Mai are cineva sangerare foarte abundenta lunar ?
Raspunsuri - Pagina 2
Samy spune:
Aoleu, ce ma speriati!!! Si eu am un ciclu abundent, dar numai a doua zi. Cand am fost la dr.ita ginecolog si am intrebat-o de ce e asa, dupa control mi-a zis ca n-am nimic si ca sa las lucrurile asa cum sunt. Si a zis sa mai iau si eu Fe si Ca 10 zile pe luna. Eu mi-am facut eco si nu s-a vazut nimic. O sa mi-o repet, ca m-ati speriat rauuuu!!!
mariamunteanu spune:
Sorina, fibromul meu a avut 5cm cand mi l-au descoperit. Luasem anticonceptionale si nu aveam sangerari, dar dupa ce am oprit anticonceptionalele, veneau avalanse cu cheaguri si am ajuns anemica dupa aproape un an. Te sfatuiesc sa mai consulti un ginecolog (desi spui ca ai fost deja la 3) pt. ca e f. posibil ca acesti noduli sa fie cauza. Sunt inca mici asa ca nu se impune operatia, dar incepe cu tratamente naturiste sau acupunctura, reflexoterapie, adica orice poate opri cresterea lor. Mai ales daca vrei sa ramai insarcinata, trebuie sa rezolvi problema inainte.
Fanta, dupa operatie menstruatia s-a reglat in sensul ca nu a mai venit cantitate asa mare (ca ex. max. 4 tampoane/zi in primele 2 zile). In orice caz nu mai stau cu groaza ca voi pata tot. Uneori nici nu-mi vine sa cred cum spalam cearceafurile de pat noaptea din cauza sangelui care intr-o secunda invada tot desi puneam ditamai tampoane si cate doua brrr. Ajunsesem sa dorm cu folie de plastic sub mine in noptile canm eram la ciclu.
In primele 3-4 luni dupa operatie am mai eliminat mici cheaguri cand si cand. Sa stii ca tot cam ca tine patesc: intai 1-2 pete si din ziua urmatoare - normal, in total 6 zile. Dar tu abia te-ai operat, asa ca mai dureaza cateva luni pana se regleaza perfect.
Maria
Sorina7 spune:
Fetelor, multumesc mult de raspunsuri.
Maria, parca ma recunosc pe mine cand povestesti de noptile groaznice cu ciclul abundent. O sa mai merg la un medic, este unul la noi foarte apreciat, nu e ginecolog, este endocrinolog dar foloseste mult tratamente naturiste, sa vad ce spune si el dupa ce imi face analizele.
Fanta, te rog daca poti sa imi spui despre operatie, daca e foarte groaznica, cam ce implica, sa vad ce m-ar astepta in caz ca trebuie s eu sa recurg la asta.
Samy, stai calma, din cate stiu orice ciclul normal are o perioada maxima in a doua zi, daca dupa aceea isi revine nu ai de ce sa iti faci probleme. La mine este vorba de vreo 4 zile super abundente, asa cum povestea si Maria.
tzuc spune:
ohoho...de cand mi-au venit uratii, la 17 ani (acu' am 30) sunt multi si cantitativ si ca durata, plus bonus cheaguri primele 3 zile, in total sunt asediata 6 zile. Cu o zi inainte si 2 dupa ce apar uratii dureri de nu pot merge, ascutite si puternice..ufff..este groaznic..medicul mi-a zis ca sa fac un tratament cu anticonceptionale..dar am refuzat ..pe motiv de ingrasare...asa ca sufar luna de luna ca un caine
copilutzu spune:
Buna fetelor!
Si eu am trecut prin asa ceva:-ciclu abundent, chiaguri "grupa mare" ,
dureri....
La eco. mi-au gasit un miom de toata frumusetea, m-a operat, dar .... nu am scapat de dureri si nici de cheaguri.
Dar... am citit intr-o revista naturista despre "Tinctura de coada soricelului".Am dat fuguta la Plafar si am cumparat tinctura .Am inceput tratamentul.MI-am zis ca nu are ce rau sa imi faca.
Tratamentul trebuie inceput cu 10 zile inaintea venirii ciclului.
Se amesteca 30 de picaturi cu putina apa si se bea timp de 10 zile
Am mai luat si Magnelact.
Fanta ,Maria si eu am acea scurgere maronie in primele 2 zile ale ciclului.
tzuc-incearca cu tinctura.
Sorina,eu nu am putut sa "inghit" clorocalcin de aceea am apelat la trat. naturist
Va pup si sper sa va fie de folos !
Sorina7 spune:
Copilutzu...exact tinctura de coada soricelului si in plus de cretisoara care este antihemoragica am luat si eu, dar nici o imbunatatire. Si inca am luat o luna intreaga, inclusiv in timpul ciclului. Acum am auzit si de traista ciobanului, sa incerc si cu aia.
Nodulul fibromatos se mai cheama miom, nu ? Si adica te-ai operat si tot degeaba ? groaznic...pai atunci sa incerc numai asa naturist, ca sa nu ma operez.
Fanta...tie ti-a zis cumva ca acel modul fibromatos care l-ai avut ar fi cauza de sterilitate ? ca la mine nu a zis, parea ca e ceva nesemnificativ, inca zicea ca ar fi buna o sarcina, ca atunci nu mai creste...dar cum oare sa ajung la ea, ca nu mi-a zis ?!
Fanta spune:
SORINA- nu e chiar asa de groaznic la operatie, a mea este clasica, iar la astea clasice te chinui putin pentru ca e taietura pe burtica jos (...), dar la celelalte (laparoscopice, histeroscopice...) recuperarea e de scurta durata, din cate am inteles de la alte fete.
MARIA - cred ca nu m-ai inteles bine. INAINTE DE CELE 28 zile, deci 5 ZILE CATE 1-2 PETE MARONII DUPA CARE URMEAZA CICLUL NORMAL DE 7-8 ZILE. Luna asta de exemplu trebuia sa-mi vina pe data de 18, pe data de 13 a inceput sa-mi curga cate o pata-doua maronii pe zi (in fiecare zi) apoi pe data de 18 mi-a venit normal, e normal? Mi-ai adus aminteeeee!!!! Si eu pana sa ma operez patam cearceafurile, hai ziua ca ziua (ma patam,veneau avalanse) dar sa curga in timpul noptii era prea de tot, ma saturasem. In fiecare zi (in perioada ciclului) cand ma trezeam dimineata era cearceaful patat, ajunsesem sa-mi pun sub mine cate 2-3 cearceafuri (puse in doua) sau patura ERA GROAZNIC AVEAM O GRIJA "NASPA" .
DAR DURERI LA CICLU MAI AI ? CACI EU AM SI ACUM DURERI DE BURTA, SI VREAU SA SPUN CA LUNA ASTA CHIAR MI-A FOST F.F.F. RAU (DURERI DE CAP, FRISOANE, O STARE DE RAU GENERALA).
E NORMAL? CE SPUI?
Fanta
Fanta spune:
COPILUTZU - spune-ne mai multe despre operatia ta cum a fost, cum a decurs, MIOMUL E TOTUNA CU FIBROM CA NU MAI INTELEG NIMIC?
Pe rezultatul meu de la biopsie scrie asa: Fragmente dintr-un leiomiom fibrom (??????????).
Va pup.
Fanta
Fanta spune:
SORINA - Abia dupa un an si jumatate de incercari fara rezultat, mi-a spus ca acel nodul era cauza sterilitatii, pentru ca sunt persoane cu fibrom (nodul fibromatos) care raman insarcinate, depinde..., insa, exista posibilitatea de a arunca sarcina.
Din cate stiu eu, nodulul (fibromul) pe timpul sarcinii se mareste. pentru ca se hraneste cu sange.
PENTRU FETELE CARE AU FOST OPERATE DE FIBROM : Ma doare vezica (cred ca ea este), ma doare cand merg, cand tusesc, pana acum cateva zile nu am avut nimic, de ce tocmai dupa trei luni de la operatie? Sau o fi uterul.., dar nu cred, e o durere urata. CE AM OARE?
Pupici.
Fanta
Sorina7 spune:
Fanta, inseamna ca si la mine prapaditul ala de nodul este de vina, ca incerc de 1 an.
eu am inteles asa: din nodulul fibromatos se dezvolta in timp un fibrom (asa zicea doctorul meu). Si din cate am citit, nodulul se mai numeste miom.
daca gresesc, rog sa fiu corectata, sa aflu si eu.