Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 8
Lili_B spune:
Fetelor, eu sunt un pic nacajita: Bianca are un ochi infectat. Azi noapte asa mult i-a curs din el ca de dimineata nici nu si-l putea deschide. Mergem la doctor peste 2 ore, va spun cind ma intorc ce si cum.
Erika si Irinel, scuze iubitele ca nu v-am raspuns pe messenger aseara; am venit tirziu acasa, ne-am ocupat de fetitza si pe cind a adormit ea nu am mai avut chef de nimic, asa ca m-am dus si eu la nani. Va pup
Mersi fetelor ca o votati pe Bianca ; am pus linkul la semnatura, sa va fie mai usor. E la pagina 5, poz. 2, dar daca dati click pe linkul meu chiar unde scrie "page=64005", va duce exact acolo.
Ma duc acum sa vad ce ati scris, ca nu am mai citit nimic de ieri dimineata...
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=64005
vanessa ionescu spune:
am revenit............
am citit, am votat, am admirat (poze) si acum va scriu
Cata doarme, Andu e la scoala asa ca pot respira putin.
am inceput si eu de ieri cu suculetul de morcovi. Il tine in gura si pe urma il scuipa si rade de lesina. Daca asa va fi diversificarea noastra, vai de noi.
am inceput de azi sa-i dau si milumil 2.
cate putin (asa mi-a zis cineva pe aici ca nenea dr.....) S-a cam strambat.
ii mai dau si maine morcov si de poimaine incep cu mar.
Pietricico, la noi vaccinuri se mai fac intre 4 luni si un an. nu am carnetelul in fata dar parca se mai fac la 6 si la 9 luni.
Lili, si Catalin a avut ochiul infectat. E de la praf, vant, etc. Noi l-am sters cu ser fiziolagic si i-a trecut. o alta reteta de la dr. pediatrii ar fii, daca ai lapte sa stergi ochisorul cu cateva picaturi de lapte. Eu nu am incercat ca nu am avut. dar am auzit ca la altii a functionat.
Iuliana esti o draguta. ti-am trimis un mesaj.
mai vin mai pe seara
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=11723&page=1
anacami spune:
Piatra Lunii,
nu cred ca s-a spus ca nu sunt buni morcovii.La un moment dat am spus si eu ca unii morcovi pot avea nitrati,depinde cum sunt cultivati.Mai spuneam ca cei din borcanel,de la firme recunoscute in domeniu, se spune ca sunt atent cultivati,selectionati si sunt mai siguri pentru copii decat altii la care se pot folosi diverse substante chimice.
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
madutza spune:
Mey fetelor, da nu prea ati fost harnicutze azi... Noi am fost la plimbarica 5 ore, ca a fost frumos. Poate cui pe cui se scoate si scapam de muci.
Irinusha, i-am luat Wick vapour rub. Sa vedem diseara...
Lauraa, merci ca te-ai gandit la mine. Eeee, nu d-asta m-a apucat pe mine depresia ca ma descurcam si cu listutzele. Dar nu zic ca nu mi-ar prinde bine... Acu de la subiectul urmator...
Lili, pupici Biancai. Lasa ca trece, io i-as pune kanamicina alifie.
Iuliana, da mey iarna am vrut sa zic...
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
pd spune:
Buna seara fetelor!
In sfarsit am si eu un pic de timp sa scriu mai mult. Am fost cam ocupata ca am pus zarzavat pentru ciorba la borcane si n-am terminat nici toate muraturile. In plus, au mai venit si vreo 2 instalatori sa-mi sparga in baie, ca era coloana de scurgere fisurata in perete in dreptul apartamentului nostru si curgea la vecinul de jos.
pe langa toate astea piticutza nu mai vrea deloc sa stea singura, vrea tot timpul sa se joace cineva cu ea, sa-i vorbeasca, stiti voi cum este.
E cu manuntzele in gura tot timpul, nu prea ii place suzeta, doar cand e aproape adormita o accepta si avem niste balutze, tot timpul trebuie sa o schimb. Si pe langa manutza mai baga in gura tot ce prinde, hainutzele, jucariile, paturica.
Noi pe langa laptic (din biberon) papam suc de morcov, care e preferatul, suc de mar, suc de portocala si supa de zarzavat, strecurata. Am incercat sa-i amestec sucurile, de exemplu mar cu morcov, dar nu ii place deloc, asa ca le dau separat.
Bineinteles ca vrea sa stea numai in fund, daca o tin in brate culcata urla de parca o taie cineva, se trage de haine sa se ridice sau de parul lui mami si de cele mai multe ori reuseste. Azi am incercat sa o pun cateva secunde in fund pe canapea, sprijinita numai de spatarul de la canapea si era foarte incantata.
Cam atat, mai vorbim si de la piticutza pentru toti bebeii.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
vanessa ionescu spune:
iar se doarme pe aici..
cand lipsesc scrieti de nu pot face fata cu cititul, iar cand sunt treaza nu am cu cine discuta.
azi s-a intamplat ceva incredibil. l-am pus pe Catalin in pat si m-am dus la treaba si cand am venit sa vad de ce e liniste dormea baiatul mamii pe burtica cu degetelul in gurita. am zis ca e o exceptie, dar acum seara s-a repetat figura. Sper sa nu-l deochi ca am mai zis eu odata ca a dormit toata noaptea si in noaptea urmatoare a stat mai mult treaz.
si azi noapte a dormit pana pe la 5 cand s-a sculat sa manance si a dormit la loc.
pe la 9 s-a culcat si Andu singur fara comentarii si fara scandal ca nu vede "La Bloc". are si el o problema de cand a inceput scoala ca nu mai vede serialul. Dar avem emotii pentru ca maine are test la scoala. E primul lui test. le da sa faca betisoare si bastonase dupa dictare. cum o fi aia numai ei stiu.
mai ma duc sa ma uit pe forum si revin daca nu adorm
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=11723&page=1
Lili_B spune:
Fetele, am venit de la doctor. Din cite am inteles are conjuctivita si mi-a un gel/creme sa ii bag in ochi. Cica mai e si contagioasa, asa ca tre' sa o mai rarim cu pupicurile. Sa va scriu citeva rinduri s-apoi ma duc pe net sa vedem ce gasesc despre conjuctivita.
Danaa, nici nu-mi pot inchipui prin ce ai trecut, saracutza de tine. Nu inteleg de ce aici nu se face ecografie si la 12 saptamini, cum e in Romania si in alte tari?
Vanessa, Irinel, felicitari pentru botez; sa va traiasca micutzii crestinei.
Irinel, intentionam si eu sa ii cumpar baby gym, dar in ultimele zile am tot tinut-o pe jos pe paturica si mi-e frica sa nu ii fi tras de la usa si de aia sa se fi infectat ochisorul...nu stiu ce sa zic.
Christina, am vazut ca ai intrebat-o pe Ioana despre desenele de pe perete. Gasesti si aici la Walmart, Home Depot sau magazinase speciale de wallpaper o gramada de tapete (sau tapeturi?) pentru copii. Noi i-am luat la Bianca in camera cu Winnie the Pooh. Sunt un pic scumputze, noi am dat $250, dar arata camera ei ca...o poveste. Cred ca se si vede in una din poze. Si vezi ca si la Zellers am vazut niste desene de lipit pe pereti si cind le atingi cinta.
Cady, cred ca la toti bebeii le place sa stea in picioare. Dar eu o las sa-si sustina si ea greutatea...o fi rau? Si eu vreau sa scap de kile, dar uite ca Irinel a incercat sa manince mai putin si nu a mai avut laptic, asa ca nu ma risc.
Fetelor, am ajuns la mesajul lui Madutza si zice si ea ca cerealele ii umfla pe bbi. Nu stiu zau daca e asa, ca eu luna asta i-am dat si cereale si cit credeti ca a pus in greutate? 330 grame !!! Are acum 5.910 kg. Ooofffff, ca nu mai ajunge odata la 6 kg.Mai e vreun bebelus care la 5 luni are asa putin? Iar incep sa ma stresez....
Vanessa, cum sa te uitam, mei? Ti-am admirat pozele...imi place la nebunie aia in care il baga popa in apa, asa se uita cu o mutritza, care ar zice: "mami, ajutor, ce vrea sa-mi faca asta???!!!"
Laura, bine ca ne-ai pus pe toate la punct!!! Eu nici nu stiam ca putem sa ne logam ca mamica_de_mai, dar acu' ca stiu o sa dau iama prin listutze, hihihihihi...
Vanessa, stiam si eu ca sa ii pun lapte in ochisor si asa am facut, numai ca nu am observat nici o imbunatatire, ba azi a fost mai rau decit ieri.
Alina, nu te necaji ca nu vrea Dragos sa pape. Scopul (deocamdata) este sa ii invatam sa pape cu linguritza mincare solida hjm m bg x v bg g (na, ca se baga si Bianca in vorba). Nu il forta daca nu vrea, da-i ce-i place si nu-l mai hrani cu degetul. El trebuie sa invete sa manince din linguritza, nu de pe deget. Sper sa nu te superi pe mine ca ma bag unde nu-mi fierbe oala. Pupici.
Manu, bine ai revenit. De ce te plingi ca pufulina ta nu a luat bine in greutate? Mie mi se pare ca e perfecta. Se zice ca un copil normal isi dubleaza greutatea de la nastere in primele 6 luni, deci Deliutza ta este foarte bine.
Irinusha, ce-am mai ris cu supozitoarele, mei! Multa sanatate si ai grija de tine.
Eryka, o scumpica Ayumi si ce m-au mai distrat comentariile de la poze. Ai mult umor...
Nu sunt de acord ca daca nu slabim pina la 6 luni nici nu mai dam kilele jos...poti sa faci orice daca vrei, asa ca vointa sa fie...
Fetele, va las iubitele, tre' sa-l luam pe tati de la servici, ca azi am tinut noi masina. Pupicei la bebei.
Christina spune:
Fetili, hai ca intru si eu nitel aici desi mi-am promis ca ma culc devreme in seara asta ca nu vreau sa-mi pierd laptele. Am ajuns de ma culc la ziua si dupa aia sunt obosita si nervoasa si mi-a scazut si productia... Victor in loc sa suga mai rar a inceput s suga si la doua ore. Nu vreau sa ma laud deocamdata, dar de 4-5 nopti Victor doarme la el in patut. La culcare mai plange, de cele mai multe ori pentru ca isi pierde suzeta dar noaptea mananca si doarme aproape imediat. Sper sa continue asa si sa ne faca fericiti... ca tati a revenit in dormitor. Azi am iesit nitel afara, poate vreo jumate de ora ca erau doar 7 grade si cand ne-am intors a dormit Victor aproape 3 ore si eu cu el, ca eram moarta de oboseala. Ce sa va mai spun? a inceput sa se uite la televizor, la Tom si Jerry, nu-l lasam mai mult de 30 minute dar daca am nevoie sa-i pregatesc baia sau sa mananc asta e salvarea mea altfel nmu s-ar auzi decat urlete. Facem in continuare baita impreuna si nu numai ca nu mai plange dar a inceput sa se si joace in apa. Sunt putin necajita ca are un fel de eczema dupa ureche care nu-i mai trece - adica ii trece si apoi revine, si il supara atat de tare incat e in stare sa se scarpine singur acolo. Se joaca in continuare dar nu a reusit performanta lui Ayu, care-si baga picioarele in guritza. Cred ca in curand ne vom lauda si noi cu dintisori pentru ca baloseste mult si am vazut ca-l mananca rau gingiile. Avem o jucarie umpluta cu ser fiziologic care se pune la frigider sa fie rece si ii place la nebunie s-o rumege. Mancam in continuare cereale. In seara asta i-am dat si din cele de oatmeal (nu stiu trad.) si nu cred ca a sesizat vreo diferenta. II plac atat de mult incat nu are rabdare sa astepte urmatoarea lingurita si se pune pe urlat. Ii place sa ma prinda de mana cand ii dau sa manance cu lingurita si pe linga ca ia ce e in lingurita mai mesteca si lingurita. Pana acum cred ca cel mai mult i-a placut pireul de mar, dar m-am hotarat sa mai astept cu toate celelalte alimente ca nu vreau sa renunte la supt. Poate doar sa-i ofer ceva asa de gust, sa incerce ceva nou. De-asemenea a inceput sa se intoarca de pe burta pe spate si invers... cand ajunge pe spate nu prea ii place si incepe urlatul.
Cu intarziere La multi ani! Ayu, Radu, Cris si Cady si pentru azi Adrian Dominic si Adriana Maria.
Lili, mersi mult de informatie. Am sa ma uit si eu pe la magazinele pe care le-ai mentionat. Am cautat desene de-alea la Toys r us dar nu mi-a placut nimic, mi s-a parut ofeta jalnica. Am fost si ti-am votat capsunica.
Irinel, da am messanger. Am sa te contactez eu. Felicitari pentru botez imi pare bine ca a mers bine. Cum ii place mamei soacre la voi? E bine ca va ajuta sa va puneti casa la punct. Sunt curioasa cum o sa i se para iarna... nu zice ca-i frig? sau la Toronto nu e inca chiar asa de frig? Ai grija cu slabitul ca nu e de gluma, e pacat sa-ti pierzi laptele pentru cateva kg in plus. Cica ar fi normal ca bebeii sa cheleasca. oricum inainte sa implineasca un an vor avea cu siguranta par ca doar trebuie taiat de nasa.
Vanessa si mie mi s-a parut ca puiutul tau iti cerea ajutorul din priviri cand il baga parintele in iordan. Sa-ti traiasca baietii si sa va bucurati de ei. Ei, cat despre prajituri nu pleca de la ideea ca e greu. Incearca si-o sa vezi ca dupa o sa ti se para simplu.
Eryka, ce mandra trebuie sa fii ca Ayu a zis mama. Abia astept si eu, desi Victor a avut o tentativa de ziua mea, cand avea el 2 luni. Dar nu stia el atunci ce spune.
Madutza, trimite-mi si mie o muratura... mi-e dor de cele facute de mama. Noi cumparam, nu prea am timp si de asa ceva si in plus n-as avea unde sa le tin. Pe balcon ar ingheta cu siguranta la - 40 C, iar in casa e cald.
Monet si Dana, cred c-ar fi timpul sa nu-i mai zic lui Victor, Vasile daca ziceti ca deja reactioneaza cand ii strigati ca pe urma n-o sa mai stie cum il cheama.
Lauraa, harnici taticii astia in Germania... Ati mers si cu bebe la fest? i-a placut? Si ce ca lumea ca ti-ai gasit prietene cu bebei, ca nu e nimic mai bine decat sa ai cu cine schimba o vorba despre o problema care te framanta pana vezi pediatrul.
Tinavia, unde ai disparut? felicitari micii crestine.
Sandra e bebe mai fericit in noul carut? Si ce mireasa cocheta ai fost... ti-a placut ceremonia japoneza? de ce se schimba de atatea ori hainele?
Gabitza, cum arata eczema lui Denis? ca are si Victor si vreau sa stiu daca e acelasi lucru.
Zaraza, si a ta are eczema? oare de une s-au procopsit cu chestia asta?
Oana, haioasa expresia "gusha de senator". Ei, lasa ca sa vezi cand o iau bebeii nostri la picior ce supli se fac.
Iuliana, deci are si Rares un dintisor? se vede ceva? si zi asa, chiuim, ha?
Ioana, incearca sa iei si tu niste vitamine ca sa-ti revii cu sistemul imunitar, nu sta asa. Aici se recomanda la greu vitamine. Mersi si de raspunsul cu afisele de pe pereti. Mi-a spus Lili unde sa caut ca sa gasesc si aici.
Alina, nu te mai stresa ca nu vrea sa manance. Da-i o pauza de-o saptamana si incearca iar, sau incearca cu altceva. Poate pur si simplu nu-i place. Eu i-am dat lui Victor piure de morcovi si nu i-a placut aproape si l-a pus pe tot in piept. Pe urma i-am dat cereale si vaznad cat ii plac i-am amestecat si morcovul in cereale si a mers. Acum mananca si morcovul separat. Gusta si tu ce-i dai, e bun? poate sa aiba ceva mancarea aia. Aici nu se recomanda galbenusul de ou pana la 6 luni si n-am gasit nimic despre unt in pliantele date de la cabinet, dar nu cred ca e o idee buna ca doar stomacelul lor nu e inca pregatit sa proceseze grasimea. De vreme ce trebuie asteptat cu laptele de vaca pana la 1 an, iar branzeturile abia i le introduci pe la 9 luni - in fine, sper sa nu te superi ca mi-am dat si eu cu parerea.
Manu- Clau, bun revenit! asteptam vesti despre Delia.
Irinusha, sanatate maxima. Ce mai face Cris? cum merge inotul?
Monet, cum a fost prezentarea publica? ai avut emotii sau nu de vreme ce stiai ca totul a fost bine inainte. ce mai face Lia calculatorista?
Nally, nu stiu ce sfat sa-ti dau ca sa nu te mai streseze Sebi. Incearca sa dormi cand doarme el si lasa incolo treburile casnice (eu vorbesc!)
Paloma si eu v-am votat.
Dana, ai grija cu sucul de prune ca s-ar putea sa-l deranjeze la burta.
Anacami, si eu cred ca daca vrei slabesti si la un an dupa nastere. Si eu mai am vreo 10 kg si desi ma rog sa slabesc fara efort stiu ca daca am vointa sa fie ca restul nu conteaza.
Piatra lunii, ce pacat ca nu merge si la tine figura cu lasatul sa planga. Eu cateodata ma aplec peste patut si il pup, il ating pe fata sa se simta in siguranta, respir langa el sa ma simta si cateodata il tin si de mana. Dar cel mai important e ca trebuie ca bebelul sa fie obosit. Aseara l-am pus pe Victor in pat pe la 8 pm si nu era obosit, s-a pus frate pe-un urlat... asa ca am zis fie ce-o fi il iau de-acolo si-l mai tin in sufragerie de vorba. Dupa inca o ora jumate s-a pus pe cascat, i-am dat sa suga si l-am pus la el in pat, in 5 minute dormea. Eu am inceput cu suc de morcovi dar a avut dureri de burtica... pe urma i-am dat cereale de orez si a mers bine ca lapticul meu e dulce si i-au placut. Nici eu nu i-as da zahar din prima... chiar vreau sa astept pana la 1 an cu zaharul.
Hai ca am scris de ma doare mana... sper ca mi-am dat cu parerea despre tot ce va preocupa. Daca am uitat ceva revin.
Pupici la toti bebeii si mamicile lor.
Christina, mamica lui Victor (24 mai 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/savulescu_cris/my_photos
Irinel spune:
Eryka nu vad de ce sa fie totusi o problema daca ii dai cereale seara, eu asa i le dau acum si nu a patit nimic.
Lili da nu e musai sa tii baby gym pe jos, eu nu i l-am pus niciodata pe jos, pe podea. Il pun in patul nostru al mare sau in tarculetul ei (prefera la noi in pat, evident). I l-am pus si pe canapea, dupa ce am luat pernele mari ale canapelei ca sa aiba loc bine copilul.
Vanessa esti tare draguta cu necazul tau. Din pacate cam asa se intampla la fiecare, avem perioade cand apucam sa intram mai mult si altele cand nu prea mai prindem rand. Eu n-am apucat sa vad pozele tale si nici ale Sandrei, nu pentru ca n-as vrea, da nu apuc, cand oi apuca, sigur o sa ma uit.
Madutza trebuie sa iti dam un premiu pentru cate faci tu. La capitolul laptic cum mai stai. Vorbeam cu Eryka pe ym si ziceam si eu si ea ca ai nostri cand au plans au facut-o de foame, oare n-o fi si la Uca asta? Ma bag si eu ca musca-n ciorba, scuze? Tu erai treaza asa tarziu sau tati era logat pe YM?
Fetelor se pare ca al meu usor-usor incepe sa adoarma singurel. Am crezut ca a fost intamplare aseara cand a adormit la mine in brate cand ma duceam cu el sa ii fac baita (din pacate s-a trezit dupa jumate de ora, era si normal, ca nu mancase de la 6, si apoi a stat pana pe la 12:30, da tot a fost o realizare), dar azi dimineata bunica mi-a spus ca a dormit fara leganat in carucior (eu am fost plecata cu tati pentru 2 ore), la pranz a adormit la mine in brate (neleganat) in fata calculatorului, iar asta-seara, am stat langa el in pat si am vorbit cu el, l-am mai mangaiat, cand a dat sa maraie l-am mai intors pe o parte, si in final a adormit neleganat. Mi-e tare drag, da vorba Vanessei, sper sa nu-l deochi, sa o tina tot asa. L-am mutat apoi in patutul lui. E asa dragalas cand doarme, l-as manca.
Madutza sa stii ca nu esti prima care imi spune de cereale, nici nu stiu ce sa cred. Da cred ca totusi o sa las cerealele ca acum si o sa ii adaug si supica de zarzavat, nu prea as renunta la cereale, contin fier si am citit ca la varsta asta chiar au nevoie mult de fier, mai ales daca sunt alaptati la san, ca al meu.
Anacami, sa stii ca eu chiar am citit intr-o carte de pe aici ca nu se introduc vegetalele (nu numai morcovii!!) pana la 6 luni pentru ca au nitrati sau ceva de genul asta si e riscant, da nu mai stiu de ce. O sa ma uit. Da parca n-as crede ca e chiar asa rau, ca doar noi toate am mancat supica de mici si nu avem nimic. Eu de-asta inclin sa introduc totusi supica mai devreme decat o recomanda ei aici.
Lili, ce dragut ca i-ati decorat asa camera. Poate ne gandim si noi.
Nally, cum a fost azi-noapte?
Iuliana cred ca de maine plec si eu in drumetii cu al meu. Poate incepe sa chiuie...(?!?) ;-) Adevarul e ca si el scoate ceva chiuieli tare mi-e drag de el.
Vanessa, bafta la primul test. Auzi tu, bastonase dupa dictare, ce m-a amuzat!...
Irinusha cum te mai simti? CUm a fost la innot?
Gabitza, ai incercat sa il culci mai devreme? Poate chiar e de oboseala...
Piatra Lunii hai ca usor-usor poate adoarme si ea, da parca n-as lasa-o sa planga asa zau...Cum crezi tu, am vazut ca merge intr-adevar, da parca si sa planga asa mult...Pupici si iti tin pumnii sa dormi si tu mai mult.
Scuzati fetele daca nu v-am raspuns la toate, da tare uit usor...
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina si Jambonel (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
Lili_B spune:
Alina, eu nu pot sa vad pozele cu Dragos...nu se incarca bine pagina...oare numai la mine e problema? Vreau sa vad si eu dintisorii !!!!