Bebelusi de iulie-august 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
corianai spune:
Multumesc Rox. Din pacate am doar o cutie de Exluton la mine asa ca tot va trebui sa merg la consultatie sa fac rost de reteta. Daca nu am fost fata prevazatoare...
irrinuca spune:
Salutare!
Lia: si al meu are tot atat in greutate (joia trecuta avea 6,200kg & 62 cm si e nascut in aceeasi zi parca!
Roxana: Nu iti face griji, daca doarme nu-l trezi noaptea doamne fereste! Si al meu doarme toata noaptea,a sta de cand l-am adus de la maternitate, si bine am facut ca nu l-am trezit, ca acum si-a facut un obicei. Chiar daca se trezeste, daca ma vede langa el, cere un pic tzitzi si adoarme in cel mult 5 minute.
Mani: si Andreas suge mainile la greu. asta la el inseamna fie mi-e foame, fie mi-e somn, fie vreau sa fac kk. Asa se exprima el! De suzeta nici n-a vrut sa auda de la inceput.
La 2 luni tine capul bine si se incordeaza asa pe spate sa se uite in jur. Face ochioi cat cepele si se uita la becuri, camere de filmat, si alte chestii ingineresti. Nu-l intereseaza jucariile. Pe ursul Winnie the Pooh care devine saltaretz cand plange copilul il bate numai in cap, cred ca-l enerveaza.
Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca
irrinuca spune:
Alexa: cum ai nascut? prin cezariana sau nastere naturala? Eu am nascut natural si la vreo 3 zile am eliminat niste bucatzele de placenta. Am luat antibiotice 1 saptamana, desi alaptam, si mi-a trecut.
Despre caciulitze: al meu nu protesteaza la caciulitzele de nici un fel, dar din alea care se leaga sub barbire nu exista aici. Am fie fesuletz din ala de papa, sau fesuletz innodat sus, sau am descoperit o chestie supermarfa, ii dau hanorace cu gluga. Are o colectie intreaga acum, ca imi plac mie. Ala, oricum ar suci capul, tot raman urechile acoperite, si nici nu il jeneaza. Am descoperit si pijamale cu gluga, cum e cea de renishor din poze.
Va pup
roxanaz spune:
eee, Cori...ia macar folia aia si poate vine cieva din Romania sa iti aduca, ptr ca de trimis nu cred ca se poate.
Irina, cred ca raspunsul tau era ptr Roberta...ea intreba de trezitu copilului noaptea.
Lia, de ce ii dai copilului ceai? ii e asa de foame intre mese?
Fiquelle spune:
Lia, daca face cojite pe cap e foarte posibil sa fie de la samponel, poate are pielea capului uscata. Am citit in Ghidul mamei - de la Scoala parintilor - sa pui putin ulei pe par dupa baie si sa perii parul cu o perie fina, de par natural. Iar in privinta intorsului pe burtica si a agilitatii, daca are sase kg si ceva e destul de dolofanel si ii e greu sa fie speedy.
Pentru piele uscata la incheieturi noi am rezolvat cu Nivea baby cream, o cutie bleu, rotunda, care miroase bine si care chiar i-a hidratat pielea de nu a mai facut cojite.
cristalina spune:
Buna ziua!..:)
Buburuza mea a avut pielea uscata din maternitate si o spalai cu sapun sa o albesc. O sa mai sar din cand in cand sa vaz ce se intampla...:)
Degetul mare de la mana (trage niste tzocaieli de numa numa) e mai bun decat suzeta cu care se joaca la greu!
Insa adoarme cu ea. Ca degetul ii fuge cand se relaxeaza!
Si cand are chef de joaca ne jucam dea na suzeta, scuipa suzeta!
Iar pumnii in gura sunt pentru orice! Foame, somn, caca...Pur si simplu de plictiseala...chef de lins ceva...hahaha
Crez ca numa' io's speriata de bombe cu caciulile...Are tichiutze de tuate marimile, ca fesurile i se duc de pe cap imediat la cat se frichineste!...:)
Asta din cauza ca io's rea la frig si vazui ca si ea seamana cu mine. Asta e, macar nu sa'ncinge cupilul de cat de cald obisnuiesc eu sa fac in casa iarna.
Buburuza mea a invatat sa faca gargara cu lapte. Trage neste jelanii cu lapte in gura pe la jumatatea biberonului de zici ca am tinut-o doo zile nemancata. Cand il inghite din greseala mai ia o dusca si iar baga vocalize...hahaha
Acum nu mai vrea in brate la orizontala deloc. Vrea numai pa verticala ca asa am invatzat-o. Partea prosta e ca nu mi-a crescut inca o tzatza (respectiv un biberon) pe umar!
Asa ca nu-i nici o masa (fara peshte!) fara scandal. Intai urlam ca stam la orizontala si apoi mancam!
La un moment dat ii dadeam sa manance in patutz sau in scaunel si toata lumea era multumita, dar mi-am revenit repede ca daca se invatza asa pe urma sa vezi distractie cand trecem la piureuri!...:)
Mai bine ma stresez eu si ma lupt cu ea sa stea in brate.
Vrea sa tina ea biberonul si evident ca nu ii iese. Asa ca reuseste numai sa il scoata afara din gura! Si iar se enerveaza...:)
Daca mancam asa faceam demult ulcer!
Incordat!? Face ca pestele! O tin cateodata cu o mana de fund si cu una sub gat sa vaz cat de tare se arcuieste...:)))
Tzatze nu mai vrea nici macar noaptea, le pupa dar daca e sa manance o apuca bazdacii! Asa ca a scazut productia de lapte considerabil...:)
Drept pentru care ma duc sa trag o mulsoare pana nu se trezeste...:)
(...ce vaca sunt!!!...am uitat sa ma prezint!)
O seara linistita sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
irrinuca spune:
Roxana: ai dreptate, era ptr Roberta! Scuze!
Stie cineva de fapt cam cat ar trebuie sa aiba baietzeii la 2 luni?
roberta04 spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
LIA, ce are bebe se cheama cruste seboreice si..citez din carte: "cel mai bun tratament este spalarea zilnica cu apa si sapun. Puteti incerca sa inmuiati intai crustele cu ulei de corp, spaland apoi regiunea cu sampon si dupa uscare periind capul (pentru a indeparta cojile desprinse) cu o perie fina, moale. Aceasta afectiune dispare de obicei dupa cateva luni."
In legatura cu caciulitele, noi avem o colectie impresionanta, de toate formele si marimile, dar tot cu urechile goale sta, atat de cuminte si linistit este! Asa ca am trecut si eu la metoda hanoracelor cu gluga, care sunt si frumoase si practice!
Si sa va spun ca de cateva zile ne distram grozav analizand tipurile de plans ale lui Matei: plansul alintat suna cam "GAAAAA", cand o pierde pe Suzi tipa un "DEEEEI" iar cand se ingroasa gluma da pe "OAAAAC". Iar suzeta o accepta doar uneori dar ne terorizeaza, suge la ea cateva minute, dupa care o scuipa si incepe sa planga pana i-o dai din nou, asta de zeci de ori. dar macar se mai calmeaza cu ea, ca incepuse niste concerte de trezeam vecinii!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/album?.dir=/a949
Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Ssarah spune:
Corina mersic de urari, ca tot veni vorba de o intalneala, tu cand mai vii prin Ro? Ma bucur ca ti-a iesit testul negativ, ai grija pe viitor.
Si a mea si-a descoperit manutele, si partea cea mai haioasa este ca incearca sa bage o jucarie zornaitoare in gurita si tare se supara ca nu intra ...
Pumnii ii suge iar suzeta o arunca cu o mare strambatura, ce op pacalesc daca nu curge nimic din ea ..hihi
Cat despre caciulita pediatra de la bun inceput nu m-a lasat sa-i pun decat daca e frig afara, asa ca pana nu demult nu a purtat deloc afara..iar in casa niciodata.
Irinuca, am nascut natural, oricum vad ca aproape s-a oprit sangerarea, mai este putin maro-galbui deschis, cred ca intr-o zi doua dispare si aia. Nu e vorba de resturi de placenta, asta a verficat doctorul de la bun inceput, si am fost la 2 controale de cand am iesit din spital, la ambele mi-a facut eco.
Ssarah spune:
Nicole, am vazut pozele cu puiutza ta, e superba, chiar ca ar trebui sa ne vedem acum cat mai e timp frumos.