copii de aprox 3 ani - evolutie/copii de 2001(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dallydy spune:

Bine v-am gasit ! As vrea sa va spun ca baietelul meu de 2 ani si 7 luni a inceput gradinita anul acesta si am plans doar eu si tati.El a fost foarte fericit si nu a plans nici macar un pic dupa noi .Ma intreba de ce plang copii ceilalti si i-am spus ca s-au lovit. Atat de mult ii place incat sambata a trebuit sa mergem sa vada ca-i inchis . Mai rau a fost cand a racit si nu l-am mai dus cateva zile .

kanyaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

bine ai venit Dallydy!!!
spune-ne cum se cheama baietelul tau si data exact a nasterii sa il includem in listuta de aici!

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallydy spune:

Iti multumim ,,Danielac,, pentru primire .Baietelul nostru se numeste Petru Alexandru ,noi ii spunem Alex ,si s-a nascut pe 11februarie 2002.

kanyaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

a inceput si Antim sa se reobisnuiasca la gradinita. eu zic ca se descurca destul de bine, a inceput sa doarma si sa manance mai bine, invata poezii, coloreaza si picteaza. e foarte incantat cand vin sa-l iau de la gradi si ne oprim la panoul unde sunt lipite "capodoperele" lor si imi arata ce a mai desenat. e drept ca trebuie sa-mi si explice, fiindca nu reusesc sa inteleg ce reprezinta ( de exemplu ieri, o pata mare si verde de acuarele semnifica -iarba deasa), dar eu zic ca e bine pt varsta lui. s-a hotarat si ce "cariera" sa urmeze cand o fi mai mare: gunoier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:


Adita m-ai terminat cu , "cariera" lui Antim !

Mihnea deocamdata face puncte colorate cu acuarele pe frunze si rochite decupate,nu au inceput "desenele libere
".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Dallydy, vezi ca exista si o lista pentru copilasii din 2002, nu te supara ca iti spun, daca vrei poti sa ramai aici, dar acolo sunt numai din cei nascuti in 2002.

Dana si Diana-Maria http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Donia, Cristina73, Claudia 2803, fetelor toate, azi cand l-am dus la gradi pe Victor m-a intampinat educatoarea lui spunanadu-mi ca deodata, Victor a inceput sa zica o gramada de cuvinte in franceza! Fireste, nu face propozitii mai lungi de "J'ai fini", dar si-a dat drumul, asta-i important. Sunt asa fericita. Suntem cam stresati cu pocitul cuvintelor(in romana!) si ne tot gandim ca poate trebuie sa apelam la un logoped. Voi ce credeti, la 3 ani si 3 luni e normal sa mai pronunte gresit? Am tot cautat exercitii speciale, pronunta bine grupuri de litere si cuvintele cand le spune rar, pe silabe, dar cand vorbeste se grabeste si le amesteca. Corectat zice "lapte", cand vorbeste liber zice "iape"... Doar r-ul nu-l pronunta deloc.

E pur si simplu intarziat in limbaj, amesteca limbile, e lenes, nu se poate concentra, ce credeti?

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Nora,fetita mea are cam aceeasi virsta(3 ani si aproape 2 luni) si tot poceste cuvintele in ambele limbi.Si eu m-am gindit la logoped,apoi am zis sa mai astept, iar am vrut s-o duc la logoped si tot asa.Inca nu-s hotarita, aici se incepe scoala la 4 ani si daca la anul in septembrie tot asa vorbeste cu siguranta ca am sa apelez la ajutor de specialitate.Pe de alta parte am vazut ca si alti copilasi din grupa ei pocesc cuvintele.Nu toti, unii vorbesc frumos si clar dar mai sunt si copii care vorbesc ca si Alexandra.In plus de asta si amesteca bine limbile dar numai acasa, la cresa vorbeste numai engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Felicitari pentru Victor!!!
Vezi cum isi da drumul? Noi avem acum alta problema cu Roxana, vrea toata ziua sa vorbeasca doar in engleza... Eu ii reamintesc constant ca noi in casa vorbim in romaneste, mai putin momentele in care ii explicam cum se zice ceva in engleza.
Cred ca e o varza in capul ei!
Si probabil si Victor e putin confuz. Daca spui ca are capacitatea sa pronunte corect, poate ii lipseste doar exercitiul in timp. Daca nu ar auzi decat romaneste toata ziua, cred ca nu ar avea probleme, dar cand sunt deja doua limbi... e mai greu. Dar cred ca e foarte bine daca ai cateva exercitii pe care le poti face.
Roxana la 3 ani jumate inca mai are cateva cuvinte pe care le poceste, dar eu nu imi fac griji. Ea spune mai mereu R-ul, dar de cand invata engleza scoate un r foarte discret si in romaneste, mereu ii reamintesc sa pronunte R accentuat. Si la Victor cu franceza e la fel de dificil.
Daca esti ingrijorata, ai putea sa o intrebi pe Karmen, la Cabinetul psihologic, chiar am citit ca a mai pus o mamica intrebarea cu vorbirea. Insa la copiii care invata aproape in paralel doua limbi cred ca sunt alte reguli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallydy spune:

E......danielac ,parca am fi la gradinita <<tu esti mic du-te ca noi suntem mai mari >> . eu am ales sa scriu aici pentru ca puiutul meu e din februarie 2002 si subiectul vostru e ,,copii de aproximativ 3 ani-copii de 2001(2). Si m-am simtit mai aproape de voi poate si pentru faptul ca Alex a inceput sa mearga la gradinita in acest an ca si copii vostri .Nu trebuie sa ne inscrieti pe nici o lista dar o sa citim subiectele de aici pentru ca Alex are colegi copii cu doua trei luni mai mari decat el si am vrea sa-i intelegem si sa ne aliniem la comportamentul lor.

Mergi la inceput