Bebelusi de oct-nov-dec 2003 (37)
Raspunsuri - Pagina 11
adameasca spune:
Mda, am scris un mesaj mare si Luca i-a dat delete. Nu mai pot sa stau in fata calc cand e el treaza. Revin deseara, ca acu ori il bat, ori il bat.
Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii
adriana spune:
Of Adriana, ce de probleme cu bebe Julia ...
Si eu ma tem, ca dupa Codrin mi se pare mai greu acum cu fetitele... tot timpul pazite sa nu raceasca la pasaric, acu citindu-va mi-am mai bagat in cap o grija, infectia urinara...
Sanatate multa Juliei
Eu am facut mastita... cred ca asta e, am un san umflatel.. ii dau cu comprese cu varza si cartof razuit... Plus pompita naturala: Olguta...
Ma duc in pat acum ca-s obo...
Adriana mamica lui www.earpower.com/bebe" target="_blank">Codrin(19 aprilie 2002) si a www.earpower.com/bebe/olguta" target="_blank">Olgutei(6 decembrie 2003)
Davidutza spune:
BUNA!
Davidutz este cam racit.Drept urmare ii curge nasul,este si infundat si tuseste.De aseara am inceput si tratamentul:Keflex(antibiotic),Mercofen(un fel de Nurofen) si Ambroxol.
Joi ii facem vitamina D si mai ia si gluconat de calciu cu vitamina C.
Cind ne vede cu lingurita deja o ia la fuga!Nici pofta de mancare nu are!
Ileana si David a plins cind i-am taiat motul,eu cred ca de suparare ca el si-l desfacea si noi iar i-l legam, si tot asa pina i l-am legat nu aproape de piele ci doar putin in virf si atunci a stat 2 sec cit sa reusim!
Referitor la faptul ca a ales seringa m-am mirat si eu deoarece cind ma vedea cu ea fugea,(stia ca ii desfund nasucul cu ser fiziologic) dar probabil ca a luat-o sa o arunce!
PUPICI la copilasii bolnaviori,la cei nazdravani si la cei cuminti.
Floricele pentru mamicile lor.
Mariana si DAVID(11.10.2003)
sandrap spune:
Carmen, feliciatri pt primii pasi ai lui Matei.
Adriana, Juliei si sa se faca bine cit mai repede.
Adameasco bine ai revenit.
http://community.webshots.com/user/sandrapintea
Ana si Sandra(23.10.2003)
carmen77 spune:
Haideti sa mai zic si eu cateva cuvinte, ca am promis ca intru mai des si tre sa ma tin de cuvant .
Azi am fost la gradinita prima data in saptamana premergatoare inceperii gradinitei full time, asa, ca sa se obisnuiasca treptat cu educatoarele si copilasii. Am stat o ora si Matei a fost foarte cuminte si sociabil. Sper sa isi tina obiceiurile si cand nu oi fi eu acolo. O sa mai mergem si maine sa stam inca o ora si poimaine jumate de ora, iar de luni he's on his own . Sper sa se acomodeze bine si sa nu se imbolnaveasca prea des, ca nu imi fac iluzii ca nu o sa se imbolnaveasca deloc. Am sa ii cumpar niste pastilute cu Vit C, ca sucuri de fructe nu doreste sa bea, si atunci cand le bea, se irita la fund, asa ca .. o sa ii dau pastilute, ca sa ii mai intaresc un pic sistemul imunitar. Oricum, educatoarele mi-au zis ca daca face febra trebuie sa vin sa il iau acasa si sa nu il aduc decat dupa 24 de ore cand nu mai are febra. Si nu poti sa ii duci la gradi nici cand au diaree. In rest, poti sa ii duci mucosi sau cand tusesc, asa ca ... in mod sigur o sa culeaga si el de la ceilalti copii raceli.
Ileana, bine ai revenit. Asteptam poze de la marele eveniment .
Adriana, sanatate lui Julia!
pentru toti sarbatoritii din zilele astea.
http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
adameasca spune:
Mai, da' toti copiii au racit? Of, ce ma enerveaza toamna asta, iote cum apar problemele. Luca spre sa-si revina, ca in continuare luam medicamente de raceala. Si picaturi de nas, etc. Vikinga, inca o data multumim pt pompita minune, e excelenta.
Fi-miu s-a gandit azi noapte sa ne faca o surpriza si a dormit pana la 2 la el in patutz. Care va sa zica nu e chiar o alintatura, il doare probabil tare cand se trezeste si nu mai sta la el in pat. Poate oi avea si io ceva noroc sa-mi doarma mai bine dupa ce termina cu dintii asta, ca de nu m-am saturat tare. Iaca am facut un an de cand nu mai stiu exact ce e ala somn de noapte. Da' macar am scapat de kg in plus.
Julia, Romar-ul e ok sa stii. Eu acolo am avut medicul de familie cat am stat in Bucuresti, acolo mi-am facut multe seturi de analize cat am fost gravida. Am avut o prietena care lucra acolo, laboratorul functioneaza in conditii bune din cate stiu eu si au si un medic bun la laborator. Tinem pumnii sa va faceti bine cat mai repede.
Carmen, io nu am reusit sa citesc tot din urma, asa ca te rog zi si mie de ce v-ati hotarat sa duceti cupilu' la cresa. O sa mergi si tu la vreun job? Oricum, va dorim cat mai putine raceli si acomodare rapida.
Oare mai e vreun copil in gasca asa puturos ca fi-miu la vorba? Mai, nu zice nimic cu adresa, dar stie o groaza de chestii. Azi m-a uimit cand a inceput sa-i faca "pa" lu' tati care se pregatea de servici. Nu era imbracat, isi aduna tigari, chei, pantofi si imediat ce l-a vazut a inceput sa dea din mana la el. Plus ca face "pa" inca 5 min dupa ce iese el din casa.
Merge prin casa ca o cucoana simandicoasa. Genul lui Peg Bundy, cu burta inainte, fundul inapoi si mainile in sus, indoite de la coate. E tare tacticos si domol si azi a reusit chiar intoarcerile pe loc la 180 grade fara sa cada.
E extrem de afectuos cu noi. Adica se joaca el ce se joaca si deodata vine gramada peste mine, mai sa ma dea jos si ma ia in brate, ma strange de gat si ma baleste pe fata. Adica pupa. Si la fel face cu cele 2 bunici. Pe tac-su nu-l iubeste niciodata asa, oare de ce?
Nu mai stiu ce sa va mai povestesc de Luca... maine ajung la capitolul pozne, care nu are sfarsit.
Pupam si felicitam sarbatoritii zilei de maine, sa se faca mari si sa fie sanatosi si cuminti.
carmen77 spune:
Ileana, m-am hotarat sa dau copilul la gradi ca nu prea am avut de ales. Adica eu de luni incep niste cursuri si nu are cine sa stea cu Matei, Florin merge de o luna jumate la servici, iar soacra nu poate veni decat dupa 15 noiembrie. Sa vedem cum se acomodeaza, daca ii merge bine, poate nu o mai chem, sincer vorbind as prefera sa ramanem numai noi trei, chiar daca e mai greu. Daca vad insa ca mi se imbolnaveste des .. atunci o chem si renunt la gradinita. Aici le spune garderie, indiferent la ce varsta ii dai. Sunt si copii care merg de la 3 luni ... asa mi-a zis una din educatoare azi, ca eu ii spuneam ca ma simt cam aiurea ca e inca mic, si ea mi-a zis don't feel bad, we have two kids who are coming since they were 2 months old, so .... asta ii aici ... nu prea sta lumea acasa cu copiii, ii faci si dupa aia ii dai sa ti-i creasca statul canadian. Nu zic ca eu aprob asta, dar deja la un an e marisor si cred ca nu o sa ii strice sa inceapa sa se socializeze un pic, mai ales ca ii plac copilasii. Azi s-a jucat cu o araboaica de un an jumate, atata au mai ras unul la altul de m-am distrat si eu ... si eu care ma gandeam ca lui fiu-meu o sa ii placa blondele . Deocamdata bag vitamina C in el si sper sa fie bine. Am comandat la ai mei sa imi trimita din Romania Bronho-Vaxom ... just in case ... si cum am zis, daca nu merge, il retrag si imi bag piciorul in tot pentru inca o perioada ... dar am zis sa incerc totusi, sa vad, poate merge.
Ma gandeam acuma cu amuzament ca daca ar fi si in Romania conditiile din gradinitele de aici (si vreau sa spun ca au conditii super, adica nu au multi copii acasa asa pat fain si jucarii), poate l-ai fi dat si tu pe Luca ... sa mai respiri un pic .
Oricum, iti urez sa il dezveti de dormitul cu voi in pat, ca stiu cum e, si Matei a avut acum cateva saptamani niste tentative si am ajuns si eu ca Dana sa dorm pe canapea in sufragerie si Matei magarul cu taica-su in pat, ca eu nu pot dormi cu el, prea se foieste si suspina noaptea ... dar macar la al meu i-a trecut pasa proasta si acu e bine.
http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
adameasca spune:
'neatza!
Carmen, acum inteleg de ce dai cupilu' la cresa, sau cum i-o zice. Probabil ca si io l-as da pe Luca daca ar fi conditii bune, ca si eu sunt de parere ca tre sa se socializeze de mic. Dar la noi e cum e si zau daca-mi vine sa-l duc de acasa la cresele noastre. daca tot pot sa stau cu el, si oricum daca incep sa lucrez or sa stea ai mei cu el, deci nici o problema. Astept sa creasca si sa-l duc la gradi direct, sper sa sasim peste cresa.
Cat priveste dormitul cu noi, am ajuns la concluzia ca nu e rasfatat, doar sufera. Pai azi noapte a dormit pana la 3 si nu s-a trezit niciodata, iar la 3 urla de frig bietul de el, ca astia nu au dat caldura inca. Dar la noapte scoatem caloriferul electric si-l punem la el in camera. Asa poate nu o sa se mai trezeasca de frig. Oricum e surprinzator cum doarme el in conditiile in care are 20 de mii de masele si canini umflati.
Ma duc sa bantui prin oras, tare e bine cand e mama acasa si am cu cine sa las copilul, am si io momente de respiro si de odihna.
Pupam
Davidutza spune:
BUNA!
Ce liniste este!
Azi s-a dus soacra-mea cu David la doctor sa ii faca vitamina D.
Acum la 1 AN are are 10,5 kg(a stagnat putin) dar s-a inaltat,are 79 cm.
Mariana si David(11.10.2003)
Lorelai182003 spune:
Off,off mare mai ie lienea la mine.
Am zis si io ca scriu mai des da die unde!
Ca sa nu mai spun ca 2 zile am crezut(in we) k calc e ars si defapt era scos din priza!
Sa dam si noi raportul:
Ne pregatim pt motz si pentru mareeeea petrecere, ca deh, tre sa fie cu surle si trambite ca doar odata facem 1 an!
Merge in picioare dar doar in tarcul lui si nici acolo foarte bine(ceea ce ma cam ingrijoreaza!). Nu ar trebui la 1 anisor sa mearga?
Daca ii dau drumul prin casa merge doar de-a busilea,nic macar nu incearca sa se ridice decat ca sa se uite la TV da nu incearca sa faca pasi. Si daca il tin de manute merge numai pe varfuri deci nu ar avea sanse sa mearga daca nu pune tot piciorul in pamant.
Credeti ca are ceva?
De vorbit spune mama,tata, baba,papa si fel de fel de vocalize si tipete neidentificabile inca dar fara tinta anume.
Am inceput sa mancam si mancare de oameni mari dar mai dietetica si fara fasole,varza,mezeluri.
Ma cam ingrijoreaza nu prea a progresat extrem de mult in ultima vreme. Dr spune ca e foarte bine asa cum e da io cand aud de copii care la 1 an merg deja bine ma apuca disperarea.
Ce sa fac sa-l ajut cumva sa inceapa sa mearga?
I-am cumparat si ham special pt bbi da' mai mult se impiedica cu el!
Dati-mi si mie un sfat ca am maaaari tulburari in oltima vrieme!
Adrian,Alinasi sotul Adi
Poznele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17457" target="_blank">Nasterea Ingerasului