Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (17)
Raspunsuri - Pagina 5
spic de grau spune:
Bebe2004 - Ia maimutoiul in pat la tine 2 nopti si apoi pune-l la el in pat. va avea mirosul tau si-l va primi imediat.
Vezi sa fie neparos (maimutoiul) ca altfel Alex va inghiti tot parul!
Iepurasu lui David e dintr-un material f catifelat - special ptr bebei.
Si e bne sa ai 2 identici, ca in momentul in care-l speli i-l dai pe celalalt si bebe nu va simti lipsa "doudou-lui"
Luminita si DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Veve spune:
bebe2004,croko papa 3 borcanele x 115g/zi si san de vreo 4 ori ziua si 4 noaptea.Apreciaza si tu...
In mod normal,un bebelus care papa solide ar trebui sa bea cam 900ml de formula pe zi.Indiferent cat de bine papa solide,ar trebui sa incerci sa-i dai si lapticul necesar,macar pana la 8 luni si sub nici o forma nu inlocui formula cu suc,care nu-i nici pe departe la fel de important ca formula in dieta.Vitaminele din suc si le ia din piureurile de fructe si legume.In plus,sucul e dulce si taie pofta de mancare.
In legatura cu jucarioarele,cum mai zicea cineva,sa nu fie una pufoasa si-ncearca sa fie una speciala pt.bebei.In general jucarioarele de plus is destinate copilasilor de la 2-3 ani in sus(chiar scrie pe ele).Ochisorii sau nasucul la jucarioarele astea se pot inghiti si e periculos...
Mikkky,sanatate multa printesicii!!
Nedda,ci albastru ti-ai tras!!!Nu-ti place,schimba-l!
Irina,veve & croko
pozici
piciulica spune:
Buna mamicilor si BB.
Claudelu, nu v-am parasit nici macar o clipa. Din pacate sunt cam aglomerata cu casa, serviciul, acum il duc si pe Eric la camin asa ca abia apuc sa le fac pe toate in timp util.
Insa la serviciu cum am un minut liber cum bag nasul repede pe forum sa vad ce mai spun mamicile si ce mai fac BB.
Eric e un baiat cuminte , doarme noapte asa ca mami se poate odihni si ea ca sa nu o gaseasca seful cu capul pe birou.....dormind c ao valiza in gara.
Mai avem un pic si facem si noi 6 luni si abia atuci o sa incepem cu diversificarea. Pana atunci numai formula.
Apropo de camin.... la caminul unde mergem noi se tipareste o carte de bucate si profesoara m-a rugat sa le duc retete rommanesti. Ei uite cum pe lange cele de zi cu zi acum traduc retete. Insa am ramas placut suprinsa cand m-a rugat daca stiu sa fac galusti cu prune sa ii dau reteta neaparat...Mi-am dat toata silinta va dati seama sa le traduc numai retete de bucate una si una.
Am fugit sa il ducem pe Eric in parc ca e o zi super la noi. Va si o zi buna!
codritu spune:
Nu i-am dat nimic de febra pana la urma in schimb i-am simtit un coltisor care se straduie sa iasa. Se simte ca a spart gingia, ietu de asta era agitat si face febra. Azi e cu tati la mine numai semneaza condica la tzatz.
Nedda asa noctambul e ca seamana cu mine, si mie imi place sa stau noaptea si sa dorm mai mult dimineata. Pe mine nu ma deranjeaza ca doarme dimineata, dar mi-e ca se culca destul de tarziu seara. Ieri l-am gasit in genunchi tinandu-se de marginea patutului si acum nu se mai lasa de catarari, cum il pun in patut incepe gimnastica si vrea sa se ridice in picioare. Baie face pe la 9-10 si papa tztatz, dar nu vrea sa se culce pe urma, nu se culca nici pana acum, iar acum de cand cu catararile nici atat, aseara a fost un chin pana a adormit, tot vroia sa se ridice nu statea la orizontala nicidecum, a descoperit ceva nou ce trebuie practicat.
Ela76 spune:
LA MULTI ANI!!! sarbatpritilor nostri! Sa creasca mari, frumosi si sanatosi.
Din pacate, Cristina mea are gatul inflamat, azi am fost cu ea la dr. si ne-a dat antibiotic si antitermic. Nu-i place nici unul dintre ele, le scuipa si plange in hohote. Antibioticul trebuie sa i-l dau la 8 ore si asta inseamna ca o voi trezi o data la noapte. Mi-e asa mila de ea, caci atunci cand are pusee de febra tare rau se simte si tare plangacioasa e. Am pupat-o pe frunte si ea a izbucnit in hohote de plans. Uf, am ajuns aia rea care ii da siropurile alea scarboase!
Micky, mergi la dr. sa o vada pe Malina, nu sta asa (daca nu cumva ai fost deja). Dupa cum descrii, pare a fi rubeola (si Cristina tot la 4 luni se pare ca a avut, Kata). Sanatate multa!
Daca o sa am liniste, o sa mai intru sa va mai scriu, dar acum abia astept un somnic dulce!!
Pupici si bebelusi cuminti!
Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
Claudelu spune:
Fetelor, am intrat pentru ultima oara, de maine HAI PA!!!
Sa aveti grija de voi si sa ascultati de bb, ca stiti vorba:"vai de parintii care nu asculta de copii!"
O sa-mi fie tare tare dor de voi, nu stiu cat am sa rezist fara voi, sunt dependenta 100% de voi!!!
Va pup si sa auzim de bine peste 2 saptamani!!!
P.S:Sa nu ma barfiti prea mult ca am spioni!!!
Ela, multa sanatate Cristinei!O pupam dulce de tot!
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC
Pucku spune:
salutare fetele
In primul rand multa sanatate fetelor noaste Cristina si Malina. Of saraci puiuti, asa rau imi pare.
Micky ai fost cu Malina la doctor?
Ela sa ne spui cum mai e Cristina, capul sus ca se face ea bine
Stephie e mult mai bine, dar stau cu Dimetapul dupa mine, care binenteles ca nu-i place, dar il dau inainte de lapte. Maine ma duc sa-i iau o suzeta de medicamente speciale. I-am luat termometru suzeta si tare usor mai este. in 2 min am temperatura luata si nici nu o stresez pe galusca mica.
Dar, cuscra ne luam de mana, ca m-am racit si eu acum, am trecut si eu pe Dimetap si ma dor ochii, si asa as culca-o pe galusca sa ma culc iar, dar nu vrea sa doarma
Clau te asteptam inapoi mai repede, chiar nu ai nici o portita sa ne mai dai de veste din cand in cand?
Codritu felicitari pt dintush, las ca iese el si nu-l mai chinuie pe Tudorel.
Piciulica bine ai renenit, ne bucuram sa avem vesti despre voi. Deci Eric merge la camin. Cum s-a acomodat acolo? cum se ocupa de el?
Pupici la Eric de la noi.
Dana ce albastra esti....
Lumi ce face Davidelul nostru?
Stephie e in activity center si se distreaza. azi a papat bine si ii place squasul la nebunie, dar eu mai ca nu am varsat dupa el. Bey dovleac de porci nu alta.....
Bebe Stephie are ca masa principala tot laptele. mananca asa lapte cam un litru pe zi: 5 bibe x 200 ml, din care cateodata mai lasa, cateodata nu. In cel de seara are si 2 masuri de cereale, una de cereale de orez si una de ovaz, si un pic de cereale cu fructe de gust.
A doua masa din zi, in jur de 11 are piure de legume, cam pana in 100 ml de piure, deocamdata cartof dulce, squash si pastarnac.
apoi bea un bibe de supa, vreo 180 ml.
Nu avem suc in meniu, mai bem apa din cand in cand.
asta e dilema mea acum: sa incep cu suc de mere sau cu piure de mar copt? Vv cat tzin marul la microunde? un minut?
Stephie nu are inca un maimutoi preferat, doarme cu care e mai aproape in pat, toti ii plac, dar neaparat tre sa aiba unul langa ea.
Eu am noroc de o Bblina care la 9.15 cel tarziu e in pat adormita fara leganaturi sau mai stiu ce, isi papa cerealele, bea niste apa apoi si e gata, dar la 7 cel tarziu e in picioare cand eu as dormi pe rupte. Asa ca Dana hai sa facem schimb, ca as prefera reversa
Miri pupici la Ana.
eu am o problema: mi-au venit rusi sin nu mai trec. Cand sa intru in panica? sunt deja 5 zile, si parca tot mai tare curge in loc sa se opreasca. si ma doare burtica si am asa ca o febra musculara.Ciudat e ca iau anticonceptionale, tre sa regleze acum, dar nu stiu ce sa mai zic.
Va pup ma duc sa fac laptic
Corina si Stephanie- 18.04.04
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=3399320093&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D3399320093" target="_blank">Stephanie 4-5 luni
www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=4286671679&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D34286671679" target="_blank">Stephanie- my first photo
www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=4286587367&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D34286587367" target="_blank">Stephanie - Catinel
www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=3391450093&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D33391450093" target="_blank">Soricica
spic de grau spune:
Cuscra draga citeam mai adineauri ca cineva se plangea ca de la anticonceptionale i s-a marit durata ciclului... (sigur nu erai tu cea care spunea asta). Asa ca ..nu stiu - vezi daca nu-ti trece in 2 zile (maaaaaxim) -fuga la gineco .
Mie mi-e teama ca nu voi mai avea..ca cica se poate intampla la Luteran.
Davidutzu doarme. L-am scos azi pe la 17 la plimbare (am muncit chiar si azi duminica prin casa - smotru la greu, ca-mi vin in 3 zile socrii si cnd sunt singura cu David nu prea apuc sa fac curat). La plimbare a dormit mai tot drumu...apoi s-a jucat nitel cu tati, dupa care a dormit pana pe la 20.00, i-am fauct , i-am dat apoi sa , si imediat a trecut la . Vezi cuscra ce ginerel cuminte ai?
Stephie ce mai face? Da-i de la noi!
Claudelu ne parasesti?..of, si eu va voi parasi (cred) - 2 saptamani - pana in 25.10, ca vin socrii si deh...voi fi gazda..si cu griji de 4x
Ce rau imi pare ca printesele Cristina si Malina sunt bolnavioare! Dati-le pupici din partea mea!
Veve sigur nu e prea mult 900ml lapte la un bebe diversificat? Ca stiu ca tb ori de 3 x 210ml lapte sau 4 x 180ml la care adaugi alimentele de diversificare. cel putin asa ne-au spus noua!
Pupici, fug!
Luminita si DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Veve spune:
"Don't let solids replace formula too soon
Once you start to introduce solid foods to your child, breast milk or formula should still constitute most of his nutrition until he's 8 months old. Most babies, when they're getting used to solids, don't eat a wide enough variety of foods to satisfy their growing bodies' nutritional needs. Of course, you should still try to keep his total daily intake of formula to about 32 ounces. Avoid juice, which doesn't offer nearly the nutritional value of the formula it replaces."(www.babycenter.com/refcap/baby/formulafeed/9136.html" target="_blank">BabyCenter)
"Nu lasati solidele sa inlocuiasca formula prea devreme
Odata cu introducerea solidelor in alimentatia copilului tau,laptele matern sau formula ar trebui sa ramana principala sursa de nutritie pana la 8 luni.Cei mai multi bebelusi,in timp ce se obisnuiesc cu mancarea solida,nu manaca o varietate de alimente destul de bogata incat sa satisfaca necesitatile organismului lor in crestere.Desigur,ar trebui sa incercati sa pastrati cantitatea zilnica de formula de aproximativ 32oz (946,35ml).Evitati sucul,care nu atinge nici pe departe valoarea nutritionala a formulei."
Asta e un exemplu.In general,pe unde am citit,cantitatea de formula/lapte matern recomandata dupa diversificare,pana in 8 luni,era de 800-900ml.Pare exagerat,dar nu e,in cazul in care dieta copilutului contine doar laptic si solide.Daca-i dati suc/supa/apa/ceai(de ce,daca laptele e atat de important in perioada asta??) e firesc sa nu mai accepte aceeasi cantitate de laptic.
Ela,imi pare rau pentru micuta ta!De la ce i s-a inflamat gatutul,ai idee?Sanatate multa si pupici la bolnavior!
Claudicoooooo,un te duci tu,mamaa!?!?!Nimeni nu merita sacrificiul asta!(kidding!)Ce-o sa te faci tu fara noi,huh?Pupicei gramada sa va tina pan' va-ntoarceti!
Irina,veve & croko
pozici
Nedda spune:
Fetele, va sa zica va place de mine albastra, da? Parca-s zugravita!:)) Dar sper sa-mi revin la culoarea initiala ca parca era mai sanatoasa.
VEVE, e tare voinic Croko daca mananca trei borcanele pe zi a cate 115ml! Eu cred ca s-a dus minunea. Lara a mancat frumos la inceput. Manca cate un borcanas mic de 70ml in fiecare zi. Acum nu mai vrea. Se stramba si abia o fac sa manance jumatate din el. Pare ca nu ii e foame desi tzatza n-o refuza niciodata. Am incercat si fructe si legume si nimic. Azi i-am dat banana prospata pasata de mine si s-a strambat atat de tare ca am renuntat. Sper sa nu fie mofturoasa la mancare ca tac-su ca s-a zis cu mine!:)
Te-am mai intrebat o data (si nu m-ai vazut) ce borcanele ii cumperi lui Laur? Mi-a raspuns Corina ca ii da lui Stephi President Choice pe care eu nu le-am vazut pe-aici. Eu i-am luat Larei numai Tender Harvest de la Gerber care sunt organice. Sa mai incerc si altele?
Daniela si papusa Lara