Bebelusi de iulie-august 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenutaa spune:

am citit acum mesajul meu si vad ca e plin de greseli ca am scris si su el in brate. ma rog, intelegeti voi.Scriam la inceput de "Matutul" meu dar de fapt era vorba de puiul meu Matei iar eu ii spun Mateut. incerc sa pun si cateva poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Salutare!

Am mai pus si eu ceva poze de la trei luni!

Rain, nu esti singura careia nu i-a venit! Nici mie inca, dar nici nu-mi doresc. E foarte bine asa!

Cristalina, buna idee, sa-l plimb in marsupiu cand ploua afara. Numai sa nu se invete cu el, ca sa am auzit ca fac puiutii smecheri. De fapt eu am un marsupiu in care tare greu e sa-l pun pe bebe. Si are atatea centuri si curele si capse si fermoare, de intotdeauna ma incurc in el.

Sa vedeti ce am patit vineri. Pentru ca mi se parea ca mi-a scazut productia de lapte, mi-am cumparat ceai de fenicul si vreo trei zile la rand (adica miercuri, joi si vineri) am baut cate o cana (MARE) si facut cam concentrat e drept. Miercuri si joi, n-am observat vreo schimbare, dar vineri seara m-am trezit cu un san umflat beton (culmea, ca numai unul, celalalt era moale), plin cu lapte. Nu m-am impacientat ca am zis ca o sa-l goleasca bebe seara la culcare. Numai ca surpriza, seara bebe a supt ce-a supt si a adormit si sanul meu a ramas la fel de beton.
Am zis din nou, las' ca nu-i problema, ca ma mulg. Da nu mi-a mers, nu am reusit nicicum, nu iesea nici o picatura, desi era foarte plin. Dupa ce m-am chinuit fro juma de ora, m-am dus la baie, ca stiam ca daca stai cu sanul in apa calda se desfunda canalele...dar tot nimic.
La un moment dat ma apucase disperarea. Pe la 12 noaptea cautam pe internet despre canale infundate si mastita. Intr-un final n-am avut ce face (am mai incercat de mai multe ori cu pompa si cu mana si n-am reusit nicicum) si m-am culcat, cu un mare morcov infipt undeva , ca ma gandeam ca pana dimineata o sa fie si mai plin.
N-am dormit toata noaptea de durere de san, pentru ca bebe, desi s-a trezit de vreo doua ori, n-a supt decat foarte putin si adormea la loc. Toata treaba s-a rezolvat dimineata cand s-a trezit de-a binelea, infometat si mi-a golit sanul, tocmai cand ma intrebam la ce medic sa ma duc sa mi-l goleasca....
Voi cele cu experienta in ale mulsului , ati patit vreodata sa va fie sanul foarte plin si totusi sa nu iasa nimic?

Oricum sunt dintr-o extrema in alta: ba am sanii beton de la fenicul, ba mi se pare ca sunt goi. Si totusi, cumva, bebe se satura pentru ca l-am cantarit acum, la 3 luni jumate si are....tineti-va bine....7 kile! Vorba cuiva de pe aici, parca mananca fripturi!

mitzura cu bebe Tudor Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

Mitzura, nici eu nu-mi doresc sa fac cunostinta prea curand cu rusii , sa stea acolo la ei nesimtitii!

intr-adevar ciudat cu sanul plin din care nu iesea nimic, la mine cand e asa tare si dureros curge ca la robinet, eu oricum stau numai cu tampoane de san, altfel m-as schimba de haine din ora in ora!

si eu o scot pe moata tot in marsupiu si e tare bucuroasa, ca o simte pe mami lipita de ea!

Carmen, bine ai revenit! sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos ...va asteptam mai des pe aici!

pupici

Nicole & Andreea Alexandra (fomista)

http://community.webshots.com/user/niar1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Carmen, bine ai revenit..:)

Mani, pai daca nu vrea el de ce sa-l obligi. Nici buburuza nu sta mai mult de cateva minute pe burta daca o pun sa stea singurica...Insa pe salteaua preferata , respectiv pe ma'sa, sta si isi iteste capul de n-are treaba.
Pe buburuza eu am pus-o sa doarma numai pe burta pana la o luna, iar acu' nu ii mai place daca nu e culcata pe burta mea. Asta e...::))
Atata timp cat tu incerci sa il pui zilnic ca stea io crez ca e suficient...:)

Nici eu nu vaz nici un semn de menstruatie la orizont...si la Maria alimentatia e numai partial de la mine.

Mitzule, ai grija cu sanii, ca mastita nu e de joaca!!!
Io's experta in ale mulsului!..:)..Manual!
Mi-am luat doo pompe pe care nu am putut sa le folosesc de nici o culoare. Dadui o gramada de bani degeaba!

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica

Mergi la inceput

Nicole, zic astia la carte ca intr-o prima faza de la sucul de portocale se inmultesc scaunele, poate sa apara chiar diaree, dar ca pe urma isi revin, oarecum...:)

Mergi la inceput

Monicule, tu de la ce varsta i-ai dat suc domnisoarei Botosel ?
ma gandesc sa-i dau si eu cand implineste 3 luni....

noi am fost afara, frig mai e, dar i-a placut, am iesit tot cu carutul pentru ca i-a fost mai bine asa, am putut sa o bag in patura, a adormit imediat cum a dat cu nasucul de rece hehehehe!

Mergi la inceput

La 3 luni fara o saptamana incepui sa-i dau. Ii place si ala de portocale si ala de mere la maxim...:))

Tzutzusca mea face podul..ma intreb in cat timp o sa inceapa sa se intoarca pe o parte...:)
In cada face podul, se impinge in picioare si isi baga freza in apa...iar pe masa de infasat sare de pe scutec...

Mergi la inceput

deci as putea sa-i dau si eu de saptamana viitoare ...
mai da cineva suc la pui, cum au reactionat ???
moata-vizigoata mea se intoarce acum fara probleme, de pe burta pe spate, de pe spate intr-o parte, sau in sensul acelor de ceasornic (na, cam zis-o, da nu stiam cum sa explic , adica poate ajunge cu picioarele invers fata de pozitia in care o asez eu
eu nu stiu cum sinteti voi, sigur si voi faceti la fel ...ca mie imi vine sa o mananc, ma dor dintii ca strang tare din ei cand ma abtin sa nu o pap ...si ma abtin mereu, asa ca va dati seama ce dureri de dinti am hehehehe !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

buna si de la noi! am ajuns acasa!

Nicole, nici io nu astept rushii! Cu cat mai tarziu cu atat mai bine! Se pare ca ratam intalneala de saptamana asta...:((

Nici Vic nu prea sta pe burta! Dupa vreo 2 minutele isi pune capul pe o parte si rade, dupa care plange sa-l intorc. Si cand e pe burta face barcuta si apoi isi pune barbia in paturica si ramane asa.

Io am o problema (mama cu capul in nori): mi se pare ca puiul nu a luat in greutate suficient luna asta. L-am cantarit sapt trecuta pe miercuri si avea 5,550 Kg si io speram sa fie mai aproape de 6 kile:(
Acu astept cantarirea oficiala de miercuri la vizita de 3 luni pe acelasi cantar de la pediatra, ca am auzit ca e posibil ca doua cantare sa nu bata la fel. Oricum Vic e vioi si de fro cateva zile plange doar de foame, in rest radem si vorbim muuult. O kestie nostima: stranuta, dupa care se aude un "oho" de ma apuca rasul. Si-i zic "noroc" . Poate da o bere acush-acush...

Lia, du mama, cupilu la distractie! Noi plecaram cu al nostru de acasa de la o luna pe drumuri lungi. O sa se obisnuiasca cu plecarile atat de mult ca n-o sa mai vrea acasa

Va pupu!

Dana si Victor Mihai (10.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns butterfly spune:

Iaca am aterizat si eu un pic, al meu chiuie din rasputeri asa ca nu voi sta mult. Am citit de sucul de portocale, am trecut si eu prin tentatia asta dar daca alaptati - de ce atita graba? O sa ne spetim cu sucuri, supe, piureuri, etc... De fapt se pare ca nu e foarte indicat, sucul de portocala e acid, americanii oricum sunt impotriva.
Mai bine va transcriu o schema de diversificare de la Ven, sa nu ma injurati ca ocupa prea mult spatiu... Nu zic ca trebuie sa facem ca americanii dar poate ca au dreptate pe ici pe colo. Gata, uite schema:

DIVERSIFICAREA:
1. pana la 4 sau chiar pana la 6 luni se da numai lapte de mama sau lapte praf fortificat cu fier. Si eventual cand e f cald un pic de apa, max 50-60 ml/zi.
bebelusul ar trebui sa suga cam 10-20 min la fiecare san (depinde insa f mult si de bebelusi) si sa fie cam 8-12 mese pe 24 ore la bebelusii alaptati.
La cei care primesc lapte praf sunt cam 6-10 mese (cam 150-200 ml la o masa).
Ei nu zic nimic de ceai ba chair sunt impotriva caiurile herbale, totusi cu ceaiul de musetel nu au nimica impotriva...
2. intre 4 si 6 luni se incepe diversificarea, in general se incepe cu cereale pt bebelusi fortificate cu fier (de la Gerber de ex) care se aduc la o consistenta apropiata cu cea de lapte prin amestecare cu lapte de mama sau formula (lapte praf). Cerealele pt copii fiind prima alegere optima, insa se poate incepe si cu iaurt (NU de fructe si NU degresat, si fara adaugari de sodiu- sare de masa-), piure de legume sau piure de fructe toate facute cat mai subtire la inceput (cat mai lichide). In principiu se amana administrarea de piure de fructe pana dupa 6 luni pt ca sa se evite obisnuirea copilului cu gustul dulce (unii copii vor refuza din cauza asta legumele si cerealele).
Deci intre 4-6 luni se recomanda sa se dea doar cereale de bebe, sa se amane celelalte pe mai tarziu pana dupa 6 luni, dar nu s-a dovedit ca ar face vreun rau daca se dau si legume: morcovi, mazare, fasole verde, dovleac, cartof dulce si apoi fructe: banana si mar, piersici (citricele si sucurile de citrice fiind f acide si iritante pt sistemul digestiv tanar se dau numai dupa un AN!!!, capsunile sunt iara f alergene si e bine sa se evite).
Se dau 4-8 lingurite de cereale pe zi incepand cu una, ajungand la 4-8 lingurite/zi treptat.
Cand se trece de la un aliment la altul se aleg legume, fructe singure, necombinate ca sa se poata depista o eventuala alergie sau intoleranta.
SUCURI SE DAU INTRE 4-6 luni numai de legume (de morcovi de ex) si diluate la jumatate. SA se evite sucurile de fructe pana dupa 6 luni! Sucurile se dau numai din canita, nu din biberon ca sa se invete copilul cu canita cat mai devreme.
SE INCEARCA FIECARE FEL DE MANACARE TIMP DE 3-5 ZILE.
cand se trece la sucuri de fructe se recomanda inceperea cu sucul de struguri albi, apoi de mere, etc, iar sucul de portocale e interzis pana dupa un an.
3. Intre 6-7 luni se introduc legumele, de regula, daca nu s-au introdus pana acum, e recomandat ca sa se introduca totusi doar acum legumele. Se pot da sucuri de legume nediluate si sucuri de fructe diluate la jumatate.
Se dau 4 oz (200 ml) de suc pe zi si 4-8 lingurite de cereale/zi si 4-6 lingurite piure de legume sau zeama strecurata de legume.
Se continua alaptarea/hranirea cu lapte praf la cererea bebelusului.
NU SE ADAUGA ZAHAR, SARE, CONDIMENTE in sucuri si mancarea bebelusului!
NU SE DA MIERE PANA DUPA UN AN! (am intrebat de ce si mi-a zis ca mierea contine botulinic care pe bebelusii de pana la un an ii imbolnaveste, cel putin asa e cu mierea din SUA!).
CAND SE INTRODUC SI LEGUMELE SA SE SUPLIMENTEZE CU VITAMINE PT BEBELUSI dieta copiilor.
4. Intre 7-8 luni se introduc fructele (piure), se continua cu ceaa ce s-a introdus pana acum insa se poate ajunge pana la 8 lingurite legume/zi si se adauga deci si 4-8 lingurite fructe pe langa cereale, legume, sucuri (care nu se mai dilueaza cu apa).
Nu se lasa bebelusul sa motaie cu sucurile in gurita, ca pot face carii de la asta.
Se pot da si mancuraruri pe care le poate culege bebe cu manuta cum sunt biscuitii de copii, cereale Cheerios.
5. Intre 8-9 luni se introduc abia proteinele: pui fiert (piept) f bine maruntit, peste fiert (fara oase, si care este din sursa sigura nepoluata, sa se evite pestele pescuit din lacuri din zone poluate si pestele oceanic si cel afumat). Produsele din carene afumate sunt f periculoase, contin nitriti si sunt f toxice.
Se mai da carne de vita si de curcan la fel fiarta si maruntita.
Se dau 1-4 lingutite pe zi de carne.
Se adauga tot ce s-a introdus si pana acum astfel: cereale 4-10 lingurite/zi, 200 ml suc/zi, 4-12 lingurite/zi legume, 4-12 lingurite de fructe/zi,
Apoi se aduga un sfert de galbenus de ou fiert (albusul da alergie, nu galbenusul) pana se ajunge la un galbenus intreg. Se poate da pana la de 3 ori pe saptamana un galbenus intreg.
In final se adauga si fasolea uscata fiarta, facuta pasta.
Se dau mancaruri de tip degetel -bucatele ce pot fi luate cu manuta- (finger-food, nu gasesc o traducere mai rezonabila...), fructe moi fara coaja, bucatele mici de branza, bucatele mici de paine usor prajita (daca au dinti:)...).
Se da in continuare lapte praf/de mama, se evita inca laptele de vaca (care are prea multa caseina, lactoza si sodiu fata de formula sau cel de mama).
6. Intre 10-12 luni se dau 4-10 lingurite/zi cereale, 200 ml/zi suc, 6-16 lingurite/zi legume, 6-16 lingurite/zi fructe, 2-7 lingurite/zi carne, 1 galbenus de ou fiert. Acum se poate da mancarea in bucatele de marimea unei muscaturi (bite-size pieces, nu am gasit o traducere mai buna...). Lasati bebelusul sa practice folosirea linguritei si sa bea lapte praf si de mama din canita.
Se continua cu laptele praf/mama.
7. Dupa un AN se poate da un ou intreg daca copilul nu e alergic la el si se poate da si lapte de vaca nedegresat.
Copilul acum ar trebui sa bea din cana sau sticla (fara biberon).

Nici la mine nu au venit rusii iar Teodor a implinit deja 4 luni (asta imi aminteste ca saptamina asta facem vaccinul!!!

Mergi la inceput