Mamici de martie-aprilie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

Dragele mele ma bucur ca exista acest forum si avem unde mai barfi de bb-ii nostrii....la noi a fost binisor saptamana trecuta dar acu ne-a luat de luni cu greturi si voma si nu mai trece deja sunt in saptamana 12 inca nu am fost la eco dar merg promit
RALUK ai dreptate la noi nu se stie de atatea nalize nci eu nu le-am facut. Iti tinem pumnisorii ca stim ca esti la dr. si speram sa fie bine.
Voi cum va intelegeti cu sotiorii? AL meu e cam recalcitrant se pare ca deja s-a saturat de starile mele depresive si de greturile mele dar si eu sunt mica si de ce nu ma intelege???
Nu suport sa gatesc nu imi prieste mirosul si el nu stie sa gateasca asa ca e cam greu in privinta asta s-o fi saturat si el de cartofi prajiti ca mie astia imi plac acu :)
Hai ca nu va mai stresez .
Coral la mine UM este 3 iulie si DPN banuiesc 10 aprilie dar nu stiu sigur:)
Va pupic pe toate si speram in bb-i sanatosi. Getulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Geta sotul tau ar trebui sa inteleaga si sa nu mai faca pe ofuscatu' ca adevarata greutate e pe umerii tai, ca tu vomiti si suporti greturile zi de zi, si esti intr-o stare nasoala, asa ca el sa zica mersi ca nu sufera prea mult, si e doar spectator. Cu mancarea trebuie sa faca si el ceva, daca s-a saturat de cartofi prajiti sa cumpere mancare semipreparata, sau supe instant si piure, oricum e o perioada trecatoare, si nu are ce face.
Al meu e foarte intelegator, si ii e mila de mine cand vede ca nu pot manca si ma simt rau.
Multa bafta si fa-l sa inteleaga ca daca vrea sa se supere sa se supere pe mama natura ca asa e legea firi, asa trebuie sa fie si pentru a avea un ingeras trebuie depus un minim de efort si din partea lui.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor,

la noi nimic nou. am fost ieri iar la eco. bebelacii sint bine, cresc si se agita. nu ii simt inca dar astept cu nerbdare. colul e lung si inchis si cerclajul la locul lui. m-am speriat ca mi s-a intarit un pic burtica duminica si luni dar se pare ca a fost de la efortul facut simbata, cind am mers cam mult pe jos. mi-a spus sa stau linistita si va fi bine.

coral, si eu am incercat vitaminele cu 2 pastile, acum vreo luna si ceva. cea de seara era cum era, dar pe cea de dimineata am varsat-o in fiecare zi. dupa 3 zile am renuntat si am trecut iar pe materna. sper sa nu ai problema mea, daca inca mai ai greturi, incearca sa maninci ceva inainte sa iei pastila.

geta, infofun are dreptate. sotul ar trebui sa fie mai intelegator. nici al meu nu gateste dar nici nu comenteaza. a invatat sa faca gratar si isi face singur, maninca cu salata. mai fac si eu cite o oala mare de supa, ciorba sau sarmale si le colgelez in containere mici. cind are chef isi dezgheata si maninca. nu ai pe cineva sa gateasca pentru voi, asa o data pe saptamina? ideea cu inghetatul mincarii nu e rea, daca ai loc in congelator. ai grija cu cartofii prajiti, pe linga ca se pun pe fund si nu il ajuta pe bebe cu nimic, prajeala iti poate da arsuri la stomac. mie doctorul mi-a spus sa elimin prajelile, daca se poate.

ana71, eu fac triplul test vineri, pentru sarcina asta. l-am mai facut in trecut pentru alte sarcini. parerea mea, daca crezi ca ai puterea sa intrerupi sarcina in caz de ceva rau, insista la dostor sa interpreteze rezultatele si, daca iese rau, mergi mai departe cu amnio. daca stii ca nu ai puterea sa renunti la bebe, stai linistita si gindeste-te ca si cum nu ai fi facut testul. rezultatele depind de foarte multi factori si e foarte important ca doctorul sa stie sa le interpreteze.

poti si tu sa cauti pe internet ce inseamna valorile pe care le ai la teste. daca vrei, scrie-mi PM cu valorile, virsta exacta a sarcinii cind ai facut testul, UM, DPN si virsta ta exacta si il intreb eu pe doctorul meu cind merg la control.

an_k, si eu zic sa stai cuminte. se poate ca saltul de tensiune sa fie temporar cauzat de mai stiu eu ce. poti sa iti cumperi un tensiometru si sa iti monitorizezi chiar tu tensiunea. si eu zic sa ai incredere in doctor. daca zice el ca medicamentele sint safe pt bebe stie ce spune.

nu stiu daca ai auzit de preeclampsia. se face in sarcina si se manifesta prin tensiune mare, datorata sarcinii, pt persoane care inainte de sarcina nu au avut probleme cu tensiunea. eu nu zic ca tu ai problema asta dar e bine sa te interesezi. eu particip acum la un studiu (al tzshpelea, m-au prins cu gemeni ma coopteaza in toate studiile) care vrea sa determine daca vitaminele E si C luate in sarcina reduc riscul de preeclampsia. s-a studiat pe grupuri mici si s-a dovedit ca ajuta iar acum, studiu se face pe 10000 de femei din toata lumea. intreaba doctorul, poate stie ceva si poate ajuta la tensiunea ta. vitaminele nu au ce strica dar nu lua de capul tau, consulta-te cu doctorul in ce priveste dozele.

anca micaela, cespre CMV nu stiu nimic dar despre clamidia am auzit ca se poate trata. cel mai probabil iti face cezariana pt ca sa fie siguri ca bebe nu se infecteaza la nastere. sper sa nu vorbesc prostii, asta imi aduc aminte ca am citit undeva. cel mai bine, suna doctorul si vezi cum faci cu tratamentul.

iar am scris o gramada, sorry.
pupici,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

buna fetelor,

ce frumoase sut mesajele de la Lorelai, cum multumeste ea pe toata lumea! daca as avea si eu atita rabdare, sa nu mai fiu asha repezita.

Va scriu cu o rugaminte-intrebare. Voi cum stati cu balonarea?
De 2 zile sunt disperata - am o burta umflata si simt ca imi crapa pielea de pe burta. Stomacul ma doare, dar nu stiu ce sa maninc, orice as minca se umfla si mai tare. Am auzit de carbune medicinal. O sa cumpar azi. Astept si alte sfaturi daca aveti idee.

De asemenea vad ca va plingeti ca se intareste burta, ca de la efort, ca ar fi contractii, m-ati bagat in sperieti. Unde e burta tare? Acolo mai jos unde e bebe sau zona intestinelor.
Intreb pt ca la mine e tare ca piatra, dar in zona intestinelor si nu m-am gandit sa-i spun asta doctoritei.
I-am spus numa de dureri si mi-a dat NoSpa.

Cat despte sotul getei, sunt de-a dreptul mirata. Al meu s-a facut si mai bun si mai intelegator, face treaba prin casa, merge la maica-sa sa manince ca io nu ma pot apropia de bucatarie, mai mi-aduce si mie de la ea papa. Hmm - de l-ar tzine asha 9 luni.
Mai mult nu, ca uneori ma agaseaza ce dragutz, amabil si atent e, parca as fi handicapata. Da nu zic nimic, sa nu-l supar.

Hai ca v-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici cu burtici! Bun venit noilor viitoare mamici!
V-am citit cu interes toate mesajele dar nu am avut pic de timp sa mai scriu ceva. Ma bucur ca toate sunteti bine sanatoase!
Noi suntem relativ bine, mergem la control cam la 2 saptamani. Ieri am fost ultima data la control, l-am vazut pe bebe, se tinea de manute! Este bine, nu stim sigur daca va face armata sau nu, iar peste 2 sapt vom face eco morfologica fetala. Am facut si eu sambata triplu test la Medicover, iar rezultatul il iau maine. Ana71 am citit si eu mesajul tau si astept si eu putin ingrijorata rezultatul. Eu in problema cu triplul test nu sunt f documentata si nu stiu cum trebuie interpretat. Ma doare de cateva zile si pe mine spatele, dar sper sa nu se agraveze prea tare problema. Singura problema serioasa a mea este calciul si magneziul, care sunt f mici si imi dau crize de calcemie si crampe musculare serioase. Mie imi face eco la fiecare control si e mai bine asa ca suntem si eu si dr linistite ca bebe este bine. Este f important sa fii calm.
Lorelai ma bucur f mult ca esti bine si nu ai avut probleme cu cerclajul. Nu i-ai simtit pe pitici inca? Eu am reusit sa-l simt pe bebe doar de 2 ori, dar ma gandeam ca la tine e mai simplu ca ai de 2 ori mai multa agitatie pe acolo! No-spa se da si fara reteta in Ro.
smmiha la capitolul kg ma inscriu si eu cu primele 2 kg luate in aceasta sarcina. Dupa ce am tot slabit si m-am ingrasat si iar am slabit, se pare ca acum incep sa iau gabarit in mod liniar! Eu am o "burtica" considerabila, am pus si eu 2 poze sa puteti admira bebe-ul!
Coral si tu ai probleme serioase de trebuie sa faci cerclaj?
An-K rabdare si "tutun" mamico! Si ai sa vezi ca totul o sa fie bine!
Ligia incearca si tu carbunele daca-l suporti. Am inteles ca este f bun.

Acum va si va astept numai cu vesti bune! Sper ca nu v-am stresat cu atata scris!

Betina 17 sapt

http://community.webshots.com/user/betinacio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor eu credeam ca am scapat dar e din ce in ce mai rau ....azi am pt prima data ...5 runde....credeam ca am scapat...e GROAZNIC....si eu care ma bucuram ca am scapat...sper sa fie prima si ultima , in rest bebe e bine, burtica nu ma mai doare decat faorte rar, dar am citit ca e normal , cu constipatia am rezolvat-o ...mai trebuie sa treaca greturile si gata...
acum va las ca e taziu si bebe vrea la nani

Adi si bebe din burtica 9 saptamani si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Azi avem 11 saptamini si imi vine sa chiui, trecind peste toate starile care nu-s tocmai placute, totul e bine.
Lorelai ma bucur tare ca e bine. Ai avut dreptate cu vitaminele, am o stare de nu se poate, dar doctorul spune sa incerc macar o saptamina si apoi sa renunt, daca e musai, apai raminem pe pozitii.
Betilina la mine colul e incompetent si singura solutie este cerclajul.
Ligia eu sunt balonata si arat ca o burta uriasa, eu sunt mai subtire. Eu am incercat prin excludere si nu mai maninc: piersici, banane, orez, cartofi, fasole, soia, fasole verde, mazare, piine integrala, anumite cereale, 2 marci de iaurt si lista nu e tocmai micuta. Nu ma balonez de la covrigei, citrice si apa, dar astea nu-s alimente cu care sa traiesti. Am fost la farmacie sa iau ceva, mi-au recomndat, dar nu era bun in primul trimestru.. Si burtica mea se intareste in partea de jos si doctorul mi-a recomandat sa ma odihnesc sau sa schimb pozitia cind se intimpla.
Adriana, capul sus mai putin de 3 saptamini sunt si cu putin noroc o sa scapi de starea asta nesuferita si o sa te bucuri de burticuta din plin.
Am citit o postare cu must si pastrama si mi s-a facut o pofta
Pup mamicile si burticutele, o seara placuta.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Neata fetelor!
Pe mine ma macina o intrebare si nu prea stiu raspunsul! Doctora ma tot cheama la control din 2 in 2 sapt sau chiar si la 10 zile. Imi tot spune sa stau cuminte si sa nu ma obosesc si sa nu ma stresez ca trebuie sa merg cu sarcina bine pana la capat. Imi spune ca placenta este jos inserata si ca nu s-a ridicat. Dar ce nu-mi da pace de 2 zile este ca la ultimul control era o diferenta semnificativa la lungimea colului. Acum 2 sapt era de 42 mm, iar in momentul acesta este de 28 mm. Oare e normal sa scada lungimea asa de mult? Ea nu-mi spune decat sa stau cuminte si sa nu fac efort ca oricum sarcina este considerata cu risc, dar nu-mi spune ce e cu colul, daca e normal. Voi stiti cam cum evolueaza in timp colul, e normal cu cat trece timpul sa fie din ce in ce mai mic in lungime? Lorelai sau Coral poate stiti voi ceva mai exact decat mine.

Betina 17 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luipetra spune:

Dragele mele, ce harnicute ati fost cat am lipsit eu de pe-aici! Ce-i drept, e drept si eu am lipsit o gramada! Acum am 13 saptamani, am fost sa-l vad pe bebelica la echo si dincolo de faptul ca am fost fascinata sa-l vad facand tumbe si sugand manuta, sunt cam suparata pe doctorita mea; la 13 saptamani trebuia sa-mi faca niste masuratori destul de serioase (de fapt lui bebe) - pliu nucal, os nazal, plexuri coroide, coloana si cand colo - nimic. Ca-i bate inimioara, ca misca si la insistentele mele si ale sotului ne-a aratat membrele. Incolo nimic. La voi cum a fost echografia din perioada asta - 11-13 saptamani? Mai detaliata sau tot asa - diametru biparietal si asta-i?
Multa sanatate la toate mamicile si sarcini usoare! Felicitarile mele fetelor care s-au ingrasat 1,5-2 kg.! Eu deocamdata "am luat" 4, desi am vomitat constiincios si am trait cu iaurt si lamaie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetele! toate voioase pe ziua de azi? la noi a venit toamna/iarna. azi dimineata erau 5 grade si o ceata sa o tai cu cutitul. imi venea sa ma bag la loc in pat.

luipetra, la 11-13 saptamini nu se face decit masuratoarea de lungine, "de la cap la fund", si bataile inimii. celelate se fac abia dupa 16-18 saptamini. stai linistita ca vin si ele. pliul nucal insa trebuie neaparat facut in sapt 11-13. dupa, nu mai e asa de relevant. mie mi-au explicat ca lichidul se resoarbe cu virsta bebeului si in caz ca pliul nucal a fost gros la 11-13 sapt (ceea ce nu e bine), daca e masurat mai tirziu poate da rezultate false pt ca intre timp s-a resorbit. suna doctorita si intreab-o despre asta. daca nu ai trecut de sapt 13 nu e tirziu.

betilina, ca si coral eu am col incompetent, adica se poate scurta si deschide fara nici un fel de simptome sau dureri. pt asta facem cerclaj.

eu stiu ca regula spune ca daca e peste 3cm de lung si inchis nu sint motive de ingrijorare. daca scade sub 3cm trebuie sa te monitorizeze mai des pt ca e pericol sa se scurteze si mai mult si sa se deschida. daca scaderea continua, se recomanda cerclajul ca sa il tina inchis. eu zic sa insisti sa te vada macar o data pe saptamina si sa iti faca eco vaginala, asa se vede si se masoara cel mai bine colul. nu ai de ce sa te sperii pt ca mai sint si erori la masuratoare. in plus, nu se scurteaza si nu se deschide brusc, ci treptat, asta daca nu te apuci sa faci cine stie ce efort. stai linistita si sapt viitoate mai fa o masuratoare.

betilina, merci de info despre No-Spa. vine soacra-mea peste 2 sapt si o rog sa imi cumpere. sint pastile? cite in cutie? cam cit costa? trebuie sa ii dau mura-n-gura soacra-mii cind merge la farmacie.

coral, am citit si eu postarea cu mustul si pastrama si era cit pe ce sa il trimit pe sot la Toronto sa cumpere pastrama. am sa incerc sa o produc acasa, sa vedem ce iese. cu mustul am rezolvat-o. am gasit la Costco un suc de struguri rosii care nu are nici un aditiv si nici zahar. are gust foarte bun, chiar ca mustul.

ligia, burta mea se intarea cam sub buric. nu stiu daca bebelacii s-au ridicat dar acum sint convinsa ca faptul ca eram constipata a dus la intarirea burtii. nu eram deloc comfortabila si simteam agitatie mare pe acolo. am remarcat si ieri ca daca sint constipata simt la fel. cum am rezolvat problema cum s-a relaxat burta. am trecut pe tarite si pe fibra concentrata ca sa nu mai am probleme cu constipatia. sper sa mearga.

pupici la burtici,
Lorelai

Mergi la inceput