Bebelusi de iulie-august 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Mani, se gaseste Humana. Nu chiar oricand la orice farmacie dar pe aproape...:)..Incearca la Sensiblu pentru siguranta.
1,2,3...de care iti trebuie...hihihi

Mitzule, pai inseamna ca salteaua cu iarba de mare pe care doarme buburuza e mult extrem de tare...dar nu am vazut sa se planga, ii place in patutz (nici nu are termen de comparatie, asa ca nu are incotro...:))
Voi ce fel de saltele aveti la patutzurile bebelusilor?!

Gata, ma duc sa savurez berica si sa ma joc la telecomanda un pic..:)
O noapte linistita sa avem!

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Salutare in miezul noptii!

Al meu doarme exclusiv cu mine in patul de oaspetzi pus in camera lui. Si e al naibii de moale, si nu e bine sa fie asha. Si mie mi se pare tare patutzul lui, dar cica asa trebuie sa fie. In curand trebuie sa-mi calc pe suflet si sa-l las sa doarma acolo.

Bei, si eu vin in Romania cand ii iese pasaport lu asta mic!!!
Da' io gasesc lapte praf SMA Gold???? Ca sa nu ma mai car cu el?????

Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04

http://community.webshots.com/user/irrinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaMaria spune:

quote:
Voi ce fel de saltele aveti la patutzurile bebelusilor?!

Hehe, intrebare de baraj... habar nu am... ca noi avem patutul dat de cineva cu tot cu saltea.. imi intrebai si sosul acu si nici el nu stie... da e saltea din asta obisnuita, gen relaxa... este destul de tare, categoric mai tare decat saltea de la patul meu.. acu i-am mai pus niste scutecele dedesubt, sa fie mai moale un pic.

Astazi vad ca a dormit mititica numai in patutul ei.. dar se trezeste des, cam din ora in ora... e adevarat ca figura asta cu trezitul mi-o facea si in patul meu, adica dormea seara vreo 3-4 ore, dupa care incepea sa se trezeasca din ora in ora si sa vrea sa manance.. dupa ce manca putin adormea la loc... si am observat ca era uda tare la spate cand se trezea, de mi-a fost si frica sa nu raceasca la plamani... si asa m-am hotarat sa o mut la ea in patut..

Monica, nici eu nu o luam in patut de la inceput, dar mi-a facut figura cu vomitatul, si parca in patutul ei vomita mai mult decat in pat la mine, plus ca in pat la mine mi-era mai usor sa o aud noaptea.. in fine, acu de cand am lipit paturile e cam totuna pentru mine...

Voi ii inveliti noaptea? Eu inca o infas... sau mai bine zis o impaturesc intr-un scutecel dar nu legata cu fasa, iar ea isi scoate mainile afara in catva timp oricum.. dar macar adoarme linistita ca altfel, e teroare, misca din maini si din picioare si ii piere somnul.

Sa vedem cum o fi noaptea asta...

Pupici,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineatza tzushtelor ratzushtelor (hehe, de cind nu v-am mai spus asa....)
Mani...asa deci, te distrezi pe seama noastra....vezi tu! se gaseste humana la sensiblu precis, iti trimit lista pe mail.
cu invelitul....eu cred ca ii iau sac de dormit mai ales ptr iarna ca se zvircoleste ca un tzipar si se dezveleste...si dupa aia adoarme asa. drept care trebuie sa ii iau, macar sa fiu sigur ca oricit da din aripi tot invelit ramine.
si noi tot saltea tare avem si e bine...cel putin asa "scrie la carte", vorba Monicai, in orice caz e mai bine asa decit sa fie moale.
va pupacim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Buna dimineata la mamici si bebici!
Vreau sa va intreb si eu daca voua v-a recomandat medicul pediatru, pe langa Vigantol, si calciu gluconic fiole, ca e tare rau la gust si bebicii mele ii vine de fiecare data sa verse de la el, parca nu i l-as mai da. Oricum, am inteles ca organismul il asimileaza numai daca este nevoie de calciu, altfel se elimina. Ce ma sfatuiti?

Mada si Sofi, 8 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anneliese spune:

quote:
Originally posted by mitzura

Cristalina, normal ca asa ragaie, dar el sta in pozitia asta minute intregi. Ar sta cu orele daca l-as lasa. De asta mi-e mie, ca nu stiu daca e bine.

Rain, ca sa vezi, ca si la voi e ca la noi. Pai si nu te sperii? Nu te gandesti ca are ceva? Sau numai eu sunt prapastioasa...

Chiar, ce faceti voi cu bebeii vostri in pauza dintre mese, adica atunci cand sunt mancati, schimbati, dormiti? Uite eu de ex. il pun intai in patut, unde se cearta cu ratustele (noi avem ratuste) de deasupra patului. Sta acolo vreo 10 minute, apoi il mut in carut, putin de tot ridicat si incept si ii arat jucarii si il distrez. Sa zicem ca mai sta vreo 10-20 de minute. Cand nu mai merge il mai pun pe burtica, unde sta foarte putin. Si cand nu mai merge nicicum il iau in brate. Mai dati-mi niste idei, voi ce mai faceti?

mitzura cu bebe Tudor Codrin
http://community.webshots.com/user/mitzura1974

In sfirsit am si eu internet pe cablu si va mai pot intilni. Eram asa de disperata de accesele de plins (mai ales cind suntem afara la plimbare)si mi se parea ca numai noua ni se intimpla odata ce toti ceilalti bb pe care ii vedeam afara erau cuminti si fericiti in carucioarele lor. Noroc cu voi ca imi mai vine inima la loc. A-propos de c facem noi intre mese, inafara de tot ceea ce ai spus tu mai avem noroc cu bunicii. Cind apar ei in peisaj incepe fetita mea (ANA-09.07.2004) sa le spuna si sa le rida, s-a obisnuit cu fetele lor si le gingureste mai ceva decit mie (sa fie vreo legatura cu ochelarii lor?).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Buna dimineata!
Si eu ii pun lui Matei in patut port-bebe-ul din catifea matlasat (poate asta e pufuletul), care e ca un sac de dormit, ii inchid fermoarul pana la piept, se incalzeste si adoarme (asta doar daca e satul, schimbat, un pic alintat de mami in brate).
Ziua adoarme dupa ce il hranesc in patul nostru, dar numai pe perna lui tati. Ce-i drept, si eu l-am gasit incalzit cam tare de la perna, dar nu vrea sa stea in patut dimineata. Sunt fericita, insa, ca mai nou doarme noaptea cam 4-5 ore (primele ore de somn), dupa care se mai trezeste la 2-3 ore. E o realizare, pentru ca pana acum ma trezea cam la o ora-doua si eram teleghidata de oboseala.In schimb, este extrem de matinal, se trezeste pe la 5 dimineata si nu mai doarme nicicum. Azi l-am mutat in alta camera in carut si a fixat o ora un tablou (pictor il face mama!!!), dupa care a adormit.
O zi buna, eu fug la el ca urllllaaaaaa!!!!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/album?.dir=/a949
Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Irinuca stiu de la prietena mea cu gemeni ca nici in Ungaria nu se gaseste lapte SMA GOLD - ea s-a carat cu cantitati industriale ptr gemeni. Cind vii acasa? Eu vin pe 29OCT-7NOV...ne-a luat tati biletele ieri, si pas piticul meu inca nu are , dar aici la ambasada Britanica dureaza o zi...ca la cea Romanesca nici intr-o luna nu reusesc eu sa-i fac. Si apropo...de aici cel putin nu-i face pasaport ci numai un 'travel document' valabil 24-48 ore si cind ajungi acasa incepe circul. Anulez prin sentinta judecatoreasca certificatul de nastere din Anglia, astepti sa iasa nu stiu ce hirtie...dupa care capata si al tau certif. de nastere romanesc...si pina la passaport mai e.
Eu zic sa te interesezi - eu stiu de la mine ca asa am patit cu certific de casatorie si prietena mea care a nascut aici si s-a intors acasa in mai.

Apropo....mai eu daca nu am certificat de nastere ...imi boteaza popa copilul? E bun pasaportul? Cerificatul de nastere e pe limba maghiara si nici urma de cuvintul roman...ci nationalitate - ( bara)?!!!

Roxi - merci mult.
Ref la dormit si noi am cumparat un sac de dormit , dar nu-l putem folosi pina la 6 luni ca e din ala de-l foloseste pina la 2-3 ani ( dee..asa s-a gindit soacra-mea ca mie o sa-mi trebuiasca mai mult la vara decit acum.....)

va pupic......

Mani si Alex - (smecherul)
3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Buna dimineata si de la noi!

Roxi, ii dau ceai numai daca e agitat sau sughite, sau daca mi se pare prea repede sa-i dau portia de lapte. Sunt zile cand il fac si-l arunc.
Irinuca- da, puii nostri sunt nascuti in aceeasi zisi au aceeasi greutate cu specificatia ca al meu nu e asa agil, cred ca-l trag buculitele in jos de nu-si tine capul in sus decat cateva secunde nesprijinit. Il tinea mai bine luna trecuta, pe bune, si-l ridica atunci cand il puneam pe burtica, desi nu-i placea pozitia. Acum, culmea, rade de mama focului cu chiote si hohoteli cand il pun pe burtica insa capul nu-l ridica decat atat cat sa nu se sufoce.
Bunny, eu ii dau exclusiv lapte Humana 1 si de cand era sa raman fara, adica Help Netul si Sensiblu-ul m-au tot amagit ca, "comanda", si nu comandau in timp util....eu comand acum direct de la Bucuresti si-mi vine prin posta. Ies si mai ieftin si nici nu stau cu telefonu-n mana zilnic sa-i bat la cap pe aia din farmacii, daca au sau n-au.

Merci tare frumos pentru lamuririle cu crustele de pe cap si pielea uscata, o sa ma aprovizionez cu cele necesare chiar azi.

La capitolul comunicare stam cel mai bine:ma scoala Danutul meu la 7 dimineata pontos zilnic, si-ncepe sesiunea de comunicari: zice "acu", "guuuu" (cu saliva in gat), se mira "oaaaa", "iaaa"; daca eu nu zic nimic cateva minute se stramba si se enerveaza, daca ii raspund si eu imediat i se lumineaza mutrita si continua si mai si. Cel mai mult ii place sa zica "acu". Cred ca seamana cu mine putin. Numai eu vreau totul "acu", n-am rabdare. Eu il intreb "Cand iti tii si tu capul singur?" si el bineinteles, la orice intrebare i-as pune raspunde prompt si cu un zambet larg "acu". E hazos tare cand il aud.
Si el are plansul pe categorii, deja stiu cand trebuie sa pun mana pe el si cand nu: are trei tipuri...geamatul-inghesare, cand ii e somn dar nu vrea sa adoarma, miorlaiala "aaaa, miaaaa" cand se uita la mine si mai da un scheunat sa vada de-l bag in seama, si urlatul cu ochii inchisi, fata crispata, rosie si lacrimi, cand clar trebuie sa-l consolez ca nu se opreste singur.

As vrea sa-i fortific putin musculatura care inca e dominata de stratul de grasime, insa n u stiu cum. Ma gandesc sa ma interesez de niste masaje la copil, poate asa-l ajut sa devina mai agil.

lia si danut (30.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

HELP!!!!!!!!!!1 Copilul meu a inceput sa isi suga degetul in dusmanie si nu stiu ce sa ii fac. Chestia asta se intampla de cateva zile, mai exact de cand am inceput eu sa lipsesc de acasa dimineata, ca de...m-am intors la munca.

Voi ati avut aceasta problema?

Andries

Mergi la inceput