Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

buna seara
daca tot nu prea am avut ce citii (o singura pagina intr-o zi....)m-am uitat pe poze si v-am admirat bebeii. sunt niste scumpi toti si sa fie sanatosi si norocosi.
mai vin si maine pe aici poate o sa fi-ti mai vioaie.
si eu care spuneam ca am treaba zilele astea....
Dana sper ca a fost bine la vaccin
Monet - Catalin nici cand iesea afara nu dormea mai mult. Acum nu are voie afara pana dupa botez.
Am niste emotii si nu legate de botezul in sine cat de raceala lui Catalin si baia din biserica.
da, sotul meu a fost admis sa inceapa doctoratul
ma duc sa ma culc ca maine am zi grea iar. noapte buna.. poate maine sunteti mai bine dispuse

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=11723&page=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Gabitza, si piticutza mea se inroseste tare la pliuri si mai ales la gat, ca e mai grasunica, si i-am dat cu Bepanten si i-a facut foarte bine.

Am reusit si eu sa ma uit la aproape toate pozele cu bebeii vostri si au dreptate fetele care au zis ca toti sunt frumosi. Chiar ma gandeam ca la mine in cartier, prin plimbarile noastre, am vazut destui bebei uratei, dar aici numai copii frumosi. Sa ne traiasca toti si sa ne bucuram de ei.

Vanessa felicitari sotului tau!

Noi am inceput sa papam supica de zarzavat si vad ca ne cam place. Ne-am cantarit astazi si avem 6,670 kg.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Buna fetelee!!!
Uite mai intrai si io pe aici!!! Nu stiu ce am facut .... dar ma simt foarte obosita! Sebi creste si, pe zi ce trece, parca imi ia si mai mult timp sa fac cele trrebiutoare prin casa... sa mai stau si cu el...eee... scuzeee!!! Am dormit cu fimiu... cand dormea el dormeam si io... ne-am plimbat ieri prin parc vreo 3 ore cu Laureta si pe urma ne-am culcat pana seara tarziu... azi am gatit... Hai paote va fac si un pic de pofta...... ciorba de burta si piftelute cu sos de ostropel!!! yamyyy!!!aaa... si am mai facut si niste pateuri cu branza.... ca niciodata nu ma saturam cand cumparam din oras! Asa ca am luat din comert foietaj si am facut in casa de ne-am saturat!

Mada LA MULTI ANI!!!! Sa fiti santosi si sa va dea Dumnezeu numai bucurii si impliniri alaturi de comoara voastra, Uca

Gabitza lui Dennis, pui scump si sensibilos!!! Hai ca se face el bine!!!

Mona cu placere! Te-ai descurcat pana la urma ai vazut? Pupici Liei cea scumpa!

Anacami lui Sebastian cel plimbaret!!!!

Iuliana meyy da ce scupic e Rares!!! Si ce a crescut fata de primele pozici ale lui!!!

Lili si zici ca i-a placut lui Bianca in cadita cu tine? Mey feteleor ma puneti pe ganduri cu baitelele asta impreuna cu puii! Vreau si ioooo!!! Poate am sa prind curaj si il bag si pe al meu in cadita cu mine!

Scumpelor daca am sarit pe cineva uite puuup dulce de tot si ii dau si o - ricica !!!!
Am bagat niste rufe la spalat si acu trebuie sa le scot
Va pup!

Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze

www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Gabitza, eu folosesc la Stefa Zincofax-crema pe baza de zinc. E foarte buna.

Vanessa, felicitari sotului!!!

Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grate spune:

Dragele mele, imi pare rau de tot ca nu reusesc sa tin pasul cu voi, dar credeti-ma, sunt singurica aici departe si am timp liber numai o ora cind vine sotul de la servici si atunci o tulesc de trag un somn greu, ca de la o vreme bebe-ul nu ma mai lasa sa dorm decit de la 3 noaptea si atunci cu intreruperi.
Monet, lumineaza-ma te rog in privinta diversificarii ca eu nicidecum nu reusesc. Am inceput cu rice cereal ca la carte, am continuat cu oatmeal si barley si baietelul a inceput sa vomite des si sa nu mai accepte mincare solida. Cum ai ajuns tu tocmai la mar? Foarte mult vreau si eu sa-i dau fructe, sa-l obisnuiesc de mic. Nici nu mai stiu ce sa fac. Cei din Ro imi zic sa incep cu fructe si mai putin cu cereale ca sa nu cresc un mincacios de carbohidrati iar pediatrul de aici ma sfatueste sa nu adaog fructe decit dupa luna a 5-a.Cu trei zile in urma am fost la medic si mi-a zis ca Patrick este ok, are deja 7.450kg iar cu doua zile in urma a inceput sa vomite dupa fiecare masa.Ti-am vazut pozele. Sunteti foarte frumosi , dar Lia va intrece.
Madutza, iti multumesc ca mai pus pe lista si La multi multi ani!!!
DanaA, ati trecut cu bine vaccinul?
LiaB, te-ai tuns?

Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grate spune:

SANATATE TUTUROR!
COPIII SA VA CREASCA MARI, VOINICI, FRUMOSI, ISTETI, NOROCOSI SI SA VA BUCURATI DE EI!

LA MULTI,MULTI ANI TUTUROR!

Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

un mesaj scurt ca sint rupta de somn, am trebaluit azi prin casa, am hranit copila, am spalat-o, am culcat-o - ce mai, rutina obisnuita:) - apoi ne-am pus la televizor cu un musafir, am ris de numa' - la un moment dat, m-am dus s-o vad pe fata daca ne-aude si o deranjeaza; da' de unde, ea dormea dusa in visele ei cu ingerasi:) si uite-asa s-a facut miezul noptii si miine iara ma scol la 7 si ceva, of...

grate, tie vreau sa-ti raspund:
mie doctorita mi-a zis sa incep cu UN FEL de cereale; tot ea a recomandat rice pentru ca are gustul cel mai 'bland' (adica 'fara gust') si probabil copilul il va accepta usor. si asa a si fost; nu se omoara lia dupa orez, dar merge. doctorita mi-a mai zis ca in caz ca e constipata fata (si inca nu-i dau fructe), sa-i dau oatmeal. ei bine, eu i-am dat oatmeal doar in vreo 2 rinduri, asa numai de gust si nu l-am dat in plus fata de orez ci in loc de orez, desigur. aaaaa, am zis, hai ca-i mai bun orezul, am citit chestii bune despre orez, o sa continui cu orez (in lapte:)). intre timp, cam la o saptamina dupa ce incepusem cu orezul, am inceput cu morcovi (cam un borcanel pe zi), apoi dupa inca o saptamina i-am bagat mar (1-2 borcanele pe zi, ca tare i-a placut:)), apoi banane, apoi piersici, azi a mincat pentru prima oara 'sweet potatoes' (nu stiu daca sint inromania; mie nu-mi plac, dar cind am vazut cum s-a lins lia pe botic si cum 'mmmmmmmm-mmmmmm'-ia, m-am gindit ca poate-s io cu idee fixa si neobisnuita de mica cu 'cartofi dulci' cind ei, de fapt, sint tare buni!).

deci, la ora asta, programul de masa al liei (il mai scriu o data, desi stiu ca ma repet, imi cer scuze, fetelor):
- 5am lapte 180ml
- 10am echivalentul a juma' de borcanel de orez in lapte
juma de borcanel de morcovi
lapte 100-120ml
- 2pm juma de borcanel de morcovi (sau, mai nou, 'sweet potatoes')
juma de borcanel de mar
juma de borcanel de banane sau piersica
lapte 100-120ml
- 6pm echivalentul a juma de borcanel orez in lapte
1 borcanel de mar si/sau juma de borcanel de piersica
lapte 100ml
- 9pm lapte 180ml

deci, dupa parerea mea, nu o prea indop cu cereale, iar fructele si legumele vad ca ii plac la nebunie, asa ca probabil, treptat, o sa-i maresc portiile. pe viitor, o sa-i dau pere, prune si suculete de fructe. lia mai bea apa si ceai, dar rar, cam 50ml pe zi in total.
eu nu stiu daca fac bine ce fac, dar atita timp cit fata face caca/pipi asa cum trebuie, doarme bine si e vesela mai tot timpul, zic ca e ok.... sa stiti ca eu nu prea mai citesc carti ce si cum sa faci, ma ghidez punindu-ma in pielea liei:) - mama nebuna, na!

o joie dulce tuturor!

mona si lia (24.04.2004)

poze lia

www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">iara poze

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Mama, fetelor iar am ramas in urma. Dar zilele astea am fost cam rupta de oboseala si-am preferat sa ma odihnesc. Ieri chiar l-am rugat pe sotu' sa stea cu Victor sa dorm si eu o ora si-am fost tare incantata ca si-a facut bine treaba si micutul a dormit si el cat a dormit maica-sa.

Monet, draga, nu stiu de unde ai atata energie sa mergi la lucru, s-o plimbi, hranesti, imbaiezi pe Lia si sa stai si pe forum pana dupa mierzul noptii. Victor face bine, mersi de intrebare. Sambata a fost crestinat si acum imi propun sa reintram in ritmul nostru cu culcat devreme (8pm) ca sa mai am si eu timp pentru altceva. Si el a mai pirdut din perisor dar nu a chelit de tot decat la spate unde se freaca de asternuturi. Ce bine mananca Lia... cat de mult i-ai dat la inceput din fiecare aliment nou? si eu am inceput sa-i dau niste cereale de orez, dar abia daca mananca o lingurita si niste morcov dar care nu prea-i place. La cereale deschide gurita si cu morovul se cam mozoleste. Eu imi propun sa-l iau usor si mai degraba sa-i dau sa incerce diverse decat sa-i dau sa inlocuiasca o masa de lapte. In fine, cu cerealele mi se pare greu ca trebuie sa ma mulg manual si dureaza sa scot cateva lingurite de lapte.

Gabitza, si Victor a facut o eczema am crezut eu, dupa ureche. Am fost la dr. si mi-a dat o crema pe baza de cortizon si mi-a spus ca e ceva normal precum acneea. Dar mi-a spus ca daca se inroseste la subrate, gat sau alte pliuri sa-l dau si-acolo cu aceasta crema. Acum de cand nu mai are aceasta problema il ung cu ulei de masline, dupa baie si ii place.

Lili, cum faci baie cu Bianca? in ce o pui? si eu fac de doua seri baie cu Victor ca m-am saturat de urlete si cand el e gata spalat si ambalat eu sunt fleasca de transpiratie si trebuie sa intru in dus. Noi folosim fie un fel de sezlong fie un inel de la Fisher Price.

Vanessa, felicitari sotului. In ce domeniu isi va face doctoratul?

Irinel, Eryka, unde sunteti fetelor? ce va fac bebeii?

In fine, am reusit si eu in seara asta sa pun la punct albumul cu poze asa ca va astept sa le vizionati.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/savulescu_cris/my_photos

Christina, mamica lui Victor

Mergi la inceput

buna dimineata
am venit si eu nitel pe aici ca am atata treaba azi de nu ma vad. si in loc sa incep cu treaba am inceput cu forumul.
Christina (si celorlalte) multumesc mult de urare p[entru Ciprian (sotul din dotare). Face doctoratul in dreptul muncii - resurse umane. e specialiozat pe Codul muncii - contracte colective de munca, contracte individuale. Mai are un masterat si niste cursuri in resurse umane. Eu am specializare in comercial. de aia nu am intrerupt serviciul deloc dar nici nu ma duc zilnic. multe le rezolv de acasa cu ajutorul internetului si faxului.
Grate - eu nu am inceput diversificarea (Catalin are 7.700 Kgsi trei luni jumatate). am vrut sa incep saptamana asta dar s-a imbolnavit si stiu ca in timpul unei boli nu se incepe diversificarea si se evita pe cat posibil introducerea alimentelor noi (la sugari). Din cate stiu si imi aduc aminte de la cel mare, se incepe (la noi, eu asa am facut) cu sucul de fructe (mar portocala sau morcov). nu toate deodata ci pe rand si cel putin trei zile constant cu un fruct sau o leguma - nu o zi portocala, o zi mar.. si se incepe cu o lingurita, a doua zi 2 lingurite, si se creste cantitatea pana se ajunge la 30-50 ml. Dupa aceea, sau in paralel, supa de legume (fara ceapa si parca fara cartof), doar zeama la inceput. dupa care incepe sa se piseze si pulpa legumelor. am vazut prin magazinele noastree cereale pentru 4 luni (deci ne apropriem)de la diferite firme (orez cu mar, orez cu banana, orez simplu). nu stiu care e smecheria, dar am vazut ca sunt combinate cu lapte sau fara.
sunt si la noi tot felul de borcanase cu alimente dar eu am evitat sa-i dau lui Andu pe cat posibil din aceste borcanase. ii dadeam doar cand plecam undeva si nu puteam sa ma car cu toate ustensilele dupa mine. E adevarat ca acum 7 ani deabia patrundeau pe piata si erau destul de scumpe pentru posibilitatile noastre de atunci (eram stagiari amandoi). Dar cinstit si acum o sa le evit pe cat pot. Cred ca ce-i fac eu e oricum mai bun si mai proaspat decat ce e in borcanas.
ii mai dadeam lui Andu pe la 4 luni si mar ras cu biscuite sau cu piscot (cumparam de la cofetarie piscoturi proaspete). La Andu am inceput diversificarea mai repede. Atunci nu era moda cu 5-6 luni. Dar la el am gresit ca l-am hranit strict dupa carte si nu-i dadeam nici macar sa guste altceva decat scria in carti. nu zic sa-i dam carne de porc, fasole boabe sau mai stiu eu ce, dar sa guste si din alte alimente decat morcov, cartof fier, piept de pui etc. am gresit tare cu el si e un mofturos si acum.
Catalin al meu de vreo saptamana doarme pe burta dar azi noapte chiar m-a speriat dormea in nas si cu fundul in sus.
Pentru iritatii eu am folosit Bepanthen. Defapt e impropriu spus iritatii pentru ca nu a avut nici o iritatie mai ales pe fundulet. In jurul guritei ii tot apar cosulete dar si saliveaza foarte mult si e cu amandou mainile in gurita din cauza dintilor. Eu nu i-am dat suzeta. Nici celui mare nu i-am dat. nu a fost nevoie. Catalin nu plange decat de foame. e ca un pit-bull.
si lui i-a cazut perisorul dar culmea ca nu la spate ci mai mult in fata si destul de uniform.
Fetelor, ma duc la treabaaaaaa

Mergi la inceput

tot nu m-am dus la treaba..
Christina m-am uitat la pozele pe care le-ai pus mai recente. Ce mare a crescut si ce frumusel e. mi-a placut mai ales cea din cada. Deabia astept sa mai creasca si Catalin ca sa-l pun si pe el in cada asa. eu nu am poze recente dar o sa fac sambata la botez si o sa vi le trimit. Si Cata a avut la nastere 3.750 kg si scor Apgar 9. (la Polizu se spune ca 10 e doar al lui domnul profesor) iar el a fost nascut si prin cezariana
acum chiar ca plec

Mergi la inceput