Fete din Austria (12)
Raspunsuri - Pagina 2
justasmallkiss spune:
Salutare fetelor!
Bine ai revenit Tanja!Sa-ti traiasca bombonica...repejor si-a dat si el drumul la mers si vorbit!E harnic nu gluma!
Alina,ce a crescut piticul...e o scumpete de baiat!
Cu gradinita,e cel mai bine sa mergi inainte cu un an de a-l da,sa te interesezi si sa il inscrii!
Sunt gradinite unde gasesti loc si daca mergi inainte cu cateva luni sa-l dai...dar la gradinitele mai bune trebuie mai repede facuta inscrierea,sa fi sigura ca ai loc...sa nu ramana pe dinafara!
Eu am vrut sa o dau pe Delia la gradi franceza....DAR...e o problema...ea acasa vorbeste doar romaneste...la gradinita ar fi invatat franceza si doar o ora pe saptamana germana.
Pai mie imi trebuie sa stie germana...de asta o si dau de la 2 ani jumate,sa aiba timp sa invete bineeeeee!
Pt copilasii care acasa vorbesc permanent germana...da e super ok la gradi sa invete cursiv o limba straina:franceza,engleza!!!
Trebuie sa te interesezi si sa vezi cum sta treaba!Probabil difera de la gradinita la gradinita!
Alina ...as fi vrut eu sa slabesc...dar sa slabesc ar fi trebuit sa urc scarile de vreo 4-5 ori pe zi
Alexa,drum bun si din partea mea!
Caro,spor la lucru!
Viktoria...nu te obosi prea tare...stai linistita sa ii fie la bebic bine!
hihihi Alina,sincer nici eu nu m-as urca in masina daca ar conduce soacra-mea!
Singura sa mearga,sa fie sanatoasa!
Mai fetelor...am "disperat"...cu bani in buzunar si nu ii gasesc nimic la fata de imbracat!
Pantalonii subtiri,gecile de iarna nu mai spun...dupa ce ca sunt subtiri...mai sunt si niste modele super urate...de culori nu mai zic!
Am intrat intr-un magazin mai scump...si intr-adevar am gasit geaca groasa...dar 100 de euro??????
Pe care o poarta acum si la anu nu mai e buna!
Creste ca din apa...toata lumea se mira ce mare e...l-a ajuns la inaltime pe finutzul nostru care e exact cu un an mai mare!Poarta deja marimea de 2 ani!
Am luat toate H&M... si C&A la rand...Shöps...Tako si pe unde mai sunt haine de copii si nimic gros!
Am gasit doar ghetute...
Medicul ortoped ne-a recomandat sa nu ne uitam la bani cand e vorba de incaltaminte...si asa facem!
Dar astia serios ca exagereaza...70 de euro o pereche de ghetute imblanite?
Nu mai stiti voi ceva magazine unde pot gasii hainutze de iarna?
Poate ati mai vazut voi ceva!
Ok...v-am inebunit destul...merg sa fac tiramisu si salam de biscuiti...ciorbica de pui si tocana de ciuperci...asa sa mananc bine si apoi sa ma plang ca nu mai slabesc odata!
Cum e vremea pe la voi?
Aici moriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii de frig!
Va pupicesc!
IOANA
http://delialaryssa.fotopages.com/
alinah spune:
Bine ai revenit Tanja, dar ce vacantza lunga ai mai avut in Romania! Eu de cand m-am mutat in Austria n-am fost mai mult de o saptamana odata in Ro. Si saptamana aia trece ataaaat de repede!
Tu faci permisul in Ro ca sa-l echivalezi aici?
Tanja, Ioana merci mult de apreiceri...nu m-am gandit sa trimit poze...nici macar nu stiu unde exact..ce departament...ar fi ca lumea sa-mi faca un album profesionist de foto...tot pentru mine. Imi plac la nebunie pozele de studio
Ce mare s-a facut iepurasul tau, un an sa-ti traiasca si cate a mai "descoperit" in vara asta..dintzisori, mers, vorbit. Cred ca va utati la el ca la spectacol
Eu ma mandresc ca azi Armin s-a aratat interesat de jucariile alea atarnatoare, se chinuia sa le atinga , le tragea cate un pumn Bineintezles l-am tras pe caseta, iar eu cu Heli ne uitam la el...de prima oara cand ne jucam
Ioana , ti-am ravazut pozele cu Delia, dulcica foc, cand pui poze noi?
Armin sigur o sa vorbeasca germana zilnic acasa, eu incerc cat de mult pot sa-l invat romana, asa ca ne gandeam ca engleza nu strica, plus ca e mult mai usor pentru ei sa invete limbi straine asa mici. Trebuie sa fac sapaturi, savad ce gasesc.
Sa stii ca in general incaltamintea de copii e f scumpa, mama a lucrat o viatza in incaltaminte si acum, cand a venit la mine, mi-a adus o pereche de ghetutze din Ro...imi zicea cat de scumpe sunt, dar ca e si mult de munca la ei, se fac greu in comparatie cu incaltamintea de maturi.
Si eu m-am uitat dupa haine f groase pt copii la H&M si C&A dar groase, groase, numai salopete am vazut. Dar poate inca nu au bagat, asta o fi colectia de toamna, habar n-am cum merg lucrurile prin magazine Ai incercat la Kik? Aici nu stiu cum e calitatea.
Ce bine dezvoltata e fetiza ta, daca zici ca are deja masura de 2 ani. Voi sunteti inalti?
Ioana, nu joci cinstit, pomenesti de tiramisu si salam de biscuiti...in casa spanzuratului Pai daca vrei sa slabesti, fa tot meniul si trimite-l la Linz...tu potzi sa rabzi de foame Iti fac un bine, nuuu??
Parca nu mai e asa de frig, dar a fost, de nici n-am iesit cu maimutzica la plimbare, ca is baba, hoasca si mi-e frica sa nu raceasca .
la toata
Infrant nu esti atunci când sangeri,
Nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
Sunt renuntarile la vis. (Radu Gyr)
Poze Armin
carolada spune:
buna fetelor,
aci e frig de mi au inghetat piciorusele
inca mai avem ceva turisti ,abia astept sa terminam pe anu asta
hai mai fetelor punem de o intalnire in preajma craciunului?sa papam castane coapte,alune in caramel si sa bem un vinisor hiert?
aseara am avut cosmaruri parca eram iar la inmormantarea tatei si parca inviase saracusi dupa aia nu stiam daca am visat (in vis)si vorbeam cu sora mea si zicea ca asa a fost,inviase.
aoi am visat ca eram intr un loc f.aglomerat si mi furasera portofelulce tampeniieu f.rar visez rau,de fapt visu cu tata nu m a speriat.toata ziua ma gandesc la el si cum sa nu l visez,nu?si de cate ori mananc ceva ce el n a mancat, scap pe jos,se vede ca i e poftaca asa era el ,era amator de mancaruri exotice.
destul cu tata,sper ca nu v am indispus
va pup si weekend placut
www.camping-kasern-salzburg.com
tanja spune:
Buna dimineata si din Steiermark!
Si la noi este foarte frig de nici nu iti vine sa te dai jos din pat apai din casa.Noi deja am inceput sa facem focul ca nu mai tine.
Carolada[/blue sa sti ca este o idee buna sa ne intalnim inaintea sarbatorilor .Eu una sunt de acord si sigur voi veni cu drag sa va vad pe toate,mai ales ca pana acum nu am avut timp sa vin in vizita la voi.
In legatura cu tatal tau e bine ca il visezi,cica inseamna ca o sa ai bucurie cand visezi pe unul din parinti.Eu il visez pe tatal meu (mort de 7 ani)doar inainte de a mi se intampla ceva ,dar pana acum cred ca l-am visat de circa 10 ori in 7 ani.
Eu l-am visat inainte de a sti ca sunt insarcinata .L-am visat ca plangea ca nu vreau sa ii arat si lui nepotelul iar eu ii tot spuneam ca nu am nici un copil,dar el nu ma intelegea si tot o tine cu a lui ca sunt rea ca nu vreau sa il arat pe nepotel.Credeti-ma ca a doua zi ma simteam asa de rau (si amintind´-u-mi de vis) l-am sunat pe sotul meu si l-am pus sa imi ia un test de sarcina,care s-a dovedit a fi pozitiv.
[blue]Alinah vreau sa imi iau carnetul din Romania pentru ca este mult mai ieftin decat aici si cu el pot circula un an de zile in Austria dupa care pentru a mi-l schimba aici nu ttrebuie sa dau orasul fara chestionar,si mai mult imi convine asa.
A fost intra-devar un concediu mai prelungit dar fara sa vreau.
meu este ca argintul viu,nu sta locului de loc.Acum mai si danseaza,vine tot timpul sa de-a noroc cu toata lumea si chiar vrea sa ne hraneasca el pe noi.
Intru mai tarziu sa va mai scriu.Va pup.
alinah spune:
Carolada, ce pofta imi faci mie de castane coapte si alune in caramel Eu inca nu pot da nici un raspuns cu intalneala, depinde de multe...mai ales de sotz, daca terminam casa, caci noi ne mutam dar beciul mai e de lucrat la el....asta merge mai incetisor. Dar tare as vrea sa ajungem la intalneala, doar ma stii, cu sticla in coltzul gurii mereu
Si eu il mai visez pe tata, dar nu asa des ca la inceput, imediat ce a murit. N-am facut inca nici o analogie intre visele cu el si evenimentele din viatza. Eu stau mereu cu o candela (din aceea rosie) aprinsa.
Tanja, cu permisul din Ro poti conduce in Austria maxim 6 luni, nu un an. Asa a fost cand am dat eu, acum doi ani juma'. Si tot acolo zicea ca trebuie sa fii condus minim un an sau doi in Romania. Asa era aici, in OÖ. O fi si diferentza de la Land la Land, nu stiu. Daca vrei pot sa intreb o prietena care, tot asa, a mers special in Ro sa faca scoala si aici s-a lovit de chestia asta cu practica...
He he,ce pitic altruist aveti Deja are grija de voi sa mancati tot
Infrant nu esti atunci când sangeri,
Nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
Sunt renuntarile la vis. (Radu Gyr)
Poze Armin
Viktoria spune:
Buna fetelor,
Si la noi a fost foarte frig zilele astea. Cum vine sfirsitul de saptamina ploua si e un frig ... Ieri am fost la plimbare pe jos, ma purtat sotul 7 km pe jos insa m-am simtit foarte bine. Am grija de mine si de . Miine merg la medic si sper, sper ca vom afla ce va fi un David sau o Karla.
In legatura cu hainitele pentru copii, eu am cumparat foarte multe din Sopron(Ungaria). Desi sint asa de scumpe ca si la C&A sau H&M sint multe de firma, `S Oliver si groase. pantalonasii captusiti pe dinauntru. Noroc ca nu stam asa de departe. Da ai dreptate ca copii cresc foarte repede. La pantofi nu am economisit nici eu nici odata mai ales ca Doris a avut o luxatie la nastere si 3 luni de zile a trebuit sa poarte corsetul acela de plastic saracuta intre picioare si asta vara la 30 de grade. Anul trecut am fost la curs de schi cu ea si cumparasem doua costume de schi unul de la H&M si unul de la Hofer pentru gradinita si mama de zi. Desi cel de la H&M a fost 50 de euro sa meritat. Intr-o zi a plouat la schi si Doris nu a fost uda deloc, l-am spalat, imprimat si a fost ok toata iarna. Cel de la Hofer 20 de euro am putut aproape sa-l arunc, era beata de ea tot timpul uda la fundulet asa ca am renuntat la el. Mai bine cumpar o bucata insa de calitate.Asta e parerea mea. la toate si aveti grija de voi
justasmallkiss spune:
Buna fetele cochetele!
Ce faceti voi?Eu ma lupt cu "tornada" mea prin casa!Fac putina papica...curatenie...si astept sa doarma de amiaza...sa pot dormii si eu cu ea,ca am un somn
Am baut ieri dupa amiaza un redbull si abia azi noapte la 3 am adormit...si normal ca Delia la 7 a fost in picioare!
Tanja,Alina,Viktoria si celelalte mamici ce va fac copilasii?Totul in ordine,nu?
Caro merge treaba?
Vai a venit frigul...eu il urasc...oricat de gros m-as imbraca mie tot frig imi e!
Am iesit de dimineata sa ii iau iaurturi la pitic si vopsele din acelea cu care faci desene pt geamuri(au fost in oferta la zielpunkt)...si am zis ca "bubui de frig!Dar cand o venii iarna seaca de aici....eu nu mai ies din casa!
Mareeee bucurie pe mine,vine mama peste vreo 3 saptamani la mine.Uraaaaa!Ii e dor de pitica de nu mai poate!si mie de ea.sunt mamoasa tareee!
Cand o sa vina recuperez si eu putin noptile nedormite...iar dorm ca.....
Micutza mea are lipici la oameni,mai ales la barbati
Toate sotiile prietenilor de aici se mira...ca barbatii lor cand ne intalnim sunt numai cu Delia in brate,asa de mult o plac.Si de obicei spun ele ca nu prea au asa lipici pt copilasi,sunt mai indiferenti!
Fetele!!!Insfârsit am o telenovela pe Protv international.hihihi.Vinerea si sambata seara!
Prima telenovela romaneasca!Sunt curioasa cum o fi!
Galusca mea mai face ceva nou...ma intreaba toata ziua:CE?
Ea cum vorbeste toata ziua in limba ei cu mine...eu o intreb:ce spui mami?ce vorbesti tu cu mama?
Si acum si ea...vine la mine si ma intreaba:ce?
Imi vine sa o pap toata.
Si mai are un cuvant nou...toata ziua vine la mine si imi spune:Tau-Tau!Dar habar nu am ce vrea sa zica!
Abia astept sa inceapa sa vorbeasca pe intelesul nostru...cu toate ca sunt mai mult ca sigura ca o sa ne inebuneasca de cap!Daca ati auzi-o cat ii merge gurita si acum,in limba ei...v-ati crucii!
Viktoria...nici eu nu ma uit la bani cand e vorba de ea....
Bine pt casa i-am luat bluzite si treninguri si de la hofer,lidl sau penny,pe unde au fost oferte...ca de 2-3 ori cat se murdareste si o schimb nu are rost sa ii iau scumpe!
Dar asa de strada,de iesit afara,nu e nimic gros pe la magazinele de bebei....
Poate mai baga acum o tura noua.
Pana la urma i-am gasit ploverase si pantalonasi...dar geaca inca nu!
Pe saptamana viitoare baga la Toys R us...si sper sa fie mai frumusele si mai groase!
Noi in Ungaria nu prea ajungem...pt ca sotul lucreaza de luni pana sambata!
Poate o trimit pe socrela...
Cand e vorba de pitica face orice!
Gataaaa,am fugit la trebusoare!
Va pupacesc dulceeeeeeeee!
IOANA
carolada spune:
buna fetelor,
parca s a mai muiat frigu, pe aici,am avut si eu chef de treaba am o stare cam naspa,sper sa mi treaca.
alinahlasa ca mai vorbim si poate faci tot posibilul si vii de sarbatori sa papam alune
tanja in leg.cu permisu,eu am auzit ca acu degeaba l as mai face in ro ca am domiciliu aici si tre sa l fac aici,acu nu stiu situatia ta care e.ma bucur ca esti hotarata sa vii,abia astept sa ne adunam mai multe
ioana cum prinzi protv international?si ce motz haios are pitica ta
viktoriatu ce mai faci?
alexaasteptam detalii despre vizita in ro
ma uit ca am ramas asa putine si eram catevaasta i viata,lumea vine si pleaca.sri ule(alinah) ti ai pierdut slujba dar mai bine ca si asa n ai timp
o saptamana frumoasa va urez
www.camping-kasern-salzburg.com
justasmallkiss spune:
Caro cu antena satelit prind Protv international si inca ceva programe romanesti(Tvr international,B1tv,Atomic,Realitatea,Etno,Antena 1(uneori)....si mai sunt)!
La Delia ii prindeam motz pt ca ii intra parul in ochii,dar i l-a rezolvat tati,i-a tras un breton ca abia astept sa ii creasca iar!
V-am pupacit...fug la treaba!
Sa aveti o zi buna fetele!
IOANA
justasmallkiss spune:
Fetele nu stiti cumva vreo coafeza(frizerita) buna prin Viena?
A inceput sa imi cada parul de speriat...as vrea sa il tund putin,sa il vosesc culoarea mea naturala(saten inchis) si sa il las cativa ani buni asa...si poate sa bag cateva suvite blonde in el!
Eu sunt "bolundä" acum...si la radacina ma vopsesc singura decand sí-au batut frizeriele astea joc de capul meu...de 3ori am mers aici la salon,si de 3 ori m-au tuns aiurea si mi-au ars suvitele de cand ma pieptanam imi smulgeam parul din cap...
Nu vreau sa-l mai las blond,dar nici sa ma las pe mana astora...
Iti iau o gramada de bani si nici nu fac nimic bun!
Poate stiti voi pe cineva pe mana caruia ma pot lasa!
Noapte bunaaaaa!
IOANA