Mamici de martie-aprilie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Sofronica eu am facut anul trecut triplu test la 32 ani. Se face la 16 saptamini si consta intr-o analiza de singe, deci nu e de speriat. Dureaza cam 3 saptamini pina iti vine rezultatul final, e procentual, deci raspunsul e destul de ambiguu, nu iti garanteaza 100% ca e totul ok. Cel mai sigur e amniocenteza dar mie mi se pare riscanta.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by salimoni

Salut,
Anca, nu prea cred ca la 14 saptamani sa percepi deja miscarile. El se misca bineinteles dar este prea mic pentru a le percepe. Si eu am avut crampe dar desi am 16 saptamani sunt convinsa ca erau de alta natura. Chiar si dr. mi-a spus saptamana trecuta ca doar pe la 4 luni jumate voi percepe miscarile .

Draga mea, se prea poate sa simta miscarile copilului la 14 saptamani.
Spun asta, pentru ca si eu am 14 saptamani si cand ma intind in pat si ating burta, uneori il simt foarte bine.
Daca tie nu ti se intampla inca...asta nu inseamna ca e imposibil pentru alte burtici.
Numai bine si sarcina usoara.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Salimoni...crampele sunt una, iar miscarile BB-lului sunt inconfundabile.

...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor, azi am lenevit asa ca abia acum apuc sa intru sa vad ce mai faceti.

oana, nu poti sa iti imaginezi ce rau imi pare pentru tine. am trecut prin asta de multe ori si inteleg perfect ce simti. plingi, daca simti nevoia, descarca-te si incearca sa gasesti putere sa i oeo de la capat. stiu ca probabil asta e ultimul lucru la care te gindesti dar trebuie sa fii tare. Doamne-Doamne nu a vrut sa fie de data asta.

bun venit noilor mamici, sofronica si kemelina. nu va stresati ca face rau la ten, dupa cum spune coral. eu as zice ca si la bebe.

fetele din canada, in ce priveste triplul test, acum se face Integrated Prenatal Screning. e un eco in sapt 12-14 si 2 teste de singe, unul in sapt 12-14 si unul in 15-16. In functie de rezultate si virsta mamei, te incadreaza intr-o grupa de risc. daca riscul e mare, iti recomanda amnio, care are un risc de 2-3% de a pierde sarcina. un risc ridicat la triplul test nu indica nimic, s-au vazut o gramada de rezultate fals pozitive. numai amnio poate spune cu certitudine daca bebele are sau nu probleme.

eu sint pentru testare, oridecare ar fi. testele nu sint insa pentru cele care stiu ca nu au de gind sa intrerupa sarcina, in caz ca rezultatul iese prost. daca aveti de gind sa mergeti pina la capat, merita facute, daca nu, mai bine stati cuminti. dati banii de pomana si va faceti nervi degeaba.

salimoni, saphir are dreptate, e posibil sa simti bebele la 14 saptamini. depinde de corpul mamei si de cit de activ e bebe. e rar, dar s-au mai vazut cazuri. mai ales cind nu e prima sarcina.

anca, felicitari pentru simtirea miscarilor. abia astept sa ii simt si eu pe ai mei.

an_k, nu le invidia pe fetele cu greturi. daca te-ai ingrasat inseamna ca ai putut minca si ca bebele a luat si el vitamine si nutrieti de la tine. cu greturi, saracul bebe traieste din rezervele mamei si vitamine din borcan, mai ales cind mama nu poate minca mai nimic.

noi sintem bine. am fost azi iar la eco, mititeii sint activi, le-am mai facut o poza. colul meu e lung si inchis (slava Domnului) si sper sa stea tot asa. am luat 1.5 kg pina acum, nu prea mult dar nici putin. am inceput sa maninc mai bine de vreo saptamina si se vede.

un weekend placut tuturor. poate mai intru miine-poimiine sa vad ce mai faceti. sa imi tineti pumnii pentru luni la cerclaj. nu stiu cind va fi, cel mai probabil dimineata, ma va suna spitalul duminica sa imi spuna ora. va scriu sigur cind ma intorc acasa luni sau marti dimineata.

aveti grija de bebelaci. pupici la toate,
Lorelai si cei 2 nazdravani (sau nazdravane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

oana imi pare rau de ceea ce s-a intamplat, dar ce este cel mai important acum e sa ai grija de tine sa iti revii, fizic si psihic, pentru a o lua de la capat si sper din tot sufletul sa nu dureze mult si sa te auzim din nou cu bb.
si sa dea Dumnezeu pe viitor sa auzim numai de bine

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

oana imi pare tare rau pt tine , cred ca e greu sa treci peste asa ceva ...dar timpul o sa le vindece pe toate, ce sa-ti zic ...fii optimista, curajoasa, si gandeste pozitiv si toate vor fi asa cum vei dori
pupici si ai grija de tine

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor nu stiu ce sa ma mai fac cu soacra , parca a innebunit, eu ii spun ca mi-e rau si ca nu pot manca decat mere si cartofi copti si ea crede ca sunt eu...si nu vreau sa mananc, si daca o auziti cum face....vai ca o sa te imbolnavesti, vai ca nu se dezvolta bebe, vai ca...., ca ea cand era gravida manca si vomita dar e mai bine asa decat sa nu mananc nimic, dar ce sa fac daca nu pot , in schimb mananc cam 1 kg de mere pe zi si vad ca m-am reglat cat de cat si cu , noroc ca nu stam cu ea ca ajungeam la nebuni, si eu incerc sa-i explic dar nu vrea sa inteleaga, mi-e si frica sa mai raspund la tel sa nu cumva sa fie ea...daca acum face asa ...cand o sa nasc oare cum mai face?

si aveti grija de burtici

ADy

Mergi la inceput

adriana, nu-i mai spune ca nu mananci sau ca nu poti manca. Iar de sunteti invitati la masa la ea, ii spui ca fix ce a gatit, nu ai voie in sarcina

...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erix spune:

Buna mamicilor! Milioane de scuze ca nu am mai scris de un car de secole; dar sa stiti ca va urmaresc mereu.

Eu sunt tare nasol. Nu pot manca nimic, am sa mor de foame. Ma doare ingrozitor stomacul, si ma gandesc ca daca mai continui asa am sa mor!! Sa nu mai spun ce chinuri am cu constipatia. Bebele asta al meu mi-a dat cu totul viata peste cap. Dar ma consolez cu ideea ca el e bine. Azi mergem sa-l vedem la echo, ca are aproape 15 sapt. Am un bebe tare mare, nu?
Abia astept sa-l simt, am auzit ca senzatia e super. Burtica creste, e rotunda si tare comica. Oare cum va fi spre sfarsit? Deja ma misc greu in pat, si ma dispera ideea ca nu am cu ce sa ma imbrac. E o perioada tare naspa: nu am nici burta mare sa pot purta o salopeta, dar nici vechile mele haine nu ma mai incap.
Si mai am o problema MARE! Ma mananca sanii ingrozitor de tare, mai ales sfarcurile. Mai trece cineva prin asta? Oare e normal?
Va pup pe toate si va urez sanatosi si frumosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Salutare! Sunt un pic ingrijorata! De ieri am inceput sa simt cateva dureri acute de mijloc, si dureri de burtica jos, nu constante ci ascutite si la intervale de cateva minute. Nu am scurgeri, decat acea scurgere normala alb-galbuie, si aceea e putina. De cand am ramas m-a mai durut burta ca la ciclu, si apoi am avut doar intepaturi cand intr-o parte cand in cealalta. Insa acum chiar simt o durere care e in partea unde stiu ca e bb.
Nu stiu ce sa fac, eu am programare la medic abia peste o saptamana, insa ma gandesc sa merg maine sa vad cum e bb la eco. Voi ce ziceti sa fac?
Greturi mai am inca, sanii ma mananca si pe mine, mai ales dupa ce scap de sutien.
Cam asta e acum despre mine, sper sa ma linistiti si pe mine cu un sfat!
NU VREAU SA FIE NIMIC RAU CU BB, DEJA IL IUBESC ENORM DE MULT!!! Ca si voi toate sigur.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput