Fetele din USA, poftiti la o barfa! (29)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Narcisa, sigur nu primeste 3500 pe luna de la stat. Asta e o leafa pentru care multi muncesc ani de zile ca sa o obtina. Nu primeste deloc ajutor lunar pt. copil, doar la tax return sau cel mult welfare care e in jur de vreo 700$/luna plus daycare gratis si poate bonuri de mancare de vreo 60$/luna. Dc. are bursa nu are welfare, cred eu. E rezidenta sau e cu viza de studenta? Dc. e casatorita cu tatal copilului e posibil ca el sa aiba statut legal.

Am gasit si eu sferturi de pui cu 27c pe pound, dar stii cum sunt alea? Pulpe maaari, cu tartitza cu tot si destul de bleah:))

In rest, pulpe ca lumea, de alea mici, am gasit cu minim 70c/pound.

Oricum, se poate gasi mancare ieftina, nu mori de foame.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Nu primeste deloc ajutor lunar pt. copil, doar la tax return sau cel mult welfare care e in jur de vreo 700$/luna plus daycare gratis si poate bonuri de mancare de vreo 60$/luna.
ruxij

Ruxijaici nu se primeste bani pentru copil? Nu exista alocatie pentru copil lunar? Intreb si eu ca nu am copil...
Ce e welfare?
Am pus cam multe intrebari nu.....
Va raman recunoscatoare daca ma lamuriti si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

quote:
Originally posted by AndradaCind conduc spre serviciu e un copac imens in mijocul unui cimp, toamna e o minune sa-l vezi de la o zi la alta schimbindu-si culoarea. Mereu zic ca o sa i fac o poza din aceeasi pozitie in fiecare zi timp de o luna sa vedem cum ajunge de la urias verde la chel trist.
Va duceti sa vedeti culorile toamnei? (scenic drives?)
Pamint binecuvintat nu altceva!!

Asa-i toamna-n www.photo.net/photo/travel/foliage.html" target="_blank">New England !O nebunie de culori si nuante!Cred ca asta o sa regret cel m-ai mult cand ne-om carabani de aici!...Acum e full de turisti veniti numai sa admire "foliage"-ul!

Irina,veve & croko
pozici

Mergi la inceput

Nu se da nici un fel de alocatie lunara pentru copil. Dc. esti sarac, da' saraaac de tot, iti da tie welfare vreo 700 pe luna (saracia se calculeaza si in functie de cati copii ai, raportat la venit), dar welfare nu se da pt. copil ci este un ajutor social. Oricum, f. greu sa fii asa de sarac incat sa primesti welfare, tb. sa nu ai venit practic. Dc. ai venit destul de mic (aici ne-am incadrat si noi cand eram studenti cu doua burse si un copil), poti lua asigurare medicala aproape gratis, pentru copil. Tb. sa fii chiar f. sarac ca sa iei cresa gratis. La taxe ti se dau 1000$ pt. fiecare copil, adica ti se scad din taxe, dar numai odata pe an. Cam asta e tot ce se da. Concediu de maternitate platit nu se da. Fara plata da.

Am aflat insa ca daca esti angajata si te gandesti din timp sa iti cumperi "disability insurance" (care te costa ceva lunar) sau asa ceva (dar inainte de a fi gravida) in momentul in care ramai gravida ti se acopera un timp oarecare un procent de salariu (dar nu stiu dc. toata sarcina, doua, trei sau sapte luni, dc. se acopera si dupa sarcina si cat-probabil ca nu dupa sarcina mai mult de vreo 2 sapt. ca nu mai esti dezabilitata). Eu nu am beneficiat de nimic ca am fost studenta. Si n-am stiut nici de asigurarea aia ieftina, am cumparat asigurare destul de piparata pt. bb, am aflat de ea totusi cand el avea 1 an si ceva. Asig. aia de sanatate (Healthy Families) te poate acoperi si pe tine cand esti gravida, dc. ai venit suficient de mic (cu 2000 pe luna te califici), dar eu n-am stiut si iarasi, am platit din buzunarul (gol).

Nu ma plang de America defel, dar e bine de stiut, pentru a fi pregatit, pentru cine planuieste bb care e situatia cu maternitatea si suportul social...cam lipseste. Noi n-am stiut nici macar de ceea ce puteam obtine si noi si mi-ar fi placut sa imi spuna cineva la vremea aia.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

nu dau alocatie la copii? Aici in Germania iti dau 150 euro/copil lunar, indiferent de cit venit lunar ai pe luna in casa; si ajutor de crestere 2 ani 300 euro pe copil/luna, in functie de venitul lunar(cu un venit bunicel tot te inscrii la 6 luni din 2 ani); ca mama singura mai au niste facilitati, chirie poate daca nu are posibilitati si ajutor social, nu depaseste in total cam 800 euro; Asa cum am raspuns unui mesaj pe PM, noi ducind un trai de mijloc suntem multumiti asa cum ne merge si in Ro tot ne-am dus cel putin o data pe an, vara, daca nu si de sarbatori. Dar cind vine si-mi arunca in fata tantos asemenea baliverne, ma doare pentru simplu fapt, ca stiu ca minte, si-mi era imposibil sa cred asa ceva. Faza cu pulpele, i-am zis si eu poate pe kg, stiu ca mincarea e mai ieftina decit in Europa, dar nu si nu, nu mai stiu exact 10-15 kg pt. 99 centi. De aceea v-am intrebat pe voi, si va multumesc inca o data ca m-ati luminat si pe mine. Asemenea oameni ar trebui sa-i lasi la o parte, dar cum sunt vecini si unul dintre parinti a lucrat impreuna cu celalalt ani buni de zile chiar nu se poate, dau permanent nas in nas.

toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Dragele mele,

florin are dureri foarte mari pt. ca il lasa mai mult fara sedative, dar sper eu sa fie spre bine.
a inceput exercitiile de respiratie si de vb. si a mancat un picut de supita si de piureut.

asta este tot deocamdata

am strans aici pana acum 185 $

va multumesc din inima dragele mele prietene.

andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Fetelor hai ca azi am o zi tare proasta.

Miercuri m-a lasat masina (pompa de apa, planetare si inca ceva pe care dupa ce am primit billu' de la mecaninc am intrat in soc).
Ieri ma suna de la scoala ca Nick si Alex nu se simt bine. Fug de la servici, merga la doctor: Alex are bronsita (nici macar nu tusea), Nick nu are nimic dar sa-l observ (el a avut ameteala).

Vin acasa terminata: Blue EYes are febra si e pleostit tot
Fuga cu el la veterinar: ii ia singe, ii da o penicilina si imi spune sa vin cu el azi pentru radiografie (aici trebuie sedata si apoi radiografiat) pentru ca le e frica sa nu fii inghitit ceva. Vin terminata acasa, vorbesc cu tata la telefon si imi spune: "Pai Blue a mincat vreo 4 rosii verzi din gradina".

Azi telefon iar la doctor, relatez...imi zice sa-l mai aduc odata si cu kk la purtator si radiografia cade. Posibil sa fii facut ca un fel de indigestie nasoala de la rosii verzi (ei au stomace ffff sensibile).

Aoleu ce bine ca e vineri si luni sint libera!!!!!!!

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Ocebine sanatate la copii si la catel. Un weekend linistit.

Ruxij multumesc de informatii . Din pacate nu sunt atat de bune...Mai am o intrebare.La sf anului acea 1000$ e la fel pentru toti care au un copil sau e in functie de venit pe familie, impozit varsat la stat etc.???? Deci practic ar veni aproximativ 80 pe luna pentru un copil daca e suma fixa.
De concediu de maternitate stiam si cred ca nicaieri in Europa nu e ca in ro 2 ani de ingrijirea copilului.

Ce e bine de facut atunci cand te pregatesti sa ai copii ca sa poti beneficia de niste facilitati? Sunt ceva asigurari care e bine sa le faci inainte chiar daca nu lucrezi?
Multumesc.

Mergi la inceput

Ocebine, imi pare tare rau, se pare ca la tine s-au aplicat legile lui Murphy. "Dc. ceva poate merge prost, atunci asa va fi".

Samila, te poti interesa de Disability Insurance, sa vezi dc. poti cumpara inainte sa fii gravida a.i. cand esti gravida sa poti fi considerata "disabled" si sa ti se dea vreun venit lunar. Personal, asa din capul meu, cred ca trebuie sa fii angajata.

Sa stii de Healthy Families, ca vei putea beneficia de asigurarea asta atat tu pe perioada graviditatii, cat si copilul dupa aceea pana la 5 ani parca. E 9$/luna si acopera 100% cheltuielile medicale.

1000$ se scad la taxe pt. fiecare copil, indiferent de venit.

Dc. vrei mai mult ajutor social, divorteaza de barbat si iei welfare ca mama singura si fara venit...poate. Asta ignora, te invat la prostii:))

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Samila uite trage un oki si pe pagina officiala a TN:

www.state.tn.us/tenncare/eligible.html" target="_blank">http://www.state.tn.us/tenncare/eligible.html

Eu stim (valabil mai mult pentru NY) ca trebuie sa fii angajata sa poti beneficia de disability. Daca nu ai venit nu poti sa ceri pentru ca practic nu pierzi nimic. Pot gresi bineinteles, si nu ma pricep la private disability insurance.

Eu am stat pe disability inainte sa nasc pentru ca am fost o sarcina cu probleme mari si am avut repaos total la pat 6 luni. Am primit un procentaj din salariu pe toata durata iar dupa ce am nascut am stat pe gratis 3 luni acasa.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput