Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 13
Christina spune:
Buna,
am vazut ce s-a scris pana acum si intru doar ca sa-i raspund lui Grate, revin mai tarziu, dupa ce ma intorc de la plimbare.
Grate sugestia ta cum ca pompita mea ar fi stricata m-a facut sa-l rog pe sotu' sa se uite la ea. A demontat-o si remontat-o si acum merge... se pare ca nu o montasem cum trebuie dupa ultima spalatura.
Mersi.
Christina, mamica lui Victor
http://pg.photos.yahoo.com/ph/savulescu_cris/my_photos
Christina spune:
Zaraza, cred c-am scris amandoua in acelsi timp... pompita mea e manuala si s-a reparat.
Lili_B spune:
Fetele dragele, azi n-am prea avut chef de nimic...dar tot am intrat acum seara un pic pe forum.
Maria, dragutza, hai nu fi suparata ca uite dupa spusele lui Zaraza nu pare ceva grav. Multa sanatate !!! Si pupici lui Alex cumintelu. O fi fost mai miriici poate pentru ca ai fost si tu mai agitata/suparata?
Zaraza, tu de ce te mulgi ? Ca si Bianca maninca numai de la un sin odata, dar eu nu il mulg pe celalalt...si acum m-ai pus pe ginduri...o fi trebuind sa-l mulg?
Ioana, multumim de imbratisari si pupici. Nu, sa stii ca mie nu mi-a scazut imunitatea dupa nastere. Mei, dar eu de cind am ramas gravidutza pling din orice fleac si am crezut ca-mi trece dupa nastere, dar nu prea...Plingacioasa eram de fel si inainte, da' parca nu chiar asa...
Grate, Bianca creste creste, nu atit pe cit ar vrea mama ei, dar e ok - multam de intrebare. Cu dorul de casa ce sa facem mei, uite ne mai plingem si noi la fetele noastre...
Nally, nu vrea mami tau sa vina si pe la noi, sa ne faca si noua ceva de papa...de calcat nu ii dau...
Ce fulgi de porumb i-ai luat, pt. bebelusi? Eu nu stiu daca am vazut pe aici asa ceva. Si piersica de unde? Din borcanel banuiesc, ca doar n-or mai fi piersici la piata ????!!! Hai, odihna placuta.
Fetelor, va pup dulce pe toate. Nu mai stau, ma duc sa pap niste inghetata (cookies and cream - pai ce, numai Nally sa ne faca pofta?) si poate sa ne uitam la un filmulet.
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
Christina spune:
Dragi mamici,
uite ca m-am tinut de cuvant si-am revenit. De la ultimul meu mesaj am fost la plimbarica, am facut baita impreuna cu Victor, l-am hranit cu prima portie de mar (din borcanel), l-am culcat si-am mai pus si niste poze in albumele mele. Am observat ca vinerea toata lumea e mai ocupata, chiar si pe forum e mai liniste din cauza asta.
Eryka, iti mai aduci aminte cand va intrebam eu de testul de sarcina si va povesteam de simptomele mele iar cand s-a dovedit a fi sarcina m-ai invitat in clubul mamicilor de mai-iunie? ce-a trecut timpul...mai am putin, cateva luni si incep si eu serviciul. cah! si noi am facut 2 vaccine deja. La 6 luni urmeaza al treilea. Ma mir ca in Japonia nu se face nimic pana atat de tarziu.
Monet, ai avut probleme cu Lia de cand i-ai introdus unele legume sau fructe? s-a constipat de la morocvi? sau de la cerealele de orez ? Victor obisnuia sa faca kk zilnic si acum, de cand cu noua mancarica face o data la doua zile? oare sa fie doar asa la inceput pana se regleaza organismul?
Sandra, stiu ca te simti vinovata cand pateste copilul ceva dar daca totul e bine incearca sa te linistesti si sa fii mai atenta. Mie mi s-a intamplat cand avea Victor 6 saptamani sa se innece foarte nasol cu vitamina D, am crezut ca-mi moare in brate. Deja i se tulburasera ochii... m-am speriat ingrozitor. Am iesit tipand din camera si noroc cu soacra-mea ca era aici ca cine stie ce se mai intampla. Acum de cate ori se mai ineaca cu saliva sar ca arsa si cand e prins in scaunul de masina nu stiu cum sa-l scot mai repede de-acolo.
Gabitza_ro, multumesc de complimente dar lasa ca nici tu nu esti mai prejos. Ai fost supla toata sarcina si vad ca ti-ai revenit foarte bine. Si Denis e un scumpic durduliu. Intr-adevar cu atat par nu cred ca putea ramane pana la 1 an, ar fi fost prea mult.
Ioana, m-am uitat si eu pe pozele voastre. Ce nunta mare ai avut... mi-a placut mult rochia ta. Si Patricia e o dulceata. De unde ai luat eroii de poveste din camera Patriciei? poate imi aduce si mie maica-mea unele cand vine la primavara.
Madutza, in seara asta am repetat povestea de aseara. A fost groaznic. Mi-a plans vreo jumate de ora dar am rezistat si nu l-am scos din patucul lui. Cel mai tare ma deranjeaza ca transpira in cap si nu-mi place sa-l lkas asa ud. Sper sa am si eu norocul tau si sa se invete repede sa doarma acolo. Sa vedem ce-o sa fac la noapte cand trebuie sa-i dau sa pape.
Iuliana, multumesc de urari. Cred ca m-ai confundat cand mi-ai raspuns despre diversificare. Eu am inceput deja sa-i dau lui Victor cereale de orez, morcov din borcanel si de azi i-am dat si niste mar.La inceput cand i-am dat prima lingurita de mar s-a strambat si-am crezut ca-l va da afara, dar dupa ce i-a simtit gustul mai bine aproape ca ma tragea de mana sa-i mai dau. Nu i-as fi dat mar, dar m-a speriat cineva, o romanca de la mine din bloc ca de-aiai nu face kk copilul ca i-am dat cereale de orez si sa incerc sa-i dau niste mar. I-am dat mar si-a facut si kk, dar poate c-ar fi facut oricum... ca nu cred ca sunt asa instant.
Fetelor, de cand facem baie impreuna, Victor nu mai plange chiar deloc. E adevarat ca i-am schimbat si pozitia si in loc sa stea intins pe spate pe un suport acum sta in poponetz intr-un inel special, ca sa nu alunece. in seara asta a fost chiar mai relaxat si interesat de clipoceala.
Irinel, Irinusha - unde ati disparut? va asteptam cu povesti despre puii vostri. Irinusha, si n-a plans Cris cand a inghitit apa? al meu plangea si in cada daca-i puneam apa in gura sau nas.
Haideti ca va las acum. Week end placut!
iuliana c spune:
Neata fetelor!
Am avut o noapte mai bunicica,adica papa la ora 12,la 3 si la 6 Iar de la 7 sunt in picioare ca nu am mai putut sa dorm...
Eryka a venit doc ieri si l-a controlat pe Rares pe toate partile.Flacaul este bine,are 5,900 gr si 61,5 cm (saptamana 15)Si sa va spun de ce era Rares asa de agitat,se vede un mugurel de maseluta.Eu nu am vazut nimic chiar daca m-am uitat pt ca ma uitam jos si nici decum sus unde o sa ii iasa dintisorul Si sa va spun si ce se spune despre primul dintisor(am aflat si eu ieri...),cine vede primul dintisorul nou trebuie musai sa ii cumpere un cadou.Asa ca eu de acum incolo pun pe toata lumea sa se uite in gurita Rareselului
Gabitza a luat ceva lectii de la Dennis si Rares ca s-a trezit de 3 ori sa pape.Pupici baietelului.
Lili auzi sa nu mai aibe vaccin!Imi pare rau.
Pd am votat si o sa mai votez
Clara Maria pt o mamica cu servici
Nally mamei tale si spune-i ca este tare dorita de fetele de la noi din si lui Sebi ca a fost baietel cuminte.
Ioana noi cand era mai mic Rares am avut problema asta cu foitul in carucior si il scoteam afara in marsupiu.Acum mai se miauna el cateodata in carut dar am cu mine o jucarie si o agit in fata lui sau incep sa ii vorbes sa ii arat frunzulitele,masinutele...chestii din astea.A,si are o slabiciune pt intersectii Pana in Herastrau,unde merg cu el de obicei la plimbare,treb sa trec de vreo 3 intersectii,care au si lini de tranvai,deci iti inchipui ce il mai zgudui cand traverses!E,flacaului ii place rade si apoi adoarme.Sa sti ca si mie mi-a scazut imunitatea,una doua eu stranut,ma trag de nas,tusesc,am acum probleme cu o ungiuta la picior.Mai spune-ne despre tratamentul care il faci pt. intarirea sistemului imunitar.
Tinavia,cate evenimente pe la tine!Cand ai timp sa vi sa ne povestesti cum te-ai decurcat cu noua slujba(sunt convinsa ca super bine!)
Madutza felicitari si Ucai.
Zaraza bine ai venit.Doc mi-a spus sa incep de luni sa ii dau Rareselului suculet de mar si la urmatorul control,cand va avea el 4 luni si un pic imi mai spune ce sa ii mai dau.
Maria imi pare rau
Christina tot ce se poate
Va fetelor si va urez o sambata si duminica frumoasa!
Iuliana & Rares (12iunie)
sandra20 spune:
Christina ???????? nu am inteles ce vrei sa zici...cred ca era ptr altcineva mesajul....
Grate multumesc
Eryka noi miercuri mergem la control si daca totul e ok,facem al treilea vaccin BCG ....pana acum a facut de doua ori vaccin ptr : TETANUS - HASYOUFU @,DIPHTHERIA - DIFTERIA ,WHOOPING COUGH - HIYAKUCIZEKI... (ti-am scris si denumirea in japoneza,diphtheria nu are traducere).... tie nu ti sa dat o lista cu toate vacinurile cand si cum trebuiesc facute?
eu l-am intrebat pe sotzi si el zice ca ar trebui sa fie la fel in toata japonia...nu stiu ce sa-ti zic,stai si tu pe capul lui al tau..baraie-lsi pe el si pe doctor,da cu pumnu in masa.....
Sa ai curajul sa spui da,sa ai curajul sa spui nu si-n fiecare clipa grea sa ai curajul sa fi tu
http://community.webshots.com/user/sandra2o
madutza spune:
Buna dimineatza fetelor,
Va pe toate, ca tare mi-a fost dor de voi, nu am avut timp sa scriu pt ca am fost tare ocupata si .
Sa va iau pe rand:
Nally, ce bine e mey cu mamicutza aproape. Si la mine veneau, dar nu prea le mai las eu ca sunt cam bolnavioare. Pupici bunictzai harnice a lui Sebi! Sunt sigura ca ai spart ceva bani in Cora . Ce ai mai vazut frumos?
Iuliana, ce mishto cu cadoul la primul dintisor. Dar esti sigura mey ca iese acolo? Si a mea are gingiile mai able la masele. Din cate stiu eu dintii trebuie sa iasa intr-o anumita ordine. Am citit ca nu e bine sa iasa in alta ordine. Nu vreau sa te sperii, dar nu cred ca ii poate iesi o maselutza acum .
Christina, iti doresc multa putere in continuare. Cand o sa iti vina sa il iei in brate,sa te gandesti ca seara trecuta l-ai chinuit degeaba daca acum il iei in brate.
Lili, vreau si eu inchetzata d-aia!!! Ce mai face Bianca? A mai plans la nani?
Zaraza, dupa ce am vazut raspunsul dat Mariei am vazut ca esti medic. Ce bine ca te avem printre noi. Sa vezi acu ce o sa te mai chinuim....
Maria, sa stii ca si eu fac tratament cu ovule Macmiror si scrie ca nu se du la alaptat, dar am incredere in dr. meu. La mine este grav, pt. ca incepusem sa sangerez, asa ca trebuie sa le iau.
Laura si Irinusha, in legatura cu alergiile. Si eu ziceam la fel ca Irinusha pana sa citesc articolul de la link. Nu mi-a venit sa cred. Sunt cazuri rare intr-adevar, dar cred ca e groaznic. Chiar ieri i-am dat Anei sa molfaie un biscuite si era foarte incantata si zilele astea vroiam sa ii fac mar cu biscuite. Citind articolul m-a pus pe ganduri. Irinusha, nici mie nu imi place cocoloseala copiilor, dar acum ma gandesc serios sa ii dau fara gluten. Cum se ia alergia asta? Daca ii dai pana intr-o anumita varsta? Ce varsta? Cei alaptati mai sunt expusi pericolului?
Ioana, nu am nici o idee cu carutul. Ai incercat sa o pui in pozitie semi-shezand?
Erika, intr-adevar am fost la plimbare cate 4-6 ore zilele astea. Dar nu am mai facut plimbari decat in cartier si nu asa lungi.
Gabitza, spor la plimbari. Intr-adevar, si eu incerc sa profit de vremea insorita, cat mai este.
Sandra, stai linistita, ca nu se supara nimeni. Pupici grasunului! Mey, dar are aproape 10 kg la 4 luni???? Uite, nu te supara pe mine, dar se incadreaza in schemele alea pt. dezvoltarea copilului? Adica, dr. ce a spus, e bine? Inca odata, iti spun pt. ca mi se pare ca ia prea mult in greutate (si numai de la san) si nu stiu daca e ok, sa nu te superi pe mine. De mult vroiam sa-ti spun, dar am spus sa nu ma amestec. Acum m-am bagat ca musca in lapte si sa ma pui la punct daca crezi ca imi bag nasul unde nu imi fierbe oala.
Paloma, v-am votat si azi si ieri .
Lili, voi unde sunteti, sa va votam si pe voi? Piersici se gasesc inca in piatza.
Ma pregatesc sa incehi aici pt. ca se scanceste puiul. Nu de fiecare data adoarme fara sa planga, dar plange cate 5 min maxim, dupa aia incepe sa isi cante. Azi am iar program de muraturi!!! Fac gogosari dulci si d-aia umpluti cu varza, castraveti bulgaresti si acri. Ieri noapte puneam morcov la borcane...E asa frumos sa punem muraturi in familie . Sa imi tineti pumnii ca e prima data in viatza cand pun si sper sa imi iasa.
Va pe toate si va doresc week-end placut!!!!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
sandra20 spune:
aaaa..erika uite l-am intrebat pe sotzi si de POLIO..a zis ca o sa-l facem in decembrie si inca odata in februarie...si ca nu se bea...ori sunt aia de la tine beti ori astia de la mine....
Sa ai curajul sa spui da,sa ai curajul sa spui nu si-n fiecare clipa grea sa ai curajul sa fi tu
sandra20 spune:
madutza,stai mey linistita,de ce sa ma supar...doc. a zis ca nu are nimic...am mai intrebat eu si pe la surioara mai mare care are bb,a mai intrebat si ea la randul ei,si toti au zis ca e mai plinutz,dar nu are nimic...si oricum e la dieta acum ...da,ca vroiam sa va intreb,nu stiu ce are,ca nu vrea sa manance...se zbate si da din picioare si din maini,si isi lasa capul pe spate...offf...de plans nu plange febra nu are...doar ca nu mananca...ce parere aveti?
zaraza spune:
Mneata!
in noaptea asta am avut si noi program artistic vreo 2 ore, sper sa fie un accident... Sofia doarme noaptea legat 8-9 ore de aproape 1 luna jumata.
Lili nu trebuie sa te mulgi. Eu mulg un san pentru ca, pe de o parte e foarte plin si ma doare uneori si pe de alta parte congelez lapte pentru ca ma voi intoarce la servici. Am munca de teren si e posibil sa fiu plecata in vreo delegatie...sa aiba copilul ce manca.
Ioana am vrut sa zic de aseara dar mi-era prea somn ca si mie mi-a scazut imunitatea rau dupa ce am nascut. Am facut de 2 ori mastita, otita, am racit, ma doare spinarea vai de stelutza mea, ce boboc de fata eram si ce m-am ramolit
Madutza chiar am vrut sa te intreb ce era cu otita? Ai facut tu sau bebe Uca? Are vreo legatura cu alaptatul culcat??? M-ai desconspirat, cum s-ar zice! Sunt medic, dar nu profesez medicina. Evident ca daca va pot ajuta cu vreo parere, nu ezitati. Macar sa mai traduc din pasareasca in romana
Va pup ca vrea copilu` sa vorbeasca ceva important si n-are cu cine.
Felicitari eroinelor care pot sa lase copiii sa planga. Zice in toate cartile ca asa se face acuma daca vrei liniste mai tarziu, dar cine poate, ca eu una plang mai tare ca ea
Servus, mai vorbim
Andreea si Sofiutza (19 iunie 2004)