Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 6
Irinel spune:
Danaa, a fost totul bine cu bebelinul, asa-i? Nu a avut probleme de la sucul de fructe amestecate.
Lili, Paloma, mai scrieti o data linkurile va roooog, ca nu mai gasesc mesajele voastre unde ati dat linkurile.
Pupici
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina si Jambonel (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
Eryka spune:
Buna fetelor ,
La mine sa lasat asa un frig off ce mi-e ciuda ,stau si ma gandesc ca ce nasol ar fi fost daca o nasteam acum in perioada asta friguroasa ,cred ca mi-ar fi venit mai greu.Hmmm.... noutati nu prea avem ,decat ca avem poze noi la albumul de la webshots si ca aseara iar mi-a adormit singurica fara sa zic nimic ,tare mi-e draga de ea cand o vad asa cumintica.Mamaitza ei o vedeaa pe webcam si se mira de ea ca sta atata timp cuminte fara sa zica nimic,cica " pai ce mimi stateai tu asa cuminte ?Doamne dar cuminte fata ai ,sa stea ea atat timp fara sa zic nimic?" hihi sper sa ramana tot asa.Alte noutati desprea numai sunt ,asa ca astept sa vad ce mai face nou ca sa va spun.
Vanessa stai linistita ,sunt sigura ca nu se supara nimeni .Intelegem toate cat de greu trebuie sa iti fie cu 2 copilasi ,mai ales ca cel mare este la scoala.Lasa ca iti faci tu timp si ordine in ganduri si apoi ai sa revii cu forte proaspete.Madutza draga de tine ,probabil ca te-a prins oboseala ,hai incearca sa te relaxezi si sa te odihnesti ,ai nevoie si tu ca doar suntem oameni.Sanatate Mariucai si Doamne ajuta sa nu raceasca iara.Iuliana Rares chiuie foarte bine pitic mic ,Iuliana ,eu cred ca este bine sa il dai dupa laptic ,deoarece el inca are nevoie mai mare de laptic decat de morcovel.Cam asta e parerea mea ,acum nu stiu fiecare face cum crede.Eu supica i-o dau intotdeauna la masa de pranz cam intre orele 1-2.Sandra intr-adevar frumoase poze,ce mamica frumoasa are GeorgeIoana nu stiu ce sa-ti zic ,oricum poate are acum niste momente de zbenguiala mai mare ,poate cu timpul i va trece ,acum ea a descoperit ca poate misca si picioruse si manutze si e bucuroasa.Va doresc sa fie bine.Cady Pupici voinicutului Andrei.Cand povesteai despre mersul in picioruse parca o si vedeam pe Ayu ,si ea face exact la fel si e cu guritza pana la ureki de bucurie ca poate atinge pamantul cu piciorul.Tatii o tine la fel ,fara a o forta pe ea,mai mult asa prin aer.Cu kilogramele in plus ,si eu sunt in aceeasi problema,nu pot sa scap de ele deloc.Uff si mi-a spus cineva ca cica daca nu slabesti pana la 6 luni de la nastere cica dupa aia nici ca nu mai scapi de eleAlina mey ce poze frumoase are Dragos al tau ,e un dulcic , ce sa-ti zic cu papaul lui?Habar nu am .Vad ca tu i dai deja cam multicele alimente ,nu or fi prea multe oare?Nally pupicei la Sebisor .Mey ce mi-a placut mesajul tau ,e tare incurajator.Odihneste-te si tu .ManuClau sigur ca te tin minte.Ma bucur ca ai revenit si sper sa intrii cat mai des pe la noi.Pupicei pufulinei tale Alexandra sa creasca mare si voinica.Am fost si am vazut si pozele cu printzesica voastra ,tare frumoasa este ,sa va triasca si sa va bucurati de ea.Irinusha lasa nu te supara ca nu tii pasul cu noi ,important este sa nu ne uitii si sa ne mai scrii si noua din cand in cand. Da vrem si noi pozici cu inatatorii tai .Nally na ca iar am ajuns la tine ,zici ca i-r iesii dintisorii? sper sa treaca repee peste asta si fara dureri daca se poate.Monet daaa si Ayu are poze in album cu piciorusele la guritza imi vine sa o mananc cu totul cand o vad ce delicios i se mai par propiile degetele de la picioruse.Rontzaie la ele de zor.Eu pana la urma am reusit sa vad pozicile noi cu Liutza scumpica , e toata numai o bombonica .As fi vrut sa te intreb cum ai inceput cu cerealele si cam pe la ce ora i le dai tu ,as vrea si eu sa incep cu cele de orez simplu ,pe ele scrie ca sa i le bag in lapte ,cica 100 ml de lapte si 1 linguritza de cereale .Dar cat timp i dau doar o linguritza ?Introduc treptat tot mai multe sau cum oi face?Zi-mi si mie plz,mai multe.Stiu ca nu ai timp dar @poate te incumeti si ptr mine daca nu ptr mine ,macar de dragul lui AyumiPD hai ca fug sa o votez pe Cristinuca .Monet meyyy scriitoare o faci pe Lia ta .Poate ne va scrie carte dedicata "Mamicilor si bebelushilor de Mai-Iunie"Irinel tu ce mai faci iubita?Felicitari ptr botez si ptr micul crestin.Nici nu mai stiu daca v-am mai spus ,dar oricum inca niste felicitari nu strica ,nu?Cum e Daniel dupa botez?E cumintel?
Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
monet spune:
scurt de tot, ca ma duc sa ma culc.... e 12 noaptea, iara...
eryka, la inceput (cind lia avea vreo 4.5 luni) i-am dat praful de orez o lingura (de supa) in cam 4 sau 5 linguri de lapte. acuma nu mai stiu, il fac dupa ochi, pun cam 40-50ml de lapte si adaug orez direct din cutie, amestec si se face pastos foarte subtire, dar nu chiar lichid. sta in lingurita cam cu aceeasi consistenta ca merele din borcanas.
pupici la bebici dulci! noapte buna, o zi buna, ne mai auziiiiim...
mona si lia (24.04.2004)
poze lia
www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">iara poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei
monet spune:
eryka, nu m-am putut abtine sa nu-ti spun: ce scumpa-i ayu!!!!
mona si lia (24.04.2004)
poze lia
www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">iara poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei
Irinel spune:
Eryka, mersic, sa stii ca e cumintel Daniel dupa botez da nici inainte nu era rau, a avut niste perioade da isi revenise. Sper sa nu mai aiba de acum perioade plangacioase. Sper ca nu te superi daca iti raspund si eu la intrebarea pusa Monei, ca si eu tot cu cereale am inceput de vreo 2 saptamani. Mie doctorul mi-a zis sa ii dau orez de la Pablum. Pana acum nici nu i-am dat altceva. Da pe cutia de la Pablum zice ca o lingurita de cereale la 30-45 ml laptic. Poate ca difera de la firma la firma da parca e mult 100 ml la o lingurita. Si se creste treptat, cu o lingurita pe zi. Drept sa iti spun noi la un moment dat am sarit cativa pasi si i-am dat mai multe lingurite in plus, da asta dupa cateva zile, ca sa ne asiguram ca cel mic tolereaza cerealele. Le papa bine, mai ales dupa-amiaza si seara. AM incercat sa ii dau dimineata si dupa-amiaza, ca la doua mese a zis doctorul, da se pare ca ii place mai mult in a doua jumatate a zilei.
Iuliana, eu suculet de morcovi nu i-am dat inca, da eu stiu ca celelalte alimente se dau inainte de laptic, dar nu trebuie sa fie extrem de infometat ca e posibil sa le refuze. Insa daca ii dai laptic prima data e posibil sa se sature prea tare si sa nu aiba chef sa incerce altceva. Eu ii dau cerealele si apoi sanul. Nu ma tem ca renunta la san ca e intotdeauna foarte fericit sa suga. Pupici lui Rares care chiuie :-)
Nally cum poti sa fii asa optimista mereu, mai ales cand ai dormit asa putin in ultimele nopti?
Pupicei fetele
Irinel spune:
Monet, ne intalnim saptamana asta? Da cica ar fi vreme rea. Trebuie sa verific... Tu ce zici? Hai fuguta la culcarica, e tarziu si maine te duci la serviciu :-) Asta ca poate nu stiai...
Paloma, Lili, gata am votat. Bafta! Pupici.
Eryka spune:
Monet si Irinel multam ptr. raspunsuri.
Uite tocmai am cutia in fatza si scrie asa:Pentru a da consistenta laptelui adaugati 3-4 g(1 linguritza cu varf) orez la 100 ml.Cerealele sunt BEBELAC. Poate fetele din Romania folosesc si ele Bebelac si ma lumineaza si pe mine cum fac ele cu Babelacul..Intr-adevar si mie mi se pare cam multicel lapte si doar o linguritza de cereale orez.Vad ca amandoua a-ti pus putin laptic.uf ,ca tare greu mi se mai pare cu diversificarea asta.Daca i-as da seara la ultima masa cereale o avea ceva?Ziua la masa de pranz i mai dau supica iar dimineatza putin borcanel de mar si nu as vrea sa-i bag mai multe alimente la o masa .De aia ma gandeam sa-i dau seara ,o fii bine si asa?Iuliana citind ce zice Irimel cam tind sa-i dau dreptate si ei ,ptr. ca se poate intampla ca bebe sa se sature cu laptele si atunci sa nu mai vrea sa pape si supica ,eu i-am dat si asa si asa ,nu am facut o regula din asta deocamdata.Au fost zile cand i-am dat inainte de masa si zile cand am preferat sa-i dau mai intai laptele si apoi dupa aia supica.Oricum daca i dai mai intai laptele ,i dai si tu mai putin cat sa mai poata papa si suculetul.Vezzi tu cum e mai bine.Poate mai zic si fetele cum fac ele.Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
zaraza spune:
Servus!
ma oftic groaznic ca am scris ieri mesaj frumos si lung si cand sa il postez constat ca n-a aparut, n-am mai repetat ce-am scris ca era prea mult
In esenta o incurajam pe Madutza sa se deprime linistita ca este necesar din cand in cand, dealtfel constat ca a fost o chestie mai larga asta cu depresia ca mai multe ne-am decompensat zilele astea. Ma consolez si va consolez cu gandul ca e normal sa fie asa si obligatoriu dupa ploaie vine soare
In al doilea rand lansasem o `dezbatere` cu tema cat de adanc isi baga copiii vostri mainile in gura si ce faceti (daca faceti ceva) sa-i impiedicati. Ca eu nu mai am idei si energie in acest sens, poate ma ajutati voi, pleeeeeaaaase
In al treilea rand am vrut sa felicit micii creshtini si sa le urez sa le dea Dumnezeu noroc si voua sa va bucurati de ei si sa fiti sanatosi si fericiti cu totii.
In al patrulea rand unde a fost de votat, am votat. Votez in continuare.
In al 5-lea rand am gasit o carte. `Alimentatia sugarului` scrisa de dr. Lyonel Rossant, se gaseste pe site-ul editurii Corint si e vreo 90 000 lei. Mi-a placut ca zice niste chestii destepte ca principiu despre alimentatie si explica foarte bine ce e cu diferitele forme de cereale si formule de lapte din magazine. Ca mie nu-mi spun nimic datele alea de pe cutiile de cereale, care ar fi diferentele intre unele si celelalte si acuma am inteles la ce trebuie sa fii atent cand alegi. Zice un pic si despre gluten, in fine, mie mi s-a parut interesanta, v-o recomand.
In al 6-lea rand vreau sa va intreb daca si-a facut vreuna din voi amniocenteza si cum a fost, am o prietena care ar trebui sa-si faca si e moarta de spaima.
Multumesc anticipat pentru ca sunteti niste dragutze si ne vedem mai tarziu!
Andreea si Sofiutza (19 iunie 2004)
anacami spune:
Eryka,
eu nu cred ca daca nu slabesti pana la 6 luni nu mai scapi de Kg.
Si eu am luat destul de multe (mai am vreo 10 in plus) si sunt sigura ca dupa ce voi termina de alaptat voi slabi (de slabit pot sa slabesc toata viata, de alaptat nu mai pot alapta decat acum).
Din contra, cunosc multe mamici care au spus ca au slabit fara sa faca nimic de abia de la 6 luni.Cred ca o sa facem gimnastica la greu cand vor vrea sa mearga in picioare si dupa ce merg (o sa alergam dupa ei sa nu faca "prostii").Daca nu va merge nici asa, voi tine o dieta si tot nu o sa raman cu ele (sunt foarte ambitioasa!!!).
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
danaA spune:
Fetele, o intrare scurta pe aici ca e tarziu.
Irinel, nu a avut Stefa nici o problema azi noapte. Mersic de intrebare.
Azi i-am luat sweet potatoes la borcanel, ca mi-a facut Monet pofta. Fetele, nu am cuvinte sa descriu cum a mancat bebelica. Nu apucam sa-i scot lingurita din gura si sa-i mai iau piure din borcanel ca incepea sa planga. A mancat jumate--cred ca a mai vrut dar am considerat ca e prea mult. Multumim Monet de idee.
Anacami si eu ca tine mai am de dat jos 10 kg mari si late. Imi place optimismul tau!!
Eryka, am vazut si eu pozele. Tare dulce Ayumi a ta.
Irinusha, insanatosire grabnica!!!
Madutza,te cred si eu ca te simti obosita, duap ce pui nu stiu cate muraturi, o ai si pe Uca si curatenie si de tooate. ia mai lasa-le la o parte si te ocupi numai de Uca ca ea e cea mai importanta. Muraturile se pot cumpara anul asta. . Te asteptam.
Fetele merg sa ma culc ca mi-e somn rau.
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)