Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monet spune:

2:25am si eu sint la apel :). mi-e cam somn, asa ca va raspund pe saritelea...

grate, borcanasele pe care le cumpar eu se numesc "earth's best - organic", au si site www.earthsbest.com .... vezi si tu; eu le gasesc in magazinul obisnuit supermarket aici, dar si in cele specializate de 'whole foods'.
despre petrol folosit in cosmetica, hmmm, cum se traduce vrei sa stii? poate 'mineral oil'?... kerosene e cu siguranta 'benzina'.

iuliana, ce frumos creste rares! fericita tre' sa fii!

christina, io i-am introdus fetei fiecare fel unul cite unul, unu pe saptamina. dupa morcovi, am observat ca se constipa o tzara la inceput, dar am combinat cu mere si a mers mai mult decit ok! si lia face citeodata numa' o data la 2 zile (caca), dar sint zile cind face de doua ori cantitati industriale:) (scuzati...)

gabitz, fii fericita cum nu se poate ca dennis maninca asa bine laptic de tzitzi - e cel mai bun!! nu te agita cu diversificarea; o sa aiba timp pruncu' tau toata viata, mai departe. eu i-am dat liei asa repede ca am intarcat-o, saraca...

ioana, io cre' ca am pe mina o mincacioasa si jumatate in liuta mea. maninca fata asta cu 'mmmm-mmmm'-uri de ma tine cu gura pina la urechi de fiecare data:). lasa ca maninca bine si patricia ta. tu ii dai cu biscuiti? ii pisezi? se pare ca aici nu e moda. is biscuitii astia cu sau fara mult discutatul gluten? io nu prea sint la curent cu asta, dar nu vreau sa ma agit pentru ca nu-i dau liei biscuiti. chiar ne gindeam in seara asta ca-i dam, de fapt, legume (si orezul e tot un fel de 'leguma':)), fructe si lapte-formula -- nu-i prea rau. eu nu stiu daca o sa-i dau carnitza si alte amestecuri procesate prea devreme.... o sa vedem. deocamdata sint multumita asa.
sa stii ca nu, in afara de oboseala uneori dupa o zi intrega de alergaturi si treburi (si noptile scurte de doar 5-6 ore), ma simt foarte bine, nu am fost racita (sa bat in lemn). eu iau calciu in fiecare zi, 1000mg, din ala din coral din japonia.

maria scumpa, sa-ti treaca cit mai repede 'copitele'. ce m-am distrat cind am citit cum faci haz de necaz. esti o dulce. las' ca are alex grija de tine!

nally, ce mamica buna ai:). sa stii ca si a mea vine miine in vizita si mi-a zis ca ma ajuta la curatenie.... pupici unui sebastian cumintel!

zaraza, bun venit la noi! tare mult imi place cum scrii:). pupici sofiei

eryka, pozele noi sint direct de la link-ul meu "iara poze" de la semnatura. ar trebui sa te dirijeze direct acolo.... o sa incerc si eu sa vad daca merge sau ce?! scumpa de ayumitzi cumintica! mwa

clara maria, pupic pentru efortul de dimineata pina la prinz. of-of, ca stiu eu ce greu e.... oricum, e fain ca ai toata a doua jumatate acasa cu bebe!

paloma, am votat!:)

tinavia, felicitari pentru job si pupici ca te descurci asa de bine intr-o lume asa de diferita de ceea ce stim noi. de admirat!!
crestinare intr-un ceas bun!

madutza, ce ma bucur ca e uca o scumpa si cuminte! tot asa!!

lauraa, pofta buna pentru lara! sa-i placa tot ce-i oferi tu, de la bostan pina la pere:), cind le-o veni rindul!

azi lia a fost tare buna -- asa cum e ea de obicei: doarme bine, maninca bine, ride tot timpul, vorbeste, cinta, ma imita daca vorbesc mai ciudat (cu tonuri inalte:)), da din picioruse si minute ca ma mir de unde are atita energie: pur si simplu sta in leganusul ei si tine picioarele cam la 15 grade de orizontala si da din ele cu amindoua deodata de parca ar vrea sa 'inainteze' - io zic ca inoata prin aer dar e legata la briu:). cind ii cint cintecele (multe cu cuvinte inventate, deh, io-s mai batrina si nu-mi vin chiar toate pe limba:)), are anumite versuri care o fac sa zimbeasca instantaneu. am repetat versurile cu pricina la diverse momente si tot a ris/zimbit. cred ca intelege ea ceva in capsorul ei. ooo, reactioneaza la nume.... sau asa vreau io sa cred!:) e o scumpa si o iubesc cum nici nu-mi vine sa cred!!! stiti voi cum .

va pup pe toate si un weekend bun! (ati scris mult pentru o zi de vineri!!!):)

mona si lia (24.04.2004)

poze lia

www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">iara poze

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Va multumesc pentru voturi, nu prea am timp sa scriu ca ma apuc si eu de muraturi, abia am avut timp sa va citesc.
Un week-end placut tuturor!

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna spune:

Buna fetelor!

Ca deobicei eu mai mult in week-end pe aici.
Am avut o saptamana mai incarcata: am gacut vaccin, am inceput sa papam si supica de legume si devenim din ce in ce mai smecheras.
Poate ne trece si pe noi cineva in listuta:
la nastere 3,950 kg si 53 de cm
la 1 luna 4,900 kg
la 2 luni 6,400 kg
la 3 luni 7,200 kg
la 4 luni 8kg si 64 cm
Codrut este bine, doamna doctor a spus ca are "gusa de senator" si ca de acum ar trebui sa - dau biscuiti in banana (ca daca asa se da de 150 de ani inseamna ca asa e bine!!!!!!!!!) si branza de vaci. Pai el deja are 8 kg daca ii mai dau si biscuiti de cate se face (ca sa nu mai spun de gluten. Eu cred ca pentru luna asta e suficient sa-i introduc supa de legume (care se pare ca ii place) iar de saptamana viitoare am sa-i introduc si orez la masa de seara.
Gabitza, i-a trecut lui dennis roseata din obraji? Lui Codrut ii trece si ii reapare iar. Doamna doctor a spus ca e posibil sa fie o alergie alimentara (da el nu mancase nimic nou cand i-a aparut) sau chiar o ciupercuta care nu se stie de la ce e. Oricum mai dam cu unguient si speram sa treaca. A, si inca ceva: am vazut ca tu deja l-ai tuns pe Denis! Oau! Pai Codrut a ramas aproape chel, in asa hal ii cade parul.
Pietricico, ce fetita scumpa ai si ce rochite haioase are! Poate cand vii acasa ne vedem!
A, am uitat sa va spun: Codrut tot incerca sa se ridice in fundulet si in acest scop se tine cu mainile de pantaloni si se trage in sus. Deocamdata nu a reusit decat sa-si ridice capul si umerii dar e de apreciat efortul! Cineva spunea ca se sperie copilul de straini; al meu se sperie si incepe sa urle ca disperatul la zgomote stridente. E un semn ca aude copilul, dar parca nici chiar asa.
Fetele cu muraturi: vreau si eu reteta de castraveti bulgaresti!
Voi cum mai stati cu kg? Eu ma lupt cu inca 8, da nu ma las! Ceva smecherii pentru slabit?

Oanna si bb Codrut (24.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Fetele, intru doar asa scurt, ca am o intrebare pt. Madutza.
Am vazut la Uca cercelusi asa rotunzi, in forma de inel. Asa am si eu pt. Bianca, adusi din Ro, si vrem sa ii punem, dar mi-a zis tipa ca nu-mi recomanda sa ii pun din astia, ca isi poate baga degetul si trage. Tu ce parere ai, Mariuca trage de ei?
Spor la muraturi!!!

Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

Mergi la inceput

Lili B, stiu ca intrebarea era pentru Madutza, dar pot sa-ti raspund si eu ca piticutza mea are cercei la fel. N-am vazut-o niciodata sa traga de ei si eu i-am pus din maternitate si am intrebat-o si pe doctorita de la copii si pe asistenta care i-a pus daca sunt potriviti si mi-au spus ca da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

'NASEARA,

Acum am terminat si io muraturile. Sa ma laud: 3 borcane de 5kg de castraveti acri, 10 borcane de 800gr de castraveti bulgaresti, 1 borcan de 10kg de varza rosie si conopida, 2 borcan de 5 kg de gogosari acri umpluti cu varza rosie si conopida, 2 borcane de 3 kg de gogosari simpli. To be continued....

Lili, te asigur, ca si Ploma, ca nu e nici o problema cu cerceii, ca nini macar nu ii intra degetelul pe acolo...

Oanna, o sa va terc pe listuta grasanilor!

Zaraza, tu cand apari cu datele?Uita-te pe lista de pe pag. 1 si spune-mi.
In legatura cu otita, asa e. Mariuca a facut congestie otica de la alaptat culcat. Mi s-a Explicat cain pozitia asta, daca are trompa lui Eustache mai scurta, lapticul poate ajunge in urechea medie si se poate infecta. Prima data am crezut ca e de la mucisori, dupa a doua oara cand ni s-a spus ca asta ar putea fi cauza, si am schimbat pozitia de alaptat, nu a mai facut.

Mona, si Mariuca rade la anumite cuvinte din cantece, de exemplu la pitzigoi, din " ceata lui Pitigoi". se distreaza ta-su de nu mai poate, numai pitzigoi ii zice.

Sandra, ma bucur ca nu te-ai suparat !

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinavia spune:

Buna seara fetele!

Nu de mult am ajuns si noi din calatorie. Astazi ne-am botezat! Ce mai plansete!!!!!Mi s-a rupt inima! Ca asa s-a speriat mititica cand a bagat-o cu capul in apa ' de nu ia tacut gurita pana la sfarsit cand mi-au dat-o mie in brate. A plans saracuta azi cat nu a plans in trei luni cat are acum.

Mergi la inceput

Buna seara fetelor!
Am pus pozici proaspete la albumul care se cheama Cristina-Maria, sa-mi spuneti ce parere aveti de motzata mea si nu uitati sa ne mai votati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zaraza spune:

Am aparut cu datele:
la nastere 3.320 kg si 51 cm
1 luna 4.360 kg,
2 luni 5.300 kg
3 luni 5.940 kg 63 cm

Ca sa zic asa m-ai spart cu muraturile . Cu copilu` ce-ai facut in tot acest timp???

Oanna stiu si eu reteta de castraveti bulgaresti . Se pun in borcane de 800g castraveti, vreo 2 catei de usturoi, cateva rondele de ceapa, marar uscat, foaie de telina, boabe de piper si mustar, o lingurita de sare si una de zahar. Se pune otet pana la marginea de sus a modelului de la baza borcanului si se completeaza cu apa rece. Se infileteaza capacul si se fierb 15 minute in bain-marie. Spor. Sunt GENIALI.

Am culcat Sofiutza ceea ce va doresc, atat voua cat si copiilor vostri!
Pupici

Andreea si Sofiutza (19 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Buna seara fetili

sa raspund si eu de unde am ramas ieri ca azi n-am avut timp de forum decat un picut (am intrat de dimineata sa vad daca mi-a raspuns domnu' dr la post-ul despre Polygynax - imi raspunsese) ca am facut curat in toata casa (a iesit Mircea cu Alex afara).

Nally: a fost bine cu mama, ei?

Eryka: n-am fost mama suparata pe tine, am avut numa un of si l-am spus si gata
Si pe mine ma alearga Alex de numa-numa. Mai nou a inceput si el sa se traga de degetele de la picioare (asa suntem noi, mai neinteresati de picioare, ca lenes nu pot spune ca el ca toata ziua e in miscare) si asa se supara cand nu reuseste sa ajunga la ele ca trebuie sa mai invetez cate ceva sa-i distrag atentia. Nu mai spun ca ii place taaaare mult in brate, asa trage niste chiote (fix in urechile mele)...

Mai fetelor eu am pierdut faza cu Scufita Rosie si nu reusesc sa ma prind ce si cum. Deci stie Uca Scufita Rosie? Bravo-bravo

Christina si eu am incercat sa i le fac cu apa (Erau din alea simple fara lapte praf in ele) si asa mi le-a scuipat de ne umpluseram amandoi cu cereale, asa ca le-am pus la pastrare ca sa le pun cand o in piureul de fructe sau de legume mai incolo si i-am luat cu lapte praf care se fac cu apa si le mamanca de numa

Am uitat sa-mi laud baiatul zilele trecute caci si noi putem sa ne intoarcem pe ce parte vrem noi (da' e mai frumos cand ne tragem de degetele de la picioare in timp ce incercam sa mai prindem ceva si cu degetele de la picioare ca doar nu degeaba ne spune mama "maimutzica")

Anacami: ce frumos ii faceti voi baie lui Sebastian. Banuiesc ca ii place tare Da' cat de mare era sticla aia de Vigantol de i-a ajuns pana acum ca noi am terminat 2 si suntem la a treia la jumatate. E drept ca noi luam 4 picaturi pe zi de vreo luna si jumatate, da' totusi.. Pupici fetitei cat despre diversificare eu stiu ca sunt niste "semne" (nu in stele) care iti spun daca copilul e pregatit pentru diversificare: daca isi tine capul bine, daca arata interes pentru mancare cand te vede pe tine mancand si nu mai stiu, a, mai era una cu slabirea reflexului care ii face sa impinga toate non-lichidele afara din gurita. Nu stiu daca solutia oferita prietenei tale este cea mai buna dar ii doresc sa creasca mare si sanatoasa.
In legatura cu nitratii am mai citit si eu si solutia era sa fierbi/oparesti legumele si fructele (cel putin in primele saptamani) pentru a inlatura pericolulul otravirii cu nitrati. Asta e motivul pentru care eu ii dau compot de mar puiului si nu ii dau mar crud ras.

Sandra

Paloma: fug imediat sa o votez pe micuta

Iuliana: pupici micului "terorist". Intr-adevar eu incepusem cu suc de morcov si cu mar da' piticu' nu s-a simtit bine si am suspendat pentru vreo saptamana totul pana si-a intrat in normal si am inceput cu cereale. Vad ca o ducem destul de bine. si nu mai mananca decat de 5 ori pe zi cam la 4 ore (cateodata sta si mai mult)

Gabitza nici eu nu stiu cum o sa fac cand o sa ma duc la serviciu, si ma tot matzai din cauza asta. Oi vedea,mai e un picut pana atunci. Cu cine imi las eu baiatuuuuuuu?

IoanaC: ai incercat sa-i dai o jucarie pe care o cunoaste si sa vorbesti cu ea cand o plimbi? Eu asa fac de zice lumea ca sunt nebuna si vorbesc de una singura pe strada (daca ar vedea ei cum ma asculta Alex cu atentie si cum imi raspunde si-ar schimba parerea) Poate merge si la tine

Grate: nu mi-au trecut durerile da' le indur cu stoicism. Seara e cel mai rau ca atunci as sta si eu linistita si relaxata sa va citesc si ma sacaie durerea asta idioata ca in restul zilei nu o prea bag in seama

Nally: asa cuminte e si ALex cand vine Mircea acasa, de-mi spune de fiecare data "Uite ce copil cuminte avem, ce spui tu?" dupa care incepe sa rada ca stie ce-i poate pielea lu' fi'su

Zaraza: saru'mana de sfat. Nu m-am hotarat inca ce sa fac. Oare nu pot sa fac niste irigati cu ceai de galbenele ca sa o mai duc o vreme asa? Da' eu vreau sa-l alaptez pana la un an si jumatate si el n-are nici jumatate de an... ma mai gandesc un pic... poate imi iau o pompa sa fac rezerve de lapte si fac tratamentul si daca nu vrea sa suga lapte de la mine (nu cred da' n-as risca sa n-am ce sa-i dau copilului de mancare) sa-i dau de la congelat (cum zici ca ai facut si tu) si pe al meu sa-l mulg si sa-l arunc.... E o idee, ma mai gandesc. Ziceti ca Isis e buna?

LiliB: nu cred ca a fost marait din cauza mea ca asa a fost si azi. Cred ca mananca prea mult si il doare burtica. Azi l-am "indopat" cu apa si parac a fost mai bine totusi, da' n-am facut cautza de ieri decat un picut si ieri am facut cu supozitor (plangea asa de tare ca nu m-am mai putut abtine). Plangacioasa sunt si eu iar de cand l-am nascut pe alex ma sperie orice si-mi dau lacrimile si daca nu-mi iese mancarea bine. Eu tot sper ca pot sa iau si eu lucrurile mai in usor odata si odata

Christina eu am citit (pe borcanel) ca marul ingroasa scaunul asa ca nu cred ca de la mar a facut. Cat despre orez .. s-a mai spus si eu sunt convinsa ca nu provoaca constipatie ci "regleaza tranzitul intestinal" cum frumos s-a exprimat Madutza odata.

Iuliana: si zi asa un dintisor?

Madutza: si Macmiror-ul tau nu a schimbat gustul laptelui? Pe de alta parte tu poti sa mananci si afumatura si usturoi si Uca nu zice nici pas e cand Alex ma scoate afara din casa....
Uca ta face ca si Alex la adormire decat ca noi am promovat la jumatate de minut de plans si daca vede ca nu suntem prompti ne uita si gaseste ceva interesant sau isi canta pana adoarme

Ia uite cat am scris... ma duc sa postez, sa votez si dupa aia mai citesc ce ati mai scris de azi dimineata (eu sunt pe History acuma) si poate mai scriu ceva

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i

Mergi la inceput