Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
MariaG spune:
doamne cata romanu am scris, iertare
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
anacami spune:
Maria , eu ma bucur cand scrii mult si cred ca si celelalte fete!
Imi pare rau ca ai probleme de sanatate, ai mare grija de tine.
Noi deja i-am facut lui Sebastian asigurare (tot la ING, iertatre daca fac acum reclama), se numeste MAJOR si o sa primeasca, incapand de la 18 ani, rente anuale (cred ca se poate incasa si toata suma o data, depinde pentru ce optezi).Noi platim trimestrial (avem si noi asigurari de viata,asa ca in fiecare luna plateste cate unul).
Astazi a venit doamna doctor si ne-a vaccinat si ne-a controlat in "amanuntime".Sta foarte bine, este foarte zglobiu (si cu putulica sta bine,se "decaloteaza" foarte bine pentru varsta lui).
Ma plangeam ca sunt am cam multe kg in plus; de ieri nu mai sta locului deloc,vrea tot timpul plimbat,nu-i place sa stau cu el doar in brate;se foieste,se rasuceste,m-a terminat; daca o tine tot asa cred ca in cateva saptamani voi fi pe minus cu kg-mele (da doamne!).
Acum il masam si-i schimbam compresele, pana maine o sa fiu cam stresata sa nu faca temperatura (data trecuta a facut la exact 24 ore de la vaccin).
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
anacami spune:
scuze, am facut unele greseli de ortografie si de exprimare... intelegeti voi!
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
Grate spune:
Va multumesc pentru raspuns fetelor!!! Nu va suparati ca am intrebat-o direct pe monet despre diversificare, am intrebat-o pe ea pentru ca le are cu pediatrii si produsele astea americanesti, ca eu sunt de un an aici si nu pricep o boaba si in disperarea mea de a nu-i face vre-un rau copilului, nu stiu ce varianta sa aleg, cea romaneasca, americana poate?
Monet-ule, sanatate Liei si voi sa traiti s-o cresteti!
Ma bucur foarte mult ca ai reusit sa incepi diversificarea si Lia tolereaza ceea ce-i dai. Noua ne-a interzis medicul sa-i dam fructe si legume pina in luna a sasea. Toata luna a cincea trebuie sa-i dau numai cereale. Mi se pare absurd, desi ei sunt convinsi ca cerealele au iron, calciu si zinc , foarte necesare dezvoltarii sistemului osos a copilului. Gasesc eu pina la urma o varianta!
MariaI, sa-ti traiasca Alex. Ai dreptate ca trebuie sa te ghidezi dupa mintea ta. Voi incerca sa vedem ce-mi iese. Ce fel de fier in ceai ii dai? Eu nu-i dau nici ceai nici apa, ma gindeam ca astfel va bea mai mult lapte iar eu il voi alapta mai mult.
Eryka, nu te necaji. Ayu va fi bine, atitea istorii despre copii care au cazut din pat am auzit ca nu-ti mai zic, foarte multe si toti au fost bine. Se mai intimpla si din astea.
alina33, felicitari pentru al doilea dintisor!!!
anacami, chiar astazi vreau sa merg sa-i cumpar baietelului un scaun pentru masa si vreau sa ma uit ce ai spus tu ca e bun.
clara maria, exact aceleasi probleme am avut si eu cu bebe-ul meu, de la trei luni jumate parca nu se mai satura de laptic si se trezea foarte des noaptea. Ce sa-ti spun, programeaza-ti o intilnire cu pediatrul sa vada ce are si daca bebe-ul o duce bine si-ti permite medicul, incepe diversificarea, dar ia-o mai incet pentru ca baietelul meu parca era foarte bucuros si manca bine cereale de orez la iceput, dar cind am trecut la altceva, a inceput sa vomeze des, astfel incit acum am ajuns sa iau o pauza, tot dupa sfatul medicului.
Vanessa, sa-ti traiasca Andutu si Catalin, cred ca esti o mama tare fericita stiind ca peste citiva ani vei fi tu cea cocolosita cu doi voinici in jurul tau, pardon , trei cu taticul. In privinta borcanaselor,nu am alta solutie. Nu stiu cum le fac producatorii dar sunt de o mie de ori mai bune decit le fac eu si am inteles ca sunt facute din cele mai bune fructe si legume. Nu au conservanti.
Va pupam pe toate si va uram o saptamina frumoasa.
Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze
iuliana c spune:
Fetelor mi-a fost asa de dor de voi!!!Noi am avut ceva probleme cu net-ul...iar acum cand este ok deabea sa apuc sa citesc ce ati mai scris pana nu se trezeste Rares sa iesim la plimbarea de seara.Asa ca va pupacesc pe toate pana mai incolo ( dupa plimbare,baita,papa,nani)
Iuliana & Rares (12iunie)
Lili_B spune:
Eeee, asa mai merge...cind deschide omul calculatorul are ce citi.
Monet, si eu sunt de aceeasi parere ca le place la nebunie afara si de fapt cui nu i-ar place sa fie plimbat la aer...Bianca doarme cel mai bine afara, desi e un zgomot...
Ce dulce e Liutza, si intr-adevar, seamana mult cu tine. Foarte frumoase pozele, mai ales cele cu freza in sus.
Danaa, Stefa al tau cintaret se face. Cum a fost la vaccin? Sper ca a trecut cu bine.
Laureta, ce frumusete de fetitza aveti mey!!! Sa va traiasca!!! Si ce nume frumos si deosebit.
Doamne, ca numai bebelusi frumosi si dragalasi...
Gabitza, poate sa il stergi mai des cu apa (fiarta si racita). Eu am vazut la Bianca ca daca se irita pe fata si o sterg mai des in ziua aia, ii dispare foarte iute.
Vanessa, felicitari pentru sotzul !!! Tu esti super-woman?
Nally, chiar ma gindeam pe unde umbli...Mey, si aseara am facut baie tot asa, e super...nu stiu cit ii place ei, dar mie una imi place la nebunie...si nu va mai spun la sotz ce-i place sa-si vada amindoua fetele goale-n apa.
Grate, saracutza de tine, hai ca o sa vina si vremuri mai bune, cind bebeii nostri or sa stea sa se joace singuri in patut si noi la povesti toata ziua pe forum. Ma intreb daca LiaB ai vrut sa fie LiliB? Daca da, m-am tuns. Scurt. Si sa vezi faza: m-am dus la mall la un coafor si vine o tanti sa ma intrebe ce vreau dar chiar atunci suna telefonul si ma roaga sa astept. Si vorbeste ea ce vorbeste la telefon si dupa o vreme incepe si ii da pe romaneste. M-am bucurat de numa' si mi-a placut mult de ea si si cum m-a tuns.
Monet, tu ii dai prima data laptele si apoi orezul/fructele? Sau invers? Ca eu am sunat la Health Children si mi-a zis tipa sa ii dau prima data sa suga si apoi cerealele, ca sa ma asigur ca isi ia necesarul de lapte. Numai ca asa e satula si nu mai vrea cereale deloc.
Christina, nu ai o pompa cu care sa scoti lapticul? Eu am folosit pompa si ma tot mulgeam dupa fiecare masa si pina seara cind sa ii dau cerealele stringeam ceva laptic. Partea rea e ca tot mulgindu-ma ieri am avut niste sini umflati toata ziua si Bianca i-a golit doar pe jumate. Eu de acum o sa cumpar cereale care au lapte praf inclus in ele.
La baie nu o pun in nimic, o tin la mine in brate. Dar dupa ce o spal cu sapun e tare alunecoasa, mi-e tot frica sa nu o scap.
Am vazut pozicile, frumusel foc Victoras si ce-mi place cum sta la ursuletz in brate.
Clara Maria, felicitari pt. micutul crestin. Eu as zice sa mai astepti cu diversificarea macar pina la 4 luni, mai ales daca Alex ia bine in greutate. Biana are 4 luni jumate si tot la 3 ore papa, asa ca lasa-i pe doctori si da-i copilului sa suga cind ii e foame. Masa de lapte se inlocuieste treptat, adica azi un pic supa si mult lapte, miine mai multa supa si mai putin lapte si tot asa.
Uite, acum am vazut ca ti-a raspuns si Madutza.
Madutza, eu am folosit doar odata Huggies si nu mi-au placut deloc. Nu se potrivesc pe funduletzul Biancai. Dar tu poti sa incerci, eu stiu ca Supreme sunt cele mai bune din marca Huggies.
Alina, felicitari pt. al doilea dintisor. Lasa, nu te necaji, bine ca Dragos e sanatos.
Eryka, a cazut din pat saracutza? bine ca n-a patit nimic....Atentie deci, nu mai sunt de lasat pe pat singuri!!!
Maria, multa sanatate !!! Ai dreptate cred ca scapatul in apa, chiar citeam in Mami de o mamica care face scufundari cu bebel de 3 luni.
Acu' trebuie sa fug, dar mai revin...pupici
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
Irinusha spune:
Buna fetiliiiii!!! Pupici la bbici!!!
Vin si eu intr-un sfarsit cu povestea despre inot ... dar deh, nu am destul timp de cum as vrea ...
Deci, era cat pe aci sa intarziem ca s-a pus fi-miu pe somn (ce-o fi fost cu el?), am trecut sa luam si pe prietena lu' fi-mi si pe mamica ei si fuga-fuga la bazin ... la intrare ne-a luat o tanti moasa in primire, nu de alta, dar inainte a trebuit sa platim (45 euro ptr. 8 sedinte a 45 min.) si sa semnam ca suntem respunzatoare ptr. bb-ii nostri (ca asa-i in Germania). Inainte sa intram in bazin a trebuit sa facem un mini dus cu copiii in brate ... si eu tuta, uitand ca-l am pe fi-miu cu mine l-am bagat sub dus ... iar dulcelul meu nu a zis abosolut nimic, se uita doar mirat la mine ... ceva de genul: "asta a fost nou, dar mi-a placut!" :) In bazin (toti bb-i cu slipi pe ei ca nu cumva sa faca caca in bazin), ne-am strans in cerc si am cantat un cantecel ca sa ne prezentam pruncii ... dupa, ne-a pus sa topaim prin bazin cu copii pe sold, cu burtica lipita de noi, si topaind sa-i bagam pana la gat in apa ... a fost fain ca a luat fi-miu prima gura de apa ... iar a fost un dulcel ca doar a tusit si s-a pus mai departe pe zambarit. Era doar ochi si urechi, a cercetat tot in jur ... insa nu era singurul, mai toti bb-i se uitau curiosi. Urmatorul exercitiu a fost sa ne aruncam copii in sus si cand ii prindem sa-i bagam repede in apa, cu putere sa stropim in jur ... am inceput asa mai usurel, eu mai mult il aruncam in sus (avem deja experienta ca-i jocul preferat a lui Cris), pana cand a venit moasa sa-mi spuna sa-l bag si in apa ... si tin'te nene, ca am luat-o de cuvant ... de se uita fi-miu la mine si nu mai stia cum sa faca sa nu-i intre apa in ochi ... deh, mama nebuna. La exercitiul urmator a facut putin gura, asa ca nu prea ne-am omorat cu el: se aseaza bb-i pe marginea bazinului - indiferent daca pot sta singurei sau nu - se iau de manute (degetul mare al nostru in palma lor) si se trag de manute pana intra in apa, intai pe fata, iar inapoi sper marginea bazinului pe spate ca pluta - sa-si tina capul sus. Dupa asta a trebuit sa-i plimbam prin bazin tindu-i pe brat, capul sa fie pe mana noastra, corpul plutind prin apa ... i-a placut cel mai tare, doar ca am eu febra musculara acum de atata plimbat ... Am incheiat iar cu un cantecel ... si de abia asteptam martea viitoare. Si stiind ca-i place lu' fi-miu la dus, ne-am si dusat sa nu mai stam acasa sa dam clorul jos dupa noi ... si ce fain a fost ... si mie mi-a fost frica ca plange Cris... nimic, asa un dulcel ... cum am voie il dau la inot, poate intr-o buna zi ajunge la olimpiada ;)
Am intalnit alta mamica romanca, cu un bb baiat putin mai mic decat Cris, am facut poze la puiuti (nu-i gata, ca mai pastram poze si ptr. cand o sa-i scufunde pe micii inotatori - e unul din acela acvatic, de unica folosinta, sper sa iasa ceva), ce sa mai, a fost super!!!! Dupa eu eram mai franta decat Cris ... oricum fi-miu e pe de-andoaselea: cand toti bb-i mancau, sau altii dormeau rupti dupa atata apa, el vorbea si vroia doar ceai ... cred ca doar dupa vreo ora mi-a adormit.
Deci fetelor, daca aveti posibilitatea, nu ezitati, merita ... e adevarat ca-i f. obositor - ptr. mamica - dar merita ... sa-i vedeti pe toti prin apa, cred ca eu eram mai mare zambet decat fi-miu ... apa e calda, o caldura si afara ... clor e doar f. putin (mi-a intrat apa in ochi si nu a usturat deloc ... si nici Cris nu a facut gura cu toate ca era tot ud) ... iar cu frigul (Lauraa), ce sa zic ... am avut noroc ca a fost o zi calda, dar si cand o sa fie mai frig, o sa-l imbrac mai bine ... si daca raceste, asta e ... oricum vine iarna si sigur o sa faca mucisori sau mai stiu eu ce ... se caleste asa.
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Irinusha spune:
Asa, sa continui ... ce credeati ca ati scapat?!
Ieri am facut intalnire de mamici cu bb-ici in brate si bb-ici in burtici ... ca de cand cu fi-miu am inceput sa avem mai multe contacte sociale :) ... bine, pe Hanna (prietena lu' fi-miu) si pe mami ei le-am cunoscut pe forum - despercopii sa traiasca ! ... A fost super, am schimbat experiente, am papat si baut - suc, ca unele mai dau si san!- si am pus tara la cale ... am hotarat sa ne facem o grupa de bb-i - ne da voie o biserica sa folosim camerele lor - si sa ne intalnim saptamanal ...bb-i sa se joace - cand or fi destul de mari - si mamicile sa barfeasca ... cred ca o sa fie super fain!
Pietricico, saracuta de tine, te pot intelege ... nici noi nu stam bine cu dormitul, eu una sunt chiauna, tati tot la fel ... dupa inot a fost si mai groaznic, eu speram sa doarma tun dupa atata miscare, dar de unde ... Noaptea trecuta a fost mai binisor, sa speram ca se indreapta ...
Madutza, felicitari ptr. putere ... sa-mi spui daca ai dezobisnuit-o ca vreau si eu ... eu am incercat doar o data, asta dupa ce s-a pus intr-o seara, la plimbare ( a al meu nu mai adoarme nici plimbat), pe plans ... era frant si el de unul singur, neleganat, nu adoarme ... mi-a plans ca. 20 de min., hatanam de carut de nu mai puteam ... pana la urma a adormit, dar se uita lumea la mine ca la nebuna. A doua zi l-am lasat in patut singurel ... si mi-a plans ca. 30 min. pana nu am mai putut de mi-am zis: il iau in brate, indiferent de urmari ... in ca. 5-10 secunde dormea dus. Asta e ... ce sa-i fac???
Gabitza, imi pare rau de Dennisucu' ... ai incercat cu crema de galbenele, sau ulei de galbenele. Eu cu astea ii dau si nu am avut probleme ... o prietena foloseste ulei de masline ...
Nally, mamica dulce, nu mai spune aici ce bunatatiuri faci ca trec o fuga pe la tine ... mi-ai facut o pofta!!! O pun pe mama sa-mi faca ciorba de burta ..
Lili, bravo de baita!!! Eu mai astept pana sta fi-miu in fund ... vreau sa fiu sigura ca nu-l scap prin cada ... dar stiu de la prietena mea ca-i fain ...
Clara Maria, ce fain ca merge cu suzeta ... bucura-te, nu functioneaza la toti bb-i :(
Alina, poti sa dai galbenus de ou la 5 luni??? Sa-mi spui si mie cat si cat de des, te rog!!! Cu gluten-ul asta e o chestie ... majoritatea borcanelelor si produselor nu contin gluten, dar am gasit si borcanele cu, si tocmai alea le papa Cris cu placere ... asa ca mi-am zis ca-i dau ... sa fim sincere, mamale noastre nu mai stiau nimc de gluten si primeau toti bb-i mar cu biscuite si nu am auzit de unul cu nu stiu ce alergie (parca Vanesa zicea ceva de piscoturi ... si alea au). Nemtii astia fac un trambalau cu chestiile astea si copiii lor au toti tot felul de alergii ... auzi tu, alergie la curele de ceas din piele ... sa nu rad!!! iar copiii romani nu au nici pe dracu' si ne jucam cu tot felul de aberatii ... Na, ca m-am descarcat putin!!! Eu una nu mai sunt asa panicoasa ...
Erika, pupicuri ptr. Ayumi ... cred ca pana la urma o sa facem toate experienta asta cu cazutul din patut!!! Bine ca-i totul OK!
Maria, sanatate multa!!!! De curatenie nu mai zic nimic ca si la mine arata ca la nebuni ... asta e, noi sa fim fericiti! :)
Mona, scumpo, cu atatea pe cap si te mai gandesti si la noi. Saru'mana de mii de ori!!!
Sa stii ca incerc din rasputeri sa fac totul bine cu Cris ... cateodata o mai dau in bara, dar sunt si eu la inceput ;) Cu imbracatul cred ca o inimeresc ca-l imbrac ca pe mine ... caldura in camera tot asa ... cu mancatul e alta chestie la noi. Dupa cum mai povesteam, Cris nu mai papa bine lapte ... papa doar noaptea laptic, ziua sa nu-l vada ... poate doar asa cand il mai pacalesc eu (ii dau intai ceai si schimb dupa un timp cu biberonul de laptic, functioneaza doar cand e mai adormit, deci f. rar). Asa ca noi trebuie sa papam mancare solida, ca doar cu ceai nu se poate trai. Insa sa stii ca nu-i dau mai mult decat jumatate de borcanel (ca. 90-95 gr) la o masa, ii dau si fructe cu branza de vaci (ca tot nu primeste el laptele), fructe, meniuri cu legume si carnita, cereale ... dar incerc la fiecare masa intai cu lapte, daca mi-l accepta - e sarbatoare la noi! - primeste doar lapte, daca nu, ii dau papa solida ... oricum dupa nu mai primeste doar ceai ... si uite asa ... Si nu cred ca-i de la mancarica, ca asa ar face si ziua nazuri, insa el e vesel si vioi ...
Azi am fost la dr.. Imi spusese de data trecuta ca daca nu doarme mai bine sa vin ca-mi da ceva de linistire pe baza de plante ... atunci era sa-i rad in nas, dar uite ca am ajuns si la astea ... mi-a placut de el, si-a luat o jumatate de ora timp ptr. noi, ne-a explicat ca trebuie sa-i facem un program (mai ales ptr. mese ... ca noaptea cica ar prelucra informatiile zilei si daca intra intr-un ritm, s-ar potoli putin) ... ca noaptea un copil de varsta lui Cris nu ar mai trebui sa primeasca calorii (deci fara laptic ... ma intreb atunci cand sa mai bea Cris laptele lui) si nici ceai ... ca sa doarma fara intreruperi ... ca cica-i si asta o obisnuinta ... acum sa vedem ... va tin la curent ... o sa probez si supozitoarele prescrise daca nu doarme mai bine ca altfel o sa devin de tot un zombi ...
Gata, ca nu deja v-am capiat!!! Va pupic dulce! Sper ca o sa ajung si eu sa ma uit la pozele voastre ... si sa pun si unele noi cu Crisuletz!!! O noapte buna si linistita!!!!
PS: Cum ati facut voi sa puneti link ca eu una sunt cu pluta si nu stiu cum merge chestia ...
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
danaA spune:
Buna fetele!!!
Madutza, eu m-am executat si ti-am raspuns, pt ca te admir pt curajul tau. raspunsul cred ca e pe la pagina 3.sa stii ca m-am uitat de cateva ori peste pozele cu Uca. E o frumusete de fetita. daca vin in Romania poate trag o tura pe la Ploiesti s-a cunoasca si Andrei sau Stefan.
Irinusha, esti asa de dulce cum povestesi despre Crisuletu --inotatorul nostru. Pate il vedem peste cativa ani pe la olimpiada.Citind descrierea despre curs, incercam sa mi-l imaginez pe Cris ascultand frumos ce i se spune
Alina, a iesit al doilea dintuc. Bravo!!
Eryka, pupici lui Ayumi. Din pacate se mai intampla si din astea. Bine ca nu a patit nimic.
Christina, iri am fost cu capul in nori si nu v-am felicitat pentru micul crestin
Irinel, unde esti??
Ieri am fost la vaccin--adica la 3. I-a facut unul intr-un picior si 2 in celalalt. La primul nu a plans , dar la celelalte doua da, dar s-a potolit repede.Are 7 kg si 64 de cm(la 4 luni)--Madutza, te rugam frumos sa ne treci pe lista.
Sunt tare multumita de evolutia lui Stefa de pana acum(sper sa se dezvolte tot asa), avand in vedere ca s-a nascut mititel. Cat a fost in burtica nu a prea putut creste ca mami a fost stresata si pt ca au fost 3 la inceput si probabil ca de-aia nu a crescut. Uff, iarasi o iau razna.
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
Grate spune:
LiliB, asa e, am gresit fara sa-mi dau seama si de uituca ce sunt am uitat sa-i zic si Mariei sa aiba grija de ea si sa ne povesteasca despre controlul medical.
Ai noroc, Lili, ca-ti place cum te-ai tuns. Eu m-am tuns de citeva ori in 5 ani si dupa fiecare tunsoare sotul a ramas traumatizat , asa ca nu mai risc sa ma tund scurt.
Cred ca va intrebati cum de va scriu asa de mult?! Baietelul este mai tolerant astazi cu mine.
Am fugit ca trebuie sa-mi pompez sinii, sa incerc sa dau baietelului ceva de mincare ca vad ca nu mai vomita, sa-i dau vitamina si suculetul de morcovel, daca maninca bine.
SANATATE TUTUROR!
Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze