Fetele din USA, poftiti la o barfa! (29)
Raspunsuri - Pagina 12
samila spune:
Multumesc de raspunsuri. Ruxijesti o dulce. A fost totala chestia cu divortul, mi-ai adus zambetul pe buze pe ziua de azi.
Eu intreb sa fiu informata pe cand o veni vremea, asa ca daca mai e ceva de spus astept informatii cu drag.Oi fi eu obsedada????
Cand eram la Hamburg o profa mea zicea ca e bine sa faci copii ca primesti banii pt copil (cei 150)si mie mi se parea putin... (dar acum vad ca poate fi si mai putin, iar la cei 300 pe 6 luni nu ne incadram ca depaseam venitul (deci nu primeam nimic)...
Si nu ne scoteau banii din casa....
Ocebine esti o draguta ca de obicei.Cum se simt azi copii si cainele?
allya spune:
MUULTA SANATaTE la FLORIN!
uite mai fetelor ca mai sunt si eu in viata... de cand nu am mai scris...
NARCISA ce nu as da eu sa fie adevarat macar un sfert din ce zici..., uite eu am bursa si sotul meu la fel de 28000$/an impreuna si avem si un copilas. La cresa nu ne permitem sa-l dam si nici nu ne calificam la daycare vouchers, suntem prea bogati..., mentionez ca pretul la cresa e in jur de 600$/luna... Copilasul are asigurare de sanatae gratuita pe primul an si apoi vom plati dupa cum zice Ruxij . Eu am primit cand am fost gravida si acum pe primul an de viata al copilului, branza, oua, lapte, suc si fasole boabe si cereale cam de 80$/luna bonuri si copilul a primit cereale pt bebelusi si Similac Advance, de la WIC. De la taxe nu ne calificam inca sa primim inapoi cei 1000$ child tax credit nefiind rezidenti, caci fiind pe viza F1 de studenti, suntem sub un tax treaty pe o perioada de 5 ani pe care il are Romania cu SUA. Nu putem nici macar face joint. Aceasta suma ca sa fie mai clar, nu e un ajutor social, in fiecare an orice om din america face taxele adica calculeaza daca impozitul care i s-a luat din salariu a fost corect luat si apoi daca beneficiaza de niste exemptions sau credits mai cere inapoi din suma ce a dat-o. Cum a fost la noi? noi am platit impozit aproape 2000$ anul trecut impreuna, daca faceam joint si ne calificam la child tax credit si exemption pt copil trebuia sa primim macar 1000$ inapoi....Noi in schimb a trebuit sa mai si dam...Noroc ca am bagat eu niste miscellanous deductions si am redus suma simtitor. Nu era legal nici sa ne declaram rezidenti, am sunat la ei si nu avem voie inca...plus ca de la univ toate documentele era referitoare la acel tax treaty.
Cu asigurarea de sanatate stam iara prost caci cea de la scoala nu e f buna. Nu avem de exemplu dental coverage....si un root canal ii de la 500$ in sus, am auzit si de sume si mai mari....
Insa intradevar mai gasesti cate un sale la mancare cu 99c poundul de exmplu la pulpe, puii si carnea in general si ouale (neorganice) sunt mai ieftine ca in Romania cred eu.
Mai apropo de asigurarile de sanatae si acoperire, eu in urma nasterii am de dat niste bani, e o bulibaseala caci asigurarea plateste f greu in timp, iar spitalul ma streseaza cu scrisori, eu stiu ca asigurarea trebuie sa plateasca, nu pot vorbi cu cei de la asigurare, imi inchid tel in nas cand le zic despre ce este vorba! asa ca am decis ca ignor orice bill de la spital. Ce pot pati de la asta? imi afecteaza cumva creditul? voi ce ma sfatuiti sa fac?
va pupic,
Sanca spune:
Ocebine, sanatate si baietelului si lui Blue Eyes. E bine ca esti libera si poti sa te ocupi de crize...Cred ca te-a costat veterinarul o caruta de bani. Mancacios rau Blue Eyes al tau. Daca nu e cablul sant gogonelele... I-ai si tu ceva jucarii sa aibe la ce roade.
numai bine
Cleomax spune:
allya, nu ignora billurile de la spital, mai degraba vorbeste cu ei si spune-le sa nu te mai streseze cu scrisori si sa se certe cu asigurarea instead. iar alora de la asigurare trimite-le NUMAI in scris, ca sa ai dovada la o adica.
andreea, slava domnului ca e mai bine verisorul tau, ne rugam in continuare pentru el. situatia materiala a mamei lui se va reface cumva, important e ca el sa scape cu viata.
anamaria, sper sa iasa totul ok, sanatate copiilor.la toti trei
narcisa, am stat si m-am gandit, $3500/luna e o suma absurda, 3500x12= 42000, ceea ce inseamna un salariu mediu bun.
insa, daca ea merge la o facultate scumpa, cum ar fi UPenn care costa cam la $40000/an si daca nu are nici un venit, s-ar putea sa-i plateasca ei scoala integral(daca au acceptat-o, ceea ce implica faptul ca ar fi fost o candidata sclipitoare). dar asta nu vine de la stat (decat o parte minuscula) ca ajutor, ci din partea universitatii. chiar si asa, banii astia nu-i vede ea, merg direct la scoala, eventual ii dau aprox. 500/semestru pentru manuale. asa o fi ales ea sa explice parintilor, ca sa nu-i complice, mai stii?
de la welfare e posibil sa primeasca ceva ajutor pentru ca e mama singura, nu stiu cat o fi, dar sigur nu e mult.
despre cateva kg de pulpe pt. 99 centi, iar cred ca n-or fi inteles parintii ei, nu pot sa cred ca ar fi in stare sa minta cineva in halul asta, da' mai stii? mai poti gasi in sale ceva de genul .29c/lb dar musai sa iei pungi de min.5 lbs, adica 2-3 kg.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by samila
Cand eram la Hamburg o profa mea zicea ca e bine sa faci copii ca primesti banii pt copil (cei 150)si mie mi se parea putin... (dar acum vad ca poate fi si mai putin[
asta e mentalitatea si p-aici, mai ales in randurile minoritatilor( negri, latino), care fac cate o droaie de copii ca sa primeasca in continuare welfare. cred ca diferenta mare ar fi ca aici musai sa fii cetatean ca sa te califici. si sa stii cum merg treburile, cred ca e aproape un fel de underground movement, o cultura aparte in care tre sa te nasti ca sa afli toate chichitele si dedesubturile problemului. acest tip de ajutor e sustinut mai ales de partidul democrat si deloc acceptat de republicani, motiv pentru care democratii(printre altele, normal) au aproape toate voturile respectivilor.
samila spune:
Cleomax ai dreptate. Si eu radeam de fiecare data cand o auzeam pe profa mea si ma gandeam ca oricum nu fac copil pentru a primi ajutor de la stat. M-a socat sa citesc ca aici nu se da,obisnuita fiind ca in alte parti e un drept legal al copilului pana la o anumita varsta.
Pe mine ce ma sperie sunt lucrurile legate de asigurarile medicale...
Multumesc tutror pentru informatii. Sunt total pe dinafara, mi-am dat seama acum citindu-va pe voi.Habar nu aveam ce e aia Healthy Families, Disability, Welfare...
Orice informatie poate fi de folos atat mie cat si altora care citesc asa ca va rog scrieti ce stiti.
Pentru toate fetele o si va multumesc sunteti atat de dragute.
Weekend placut!
allya spune:
Multumesc CLEO, am sa incerc sa vad ce pot face, dar e o nebunie totala, am cam 2000 de biluri si "bilute".... de la spital si tot atatea hartoage de la asigurare, astia de la scoala au schimbat compania de asigurare tocmai pt ca astialalti nu raspundeau cererilor, asa ca e imputita treaba....
SAMILA sa stii ca eu as fi facut hartie de separare (problema era ca sotul trebuia sa aiba alt domiciliu) ca sa ma calific pt daycare vouchers caci nu vedeam alta solutie, dar am avut noroc chior si a primit socru-mi-o viza pe 10 ani asa ca poate veni 6 luni pe an pe la noi. Copilul a fost facut fara planificare, pt ca nu am luat pilula contraceptiva la aceeasi ora zilnic si trecuse o diferenta destul de mare intre ele (intre pilule ). Dar este cel mai minunat lucru ce mi s-a intamplat si imi aduce atata fericire ca nu inteleg de ce am asteptat atat si cat as mai fi acceptat ca sa fac copilasul... Daca tot asa te gandesti cand o fi oare bine, stai sa-mi fac cariera, stai sa-mi fac casa, stai sa... ajungi la adanci batraneti si nu mai faci copilul acela... Totusi e bine sa ai un serviciu bun si cat de cat stabil, deci o situatie clara in care sa nu ai nevoie de astfel de ajutoare sociale si atunci e momentul potrivit.
Mai si noi fiecare avem de fapt bursa de 30000$/an fiecare, dar 14000 e venitul anual, restul merge pe tuition fee.
CRISMIR spune:
Buna fetelor!
Eu va citesc zilnic,dar de cele mai multe ori nu pot participa la discutie pt ca nu stiu,si imi place ca invat de la voi tot felul de chestii...am vazut ca multe sunteti de ceva ani buni in America...
Insa azi am si eu o intrebare,vazand ca vorbiti de asigurari si copii...deci,eu sunt gravina in sapt 38 si cred ca am sa nasc zilele astea,dupa cum spune doctorul...ah,sa va zic si faptul ca noi suntem ilegal aici...asa,cu spitalul l-am rezolvat cumva,am platit din buzunar,s-a facut un fel de reducere pt cei ca noi,in fine...problema mea acuma,este cum sa fac sa-i fac asigurare bebelusului cand se va naste?...adica mai bine zis,ce trebuie sa fac,mi se da pt el ceva gratis la inceput(asa ma auzit,primele luni),sau trebuie sa ma interesez eu de asigurare?...stiu ca el va fi cetatean american,deci ii voi putea aplica pt ceva ca lumea?.....va rog sa ma ajutati,pt ca sunt putin cam disperata,ma gandesc ca daca se intampla ceva cu micutul si trebuie sa merg la urgente la spital si nu are asigurare?...ma vor omora ce sume au astia,si plus ca nu stau linistita ca nu avem nimic pt el !...va multumesc!
Mirela si bebele,38 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by allya
Mai si noi fiecare avem de fapt bursa de 30000$/an fiecare, dar 14000 e venitul anual, restul merge pe tuition fee.
voi ati primit bursele fiind in romania? si faceti post-grad studies, nu? probabil v-au dat o dispensa pentru cheltuieli de trai,dar tot parte din bursa. sotul tau face phd, nu? asa tin eu minte, poate gresesc, chestia e ca noi nu stim ce fel de studii face fata vecinilor, eu am presupus ca e undergrad.
anamari spune:
ma bag si eu la capitolul ajutor social- nu cunosc direct care sunt cerintele - dar cam stiu detaliile in mare pentru ca mai lucrez inca la departamentul de credit si colectii a unei companii de utilitati, maine e ultima zi -iupiii si apoi imi iau toate liberele care mi-au ramas-2, pana cand incepe "concediul" pentru relaxat inainte de nascut bebe...sis per sa nu trbuie sa ma mai intorc acolo...
De la stat poti primi (nu stiu daca e numai pentru cetateni, sau si pentru rezidenti)- TAFDC-temporary assitance for dependent care- cam 5-600 pentru 2 copii- 200-300 pentru unul, si cred ca depinde de la stat la stat, food stamps- astea variaza de la 200 la 600 functie de numarul de suflete si venitul de baza....sotul meu mi-a spus ca trebui ofere cat mai mult, pentru ca daca iti moare copilul de foame poti sa ii dai in judecata.....WIC- allya a explicat ce si cum, apoi in PA-Pennsylvania exista CHIP- asigurare medical ieftina pt copii cand ai venit mic - cred ca e chiar gratuita daca venitul e doar de cateva sute pe luna.
Apoi exista Salvation Army , Catholic charities care te ajuta cu plata facturilor si cu mancare si imbracaminte - iar incalzirea te ajuta statul sa o platesti- programul se numeste Fuel Assistance.si e la nivel federal...Daca copilul e bolnav poti primi SSDI-social security disability pentru el...
cam cu astea m-am intalnit eu - companiile de utilitati sunt obligate sa ofere protectii, asa ca trebui sa verific de multe ori venitul ca si sursele de venit...
Cat despre taxe- daca declari depndenti la serviciu-ti se retine mai putin la taxe , daca ii declari cand completezi tax-return peste 1000- mai poti obtine niste bani inapoi/depinzand de venit....
anamariasper ca sunt bine-copiii
andreea ma bucur ca varul tau e mai bine. daca ii dau prea multe sedative va deveni dependent- am auzit destule povesti chiar printre cunostinte destul de apropiate.
narcisa si eu cred ca 350 e mult mai aproape de realitate-daca se califica pentru TAFDC. Poate ca a obtinut un federal grant(bani pe care statul ii ofera unui cetatean sau permanent resident pe perioada studiilor pentru casa, masa, transport) - fiind studenta cu venit limitat si copil, dar si acela e mai curand 3500 pe an decat pe luna.
ana maria