Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Iertati-ma, scriu foarte rar, dar sunt si la lucru si cu bebe si cu casa si cu sotul.

Sambata am avut botezul lui Alexandru si a tipat dinainte de a incepe slujba si pana cand s-a terminat si am putut sa-l iau eu in brate. Apoi a dormit si a fost cumintel, dupa ora 22 a dormit la mama mea acasa, unde am facut botezul.

Am vazut pozele bebeilor vostri, sunt irezistibili de frumosi, iti vine sa-i mananci. Sa va traiasca.

Despre Alexul meu pot sa spun ca a inceput sa se trezeasca mai des noaptea, ii pun suzeta sau ii dau sa manance si adoarme la loc insa el se trezea o data pe la 3 si apoi la 6 dimineata ii dadeam inainte sa plec eu la servici.

Si eu credeam ca acum, avand 3 luni si jumatate o sa doarma mai mult, dar nu, el nu vrea si basta.
Pentru fetele care alapteaza, voua v-au spus medicii ca la 3 luni nu trebuie sa mai suga la trei ore, ci mai rar? Pai Alex al meu tipa intruna pana ii dau sa suga si nu il pot pacali cu ceai sau suzeta.

Si mi-a mai spus doctorita sa incepem si noi cu supa de legume. Eu as cam fi vrut sa mai astept pana la 4 luni. Voi cum faceti?
Si inca ceva, mi-a spus ca masa de diversificare trebuie sa inlocuiasca o masa de lapte, dar daca nu se satura, mai ales la inceput cand papa doar cateva lingurite de supica?

Hai, ca daca mai continui o sa ma injurati ca va pun atatea intrebari. Astept sa-mi raspundeti si apoi poate mai indraznesc .

Multa sanatate si bebei cuminti.

Cristina si bebe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Neatza!

noi cu noaptea-n cap, adica inainte de 7 ne-am trezit, si azi noapte cre' ca de vreo 7 ori , dom'le, vaz si io ca se mai trezesc bebeii noaptea, din ce spuneti, da' se mai si opresc din obiceiul asta prost!
pai o pe Ingrid scot afara, cum sa nu, mai ales ca avem si terasa, si gradina.
MADUTZA, parca ziceai ca o adormi pe Uca cantandu-i si leganand-o cu patul, cum de ai ajuns iar s-o legeni pe picioare?
CLARA MARIA, eu inca numai alaptez, la doctor mergem sapt viitoare, sa vad ce zice, da' oricum pana la 6 luni poti alapta,deci nu cred ca-o vreo problema.
ma duc,ca tipa mademoiselle, of of.
pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Neata fetele, vedetele,

Acum iar doarme Mariuca singura. A adormit la san si apoi am pus-o in patut. De obicei urla, dar vad ca si-a vazut de somul ei in continuare. Vad ca nu sunteti de acord cu ce am facut aseara, nu observ nici un feed-back din partea voastra. Probabil preferati sa va abtineti de la comentarii...

Piatra lunii, a inceput sa scartaie patul. Faza cu leganatul patutului mergea doar cand era luat un pic de somn

Clara Maria, eu nu tin cont de orar, alaptez la cerere. Masa de diversificare inlocuieste o masa de lapte, dar treptat. Intai ii supitza, sau ce vrei tu, cate putin si completezi cu lapte pana se satura, ca doar nu ii introduci un biberon odata. Eu i-am dat 25ml prima data. Acum mananca cam 50-75ml la o masa de supa si ii mai dau si tzitzi daca vrea. O masa ar trebui sa aibe 200 ml, dar pana acolo mai e mult. Oricum eu ii dau de 2-3 ori pe zi supitza, cat sa pape 100-150 ml toata ziua. S-a intamplat sa refuze supa pana nu i-am dat san si apoi sa manance frumos si supitza. Asa ca trebuie incercat. Sa stii ca eu mi-am ascultat f. mult instinctele si pana acum nu am avut probleme cu diversificarea.

Gabitza, imi pare rau pt. eczema Puiului. Multa sanatate! Asta mica nu a avut pana acum, dar cand se inroseste putin ii dau imediat cu Bepanthene.

Laureta, ma bucur ca ai mai venit. E o scumpa Inisia si tu arati beton!!!

Mona, mamici harnicutze!!!

Fetelor, vreau si eu sa ii cumpar Huggies. Mai foloseste cineva in afara de Nally? Cum sunt? Sunt mai multe game?

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

MADUTZA, eu sunt de acord cu ce-ai facut , ca si la mine acu urla Ingrid in leganel, da' atata mai urla in ultima vreme, ca ma dispera, o mai las si io,ca prea saream mereu la orice bip.
asa ca bafta, ca si eu incerc s-o adorm la fel, singura, in pat, ca si io ma plimbam cu ea prin casa. Adica am inceput tot aseara :))
CLARA, mie mi-a zis doctorul de mult ca sa alaptez numa de 6 ori pe zi, si reusisem, pana a inceput Ingrid sa se trezeasca asa des noaptea, da' si incerc s-o pacalesc numa cu suzeta, si ma plimb cu ea in brate prin casa, ca ce sa fac, macar sa nu-l mai trezesc si pe sotul meu, ca oricum se trezeste, da' macar sa adoarma la loc,ca el munceste nu sta acasa ca mine :))
da' oricum incerc sa o alaptez la 4 ore, uneori reusec, uneori is 3 ore, asta vara parca era mai usor,ca de caldura nici ea nu manca asa des parca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Apropo de distragerea atentiei seara eu am un fel de baby-phone/interfon care are si asa numitul "teatru magic". Proiecteaza pe pereti si pe tavan diverse desene (al nostru este cu luna,stele,etc) si are si melodii de adormit copiii.
Produsul este tot de la Fisher-price si il puteti vedea la urmatorul link:
http://www.fisher-price.com/us/babygear/product.asp?id=27464&c=bgm

Sebastian este foarte atent la ce se proiecteaza si chiar incearca sa vorbeasca cu desenele de pe pereti.

Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Madutza, si eu sunt de acord cu ce-ai facut. TRebuie sa-mi iau inima in dinti si sa aplic si eu tratamentul... ideea e c-ar trebui sa fiu si eu mai odihnita sa pot sa-mi pierd timpul pe langa patut sau pe faza, oricum... Succes! astept sa-mi spui cand ti-ai atins scopul.

Christina, mamica lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Fetele care aveti probleme cu adormitul seara ati incercat sa folositi suzeta? Eu m-am chinuit cu el pana la o luna si o saptamana in brate prin toata casa apoi am apelat la suzeta. Adica, papa la san pe la 21:30 - 22:00 apoi il pun in patutul lui, ii dau suzeta si el baga nasucu in marginea patutului (cred ca simte nevoia sa fie cineva langa el si intoarce singur capul spre marginea patului si nu adoarme pana cand nu se baga bine cu nasul acolo) si asa adoarme in maxim 10 minute.
Problema este ca de vreo doua zile se trezeste dimineata la cinci sa pape si nu mai vrea sa doarma la el in patut, insa daca il iau la noi imediat adoarme si doarme si mai mult. Azi noapte la 3 nu stiu ce a avut ca s-a foit si l-a luat taticul in sufragerie ca sa nu ma deranjeze pe mine (eu mergand la serviciu) dar nu a vrut sa adoarma nici macar la noi in pat. Sper eu sa nu se mai repete.
Oricum, de suzeta voiam sa va spun. Nu stiu daca vreti sau nu sa apelati la ea, eu doar v-am dat o idee.Nepotelul meu nu a vrut suzeta si sora mea s-a chinuit cu el in brate ca si voi.

Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Asa necajita sunt ca am ratat vaccinul!
Am fost la doc ieri si Dragos e bine sanatos,tuseste ca asa vrea el.Adica se prosteste pina se ineaca cu saliva.Saliveaza foarte mult.Eu sunt de vina si doc de familie.El trebuia sa vina sa il vada si eu trebuia sa ma duc din timp sa il controleze sa vedem daca e apt dew vaccinNu stiu cum sa fac. M-am saturat de doc astia si de rude,ca doc de familie e ruda cu noi.
In rest ma bucur ca Dragos e ok.Are 7.4kg si 68 inaltime.Si ieri cind am facut 5 luni ne-a iesit si al doilea dintisor,of saracutul,a fost mai miriit la prinz cind sa doarma dar l-am dat cu gel si a adoormit imediat.Asa ca diferenta e de 3 saptamini de la un dinte la altul.Ieri i-am pozat gurita cu dintisori.Noi de bucurie ca n-o sa-l mai doara
Mi-a zis ca pot sa ii dau supite de legume,cartof piure,spanac si cite1/8 galbenus.Iar de 4ori pe saptamina carnita de pui.Si ficat o data pe saptamina.Nu prea ii place lui brinza si nu stiu ce sa ii dau dimineata cu fructe ca biscuiti nu are voie pina la 6 luni fiindca contin gluten.Da vedem noi.
De ieri am inceput sa ii scoatem masa de la 3 dimi.Doc a zis sa ii dam ceai si vad ca functioneaza.S-a trezit la 6 fix a mincat apoi la 9 .Se regleaza copilul meu.
Madutza felicitari pentru adormitul fara leganat.Stiu ca doare da cind vezi ca nu vrea nicicum sa adoarma ultima solutie asta e.Dragos mai face asa la prinz citeodata da mai mult de 5 min nu miorlaie.Iar seara s-a obisnuit singurel.Doar 2 seri i-a trebuit sa se reobisnuiasca.
Monetpupici inapoi Liei ca nu suntem raciti si o putem pupa
Pietricico ca tare esti obosita.Poate e de la dintisori.Incearca s-o dai si tu cu gel.
Eu folosesc crema de galbenele de fiecare data aproape cind il schimb si nu s-a inrosit niciodata la pliuri.il mai dai si la gitut ca tot timpul se uda de la saliva.
Acum l-am luat cu mine la calc ca nu mai vrea in scoica si e inebunit dupa mousulica ca are rosu(e optic).Asa l-ar papa un pic...
N-am mai vazut-o pe Irinusha
Va pup ca ne-am cam lungit

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Buna fetelor,

am aparut si eu.
Ma bucur ca a-ti scris mult ,am avut ce citii.
Fetelor Ayu mi-a cazut din pat asa o spaima ce am tras.Era in mijlocul patului nici nu stiu cand a ajuns pe jos ,doar un minut nu am fost atenta si sa si intamplat.
Mai nou ziua nu prea imi mai doarme ,decat cate 30 minute .
Nici nu stiu ce sa va mai spun ,va las ca se maraie Ayu ,vb alta data.

Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii

Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Fetele sunt tare suparata. Nu ma simt bine deloc, a inceput sa ma supere din nou ulcerul si parca n-ar fi de ajuns ma doare burta de numa-numa, nu's ce am maine mi-am facut programare la ginecolog sa vedem ce zice.
Tot maine ne vedem si cu nenea de la ing sa-i facem fond copilului, de fapt sa ne prezinte el ce si cum si sa ne hotaram noi dupa aia. Mie mi-ar fi placut un astfel de fond cand am intrat la facultate...

Ieri am iesit pe ploaie si pe vant afara cu bb ca imi tiuiau deja urechile de cat scandal facu si cum s-a prins ca ne pregatim de plecare cum a inceput sa rada... mi-a rupt spatele ca l-am plimbat in marsupiu si el dormea de numa-numa

Va iau pe rand
Lili_B canutza deja? Bravo, bravo
Irinusha hai cu povestea despre cum a fost la inot si cu poze
Vanessa eu tot ma gandesc unde sa-ti ridicam statuie... pai si copil mic, si copil la scoala, si sot, si serviciu si mai stai si cu noi la povesti... Drept sa-ti spun mie imi vine sa intru in pamant de rusine... ca la mine in casa arata ca dupa razboi. Toate sunt peste tot. E drept ca si noi suntem imprastiati rau de tot.
Alex nu vrea sa se ridice decat tot asa cand e la cineva in brate sau cand ne prinde de degete. In rest se tot chinuie sa-si prinda picioarele si ele nesuferitele tot fug. Sper sa-ti iasa botezul asa cum vrei si sa fie sanatos puiutzu' a, si el adoarme ziua in nas de m-a bufnit si rasu' ieri cand l-am vazut. De fapt adoarme in suzeta ca e mai in afara decat nasu'
Iuliana frumoase poze, da' nu ma asteptam la alceva la asa o frumusete de flacau
Madutza pupici Ucai pentru cadoul ce ti-l facu in palma
Lili_B pai nu cred ca-i mare bai daca o scapi in apa, doar sa n-o sperii si sa n-o lovesti de cada Doamne-fereste, ca din cate stiu eu ei isi tin respiratia sub apa din reflex. Acuma daca nu stiu bine nu dati prea tare
Pietricico: si tie si micutei.... Eu nu cred ca plange de rasfat ci are ceva. Ma tot gandesc ca daca ai tot sarit la fiecare sunet nu a apucat fata sa se lamureasca cum e de capul tau pe lumea asta si se sperie si cu cat creste e mai greu. Eu zic sa o mai lasi sa planga 2- 3 minute, cauta-ti treaba ca sa nu te simti mizeabil cu totul. Aseara Alex era super marait ca i-am sarit plimbarea de seara (nu mam mai tinea spatele sa-l mai car o ora pe afara in brate) si m-am dus sa-i pregatesc ceiut ca sa se mai linisteasca. cum m-am intors cu spatele cum a inceput sa planga, m-am intors din drum de vreo 3 ori da' am constatat ca asa nu ajungem nicaieri si incepeam sa-mi pierd rabdarea. I-am dat o serie de pupicuti asa urlator cum era si l-am plasat in mijlocul patului si dusa am fost, pana am incalzit apa si am pus ceaiul in biberon s-a mai calmat, l-am gasit tragandu-se de pantaloni suparat nevoie mare da' macar nu mai urla. Ce-i drept eu nu prea am sarit la fiecare marait al lui l-am mai lasat vre-un minut doua sa se hotarasca daca se descurca singur sau chiar are nevoie de asistenta. Va pup si sper sa o scoateti la capat. Tre' sa o scoata si Ingrid la capat cu lumea asta vitrega.
Madutza eu nu am nici o scuza. V-am citit frumusel ieri da' nu am avut nici o pofta de vorba. Am tacut ca melcu' . Cat despre metoda aplicata eu nu te cert decat ca n-ai incercat-o mai devreme, da' nu te cert prea tare ca fiecare mamica stie cum trebuie ingrijit puiul ei cel mai bine. Noi am facut figura asta cand Alex avea putin peste o luna si a mers din prima si a durat doar cat sa mai mananc eu doua inghitituri de mancare, adica vreo 5 minute. De asta zic eu ca cu cat cresc cu atat e mai greu. Succes si nervi de otel. La subiectu asta mai aveam eu un rest de raspuns pentru Erika care cred ca a avut o zi foarte proasta atunci cand zis ca, citez "mi se pare prea mica inca pentru a o invata sa o doarma singura,simt eu ca inca are nevoie sa se simta iubita si protejata si nu aruncata in pat singurica inainte de culcare.". Mie nu mi se pare ca-l arunc in patutz pe Alex seara la culcare ba chiar mi se pare ca el se simte foarte safe cand il pun la el in patut ca e tot un zambet si adoarme instant. Oricum in alta parte nu vrea sa adoarma nici picat cu ceara, poate doar la min in brate da' nu doarme bine ca se tot trezeste la fiecare miscare a mea ca doar n-oi fi statuie. Na ca am avut si eu un of. Erycutza sper ca nu te-ai suparat pe mine
Gabitzu' lu' Denisucu. Noi tot cu Bepanthen si nu avem probleme decat pe fata ca tre' sa ma lupt cu el ca sa-l sterg de mancarica plus ca-si intinde saliva pe toata fata.
Nally lasa ca stim noi ca esti o harnicutza si jumatate
Grate stiu ca ai intrebat-o pe Mona da' ma bag si eu in vorba ca asa e modelul la noi. Eu ii dau lui Alex la masa de la 10 cereale de la Milubrei orez cu mar si morcov si cu lapte pe care le fac cu apa calda. Nu stiu sa zic la gramaj ca eu ii fac dupa ureche adica vreo 3 linguri de cereale si vreo 60 ml de apa ca sa iasa un pireu mai moale. Si dupa ce mananca chestia asta cu o pofta de zici ca ii dau cine stie ce ii mai dau si compot de mar (un mar curata si taiat bucatele mici fiert intr-o cana de apa cam 15-20 de minute, daca e marul acru rau ii pun si putin zahar ca prima data nu i-am pus si se stramba tot de parca i-as fi dat lamaie, da' tot a mancat) mixat. Si mai bea si vreo 20 ml de ceai ca tre' sa-i dau fierul si i-l dau in ceai. Si nu-i mai dau sa suga ca are lapte in cereale si oricum nici el nu mai cere nimic pana la 2. Restul meselor sunt lapte de la tzatza pe care asa o prinde cu amandoua mainile si rade la mine de ma topeste(aici am divagat). Dupa ce termin cutia asta de cereale (are deja o saptamana) verau sa-i iau unele fara morcov ca sa incep sa-i dau supa mixata la pranz si sa nu pape prea mult morcov. O sa caut tot ceva orez si cu lapte cu tot ca de cand am aruncat bunatate de cerale facute cu lapte muls ca nu avea chef sa manance am zis ca eu nu mai pun laptele meu in altceva nici sa ma plateasca cineva. Lapticul meu il papa el separat, pentru restul laptele praf sa traiasca!
Si eu am ajuns sa ma ghidez dupa capul meu cu diversificarea asta ca ma zapacisem de cate variante mi-au fost recomandate. Ma documentez numa' sa nu-i dau ceva ce i-ar putea face rau (vezi miere, cereale cu gluten samd)
Clara Maria tu esti cu copilul la munca???? mie nu mi-a spus la cate ore trebuie sa manance, ba noi am mai incalcat si sfatul de la o luna cu pauza de 3 ore intre mese ca ii era clar foame piticului si nu aveam ce sa-i fac si i-am dat sa suga. Acuma vad ca mananca la 4 ore da' nu stii cand il apuca iar sa o ia de la capat cu mancatul la 2 ore. Iar masa de diversificare va inlocui masa de lapte cand o hotari copilu' ca i-a ajuns adica peste ceva timp cand o sa ajungi sa-i dai 180 - 200 ml de mancare alternativa. si nu cred ca te injuram ca fiecare a avut perioada ei de intrebari, ba eu tin minte ca le numerotaseram ca sa fie mai usor la raspuns
Alina33 poti sa-i pui o masura sau doua de cereale pentru 4 luni (adica fara gluten) in fructe ca sa fie mai consistente in loc de biscuite.
Eryka la inceputuri, cand aveam timp de citit carti despre copilasi am citit undeva ca majoritatea copilasilor sanatosi cad din pat cel putin odata. daca s-a lovit fuguta la medic, daca nu da-i un pupic si din partea noastra si mai bine las-o pe jos cand nu esti cu ochii pe ea (eu asa fac ca sunt sigura ca nu mai are unde cadea, sau il pun in tarculet din acelasi motiv)

de cand m-am apucat de raspunsul asta am adormit copilul, s-a sculat, a mancat si ma duc sa-l culc din nou ca da semne de iritare

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i

Mergi la inceput