menstruatie intarziata fara a fi sarcina
Raspunsuri - Pagina 4
bianca26 spune:
Am tot citit mesajele voastre... Ce sa mai spun, m-am cam desumflat. Sunt in incercari de a ramane insarcinata de 1 an si jumatate. Acum am schimbat medicul si mi-a dat unele sperante, dar peste 8 luni aproximativ. Am dereglari mari de ciclu, ovulatii ceva de domeniul fantasticului. acum iau duphaston pentru reglare de ciclu si hormonii la limita inferioara. Sa auzim de bine!
GCORNEA
monica_b spune:
Am aceeasi problema, dar fara sa se suprapuna cu tratamentul de stimulare. Am inceput de ceva timp investigatiile si va pot spune verdictul doctoritei mele (poate ajuta cuiva). Nivelul FSH-ului nu imi creste niciodata suficient pt. a duce la maturarea foliculilor si producerea ovulatiei. De aici lipsa de ovulatie, ovarele polichistice si, abia in al treilea rind, lipsa menstruatiei (eu am 3 luni si ceva de la ultima ).
Acum iau Medroxiprogesteron si sper!, sper!!, sper!!! sa-mi vina.
Intrebare: stie cineva ce se intimpla daca nu apare menstruatia nici dupa tratamentul cu progesteron? A patit cineva asa ceva?
sheherezada spune:
Mie imi aparea de obicei dupa trei fiole de progesteron.
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
andra10 spune:
Fetelor am facut testul si e negativ,de fapt ma asteptam la rezultatul asta asa ca va trebui sa merg la doctor sa vad ce mai am de facut.Azi am o zi mai proasta asa ca nu prea mai sint optimista,va pup pe toate.
dariana spune:
Andra, imi pare foarte rau ca ne dai vestea asta, mai fa-ti niste investigatii,asta vreau sa fac si eu, sa stiu odata ceva, ca m-am saturat, am ajuns obsedata rau de chestia asta.
Felicity spune:
Andra care mai e situatia ta?
Am citit pe internet ca o cauza a intarzierii ciclului este si tiroida. are simptome de genul oboseala, ameteala, balonare, deprimare, cam ce s-ar confunda si cu sarcina si cu PMS. eu zic ca daca mergi la doctor sa faci si acest test. mai ales ca faci stimulari si te poti deregla hormonal. si mie mi-a intarziat si am teste negative, si ma simt extraodinar de obosita. desi acum cateva luni am facut un test de tiroida, ma gandesc ca poate din cauza asta sunt asa si imi intarzie.
numai bine si sa auzim ca esti insarcinata cat mai curand
andra10 spune:
Felicity situatia mea e la fel.Nu am ajuns inca la doctor am avut ceva probleme si am tot aminat.Ciclul nu vrea sa vina deja nici nu mai imi fac sperante ca o sa mai vina vreodata ,am peste 70 de zile de intirziere.Mi-am promis mie insami ca am sa ajung la doctor saptamina viitoare asa ca o sa va tin la curent cu ce a zis.
In rest ce sa zic ,sint din ce in ce mai deprimata,optimista nu mai sint deloc,nu imi vine sa cred ca noi care ne dorim asa de mult un bebe nu apare si sint altele care ii fac si ii lasa fara nici cea mai mica remuscare.Asta e viata.....
sheherezada spune:
andra10 eu zic sa nu fi asa de pesimista.La mine cea mai mare intirziere a fost de 8 luni si pe urma a venit singur fara nici un fel de medicamente.Si cind am ramas insarcinata tot fara medicamente am ramas ( si ciclul imi era destul de dereglat).Acum imi tin ciclul in friu cu duphaston,am facut si trei luni de stimulare si tot nu s-a intimplat minunea.Dar inca mai sper!Imi e greu sa cred ca dumnezeu nu o sa dea copii unor oameni care ii iubesc din tot sufletul.Si daca nu o sa pot face unul in burtica mea o sa adopt unul si tot o sa am un copilas!
Speranta moare intotdeauna ultima.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
ariadna33 spune:
Andra10, eu nu am fost de curand in situatia ta (ci in urma cu ani mi se intampla ca 1-2 luni pe an sa intarzie ciclul intre 7 zile pana la 2 luni!, desi am ciclu de 28 zile), fara sa fiu insarcinata, atunci nu stiam cauza, acum am aflat.Poate iti sunt de folos cateva informatii care le-am adunat de pe aici:
Se pare ca progesteronul mic este EFECTUL anovulatiei, dar cauza este LH mic (daca-ti vei fi facut analiza LH-ului in preajma ovulatiei ai fi descoperit ca este sub limita). Cum ar veni: foliculii se dezvolta suficient de mult, dar le lipseste "impulsul" de a se desprinde, adica peak-ul de LH, astfel apare SINDROMUL FOLICULULUI NERUPT (despre care am citit un articol scris de dr.Tutunaru foarte pe intelesul nostru). Consecinta: folicul devine chist, corpul galben nu se formeaza, progesteron-ioc, menstruatia nu va apare la momentul obisnuit, ci la un moment dat, neprecizat, in functie de cat de repede involueaza acel folicul nerupt.
Daca te intereseaza, caut articolul cu pricina, pt.ca eu nu stiu daca am explicat ad literam, mai ales ca exista solutie pt.aceasta problema.
Carmen
andra10 spune:
Carmen,bineinteles ca ma intereseaza mai ales daca exista si o rezolvare in acest sens.Multumesc mult.