Bebelusi de iulie-august 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
mitzura spune:
Mama, ce mister am creat cu "pufuletu'"!
Da, pufuletul este o paturica de catifea sau din satin matlasata, astfel incat e mai moale si tine mai cald. Noi pe aici prin Sibiu asa le zicem.
Si azi noapte a dormit 4 + 5 ore. Doamne da sa tina smecheria! Si sa stiti ca nu e atat de moale incat sa dauneze spatelui.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
roxanaz spune:
Cori, doctorita zicea parca 15 picaturi inainte de fiecare masa (Papa, asa e?). eu ii dau cam 15 de doua ori pe zi...ca nu mai are colici si parca s-a mai potolit si cu vomitatul.
hehe Mitzu creatoarea de mistere. bine ca l-ai dezlegat.... sa o tineti tot asa cu dormitul!
papadie spune:
io-i dau 15 la fiecare masa...da tot ma dispera cu regurgitatu si voma...e drept ca si haleste mai mult decat poate duce:-) e feroce Mielu cand ii e foame
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
mitzura spune:
Fetelor, poate ma ajutati si pe mine cu un sfat!
De vreo doua saptamani ma tot chinuie un deget (cel mare de la un picior), am facut panaritiu (am taiat unghia prea tare + pantofi incomozi). Initial am pus pudra Baneocin, dar n-a avut efect, acum de cateva zile am pus ihtiol. Ma doare foarte tare, nu ma pot incalta decat cu o singura pereche de pantofi, butucanosi, si cel mai tare imi pare rau ca ies tot mai greu la plimbare cu bebe din cauza durerii. Practic schiopatez. Spuneti-mi si mie daca stiti cum se oblojeste o astfel de chestie si mai ales, spuneti-mi la ce fel de doctor trebuie sa merg. Ce medic se ocupa cu chestiile astea-dermatologul sau ortopedul, sau care. M-as ingriji singura dar ma ia cu lesin de cate ori imi fac de lucru pe acolo.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
cristalina spune:
Buna seara si de la noi!
Imi fac de lucru la calculator cu berica in fata dupa baitza buburuzei...ce bine ieee!...:)))
Mada, calciu sirop pentru sugari. Zece zile pe luna am bagat noi. E dulce si linge la el intr-o veselie...hehehe
La faza cu calciul pediatrul meu a ras de noi dupa luna a doua..."o lingura de calciu intr-o mare de lapte!! dar daca va linisteste atunci sa-i datzi..."
Cam asta ar fi faza cu calciul. Este in special indicat in primele saptamani cand nu mananca atat de mult lapte...
Voi cat timp dati calciu la bebei.
Papadie, ca tot ma tin sa intreb, cum ii dai pastilele de Vigantolette!? Ca de inghitzit singura banuiesc ca nu le inghite...:)
Cum a fost cu cerealele?! I-ai dat!? Zi-ne si noo, io cel putin sunt curioasa la maxim...:)
Anca, eu o invelesc cu o paturica nu foarte groasa, pentru ca mainile i le las afara si fac suficient de cald incat sa nu ii inghete mainile si nasul (de regula fac atat de cald cat sa imi fie mie bine si vaz ca merge...:))).
Insa o mai gasesc si dezvelita asa ca pentru iarna am un sac din ala de dormit pentru bebelusi...fara maneci.
Mitzura, nu stiu cum sa faci cu piciorul dar tin pumnii sa treaca.
Asta cu patutul tare si salteaua de iarba de mare nu e numai pentru spate e si ca sa nu transpire bebe la spate si sa faca pneumonie, Doamne fereste! Asa ca ai grija si verifica-i spatele in timpul noptii cand se trezeste sa manance sa nu cumva sa transpire!
Anneliese, in mod cert reactioneaza cand vad ochelarii. Buburuza mea o vede pe mama soacra o data la doua saptamani si rade la ea cand are ochelarii de numa!..:)
Mani, popa are nevoie numai de codul numeric al copilului, ceva de genul asta a cerut de la noi. Nu conteaza ce fel de certificat are, fa o copie si luati-o cu voi...Io cam asa as zice...:)
Dorsilie, vezi sa nu strici mandrete de flacau! ...
(La carte zice sa nu faci masaj decat de la 3 luni!! eu numa' o mangai cand ii dau cu ulei, pe spate, pe pulpite, ca o relaxeaza).
Andries, suge domnisoara Botosel la deget de zici ca ii curge miere din el.
Cateodata il strecoara si pe langa biberon cand nu sunt atenta. Si il prefera suzetei! Asa ca e o lupta continua sa scot degetul si sa bag suzeta (dar am cam pierdut la faza asta...:))
Cica se dezvata la un moment dat...:)
Eu personal nu vreau sa ii pun manusi ca acum isi descopera degetele si nu o mai intereseaza asa tare daca ii pun manusi...asa ca o las in pace si o alerg cu suzeta...:)
Hai ca iar scrisei roman...
O noapte linistita sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
papadie spune:
Poi pun Vigantolettele in lingurita si laptic peste si se topeste :-)
Eventual pun si cele 6 pikaturi de ferro sanol ca sa le ia impreuna sa n-o vaz cum se stramba de doo ori :-)
Nu i-am dat cereale si nici nu-i dau, nici suculete, am hotarat sa o alaptez exclusiv pina la 5-6 luni. Dupa aia are o viata la dispozitie pentru celelalte:-)))
Si cum ma keama Fulga deduci ca are ce hali pin la 5-6 luni:-)
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Marina spune:
Fulga bine ca iti veni gandul al bun
Eu ii dau sab simplex 5 pic pe zi la fiecare masa si 10 pic seara. Nu avem probleme cu vomitatul deloc as spune desi colicile ne mai incearca din cand in cand.
Noaptea suntem in maxima fericire...ii fac baie, laptic il pun in patutz si adoarme singur. Mai naspa e ca inainte de ritualul asta fro ora doua le urla la greu, nu-i convine nimic, nu vrea nimic. Noroc ca in momentul in care simte apa se umple de fericire.
Eu ii dau Ca sirop 5 ml pe zi timp de 14 zile
Fiquelle spune:
Cristalina, si acum pot sa ii mai dau calciu sirop sau e deja prea marisoara - 8 saptamani? Mie mi-a zis pediatrul sa ii dau dupa 6 saptamani. Nu stiu ce sa mai zic! tu ii mai dai?
Mitzura, am avut si eu asa ceva, de la pedichiura, si m-am ofticat tare, ca nu am putut dansa deloc la nunta verisoarei mele.Eu nu am dat cu nimic, a trecut de la sine...in cateva zile, a revenit dupa o luna, iar a trecut si apoi am scapat - definitiv, sper, au trecut de atunci 4 ani.
Roxanaz, eu am nascut in Bucuresti, ca a fost cu probleme. Am intrat azi pe mamici din Costanta, si mi-a placut tare atmosfera de acolo, mai ales ca o cunosc pe Crixia, este fosta colega de liceu si de banca(2 ani). Vorbim maine dimineata, acolo, daca ne lasa smechereii-mititeii. Azi am iesit putin pana la mama, in Tomis Nord, dar am mers cu Maxi-Taxi si am pus-o in sacul de plus, ca sa o feresc de vant. Oricum, i-a placut in maxi-taxi, studia fetele tuturor si se uita pe geam! apoi a inceput sa scartaie si asa ca am servit un mic desert de tzatza in mijlocul de transport!
Hai ca merg la culcare, ca acus se trezeste minunea si eu n-am apucat inca sa fac un prim somn! Noapte buna!
rain spune:
neata !
eu tot matinala sint ...
am avut astazi un copil cuminte, a dormit si m-a lasat sa fac curat prin casa, am casa luna lucitoare!
acum sint cam franta de oboseala, da tot nu m-am lasat pana nu mi-am aruncat un oki pe aici, sa vad ce boroboate ati mai facut !
fetele, mie mi-a spus dr sa-i dau calciu pana la 4 luni, cate 5 ml/zi, si tare ii mai place, plescaie cand ii dau !
Mitzule, bine ca ne-ai lamurit cu pufuletul ala, m-ai facut curioasa!
m-a disperat cu suptul pumnilor, ce i-a apucat pe cupii astia, ii infige in gurita de parca nu a mancat de o saptamana, ii linge!
pupici
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1