jegul din spitale!;(((((
Raspunsuri - Pagina 5
LindaG spune:
si eu am ceva de spus.In `97 cind inca locuiam in Ro. am fost operata de apendicita.Noaptea a trebuit sora mea sa doarma cu mine ca mi-a fost groza.Peste tot se plimbau gindaci din aia mari(Gindacelu,imi cer scuze)si eram la sectia de reanimare unde te gindesti ca poate ii cu o idee mai curat decit in rest.Dupa 5 zile mi-a facut mama externarea desi mai trebuia sa stau inca 2 zile sub observatie(am probleme cu inima si am facut o criza cind am iesit de la operatie).Despre asistente sa nu mai vorbesc.Pe linga ca nu primeam aer si imi trebuia oxigen,pe ele nu le interesau,in schimb cind sora mea mi-a pus masca de oxigen pe gura au inceput sa urle la ea ca vrea sa arunce tot spitalul in aer ca a dat drumul la oxigen.Deci daca ele nu au grija si altul vrea sa te ajute,mai bine nu,sa te lasa sa mori ca-i mai bine.
Anul asta am fost la urgente cu nepotica(ii cazuse televizorul pe picioruse) tot in Romania,doctorita de la ortopedie nu era acolo,numai asistenta,a trebuit sa mergem la chirurgie,acolo o studenta care nu avea deloc habar,cred ca nici nu stia pe ce planeta se afla.Pina la urma a venit doctorita,ne-a trimis cu studenta sa-i facem la micuta film,studenta cred ca la inceput nici nu a stiut unde trebuie sa mergem.Eu cred ca m-as fi descurcat mai bine in spital decit ea.A trebuit sa urcam pina la etajul 2(sora mea cu micuta de 2 ani in brate) ca studenta probabil ca uitase ca exista si lift.Dupa ce am facut filmul am mai asteptat aproape o ora ca TOTI doctorii erau in operatie si asistenta nu stia ce era de facut.Am avut noroc ca a fost prietena mea cu mine si desi are numai 17 ani era sa o ieie pe asistenta de par ca ne-a lasat sa asteptam atita.Dupa ce am aflat ca piciorusele sunt in ordine am tulit-o acasa.Sora mea a mai fost dupa 2 zile la control si cind a auzit doctorul prin ce a trecut si-a cerut scuze pt. comportamentul asistentei.
Cam astea au fost experientele mele din spital.
Imi cer scuze ca m-am lungit atita.
LindaG
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Dena
A se nota ca sistemul medical deserveste absolut toata lumea in nevoie.
denys arcand e de alta parere... nu am vazut invaziunile barbare, dar am vazut jesus de montreal si acolo facea aluzie la aceeasi chestie: poti sa mori daca n-ai cumva cardul de asigurat la tine...
asta cat despre quebecosi despre ei insisi...
normal ca sistemul functioneaza mult mai bine, suntem de aceeasi parere, deci nu e nici o polemica (mai suntem si off-topic!), eu voiam sa spun ca nu e nici chiar asa de minunat pe cat s-ar crede... iar cu asteptarea... o prietena de-a mea a asteptat cu copilul in urgente 5 ore (bebe de 6 luni!) pana sa-i vina randul...
in ro era suficient sa dai un ban si te rezolvai in 5 minute
acuma, zau, nu stiu unde "functioneaza" mai bine sistemul!
ai dreptate, asta e discriminare fata de cei care n-au un ban, dar...
acuma, cred ca discutia e incheiata deja
eu cred ca totul e o chestiune de obisnuinta: eu eram obisnuita cu sistemul romanesc, iar cel canadian mi s-a parut cam rigid si rece (iar asigurarile, un sistem de jecmanire legal - acum chiar nu vreau sa povestesc, ca n-are rost, dar... ce-a fost la gura mea cand mi-au zis ca nu-mi mai prelungesc asigurarea pentru inca o luna pentru graviditate, si nici la alta companie nu puteam trece... pana la urma am platit enorm si am rezolvat... legal
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by LindaG
Peste tot se plimbau gindaci din aia mari(Gindacelu,imi cer scuze)
Doamne! eu chiar am fobie la gandaci!

spune, te rog, si numele spitalului, poate iese ceva pana la urma... o reclamatie in grup, cine stie?!...
crangutalil spune:
fetelor, hai sa va povestesc si eu ceva ce n-am crezut ca o sa vad intr-o maternitate.Adica la Caritas mai exact.Eram in salon 4 gravide, cu diverse probleme.Faceau la aceeasi gravida cu o seringa de 4 ori o injectie.Adica venea cu seringa plina, ii facea un sfert, i-o dadea sa o puna in sertar, dupa 6 ore venea, o lua de acolo, plina de praf(stiti cum sunt acele noptiere mizerabile de fier), ii schimba macar acul, dar atat si iar o intepa...Mi-e mi s-a facut rau, n-as fi acceptat asa ceva nici sa mor, dar erau fete fara scoala multa.Apa calda?Ce e aia?Si era februarie, si eram gravide, daca stateai cateva zile pe acolo si apoi trebuia sa te urci pe masa ginecologului, va dati seama ce era?Oricat schimbai lanjeria ta, etc.Tiganii se plimbau ca la ei acasa peste tot, mancau seminte,intrau prin saloane, daca mai si nastea vreuna nu va spun ca nu dormeai noaptea de cheful lor...Eram pe masa ginecologica sa ma controleze medicul care cand a cerut o manusa sterila i s-a raspuns:n-am dom. doctor.A scos el una din buzunar ca sa ma poata controla.Ca sa nu va mai spun ca absolut tot trebuia sa ai de acasa, perfuzoare, vata, chiar si eprubete sa-ti ia sange ca altfel riscai sa te intepe de 7 ori cand mai faceau ei rost de cate o eprubeta...Si era maternitate, erau gravide care urmau sa nasca...Pai oare copiii aia puteau fi sanatosi...Sa ma ierte D-zeu.Iar medicul meu era disperat ca e posibil sa inchida spitalul ca nu au rezultate , dar nici fonduri deloc.Asta cand l-am intrebat eu cum e posibil sa faci cu o seringa de 4 ori o injectie.Nu stiu daca ei sunt vinovati, cum sa faci o ciorba buna daca tu nu ai decat morcov si-atat?Pe de alta parte si multi doctori se poarta in spital de parca ar fi mosia lor personala, spun asta de municipal, unde intr-un salon numai cu gravide cu diverse varste de sarcina intra un doctor cu tigara aprinsa...In salon, nu mai zic cum fumeaza pe holurile alea si daca esti in primele luni nici nu ajungi l a baie sa vomiti..Sunt si unii care n-au pic de respect.Deci pana la urma omul sfinteste locul.
Emilly spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
zau daca sotul n-a zis dupa ce am plecat de acolo: lasa, ca in canada era si mai rau! macar aici am rezolvat repede!
Eu chiar nu am intilnit mizeria din spitalele din Ro in Canada...poate m-a ferit Dumnezeu si ma simt norocoasa din punctul asta de vedere.
Apropos de rezolvatul repede, am fost si eu cu copilul in urgenta aici si dupa cele auzite ma pregatisem sufleteste sa stau toata ziua pe coridoarele clinicii.Intr-o ora eram inapoi in drum spre casa cu giza vazuta de asistente, medic, cu diagnosticul pus si noi linistiti.Hai ca nu e
asa de negru.Intr-adevar experienta de care ai avut parte nu e cea mai fericita, dar nici nu poti generaliza un sistem dupa experienta proprie.Am mai intilnit o persoana nemultumita de sistemul medical canadian si cam atat...
Sanatate multa tie si micutei!

Emilly si
Ilinca
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Emilly
Sanatate multa tie si micutei!
merci la fel!

sa stii ca in paginile urmatoare am precizat ca fusese o gluma
nu am nimic cu sistemul canadian, e un sistem care functioneaza!
sanatate la toata lumea!
sa dea Dumnezeu sa nu avem nevoie sa mai vedem la fata spitalele, fie ele romanesti sau canadiene
LindaG spune:
Gindacelu,eu nu stiu cum arata acuma spitalul,dar atunci in `97 se plimbau gindacii intr-o veselie.Mai ales in vestitele noptiere de fier misunau cu zecile.Daca sora-mea nu ar fi ramas cu mine nu as fi inchis nici un ochi.De aia m-am bucurat dupa 5 zile ca m-am putut duce acasa desi nu ma simteam inca bine,dar mai bine acasa decit la spital.Este spitalul Judetean din Arad.Sper sa nu se supere nimeni pe mine(fetele din Arad),poate acuma ii mai bine la spital.
Acuma in august cind a fost sora-mea cu mine era o ziarista acolo dar la TV nu au spus nimic de citi doctori erau la ortopedie(mai bine zis nu erau).
LindaG
Dena spune:
Gandacelu' exact cum ai spus... nu mai e nimic de adaugat. Tu esti fericita si multumita acolo. E minunat! Ce iti poti dori mai mult? Deci una peste alta, cu mici amendamente, romanii sunt ft multumiti cu ceea ce Ministerul Sanatatii le ofera si asta e un fapt imbucurator. In cazul acesta ar trebui sa fiti un pic mai toleranti cu niste mici imperfectiuni de genul "jegului din spitale"
caci , sincer acum, perfectiune nu exista nicaieri.
Un lucru e clar! Cat de mult iubesc romanii ... spaga.
Asa sa v-ajute D-zeu!
Denisa si bebica din burtica - 31 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Dena spune:
Poate mai sunt romani pe care i-ar interesa linkul de mai jos.
http://www.nudaspaga.ro/
Denisa si bebica din burtica - 31 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
oz spune:
Gandacelule...lasa comparatiile astea cu spitalele romanesti si cele canadiene. In Canada nu poti chema doctorul acasa 24/24? ce nevoie e sa mergi la urgente daca nu e urgenta? atunci sigur ai sa astepti pentru ca intra altii in fata care nu pot astepta. Si aici am auzit multi care se plang ca trebuie sa astepte la urgente, dar ce nevoie e sa mergi la urgente cu un copil care are febra si a vomitat o data (de ex.)? poti suna doctorul sa vina acasa daca crezi ca nu poti astepta pana a 2-a zi ca sa mergi la cabinet, dar asta NU ESTE URGENTA! Acum 2 saptamani am avut prima data ocazia sa calc intr-un spital australian ( copiii mei sunt tare sanatosi
), cel mic se juca in curte cand vine inapoi si se plange ca il mananca tare piciorul, ma uit si vad ca glezna era dubla fata de cealalta, era atat de umflat si rosu, pielea se crapase de jur-imprejur si zemuia, in pragul unui infarct iau copilul si fug la spital, intre timp incepuse sa se moleseasca. Cand am ajuns la spital statea mai mult atarnat la mine in brate, am intrat IMEDIAT, i-am aratat asistentei piciorul si cand a vazut copilul molesit a venit un nurse (barbat) a luat copilul si a intrat direct (noi si aia cu infarct) doctorita a fost tare draguta, mi-a spus sa stau calma ca au toate anti-veninele la spital. I-au facut analize si au inceput tratamentul...jos palaria pentru cei de la spital, s-au purtat absolut impecabil! Din fericire dupa analize am aflat ca nu a fost un sarpe, probabil un paianjen si piciorul arata atat de rau mai mult din cauza reactiei exagerate (alergice) a organismului decat a veninului propriu-zis. Pune-te in locul unuia ca mine, daca trebuia sa astept pentru ca doctorul era ocupat sa vada o otita insotita de un plic?? 
daca tot am fost in spital am rugat doctorita sa ma ajute sa vad sectia de neonatologie, mi-am dorit intotdeauna sa vad una. In final a vorbit cu cineva de acolo si am fost...este EXTRAORDINAR!!! am vazut poze cu bblusi nascuti la 24 saptamani care acum au 2 ani si sunt normali, am vazut un bb de 600g...ce aparatura si ce grija au acolo de copilasii aia, nu puteti sa va imaginati pana nu vedeti, minunat!