Bebelusi de iulie-august 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by butterfly

De fapt voiam sa va intreb, poate sunt eu intr-o ureche: voi lasati bebeii singuri in casa si cam cit?

http://community.webshots.com/user/fluturas1976
Florina si bb Teodor cel scump (7.06.2004)

NU, NU si NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Copila mea se mai ineaca in timpul somnului. Se poate intimpla as regurgiteze sau sa verse...ce te faci??? cine-l ia in brate daca tu este mesageru' cu legume??? bey Catrina era sa muara noroc ca fusei pe faza s-o iau in brate si mi-a tras un jet de numa dupa ce tusise, daca nu eram linga ea??? Mi-e groaza sa ma gandesc:-(
NU lasati copiii singuri nici un minut sau bagati un baby phone...desi in cazul meu ar fi fost tardiv ca se ineca pe tacutelea saraca nij nu putea sa scoata sunete....doar o vedeam cum casca in disperare si-i curg lacrimi. Aaaaaaaaaaa ce m-am infuriat fitzar legumilii de ris :-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

salutare !
de ieri dupa amiaza ghemotocul meu este foarte agitat ... da din maini si din picioare , se screme se face rosu la fatza si plange intr-una ... cand nu doarme sau mananca , plange .. nu l-am mai vazut zambind de nu stiu cand ... cand ma vede se incrunta in brate se mai linisteste dar nu intotdeauna ... oare asa se manifesta colicii ? se screme tot timpul dar nu este constipat ... oare este cazul sa ma duc sa-i fac o ehografie ?
sau poate fi indispus ... de la vreme probabil ..nici nu stiu ce sa mai cred .. este tare aiurea sa nu stii ce are ... si cred ca-mi revine si paranoia
azi noapte a adormit pe la 2 si s-a trezit la 7 ..
voi ati scos bebicii afara ? este tare frig si sincer nici nu am cu ce sa-l imbrac .. am gasit pe site-ul reclamamascata niste hainutze dragutze de iarna pentru bebeluci asa mici de la firma Azurii
recomandati-mi va rog frumos un loc in Bucuresti de unde pot cumpara un trusou fain pentru botez ...
pupici mamici si bebici
simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Florina..nici eu nu-l las singur in casa pe al meu. La fel ca Catrina si al meu se inneaca cu laptic/ceai siinca nu stie sa se descurce singur. Plus ca ieri de ex se juca si s-a intiors pe stinga si a ramas mititelu acolo, numai putea sa se 'redreseze'. Pe mine m-a distrat cum se statea el cu minutele in gura si vvroia sa revina pe spate...de are fundul greu si nu stie ca minutele il pot ajuta.
Asa ca sunt NU ptr lasat singur in casa.

Blue Angel...s-ar putea sa fie colici, dar daca este numai o zi/doua se poate sa fie si de la schimbarea de vreme...mie asa mi-a spus dr.

Ce-i cu Roxi?

noi am reusit sa iesim afara CU CACIULA PE CAP/OCHI din cind in cind...a dormit puiul meu, am gfacut cumparaturi si binenteles cum am intrat in bloc...scandal de zile mari, cind s-a trezit el asa imbracat.
Nu stiu cum o sa reusesc sa-l scot la iarna ca eu am transpirat toata pina am reusit sa-l imbrac pe el si sa ies, apoi afara mi-a fost asa de frig. Am ptr el de la nepotica mea un combinizon ...ciclam..e cam de fetite ( i-am facut si poze cu el ) dar cred ca e cea mai buna solutie..ca pina ii bag pe cap o bluza + jacketa se incalzeste...asa in ala il pun direct si-l inchei in lift ( ma gindeam eu )
Acum se joaca in 'gym mat'si are atirnate la nivelul piciorelor nistre zdranganitoare pe care le loveste cu foc si un ocopus fff colorat la care se zgiieste de mama focului...si care -i place la nebunie.
Apropo...bbvostrii cind sunt foarte activ si se bucura/agita mult dau laptic afara? Al meu da dupa ce se bucura si dupa ce face kk cel putin..o gramada ..chiar daca a mincat acum 2 h !!!

Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

Florina , nici eu nu l-as lasa singur ... Doamne fereste cate se pot intampla ... el este acum pe primul loc .. si ce daca il idolatrizezi ! doar e al tau , nu ? si merita toata atentia !!!
nici noi nu am asteptat prea mult ajutor din partea rudelor ... avem o doamna care vine si face curat si in rest de descurcam singuri ... nu prea ma indur sa-l las cu altcineva ...
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Sa stiti ca eu il mai las pe al meu singurel tot asa 5-10 minute pana la paine si inapoi.Si eu stau toata ziua singura cu el acasa si nu ma descurc singura,trebuie sa ies macar la o paine si atunci il las singur.Chiar si acasa fiind voi stati tot timpul cu ochii fix pe ei cand dorm,deci se poate intampla sa vomite si cu voi in casa. Chestia ca sa nu mai vomite (valabila in cazul nostru) este ca dupa ce mananca si ragaie, il tin vreo 15 minute in brate in pozitie verticala si apoi il pun in patut.daca il pun imediat dupa ce a mancat si ragait sigur vomita. Daca este foarte agitat iarasi nu-l pun culcat ca vomita. Eu mai nou il tin in scoica de masina si nu prea mai vomita. Am mai observat ca daca il intrerup in timpul suptului de vreo 2-3 ori sa ragaie SIGUR nu mai vomita.
Eu il scot afara chiar si pe vremea asta, il imbrac mai bine,ii pun pe fata ceva (o batista sau un baticut),trag copertina total la carut si la plimbare (nu mai mult de 20-30 minute).La iarna ce facem mamici daca ne plangem acum?!?!?

Monica si bebe Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Eu nu o las singura decat cat sa duc carutul in fata blocului. Iar noi stam la etajul 1 asa ca nu dureaza mai mult de 1 minut.
A mea nu a vomitat de mai mult de...sa zicem 6 ori pana acum, dar a facut-o fara avertisment si cand era tare linistita, pe tacutelea, si statea pe urma asa calma cu fatza in chestia aia (cat a durat pana sa ajung la ea).
Drept e ca daca sunt in bucatarie sau in sufragerie cu usa inchisa tot nu o aud daca se intampla ceva, Doamne fereste!

Mama la un moment dat a venit pe la noi si zicea sa o mai las si sa planga, sa nu sar asa...Asa ca eu am concluzionat "d'aia ne certam noi toata ziua, pentru ca m-ai lasat sa plang cand eram mica!"

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica

Mergi la inceput

E un frig afara de nu se poate! Am iesit 45 de minute, eu ii tot incercam nasul sa vad daca e rece...cu incheietura, ca palmele erau reci...pana mi-a picat fisa ca si incheietura mainii imi este rece, ca inghetzasem de frig!...:)))

Frigul ca frigul, mie vantul mi se pare mai periculos...(asa am auzit eu la babele din fatza blocului!...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Vroiam sa va intreb ceva ca sunt disperata: de cate ori trebuie sa faca caca bebe pe zi? Al meu saracu (sper ca nu seamna cu mine) nu prea face decat daca il stimulez eu cu termometrul, dar nu pare a fi constipat. E posibil sa "ia" de la mine constipatia? Daca nu ii fac eu cu termometrul plange si se svarcoleste saracu,il doare burtica.

Si eu il cam alint cu tinutul in brate dar nu ma lasa sufletul. Dar mama e si mai si, asa ca macar am scapat de "boscorodeli".

Monica si bebe Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Monica...si noi dupa ce mincam il tinem la vericala 5-10min, sta dupa aceea in 'rocking chair' care cum se misca el cum il balanseaza si cu toate astea tot vominta dupa 2h. CIND ERA MIC (!!!)reuseam sa-l intrerupem de 2 ori din supt, acum avem un scandal de mama-mama!!! Zici ca-i fura cineva mincare asa urla...asa ca decit sa-mi plinga in tipul mesei = mai mult aer, atunci maninca dintr-o bucata tot 100-125ml. E haplea rau !!!
Iar cu bratele...e normal sa-i tinem, ca doar au si ei nevoie de alinare, caldura ...ca pe mine mama nu m-a tinut si uite si acum tinjesc sa fiu tinuta in brate ( de tati ) .Ele nu aveau timp sa se ocupe atit de noi. Mama mi-a spus ca nu a observat la mine atitea cit ob. la Alex acuma . Deci...nu e rasfat ! De pe la 6 luni incolo o sa vedem ce facem cu tinutul in brate, atunci incepe rasfatul.

Si cu 'ceva ' pe fata ....mai almeu nici caciula pe urechi n-0 vrea, dar sa mai simta ceva pe fata...jar mincam!!!
Cu kk /zi ..noi suntem numai la formula si avem 1kk/zi...cu zgomot si scremut . Pina acum n-am incercat termometrul dar am auzit ca se practica. Pe noi ne ajuta si ceaiul .

Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall

Mergi la inceput

Doamna Bibi, e normal sa se chinuie cand fac caca (chiar daca nu sunt constipati) ca doar acum invata sa isi foloseasca sfincterele si muschii cum trebuie.
Unora le iese mai usor, altii se chinuie.
Din cate am citit se pare ca daca ii obisnuiesti ajutati, termometru sau supozitor, pe urma le este greu sa revina la normal.
Se poate sa fie constipat daca tu esti constipata, dar atunci o sa vezi in consistenta scaunului...

Mergi la inceput