Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (42)
Raspunsuri - Pagina 3
Helen spune:
Miky,imi pare rau sa aud asta. E pacat ptr. ca iti doreai copilul. Si eu zic la fel, mergi la ginecolog si vezi ce spune legat de antibioticul respectiv... sansele sunt mici sa spuna ca e Ok sau ca nu este un risc prea mare si mai ales tu sa ti-l asumi... poate numai daca ai luat penicilaina, dar ma indoiesc, probabail ai luat teraciclina sau doxiciclina sau vre-o cefalosporina (asta atr mai merge cat de cat) dar oricum nu este bine... Pe de alta parte ideea de avort este cumplita insa daca este un caz de forta majora nu ai ce face.
Dar daca inca nu doreati coplilul acum ...mai ales sotul tau...sincer, de ce ati riscat? Eu iau pilule contaceptive din prima zi cand au revenit rusii de teama unei sarcini care acum ar fi super prost venita si oricum imposibila din cauza cezarienei...
Acum nu vreau sa te critic sau sa mai pun si eu paie pe foc dar o spun asa la modul general... Celor care nu au trecut printr-un avort le doresc nici sa nu treaca... trauma psihica este f mare, incomparabila cu cea fizica; eu am patit asta cu o sracina oprita in evolutie... dar la tine situatia va fi un pic mai usoara ca o ai pe Malina si te va ajuta. Lasa ca veti trece si peste asta! Si poate nu vei face avort... daca ai luat doar putine antibiotice... Oricum suntem alaturi de tine!
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
Mickyyy spune:
Helen, am luat totusi ampicilina, care am inteles ca ar merge cat de cat. Medicamentele le-am luat cand nu stiam daca sunt sau nu gravida, iar de riscat.....am facut-o pentru ca sincer eu imi mai doream inca un copil. Ciclul imi venise de cateva luni, era foarte regulat iar metoda calendarului functionase pana acum.
Dar deja e tardiv.....o sa vad ce si cum e cu sarcina....cat de mari sunt riscurile.....oricum pana nu ajung la un control la ginecolog n-o sa iau nici o decizie.
Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)
A_Iulia spune:
Ah, mai Mikisor, ce situatie...poate totusi da ok-ul ginecologul. Daca nu-l da, nu stiu ce sa zic...sa dea Domnul sa faci alegerea cea buna.
Roxana, ai rezolvat cu tatal tau? Si Cristi mai stia medici din cardio, daca ai nevoie sa ne zici.
In alta ordine de idei m-am ingrozit cand ne-ai povestit cum s-a inecat Alex...of,of,of...cred si eu ca ti-a stat inima in loc...
Noi nu-i dam lui Moti nici un fel de calciu acum. O sa mergem la control si noi, poate ne da de-acum incolo, desi as prefera sa sar peste daca as sti ca e ok. Poate am sa-i fac si niste analize de sange, sa vedem cum stam.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
anda141 spune:
Miky, eu zic ca Ampicilina nu dauneaza. Eu zic sa nu faci avortul, eu nu l-as face. Te va ajuta Dumnezeu sa fie bebe bine daca te decizi sa-l pastrezi, eu asa zic, decat avort, mie mi se face pielea gaina...offff, sper sa fie bine!!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
TatianaG spune:
Maria Alessandra, sa cresti mare, frumoasa si desteapta!
Ana, eu am tinut regim (fara alimente care baloneaza) trei-patru luni, pe urma n-am mai rezistat. Din cate am observat, Clara n-a avut probleme. Acum ii dau si ei fasole (pastai si boabe verzi), mazare, conopida (varza inca nu i-am dat) si nu se baloneaza. Zacusca mi se pare un aliment cam "greu" la stomac.
Helen, si Clara baga totul in gura si chiar ma intrebam cand se va dezvata de acest obicei. Daca are suzeta in gura, ii ajunge, doar ca nu-mi place s-o tin tot timpul cu ea. Iar hartia, e "desertul" preferat! (glumeam) Dar cum pune mana pe vreo bucata de hartie o roade cu mare pofta (acum are cu ce ). Am mare grija sa nu ajunga in mainile ei nimic din hartie.
Mickyyy, deci avem inca o printre noi. Iti doresc sa faceti alegerea cea mai buna.
Tatiana si Clara Maria (31 ian 2004)
http://community.webshots.com/user/tatianagut
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004
anda141 spune:
Ana, si eu tot 3-4 luni am tinut regim, de cand am inceput diversificarea lui Albert , nu am mai tinut chiar deloc. Acum el e destul de mare, nu mai e asa sensibil. Tu mai tii si acum? Ia si mananca ca nu are nimic, apoi se invata si ea sensibila, daca tu o feresti atat, nu?? Asa cred eu, ca trebuie sa se invete si ei. Albert nu are nici un fel de probleme.
Gata, lucrez!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
carmens spune:
Buna fetelor, mai este loc pentru o mamica de februarie ? Eu sunt mamica doar de doua saptamani. Am o fetita,Otilia, nascuta pe 27 februarie. As avea nevoie de ajutorul vostru pentru ca am niste nelamuriri. Otilia are 74 cm lungime si 7,600kg.
Intrebarea mea este cam cat lapte (ii dau milumil 2) este normal sa bea intr-o zi ?Ea bea cam 500ml pe zi, un biberon dimineata si unul la ora 16,00. Doctorita mea zice ca e prea mult.
Si o a doua intrebare: ce culoare ar trebui sa aiba scaunul ? La Otilia e cam colorat in verde inchis, maro inchis. Doctorita zice ca e din cauza ca manca prea mult. Mie nu mi se pare prea mult, mai ales ca mananca cu pofta cam tot ce ii dau( supita, mar,banana, branza de vaci, iaurt si cereale).
Astept parerile voatre si va multumesc.
Iertati-mi lipsa de experienta dar incerc sa recuperez.
Carmen
saphir spune:
Alessandra
Mickyyy, felicitari si sarcina usoara
Carmen, bine ai venit la noi. Dupa parerea mea, 500 ml lapte nu este mult, iar legat de scaun, atata vreme cat nu e constipata, cat nu o doare burtica, e ok. Ii dai fier, de face kk verde?? Amos la fel face, dar el primeste fier. Eu zic sa stai linistita.
Ce nu pricep eu, este cum poate un medic sa spuna ca mananca copilul prea mult. El mananca cat ii trebuie, nu? Ca doar nu o sa tii copilul nemancat. Poate ne dai ma multe detalii despre cate mese pe zi ii dai, ce anume si cantitati ca sa avem pe ce ne da cu parerea, dar inca odata, parerea mea de mamica experimentata este ca e bine.
Noi am fost astazi la vaccin, habar nu aveam ca are de facut vaccin. Ne-a facut tantea aia niste teste sa vada daca reactioneaza copilul la zgomot, daca il striga bla bla, totul este ok. La intepatura a fost cam nedumerit de ceea ce i se intampla si a plans vreme de 20 secunde dupa care s-a luat cu joaca si a uitat de durere. L-am cantarit si are 9.00 kg si 68 cm. Cam pitic avand in vedere ca si eu si tata`su suntem inalti, dar are vreme copilul sa creasca. Mai avem un control general la sfarsitul lui noiembrie si apoi numai la un an alt vaccin.
Cam astea sunt noutatile de la noi. O zi buna.
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
ad_risnov spune:
Maria Alessandra!!!
Ziua buna si de la noi!
Mickyyy, felicitari!!!
Ma bucur atat de mult ca mai avem o printre noi. Si eu sunt de parere ca nu este nici o problema daca ai luat acel antibiotic. Vorbeste cu medicul tau ginecolog si te va sfatui cel mai bine. Sa stii ca am o prietena care a luat augmentin in primul trimestru de sarcina si bb este super ok.
Carmen bine ai venit in mijlocul nostru!
Rares manaca cu mult mai mult decat 500 ml de lapte pe zi si mi se pare ok. Doar n-o sa stau cu cartea sa vad cat tr. sa-i dau. Eu ii dau cat sa se sature si gata. La fel si cu mancarica.
Despre scaun nu stiu ce sa-ti zic. Eu am observat ca este influentat de ce papa bb. Cand a mancat spanac si el a facut kk verde, de ex.
Am si eu o nelamurire: cum esti mamica de 2 saptamanai daca ai nascut in februarie?
Eu ma simt super naspa pt. ca din nou am facut o indigestie cu durere de cap, ameteli si . Noroc ca azi a venit bona lui Rares si am putut sta un pic linistita.
Gata, am rezolvat-o si cu bona: 1,5 milioane, zilnic 3-4 ore, si in we cand avem nevoie. Sunt tare multumita.
Si Rares baga absolut orice in gurita. Il supraveghez insa sa nu inghita ceva.
Pentru ca ieri s-a jucat cu toata lumea si era frant de oboseala aseara, mi-a dormit toata noaptea, iar azi de la 9.30 la 12.30.
Acum doarme iarasi. Cred ca-l trage vremea asta la .
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004
carmens spune:
Saphir, multumesc pentru raspuns. Da, ii dau fier.
Sa-ti spun cam ce-i dau intr-o zi sa manance : dimineata la 5-6 un biberon de lapte, la 10,30-11,00 jumatate de mar, cu jum. de banana si doi biscuti pasati,(sau pireu de cartofi cu out si smantana, sau banana, cu mar si branza de vaci) la ora 14,30 20ml supa pasata, la 16,30-17 un biberon cu lapte(250ml) iar seara cereale Bebelac.
Ieri am reusit sa-i dau si 90ml suc de mere, este singurul lichid(in afara de lapte) pe care il accepte.Ceai nu bea de nici un fel, apa plata o lingurita, sucul de portocale l-a refuzat cu desavarsire.
Sper sa intelegeti ceva din ce am scris, sunt mamica incepatoare.
Carmen