parca nu prea are efect.. beau cam 1,5 l pe zi, ma gandesc ca nu-l prepar ca lumea, pe prospect scrie 2 lingurite la 200 ml de apa, asa faci si tu?
Ce mancati cand alaptati? Fructele crude sunt permise? de fapt merele crude? pentru ca mie imi plac f mult, dar cineva mi-a spus ca nu ar fi bune, decat fierte, in compot..
O seara linistita in continuare si sanatate multa la bebei!
Cali
blue77 spune:
Salut fetelor!
Cali in ceea ce priveste fructele...pot sa-ti spun ca eu am mancat si nefierte in compot sia fost ok , nu a avut colici din cauza asta dar nu toti copii sunt la fel.Tu trebuie sa incerci sa introduci ce vrei sa mananci incet in alimentatia ta si sa vezi cum reactioneaza bebe, te sfatuiesc sa mananci dimineata mai ales ca daca e sa aiba colici sa nu fie noaptea ca e ma dur de luptat cu ei.
Si eu m-am tot ferit de toate pana cand mi s-a parut ca se chinuie sa iasa la toaleta si atunci am inceput sa ma alimentez corect cu fructe , suc de portocale ...tot ce mananc de obicei chiar si cacao , si am vazut ca le suporta bine si atunci am continuat.
Bineinteles cu ceaiul de fenicul aferent , 600 de ml seara mai ales.
Bafta ! si cat mai putini colici!
Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/
CRISMIR spune:
FELICITARI GAROFITZA,AMOODIA SI NATURE PT BEBEII!...sa va traiasca si sa fiti fericite alaturi de ei!...multi pupici de la noi
!
Fetelor eu tot cu burtica sunt ,si numai pot dormii,ma apuca contractiile uneori dar dispar dupa jumatate de ora,deci nu am mers la spital...si mor de nervi ca nu mai am rabdare si ma cert cu toata lumea din casa...
DANYCE,tu ce mai faci?...cum te simti,sau ai nascut deja?...ca am vazut ca nu ai mai intrat...
Mamicilor va urez nopti cat mai usoare,ca am citit ca sunteti in urma cu somnul!...si bebeii cu cat mai putini colici....imi place ca citesc si invat de la voi,sper sa fiu pregatita cand va fi momentuL
.
Mirela si bebele,39 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian
lorena_andreianu spune:
Pupici proaspetelor mamici si bebeilor lor!
Cum zicea si Cali, bebe imi ocupa mai tot timpul... Supt, schimbat, admirat ... abia mai pot intra sa vad ce mai faceti... iar de scris mai greu.
De vreo 2 nopti ne incearca si pe noi colicii, insa nu tin mult... Voi, pe langa ceai de colici ce dati la bebei?
Azi mergem si noi la cantarit, sa vedem cum stam, ca de cand am iesit din spital nu l-am cantarit deloc.
Altfel, ieri am iesit pentru prima data in masina si bebe a dormit ca un urs in scaunelul lui... a ratat el multe, dar cel putin a fost linistit.
Curaj celor care mai au de asteptat (Mirela mama, cat mai stai? ) si asteptam sa infiintam o data clubul mamicilor...
Va pupacim si pe curand. si
Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian
alinah spune:
Felicitari Amoodia, Nature si Garofitza
Refacere usoara si bebei sanatosi si mancaciosi dar necolicosi
Danyce, imi pare rau ca trebuie sa treci prin emotii cu bebelina ta si chiar daca a doua eco a iesit la fel...poate totusi greseste...sau cum a zis dr. e ceva care se rezoarbe sau operata in viitor. Eu m-am operat de chist ovarian acum sase ani si dr mi-a zis ca a fost din nastere. Totul a fost ok, fara probleme. Chiar si Armin, meu, s-a nascut cu un chistuletz mic in gurita, doctorul mi-a spus sa nu-mi fac probleme, ca se va retrage. Se vedea, eu am crezut ca e deja dinte
. S-a retras cred ca in vreo luna de zile. Sper si la tine sa fie la fel, sa nu fie nevoie de o viitoare operatie, sa se retraga de la sine. Multa sanatate si nastere usoara.
Eu folosesc pompitza de la Nuk. E folositoare, ce scooooot din nasuc...Ce e drept iti tb un pic de indemanare, dar vine cu practica, totul e sa fie pompitza bine bagata in nara ca sa creeze vacum. Eu nu-i tin nara cealalta acoperita...asa ar tb sa respire pe gura.
Calinu cred ca e nevoie sa cureti nasucul in fiecare zi, ci de cate ori vezi ca se vede ceva. Iti dai seama si dupa cum respira, se aude un pic de fonfaiala, plus sta cu guritza intredeschisa.
Cu fructele (mere si piersici)...si eu am mancat putin pe la inceput, cand nu stiam ca pot da colici si nu pot sa zic ca a reactionat rau. Oricum, acum le evit, de frica sa nu. O sa incerc sa le reduc dupa 3 luni-3 luni jumate, cand se zice ca n-ar mai avea colici. Incearca gradat, azi un mar, vezi ce se intampla...maine 2...fiecare reactioneaza altfel. Poate nu o sa fie problema pt el.
Pentru curatzarea nasuclui, nu stiu daca la voi o sa mearga, dar puteti incerca....pentru a nu mai plange la "operatiunea" asta, eu stau cu degetul meu mic in guritza lui. Ii place la nebunie degetul meu si sta cumintel, probabil toata atentia e pe deget si nu pe ce fac eu in nasul lui meu doarme de la un timp incoace regulat cam 6 ore fara pauza pe noapte, adica de pe la 12 noaptea pana la 6 dimineata
Ce biiine
Fetelor, care aveti bebelusi mai mari, viseaza urat ai vostri? M-a speriat azi-noapte Armin S-a mai intamplat, dar nu asa "violent"...se albeste la fatza, respira foarte des, ca o mica gafaiala si apoi incepe sa planga taaare, urlete pentru vreo 20-30 secunde, apoi doarme mai departe. Azi noapte a facut asa de doua ori si a mai "chitzait" putin intre. Am stat o ora cu ochii pe el sa nu cumva sa se intample ceva.
In rest suntem bine, gangurim si am inceput sa ne interesam de baby-gym
Roandre, nu stiu exact cum e cu cruciulitza de botez. Poti cumpara si apoi sfinti, mai bine inainte. Eu zic ca mai bine vorbesti cu preotul la care v-ati inscris, ca mai fiecare are "ritualul" lui.
Numai bine!
Infrant nu esti atunci cānd sangeri,
Nici ochii cānd īn lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
Sunt renuntarile la vis. (Radu Gyr)
Poze Armin
frosa spune:
Garofitza , Amoodia, Nature, sa va traiasca bebelusii.
georgiana david cel mai bine desfunda nasul pompa aceea gen para (se gaseste la farmacie este romaneasca sau poloneza) si eu am avut una de la chico si nu era buna de nimic. Razvan al meu a fost racit saptamina ata deci sunt experta in desfundarea nasului acum. Tipa rau de tot cind ii desfund nasul dar nu am ce sa fac. Ii pun picaturi cu ser fiziologic si dupa astup o nara si trag din cealalta cu pompita.
Noi avem la 1 luna si o saptamina 4.200 (ii dau numai sin) , sper ca este ok. Program de mincat nu prea are, maninca cind ii este foame se poate intimpla sa fie si la 1 ora si jumatate.
Baita ii fac cu apa de la robinet.
Roandre si al meu da afara si pe nas i-mi este asa de mila de el, prima oara m-am speria dar doctorita a spus ca este ok.
Ralucule draguta povestea ta si haioasa, ca de obicei. Sa-ti traiasca bebelusul.
Succes si mult curaj mamicilor care urmeaza sa nasca.
iulyp spune:
Buna fetele!
Se pare ca bebelina mea s-a invatat cu biberonul ca cu tzitzi se cearta, sta cu ea in gurita si asteapta sa curga numai ca tzitzi curge dar nu curge ca la biberon si cum nu prea e atenta se ineaca. Mai fetelor celor care le curg sanii, Lapticul ce culoare are? Al meu e cam incolor si daca insist devine si alburiu. Azi o sa-mi cumpar a doua pompa de muls pt. ca pe prima am sterilizat-o si am stricat-o. Cu domnisoara mea cea lenesa care prefera sa doarma la san in loc sa suga eu irosesc bunatate de laptic cu anticorpi si poate si cu ceva proteine asa ca m-am hotarat sa ma mulg si sa-i dau cu biberonul. Sa-mi ajute Dumnezeu sa reusesc sa duc la bun sfarsit planul asta ca sincer imi pare rau de lapticul care i9mi sta pe bluze si tricouri de am ajuns sa ma schimb mai des ca bebelina.
Felicitari proaspetelor mamici Nature, Garofitza si Amoodia sa va traiasca copii si sa va bucurati de ei, sa fie sanatosi si mancaciosi si necolicosi.
Fetelor vreau sa va anunt ca peste 2 sapt. si noi facem botezul printzesei, asa ca cele care faceti botezul sapt. asta sunt cu ochii pe voi sa vad ce si cum va pregatiti ca sa iau lectii sa nu cumva sa gresesc ceva pt. acest eveniment foarte imp. Noi vrem de botez sa cumparam un tort si sa-l personalizam cu un mesaj mai special. Astept idei de la voi, poate ma hotarasc si eu pana sapt. viit. cand il comandam.
dulci de la Aura si bebelina ei dulce.
frosa spune:
lorena andreianu eu am dat pentru colici Sab Simplex, acum nu-i mai dau pt ca nu mi se pare ca are si oricum i-am dat si citeva siropuri pt. raceala saptamina care a trecut si erau prea multe. La primul copil am dat si Bonisan ... din pacate nu prea folosesc la nimic, cind are colici tipa oricum. Primul meu baiat cind avea colici urla in toate pozitiile , dupa toate siropurile si cu toate prosoapele calde la burta.