Mai are cineva sangerare foarte abundenta lunar ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

SORINA- da, nodulul se mareste si poate ajunge si la opt Kg (imens). Am avut cu mine in salon o tipa de 46 ani care avusese fibrom de opt Kg, s-au mirat si doctorii. Dar e mai periculos daca se mareste, si mai ales ca vrem BB-ei NU?

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Nu stiu daca fibrom si nodul fibromatos e totuna, caci si fibroamele sunt de mai multe feluri (submucos, intramural, subseros). La mine a fost intramural adica in peretele uterului.

Fanta, daca te-ai operat de curand s-ar putea sa dureze pana ti se regleaza menstruatia. Eu zic sa mai astepti 1-2 luni si daca nu se schimba, sa intrebi dr. ce e cu petele acelea maronii care precep menstruatia. Dureri la ciclu am inceput sa am dupa operatie pt. inainte nu avusesem asa ceva in ciuda hemoragiilor care ma aduceau aproape de lesin. Totusi durerile mele sunt normale, uneori ma simt destul de rau si iau nurofen, dar nu am avut frisoane. Capul ma doare in fiecare luna in primele 2-3 zile de menstruatie.

Durerea de vezica este alta problema si poate veni de la sonda urinara pe care ai avut-o dupa operatie. Eu n-am scapat inca de ea dupa 11 luni de la operatie. Mergi neaparat la dr. ca sa afli cauza si, eventual, fa-ti analiza urinei ca sa vezi daca e infectie sau nu. Intre timp bea cel putin 2 l apa/zi, nu poate decat sa ajute.

Sorina, acei noduli nu sunt neaparat cauza infertilitatii, dar e un "cui" care poate pune probleme. Ai tai sunt inca mici si sa stii ca nu cresc deodata. Incearca sa-i tii sub control daca se poate si in orice caz trebuie sa mergi la control ginecologic la fiecare 6 luni ca sa le urmaresti evolutia.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Fanta, m-ai speriat rau......o sa bat la cap toti doctorii si ma duc si in alta parte, ca aici i-am cam epuizat, sa vad ce au de gand cu mine.
Maria, ai dreptate, trebuie sa imi dea dimensiunea lor si sa vad cum evolueaza, pana atunci ma gandesc sa trec la metode alternative, sa ii impiedic sa creasca.

Mergi la inceput

Sorina, nu intentionez sa te sperii, insa este bine sa-ti iei masuri de precautie(...) sa nu evolueze. Depinde de foarte multi factori evoluarea lor. La mine spre exemplu un an de zile a stat pe loc (..)nu a evoluat, la inceputul lui ianuarie era de 2 cm si dupa 4 luni era de 5 cm, deci in 4 luni a evoluat destul de mult.
Pa. Si ai grija de tine.

Fanta

Mergi la inceput

Mersi mult Fanta de informatii, toate cele bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Sorina, ar fi bine sa-ti faci si analize hormonale pt. a vedea daca nu cumva ai vreun dezechilibru care sa fi dus la aparitia nodulilor, intrucat se banuieste ca o concentratie mai mare de estrogen ar putea fi raspunzatoare. Teoria nu e confirmata de medicina (dar nici infirmata), totusi o verificare nu strica.
Cauta la farmacii extract din mladite de zmeur pt. ca este recomandat ca adjuvant. La mine tratamentele naturiste n-au avut efect, dar depinde de organism.
Sanatate !
Maria

Mergi la inceput

Maria, iti multumesc mult ! asa am sa fac, de abia astept sa vad rezultatele la hormonale, aici insa dureaza 2 saptamani. Si tot am cautat si naturiste aici la DC pe pagini, am vazut de extractul asta si parca si tinctura de fructe de soc ? oare muguri de zmeur e de fapt mladite de zmeur sau sunt diferite ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Buna fetelor,
din cate stiu ,(sper sa nu gresesc)miomul nu este acelasi cu fibromul.
Doc. mi-a explicat ca miomul este crescut in afara uterului iar fibromul in uter.Operatia am facut-o la sp. Giulesti. Sambata m-a operat si Marti la pranz am fost acasa. Operatia este cea clasica .
Fanta sa nu te doara ptr. ca ai ridicat ceva ...Eu am amortita si acum partea de la taietura (operatie) in jos, si am 1 an si 5 luni de la operatie.
Pe iesirea din spital scrie:
"-miomectomie simpla prin sectie fara deschiderea cavitatii uterine"
iar pe rezultatul de la biopsie scrie:
-miom cu procese de degeneresenta edematoasa si miolimizare( sper sa nu bat campii si sa fi inteles bine ce scrie- nu prea inteleg ce scrie)

Mergi la inceput

Copilutzu - mai mult de 3-4 Kg nu am ridicat, sa fie din cauza asta durerea de vezica?

Fanta

Mergi la inceput

Copilutzu Uitasem, referitor la ce ai spus despre miom ca e in afara uterului si fibromul in uter; eu am avut nodul fibromatos tot in afara uterului (intramural si submucos) intramural-inseamna ca are corpul afara si capul in uter.
Deci pana la urma ce e miomul ca tot nu intelegggg!!!!!!!????????

Fanta

Mergi la inceput