Bebelusi de oct-nov-dec 2003 (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Davidutza spune:

BUNA!

Vikinga nu am pus un computer ci un calculator din acela mic de birou de facut calcule!

Am uitat sa va spun ca David si-a suflat singur in lumanarea de pe tort eu i-am aratat iar el m-a imitat.
Tortul l-am facut eu acasa era cu crema de vanilie,cu ananas si banane,imbracat in frisca,ornat cu finetti si scris mare pe el "DAVID".

De altfel toata masa am pregatit-o eu.
Camera am decorat-o cu baloane albastre in 2 nuante si pentru a inveselii admosfera si cu baloane roz.
Am avut un set de farfurii cu galben si albastru si am pus si servetele in cele 2 culori.Am pregatit un aperitiv format din : salam sasesc,sunca presata,cascaval,rulouri de sunca umplute cu salata de ciuperci cu maioneza,masline,icre,salata de dovlecei cu maioneza,salat boef,salata de vinete.Friptura am avut de porc si pulpe de pui la cuptor cu cartofi nature cu acrituri:castraveti,gogosari si salata de sfecla rosie.Prajiturile le-am cumparat mai multe platouri asortate de prajituri de casa foarte bune.
Totul a iesit super!
Va pupam!
Mariana si DAVID(11.10.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Fetelor,exact ce va spuneam,la noi problemele se tin lant,sapt trecuta am cerut sa-i faca Juliei si analiza la urina ca mi se parea ca miroase cam urat,iar azi cind am sunat dc sa o intreb de rezultat mi-a zis ca are o infectie urinara,miine trebuie sa ducem urocultura ca sa vada cu ce,mi-a zis ca leucocitele sunt mari si are flora microbiana.
Ca sa puna totul capac azi a facut febra 39,2 saracuta,ma uit la ea cit e de puternica,se joaca putin dupa care vine si se baga la pieptul meu,ma ia in brate si se uita la mine cu niste ochisori tristi dupa care sta ce sta si iar se ridica sa se joace.
Oare cind s-or termina problemele astea la noi?

Ciuf,parca puiutul tau a avut infectie urinara?De la ce se face asta?Dc mi-a zis ca si din cauza ca sta in pampers toata ziua.

Carmen,felicitari pt primii pasi ai puiului!

Ileana,bine ai revenit!Las` ca Luca nu o sa doarma cu voi pina s-o insura,eu nu am solutii la asta,dupa mine zic sa-l lasi acolo ca sta bine,daca vrei cu tay te duci in alta camera

Davidutza felicitari pt petrecere!Asteptam si poze.

Ven,imi pare rau ca ai avut probleme cu bona,unele sunt nesimtite nu se gandesc dinainte,las`ca poate gasesti alta buna.

pt Andrei,sa cresti mare si sanatos!

Adriana si bb Julia(06.11.2003)
http://community.webshots.com/user/julia062003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Bonsoir!

Mai, fi-miu e un fenomen. Sa va zic. In 2 zile i s-au umflat ambii caninii de jos. Zic io: ia sa vezi ca ii mai urla si pe astia vreo luna si poate, poate ies. Si cand ma uit azi in gura lui: surpriza: a iesit un canin, dar de sus. Si ieri doar ce am fost la dr si s-a uitat in gura lui si mi-a zis ca aia de sus nu sunt deloc umflati. Ma dispera, nu alta. Drept care azi noapte iar a ajuns la noi in pat si a suspinat in somn si a oftat vreo ora, dupa care s-a linistit si a adormit bustean.

Asa....

Am lipsit asa mult pentru ca am fost puturoasa si nu m-am putut mobiliza deloc. Va vine sa credeti ca o luna nu mi-am luat mailu? Aseara am deschis calc si am gasit 142 de mailuri... Am avut o perioada aglomerata, dar asta nu-mi justifica lipsa indelungata. La incepututl lui sept am fost nasi si apoi am plecat la mare. Pregatirile de nunta mi-au luat ceva timp, apoi o sapt de concediu, apoi a venit mama acasa dupa 2 luni de absenta, am fost harnicuta si am ajutat-o la facut conserve, chestii de toamna, etc. Dar, una peste alta, nu am avut nici un fel de dispozitie de socializare cam cu nimeni...

Petrecerrea lui Luca a fost mare, v-am zis. Si pentru asta am muncit o saptamana cu liste, listute, cadou la nasi, cumparaturi, invitatii.

Si uite asa au mai trecut 2 luni din viata mea. Am mai slabit destul de mult din cauza de oboseala mare, mare. (am ajuns la 65 de kg, de la 93 cu cate am venit de la maternitate acum un an). Avem cearcane pana la genunchi daca pot zice asa. Am trecut prin diverse stari de spirit pentru ca eram hotarata sa mai fac un bebe, dar dupa perioada asta nasoala am zis ca mai bine mor decat sa ma mai chinui asa inca o data. Acum iar oscilez.

Hai ca m-am aberat destul. Ati intrebat de mine si acum o sa va saturati de mine.

In weekend ma ocup de albumul foto. Sa vedeti ce baiat mare am. Si-s tare mandra.

Ciuf, da' sotul tau a fost de belea. daca al meu facea asa il lasam sa zaca in aeroport.

Ven, mai nasoala treaba cu bona. Multumesc lui Dzeu ca am o mama care sta cu copilul ori de cate ori e nevoie. Dar cu putina perseverenta cred ca o sa gasesti ceva ce-ti trebuie. Sa porti cu placere botinele.

Davidutza, si Luca a ales banii de pe tava. Speram sa aiba noroc de ei. Pe fi-miu nu l-a interesat seriga deloc. Si noi ne-am chinuit tare sa-i legam parul cu o panglica, si a scos-o de vreo 5 ori pana a fost nasa mai iute de mana si i-a taiat motul. Al vostru a urlat la momentul cu pricina? Ca haiducul meu nu a bagat limba in gura cat i-a taiat parul, oare s-o fi speriat? habar n-am...

Mara, eu i-am dat mango lui Luca de cand avea vreo 6 luni cred, i l-am pregatit cu branza, bagat la blender. Nu i l-am fiert si l-a tolerat foarte bine.

Julia, imi pare rau ca ai asa probleme cu pitica... Speram sa se rezolve repede si bine. Din ce cauza apar infectiile astea? Sa ne tii la curent. Multa sanatate.

Hai ca m-am intins cam mult. Va pupam si somn usor!

Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Adriana, ce sa-ti spun decat ca imi pare tare rau de puiuta ta.
Oricum febra acum o are de la infectie. E clar.
Apoi sa stii ca sunt mai dese cazurile de infectie urinara la fetite, decat la baietei. Ele imediat cum fac caca se murdaresc si la pasarel. Contribuie la infectia urinara si constipatia. Naiba stie cate bacterii or sta si in fecale???
La noi pana la urma a reiesit ca Luca nu a avut infectie. Dar mirosul urat al urinii nu tot timpul indica o infectie. Poate sa fie un pic mai concentrata si atunci se cere ca sa i se dea multe lichide copilului.
Dar daca a facut si febra, eu zic ca e de la infectie.
Dupa ce o pune pe antibiotic o sa-i treaca in cateva zile. Eu zic ca dupa ce se termina tratamentul sa repeti analiza ca sa fii sigura ca totul a fost eficient.
Pupicei pentru Julia de la Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut fetelor!

Multumim de urari! Are mama baiat mare...
Felicitari copilasilor care au implinit un an! Sa cresteti mari si sanatosi, destepti si frumosi.
De asemenea "La multi ani!" pentru bebelusii care au mai adunat o luna in "drumul" catre un an!

Ven, imi pare tare rau pentru tzeapa cu bona. De ce mama naibii a acceptat daca stia ca nu poate cu 2 deodata? Sun-o linistita pe dna Marina, nu se supara. Sa porti botinele cu placere. In ultimul timp mi-am mai luat si eu una, alta, ca eram cam in fundul gol, ca sa zic asa. Niste bluze faine, niste papuci de toamna. Mi-am facut 2 costume.

Ileana, bine ai revenit! Mai, da tu ai flacau mare, mai. Sa-ti traiasca. Si e smecher de numa, uite ce bine s-a instalat el in pat la voi .Adevarul e ca si Andrei mai serveste cate un dormit cu noi in pat, asa, spre dimineata. Daca nu il luam, se ridica in picioare si sta acolo si miorlaie. Asa ca alta sansa sa mai dormim un pic nu avem. Cat despre alti copii, sincera sa fiu, acum nu-mi mai trebuie altul. Dar stiu ca e doar o perioada mai grea si o sa revin la sentimente mai bune.
Adriana, imi pare rau pentru micutza ta. Si eu stiu ca la fetitze sunt mai dese infectiile urinare tocmai din cauza scaunului care ajunge foarte usor la pasarica. Cu tratament corespunzator se rezolva.
Daviduzta, felicitari pentru petrecere!
Mara, si eu i-am dat mango tot de pe la 6 luni. Crud, bagat in blender cu alte fructe si biscuiti si un iaurt Danonino. Ii dau in fiecare zi cate o bucata de mango, plus un mar sau nectarina, piersica, para, ce am prin frigider. Asta e micul dejun.

Noutati de pe la noi:
De doua nopti eu dorm pe canapea, Luci doarme in camera cu Andrei. Am ajuns la asta pentru ca eram pe marginea prapastiei, efectiv nu mai aveam mult si cedam psihic, in asa hal am ajuns. Faza ii ca merg la servici cu norma intreaga, sunt intr-o perioada foarte solicitanta (extrem) si am nevoie de somn noaptea. Din pacate fiu-meu nu e de acord cu mine si se trezeste de nenumarate ori. Ba mai mult, are intentia de a-si reintroduce masa de noapte, la ora 4,4:30.La mine nu conteaza ca am dormit 8 ore, daca m-am trezit de 5 ori dimineata sunt praf si pulbere, de nu ma pot aduna cu toata cafeaua din lume. Pe de alta parte, daca dorm 5-6 ore legate sunt fresh de numa.
Acum sunt mult mai bine.
Ieri l-am adus la servici, am ajuns acasa la ora 9 seara. A fost in centrul atentiei, am niste colege(prietene) care sunt innebunite dupa el, asa ca a fost foaarte fericit. Ma rog, cu exceptia unui episod de urlaturi cand s-a speriat ca sunase telefonul.
A inceput sa "vorbeasca" mult, pe limba lui, evident. Si ne cearta, chiar si intonatia e cea potrivita. Am ras ieri de numa pe tema asta. Cu mancarea e asa si asa. Nici foarte bine, dar nici rau.
Cam atat de la noi.
Am vazut si niste poze. Sandra,Carmen,Mara, Ven, sa va traiasca frumusetile de copii. Sunt asa de scumpi, extraordinar!!! Si as de mult au crescut!

Gata, ma apuc de lucru.

Ven, iti sta bine cu caciulile copilului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Julia, noi am avut infectie urinara cu enterobacter...si ce-am mai tras cu ea...
Povestea: eu am observat ca bebelina are cearcane...fugi la medic sa ne dea trimitere pt.analize...a mirosit-o si dr.la pasarica si ea ne-a zis ca e infectie urinara...
Prima analiza am facut-o la un laborator particular...au iesit leucocite in sumar...si dr.ne-a trimis pt.urocultura la alt lab.particular...prima urocultura a aratat enterobacter, infectie urinara medie si multe antibiotice la care era sensibil...dr.ne-a facut o schema de tratament (voia initial sa ne dea 3 antibiotice diferite cate 10 zile-e schema standard pt.sterilizare...pana la urma am scapat cu 2 antib.cate 10 zile, dar ne-a dat si 10 zile de urovaxom-chestie care iti recomand si tie sa ceri medicului). La 15 zile de la inceperea tratamentului (eram la a doua serie de antibiotice si luasem urovaxomul) am facut din nou urocultura...surpriza...a iesit infectie urinara grava si enterobacterul era acum sensibil la antibioticul la care era rezistent data trecuta...am inebunit...dr.ne-a zis ca asa ceva nu se poate si a vb.ea cu o chimista si ne-a trimis la ea cu urina iar...surpriza...urina era sterila...Am inebunit...pe langa faptul ca am dat pe analizele "gratuite" peste 1,5 mil...am si stat cu sufletul mic...explicatia dr.a fost ca a doua oara s-a lucrat prost proba (de fapt ne-a povestit de o mamica care a dus la acelasi laborator 2 pungi cu urina, acceasi urina a fiicei sale impartita in 2 si inregistrata pe 2 numa...surpiza...in una a iesit e.coli si in alta proteus...explicatia...astia lucreaza cu picioarele probele....)
Dr.noastra ne-a sfatuit sa o shimbam cat mai des (de la pampers se face infectia urinara) sa o spalam (fara servetele!!!) cand o schimbam, iar in timpul tratamentului cu antibiotice ii faceam in fiecare zi baie de sezut cu ceai de musetel cu bicarbonat si ii dadeam in fiecare zi cu glicerina cu nistatin in gurita (ca sa nu faca, candida)
Noua primul antibiotic ne-a dat zinnat (f.tare si spectru larg) si al doilea ceclor (iar f.tare)...nu-ti mai spun ca le-am cumparat ca era final de luna si nu mai aveau fonduri (adica peste 500.000 lei...)
Chestia e ca bebelina nu avea manifestari, in afara de cearcane, nu a facut febra si nu avea stare proasta (e inca alaptata), si daca nu eram mama nebuna si ipohondra nu descopeream niciodata ca are...ca o ducea pe picioare...si era mai rau (infectiile care stagneaza distrug rinichii) asa ca mergi la medic si fa-i analizele (undeva unde sa ai icredere...)
Am intrat iar ca sa-ti mai spun ca dr.ne-a zis sa ii dam zilnic 2-3 picaturi de vit.C naturala (nu ne-a dat voie inca citrice...) pt.acidifierea urinei.

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Raportam si noi cu intarziere de 11 luni...
Aveam 9,1 Kg., spunem cu adresa mama, tata, papa, bebe, si ne chinuim sa zicem tataie (ne iese cateodata...). A inceput sa lege cuvintele, adica zice mama papa (cand ii e foame) sau daca o certi ca baga ceva in gura zice bebe papa...Facem in general kk la olita, facem cativa pasi singura (si cand ne vedem in mijlocul camerei ne asezam repede in fund...), papa f.bine(meniu nostru e: dimineata tzatza, la 11 un bibe mare plin cu piure de banane, suc de morcov, suc de mar si alte chestii-fara citrice inca-, la 14 piure de legume-cam 200g.-cu carnita, ficat,galbenus, prin rotatie, uneori si mamaliguta in lapte cu branza, la 17 trei danonino si juma de banana, la 20 cereale cu lapte, la 23 tzatza si ne culcam, mai bagam uneori si cate un biscuit de bebei, ca am invatat sa papam singura fara sa ne innecam...), si....DOARME IN PATUT....asta dupa ce ma plangeam ca a pus stapanire pe patul nostru...sa va povestesc cum am reusit: Tocmai ne hotarasem sa cumparam un alt pat mai mare (ca eu dormeam ca vai de lume intre ei doi) cand mi-a venit ideea sa mai incercam...Cum nu sunt adepta lasarii bebelului sa planga pana se invata (cred ca nu a plans niciodata mai mult de juma' de minut...) am zis sa o luam usor...Si am dat jos o gratie de la patut, l-am apropiat de patul mare (sunt la nivel...), i-am schimbat lenjeria de patut (am luat material si am pus-o pe soacra-mea sa le traga la masina, i-am facut cearceaf f.mare si intra sub saltea ca sa nu-l mai stranga sub ea...), am pus multe abtibilduri colorate pe tabliile patutului si vreo 2 zile am lasat-o doar sa se joace in el...era asa incantata ca poate trece din patul mare in patut...apoi am hotarat sa incercam...am adormit-o in patul mare si am mutat-o usor in patut (inainte se trezea instantaneu, ca are senzor la curisor...) de data asta a deschis ochii, a vazut unde e si s-a culcat la loc (va dati seama ce fericita am fost sa dorm si eu ca omul...)dupa cam 5 zile de adormit in patul mare, a inceput sa adoarma in patut cu capul meu langa ea...fara proteste sau plansete...tot timpul i-am explicat ca e fata mare si tb.sa doarma la ea in patut ca asa fac fetele mari!!! Poate m-a inteles, poate nu...cert e ca doarme in patut....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Davidutza, Ileana, felicitari pentru petreceri, sa va creasca puiutii mari, frumosi, destepti si sanatosi si sa va bucurati de ei.

Ven, sorry pentru bona, stii cum e, atunci cind toate merg bine, ceva trebuie sa strice peisajul, asa e viata. Sper sa rezolvi cit mai repede.

Anca, felicitari pentru reusita cu dormitul in patut. Mare lucru ai realizat.

Julia, imi pare rau pentru puiuta ta. Uite ca si noi trebuie sa facem urocultura. Am fost ieri la dr. de familie cu rezultatele de la analize si alea de singe sint ok, deci nu s-au adeverit aberatiile pediatrei. Macar acum sint linistita. In schimb urina are ph 8, adica foarte alcalin, de unde si prezenta multor saruri minerale si nitrati in urina. Chestia asta favorizeaza infectiile urinare, asa ca ne-a dat sa facem urocultura, sa vedem daca are sau nu vreo infectie. A mai zis ca trebuie sa-i dam suc de portocale, care e mai acid ca sa revina la un ph normal si totodata sa contribuie la imunizare datorita vitaminei C. Asta e, mai facem o urocultura si vedem ce-o fi. Oricum, copilul e ok, nu da nici un semn de boala, dar poate sa fie ceva asimptomatic, asa ca e bine de verificat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Azi am fost cu Julia la dc ca dimineata iar s-a trezit cu febra 39,2,dc a consultat-o si nu e racita deci din cauza infectiei face febra.
Am uitat sa va spun ca de citeva nopti se trezeste si urla cite o ora,o plimbam,o leganam si nimic,eu am crezut ca sunt de vina dintisorii asa ca-i dadeam Nurofen si cu Calgel,aseara m-am desteptat in sfirsit cind am vazut ca-si misca piciorutele si incerca sa-si dea jos pampersul pe care de citeva zile cind vreau sa il pun incepe sa urle si trage de el-concluzia:o ustura pasarica si de aia facea asa,am spalat-o cu ceai de musetel la 2 noaptea,am dat-o cu crema si am culcat-o in pasarica goala,dupa ce am lasat-o asa a fost f fericita si nu mi-a mai plins deloc.Acum o sa o las fara pampers citeva zile mai ales ca la noi in casa e cald.

Anca,iti multumesc f mult pt informatii,noua dc ne-a dat Sumetrolim care are un spectru mai larg pina vineri cind iese rezultatul ca sa nu mai faca febra si sa nu o mai doara.Ei ii face analizele la centrul Romar in care eu am incredere ca acolo a facut si nepotelul meu.
Dupa ce iese rezultatul o sa vedem ce ne da dc,eu o sa o intreb si despre ce mi-ai scris tu.
La Julia mirosea urat pipi si eu am banuit ca ceva nu este in regula de aia am si cerut analiza,febra face doar de ieri peste 39.
Tot din cauza asta nu mi-a mai luat nici in greutate.

Simona,imi pare rau ca si voi aveti probleme,poate totusi nu are nimic,bine ca v-au iesit restul analizelor bune.

Adriana si bb Julia(06.11.2003)
http://community.webshots.com/user/julia062003

Mergi la inceput

Julia, dr.noastra ne-a zis ca acum exista doua metode de abordare a infectiilor urinare:
1. cam 6 luni de sulfamide (din care face parte si sumetrolimul) schimbate (ca sa nu capete bacteria rezistenta) la 10-14 zile
2. 30 zile antibiotic (3 antibiotice schimbate la 10 zile)

Chestia e ca intr-adevar terapia cu sulfamide e mai buna, ca nu stresezi organismul cu antibiotice, nu exista risc de candidoze...dar bebeii mici nu suporta decat cateva tipuri de sulfamide...so...la noi a ales antibioticul...ti-am zis cum... Dr.noastra e anti-antibiotice si cu inima f.mica i-a dat bebelinei (mi-a zis ca ii vine greu sa ii dea atatea zile de antibiotic...dar n-are ce face...).
Eu am inceput sa o pazesc pe bebelina sa faca kk numai la olita (asa se reduce f.mult riscul de recidiva a infectiei urinare) si o spal la fiecare schimbat (nu mai cumpar servetele umede ca mi se pareau f.comode si uite ce am patit!!!)

Oricum, nu iti face probleme ca trece...

Mergi la inceput