Bebelusi de iulie-august 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 3
leeloo2004 spune:
Dragelor,
Intrucit azi implinim 3 luni, am intrat si eu sa va dau raportul despre Stefan: 5440g, 61 cm, circumferinta capului 39.5 cm. In rest Stefan nu prea isi suge pumnisorii cum vad ca fac ai vostri - doar cind ii este tare foame si atunci trebuie sa-i dau biberonul ca e jale!
O sa mai pun si niste poze sa-l vedeti cum a evoluat.
De citeva zile a inceput sa se scoale pe la 4:30 - 5 (se culca pe la 22:30-23:00) - sper sa o tina tot asa ca sa pot si eu sa prind ceva somn...
Vad ca vreti sa o puneti de o intilneala - as veni si eu ca mi-e dor sa va vad si sa vad si piticeii, evident - asa ca va rog sa-mi dati de veste unde, cind si la ce ora.
Gabriela si Stefan David
32 ani, zodia: gemeni
http://community.webshots.com/user/leelooga
roller025 spune:
neata si de la noi!
Pupici pe burtici pt Mariuta lu' Miha si Mitza a lu' Marina. Fromoshi copii, sa traiasca mamele lor!
despre Vic: bagam si noi pumni la greu, aseara a incercat cu amandoi si daca nu au intrat i-a luat pe rand! si-a schimbat programul de somn cu una-doua treziri pe noapte. cand sunt doua sunt la 2 si la 4 si inseamna ca n-a mancat bine seara. cand e una (ca azi noapte ) e la 3-4 si apoi dimineata la 6-7 de dorm mama si tata fericiti!
la intalneala vrem si noi! de maine ne intoarcem in buc si ne inscriem pe listuta. cine, unde, cand?
va pupam si balosim cu drag!
Dana si Victor Mihai (10.07.2004)
Dorsilia spune:
Buna!
Noi a trebuit sa ne schimbam programul cu baita...adica am mutat baita de dimineata, si ii fac singura fara tati, pentru ca seara cand ajungem acasa de la plimbarica, adica ora 6-7 seara urla sa pape cei 150 ml, cat mai rapid, noroc cu termosul, si apoi cade intr-un somn adanc pana la 4-5 dimineata,... asta de vreo 3 zile. Si asa ne-am tot fentat cu baita...ziceam las ca se trezeste el pe la 9-10....si nimic.Asa ca azi l-am imbaiat, cremat si pigulit din cap in talpi ca era cam porky de 2 zile neimbaiat.
acum as vrea si eu daca puteti sa-mi ziceti si mie ca de citit am citit si stiu teoria cu "fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare", insa as vrea sa fim si noi printre majoritatea, cel putin...deci...ce stiu sa faca ai vostri la 2 luni si o saptamana, si 6.640 gr, 63 cm lungime ? Al meu face asa:
- papa 150 ml, la aproape fiecare din cele 6-7 mese zilnice
- doarme fara prea mult tam-tam daca nu-l doare nimic, si e hranit, schimbat,etc
- cand e treaz se joaca dar nu singur pt mai mult de 10 minute cu jucarelele atarnate, loveste in ele si gangureste, zambeste si adesea rade cu glas, chiuie
- nu-si tine capul cand il tragem in sus de manute, dupa ce se agata el
-in pozitia pe umar isi tine capul pentru 1-2 minute apoi si-l balabane ca un catel de masina, ca in final sa-mi propteasca fruntea in piept sau sa-si aseze tacticos (asta daca nu e plictisit) barba si cele 2 gusulite pe palmele propite la mine pe umar
- asezat pe burta nu ridica prea mult capul, numai atat cat sa nu-si turteasca nasul in saltea, adica nu depaseste axa spatelui si nu se propteste in manute
- cand iesim afara de regula doarme si deloc nu-i place lumina naturala, isi strange ochii de parca l-am creste in beci, si-si pune si mainile la ochi streasina. Casa noastra nu e intunecata, avem perdele verticale albe si cacao cu lapte, deci intra lumina bine, de la 8 dimineata bate soarele in geamuri, cand e soare. Cum sa-l obisnuiesc cu lumina, ca doar nu i-oi lua ochelari de soare acu sau heliomati Doamne Fereste !
Cam asta-i "evaluarea" facuta de mine, asa neprofesionist, insa as vrea sa-mi ziceti si voi parerea voastra si ce ar mai fi de ajutor.
merci mult, va pupam, ca tare ne place pupaceala
Lia si Danutz
p.s fug sa fac curatenie, ca e ca dupa bombardament pe-aici, baita si lapticul l-au adormit pe bursucel acum
leeloo2004 spune:
Hai ca am reusit sa pun pozele - o sa mai adaug si citeva poze de la botez ca am uitat sa le incarc.
Deci, unde e intilneala??
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
32 ani, zodia: gemeni
http://community.webshots.com/user/leelooga
rain spune:
Gabi, nu stiu iubita cand ne intilnim, deocamdata sint la faza de strigat! e un dulce si un frumos Stefan ...
ce ziceti mamici, ne intilnim maine dupa amiaza in Tineretului ?
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1
rain spune:
Lia, eu am tinut-o intr-o zi si 3-4 ore, cu o scurta pauza de papat!
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1
papadie spune:
Dorsilia vrei sa zici marsupiu, nu? Hamul e ca un fel de lesa pt copii Doi la mina de la 3 luni jumate-4 trebe ca copilu sa fie ridicat in fundutz (tinindu-se el de voi). Baieteii is mai lenesutzi un pik la tinutukl capului. Porki dupa doua zile? Noi facem baita de 2 ori pe saptamina din cauza ca apa e foarte tare. Asta e cu recomandare si de la pediatrul spitalului si de la pediatrul Catrinei. Si ea saracutza e innebunita absolut dupa baita:-(
Bei Marina frumoase fok papusile lu' matale :-)
Irrinuca aici Sab simplex se da la greu. Are ca efect scoaterea bulelor de aer din lapptik. Practic nu-i un medicament. Mielu ia Vigantoletten si Ferro sanol de cand s-a nascut (asa iau toti copiii)...mai ales pentru D2 ca pe-aici nu prea se vede soarele de ploaie...dar nici cu Anglia nu ma rusinez la capitolul asta, asa ca ma mir ca voua nu va dadura hapuri :-) In rest, moasa considera ac febra e de la 39, 39.5 in sus si abia atunci recomanda un supozitor cu paracetamol. Pediatra considera febra de la 38 in sus si recomanda Ben-u-ron supozitoare ceva cu calmant inside:-)
roxanaz spune:
hihi pitaku meu recupereaza azi somnelu de 2 zile. am fost la plimbarici (dupa urletele de rigoare ca se tinea sa nu il prinda somnul din urma) dar pina la urma s-a predat, a dormit pina la 13.30 si acum a mincat un pic si motzaie din nou.
haha Lia ce rezumat ai facut...ai rabdare nu gluma!
Papa...nici noi nu ii facem baie zilnic lui Patrick de la 1 luna jumatate incolo. nici pe cap nu il mai spalam decit la 2-3 zile. ca la cit par are.....la fetitze inteleg, dar noi...tot cheliutza suntem. si doctorita are dreptate, febra mai ales la copiii mici se considera peste 38 de grade (ptr ca organismul lor reactioneaza rapid la factorii invazivi prin asa numita faza "de proliferare"a leucocitelor, care inseamna in practica starea febrila). sub 38 se considera stare subfebrila.
Mitzule bafta sa treaca degetul dar tot trebuie sa te duci marti la medic....nu o sa fie prea greu!
Nicole....bine ca ai reusit sa iti revii.
hhaahahaha, eu ziceam ca pitiku meu motzaie si cind colo s-a pus pe umplut pampersi...de aia era el asa concentrat
Dorsilia spune:
fetiliiii, vaz ca numa Papa in marea ei rabdare si Nicole, cam tot asa , imi raspund desi m-am spetit sa fac ditai rezumatu cum zicea Roxi, observ cupilu de zile bune incoace si pun acolo + si - cum zice la carte, dar Dumnezeu stie de ce fac asta ca oricum nu e dupa mine, oricat ma zbat ca rama beata.
Stiu ca baieteii is mai lenesi mai ales daca-s grasuti, io ma gandeam sa bag antrenament ceva acolo. Papa, corect, ziceai ma refer la marsupiu ca ham am vazut si io ca e ca o lesa, sunt supeeer draguti cum trag in toate partile aia micii pe strada cand ii scot parintii la plimbarica. Le merg piciorusele...mamaaaaa, abia astept sa fuga si puiutu meu asa.
uite aici am si io neste pozici, sper sa le puteti vedea, cand aveti timp si vreti, ca le-am pus in mare graba printre picaturi, cand ma lasa Bebicu meu
http://community.webshots.com/user/alias4444
lia (29.06.1973, rac) si danut (30.07.2004, leut)