Mamici de sept-oct 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 4
papadie spune:
Ralu sa va traiasca puiutzul, sa fie sanatos, necolicios si mincacios si ami ales sa aibe o gura maaare ca mamikutza lui scumpa
Pupicei marunti de la Catrina. Felicitari Ralu ai vazut ce faptura perfecta ai adus pe lume?
Papa, juma de neuron calare pe juma de iepure skiop si Catrina, sfarma pietre, rupe tzitze
alinah spune:
Ralucule, sa-ti traisca flacaul, frumoasa povestea, frumos voinicelul, perfect, cu toate la locul lor , temerea cea mai mare a mamicilor.
Misholina, felicitari , sa-ti traiasca bebelina, sa fie sanatoasa si tu sa te bucuri de ea!
Violeta, cred ca azi iti declanseaza nasterea....nastere usoasa si sa ai un sanatos!
Iulyp, Mina, despre greutatea bebelusilor. Intr-adevar, 30 g la 2 saptamani e ff putin, dar poate e doar o scurta perioada si apoi isi revin la normal si nu e nevoie de formula. In spital mi s-a spus ca un bebe trebuie sa ia in greutate cam 150 de grame pe saptamana...asta probabil primele luni. Se pare ca eu am lapte bun, ca mi-a luat cam 300 pe saptamana Dar in schimb nu vomita mai deloc. Si nu pot sa zic ca mananc dupa carte, nici mult nu mananc, beau cafea injumatatzita cu lapte, mananc ciocolata. Plus eu habar n-am cati ml de lapte baga in el la o masa! In schimb, inca ii dau de cate ori cere, inca nu i-am facut program. Cere foarte des ziua, chiar si la jumatate de ora, dar noaptea ma trezeste o data, iar in ultimul timp, chiar deloc...adica la vreo 5-6 ore. Eu cred ca tzine de la corp la corp, de la copil la copil. Unora li se opreste laptele chiar daca au mancat sanatos. Asa e dictat de organism, n-ai prea multe ce face. O cumnata de-a mea a alaptat un copil 3 saptamani iar pe celalalt 4 sapatamani. Atat a avut lapte. Cred ca si asta e genetic programat.
Eu n-am observat vreo modificare a cantitatii de lapte la 3 saptamani.
Danina, inca putin si te vezi cu bebe. Joi ai numai control sau mergi pe cezariana?
Lorena frumusel baiatul tau , refacere usoara!
Roandre parca ai zis ca ti-a venit ciclu. Cum ai facut diferenta ca nu sunt inca lohii? Ca si la mine de 2 zile imi curge putin sange, dupa o pauza de vreo doua saptmani de la incetarea lohiilor. Ma gandesc inca s-o curatza uterul sau o fi inceput de ciclu? Tie ti-a venit mult sau putin?
Chestia aia cu parfumul, auzisem ca nu te-ar mai recunoaste copilul si refuza sanul. Pana la urma n-am mai rezistat sa miros ca o ceapa si m-am dat cu parfum. N-am avut probleme, a mancat la fel ca inainte. Dar m-ai speriat cu alergiile...
Infrant nu esti atunci cānd sangeri,
Nici ochii cānd īn lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
Sunt renuntarile la vis. (Radu Gyr)
Poze Armin
danyce spune:
Salut, fetelor,
Scriu si eu in sfarsit, dupa ce m-am linistit putin. Am fost azi la control si la ginecolog si la moasa si, daca la CTG a fost totul Ok si inimioara era in regula si aveam si ceva contractii, la ecograf a decoperit ginecologul un chist ovarian la bebelusa. Nu era insa sigur 100% si de aceea mai trebuie maine sa repet operatiunea si sa vad ce imi zice. Eu am plans cateva ore bune de atunci si m-am tot intrebat cum de poate avea un bebe chist ovarian. Voi ati auzit de asa ceva? Mi s-a mai spus ca in majoritatea cazurilor se retrage de la sine si ca e destul de frecvent la fetite doar ca nu se depisteaza deoarece nu toata lumea mai face ecografii asa tarziu sau nu duce asa de mult sarcina.Pasarica mea de pe creier ma intreaba insa ce se intampla oare daca nu se retrage de la sine ca in privinta asta nu m-a lamurit nimeni. Eu sper inca sa se fi inselat si maine sa primesc alt raspuns la urmatoarea ecografie. Moasa m-a verificat si a constatat ca nu sunt inca dilatata, dar colul e plat (asa s-a exprimat ea; cred ca e ceea ce voi numiti sters). Daca nu nasc zilele astea o sa am parte de controale zilnice pana joia viitoare dimineata cand ar trebui sa ma internez sa-mi induca nasterea.Cam astea ar fi noutatile noastre.
Sper sa nu va fi zapacit prea tare de cap.
Pupici pe bebei si burtici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
gstavarachr spune:
fetelor, cu intarziere va anunt ca pe data de 24.09
( dpn 30.09 ) an nascut un baietel - david erik -
de 2650 gr si 49 cm.
celor care ati nascut, sa va traiasca bebelusii, iar
celor care urmeaza sa nasteti va urez nastere usoara.
va pup , gianina
roandre spune:
Raisa, bebelina mea nu gangureste inca. Tot astept sa inceapa sa am si eu cu cine sa vorbesc.
qstavarachr, felicitari pt bebe David Erik si te asteptam sa ne spui ce mai face bebele si cum a fost nasterea.
Alinah, mie doctorul mi-a spus ca e ciclu cand am fost la controlul de 6 sapt. La mine lohiile s-au oprit dupa 5 sapt iar dupa o saptamana (inainte cu o seara sa merg la medic la control) am avut o sangerare. Eu am crezut ca se mai curata uterul desi o saptamana inainte nu mai curgea nimic. A fost putin cantitativ, a doua zi chiar nu mai aveam mai nimic dar doctorul a zis ca e vorba de ciclu. Deci eu zic ca si la tine au venit "rusii". Si la mine a fost foarte putin si m-a tinut cam 4 zile cate o picatura-doua.
Referitor la parfum am spus si eu ce mi s-a spus in spital. Acum si eu ma mai dau cu parfum dar nu folosesc unul foarte tare si bebelina vad ca nu zice nimic.
Danyce, nu-mi dau seama cum a putut sa vada medicul chist la bebe. Eu zic sa astepti pana nasti si sa nu te mai gandesti la asa ceva.
Am vorbit astazi cu Eliana si nu a nascut inca, se simte foarte bine. Nu a mai intrat pe net pt ca nu mai are conexiune.
Va pup si ma duc sa-i fac baie bebelinei!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
CRISMIR spune:
Buna fetelor!
RALUCULE,felicitari inca o data pt bebe,si mai impresionat cu povestea ta,ca de obicei o super povestitoare....sa va traiasca Tristan si sa va bucurati toata viata de el...!
Felicitari fetelor care au mai nascut si multa bafta celor care urmeaza!
Eu tot in asteptare,ca si DANYCE,e adevarat ca la mine mai e pana la data,dar m-a inebunit doctorul asta de 2 saptamani ca nasc din clipa in clipa...e adevarat ca m-am dilatat 2 cm(ceea ce nu cred ca e mult),dar nu am contractii si inca nimic altceva...asa ca stau si tot zic,poate azi poate maine.
Va pup fetelor,si pe bebeii nascuti si cei din burtici!
Ah,am si eu o intrebare pt mamici...ce temperatura trebuie sa aiba apa pt baita bebelusilor,si puneti apa calda de la robinet direct sau o fierbeti?...va multumesc!
Mirela si bebele,39 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian
danina spune:
Buna mamici , burtici si bb
Alinah joi merg doar sa vedem daca are de gand sa iasa m-am hotarat pt nastere naturala cu epidurala daca vrea daca nu asta e cezariana oricum mie imi este frica de amandoua.
Danyce stai linistita ai sa vezi ca v-a fi bine nu are cum sa fie chist asa devreme cred ca abereaza dr. Astapta sa nasti si ai sa vezi nu te intrista bafta.
Ralucule frumoasa povestioara ta si cand te gandesti ca e reala ma bucur ca nu e asa de rau precum imi imaginez eu. Sa iti traiasca feciorul, sa fie sanatos si voios.
Danina si bb 38 sapt
iulyp spune:
Buna fetele!
Imi doarme si mie bebelina si am reusit sa mananc ca imi era o foameee...
Mai fetelor aseara mi-a mancat printzesa de m-a speriat. O tineam la san de vreo ora sau mai bine, i-a dat tati apoi 30 ml laptic formula pe care l-a terminat imediat, apoi i-a dat ceiut pana am mai preparat eu inca 30ml laptic pe care l-a baut foarte repede, dupa care a mai papat si san. M-a socat. Imi era frica sa nu i se faca rau. A si varsat ce-i drept dar mi-a ramas apoi copilul asa cuminte fara sa-si mai suga degetelele de am crezut ca a patit ceva. Nu-mi venea sa cred ce copil cuminte am. Si alt eveniment important: Dupa ce am cumparat supzitoare cu glicerina si am hotarat sa mai amanam inca o zi folosirea lor, aseara, probabil de la combinatia san-formula-ceai-formula-san mi-a facut bebelina cacutza.De aseara de frica sa nu pateasca fata ceva de la atata mancat am pazit-o toata noaptea, la fiecare suspin si la fiecare miscare eram cu ochiul meu de vulturica pe fatuca ei sa vad ce se petrece. Mi-a mai varsat putin si pe timpul noptii, dar cum va spuneam eu la datorie cu ochiul pe ea. Mai nu de vreo sapt. doarme cu ni in patul cel mare iar patutul ei e depozit de lucrusoare.
Mina sper sa treci cu bine peste aceasta perioada. Ti-e la dispensar ti-au cantarit copilul si au constatat ca n-a luat decat 30g in greutate sau l-ai cantarit tu acasa? Eu poate mai fac rost de un cantar in wk asta sa mai verific greutatea bebelinei, ma gandesc ca poate nu e bun cantarul meu. ricum seara eu continui sa-i dau formula sa fiu sigura ca nu ii mai este foame.
Ralucule frumusica foc povestea ta. Sa-ti traiasca flacaul si sa va bucurati de el si sa va pupaciti in continuare in 3.
Danyce eu cred ca s-a inselat dr. Eu n-am mai auzit de chist ovarian la bebe. Iti tin pumnii si sper sa fie b.b sanatoasa.
Lorena ti-am vazut pozicile. Superb flacaul tau. Sa va traiasca si sa va bucurati de el.
Garofitza nasti azi asa cum ai zis? Daca da iti urez sa ai parte de o nastere ca a mea daca nasti natural.
Crismir eu pt. baita bebelinei folosesc apa de la robinet si o incerc cu cotul sau cu partea anterioara a incheieturii mainii, sunt zone sensibile si daca pe tine nu te arde atunci e ok pt. bebe.
Va pupacim si ne mai citim noi. Azi nu cred ca am vreo sansa sa mai intru pt. ca dupa-amiaza bebelina nu-mi doarme mai mult de 10-15 30 minute dupa care vrea tzitzi.
ralucule spune:
CRISMIR apa la baie tre sa fie de 37 de grade, eu pun apa de la robinet. Azi mi-a venit asistenta acasa, si am facut impreuna baia copilului, am pus apa in cadita, termometrul in cada cand o aratat 37 de grade l-am bagat mai intai cu picioarele apoi cu corpul, l-am plimbat in cadita pe brate, si cu un prosopel l-am spalat, in apa nu am pus nici un fel se shampon, sau sapun ca cica ii usuca pilea acum, inca nu e nevoie de shampoane sapunuri, l-am frecat cu prosopelul pe la plici, si am dat si pe par, si gata. Apoi l-am sters pe la plici am dat cu un prosopel umed pe care am pus niste ulei de copil, a zis asistenta ca dac anu merge bine cu uleiul ala sa pun ulei de masline si gata.
Mi-a mai zis asitenta asta ca e bine sa spal hainele copilului cu ale noastre, ca sa nu il tin in steril ca e fff bine ca am catel care tre sa il miroasa pe Tristan.
Mai multe nu mai stiu ce sa va zic
Al meu Tristan doarme si mananca la 4 ore si plange cand ii e foame sau e cu caca, si cica e fff sanatos si puternic asa zic toti doctorii , multumesc lui Dumnezeu pt asta
fetelor va pup acum pt moment mai revin
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
mina spune:
Salut fetelor
Va multumesc pentru incurajari. Eu ma tin viteaza si sper ca in saptamana ce urmeaza sa recuperam sau macar sa incepem sa crestem.
Iulyp, mi l-a cantarit doctorita, deci evolutia s=a constatat pe acelasi cantar. De ieri mi=am cumparat si eu cantar ca sa vad cum evolueaza si ce am masurat eu aseara nu coincidea cu ce masurase doctorita dimineata. Important e cat adauga.
La mine alta belea: ma doare o masea de minte care vrea sa iasa si nu poate de-mi vine sa fac alpinism Promit solemn ca daca termin cu alaptatul imi revizuiesc atitudinea si dantura
Crismir, pentru baita lu Puiu' eu folosesc apa de la robinet. Si in maternitate le facea baie tot cu apa de la robinet. Tempertura apei trebuie sa fie 37 grade. Cel mai convenabil e sa-ti cumperi un termometru pentru apa de baie, sunt f ieftine si te scutesc de o grija.
Ralucule, sa-ti traiasca baiatul si sa va bucurati de el. Sanatate la amandoi va doresc.
Mihaela, din ce spui tu parca si la mine ar veni ciclul. Sunt un pic derutata ca stiam ca primul ciclu dupa nastere e f abundent.... Saptamana viitoare ajung si eu la controlul de 6 saptamani.
Gata, acuma trebuie sa va las ca Puiu' are zi de scartziala.
Pupici
Mina