menstruatie intarziata fara a fi sarcina

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Andra, am gasit articolul in hartoagele mele listate (de fapt medicul raspunde cuiva care este in aceeasi situatie cu tine), din pacate nu am adresa:
"... Starea restanta a unui astfel de folicul nu dureaza de obicei la infinit. La un moment dat el intra in involutie, cantitatea de estrogeni scade si menstruatia se produce de la sine. Cand se va intampla acest lucru deocamdata este imposibil de precizat.
O modalitate de a debloca ovarul, sau macar de a incerca a o face, ar fi administrarea timp de 10 zile a cate 2 comprimate dintr-un progestativ (Linestrenol, Medroxiprogesteron). In marea majoritate a cazurilor la 3-4-5 zile de intreruperea progestativului apare menstruatia.Adesea odata cu noul ciclu ovarian declansat foliculul restant intra in involutie.
Dupa aceasta, blocarea completa a ovarului prin administrarea timp de minim 3 luni a unei pilule contraceptive (Triquilar-ul de la Schering este preferatul meu, dar lista e mult mai lunga) duce la micsorarea pana la disparitie a foliculului buclucas.
Oricum, prima menstruatie dupa o pauza atat de lunga va fi semnificativ mai abundenta si probabil si dureroasa (in special in preziua si prima zi a ei).
Examene ecografice repetate cu masurarea dimensiunilor foliculului restant sunt foarte utile in aprecierea eficacitatii terapiei aplicate.
Deci poti astepta deblocarea spontana o ovarului (care se va produce candva), sau poti proceda ca mai sus, daca nu ai alte contraindicatii in administrarea pilulei contraceptive".

Sper sa-ti fie de folos.
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra10 spune:

Fetelor mi-a venit ieri ciclul nici nu mai stiu dupa cite zile de asteptare.M-am bucurat pentru ca acum pot incepe din nou tratamentul de stimulare asa ca de luna asta ma pun serios pe treaba stiti voi...Mi-a mai venit inima la loc credeam ca am intrat la menopauza,tocmai imi facusem si programare la doctor.Va pup pe toate si multumesc mult pentru mesaje,am sa va mai tin la curent.

Mergi la inceput