Mamici de martie-aprilie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

Dragutelor sunt foarte amabile ca mi-ati raspuns incep sa ma simt mai bine deja cand am scris aveam si o stare naspa tare dar trece am bb mic si tre sa treaca nu???
Mai face si soyul meu gesturi frumoase nu e mereu suparat:) dar atunci ma suparase tare dar i-am facut morala si a prins....cred ca reactioneaza asa si pe motiv ca nu stie ce sa imi faca sa treaca....unele zile sunt bune altele mai putin bune dar tre toate nu??? si indata avem 9 luni. Vreau si eu must fara pastrama....
aseara am papat branza topita cred ca avea euri si nu mi-a priit e bb rau nu papa ce e sintetic :))
va pupic pe toate si sa auzim de bine.
aaa stie cineva cum e cu prenatalul de la cate luni se da? si ce perioada?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Am citit ceva ce ma intriga, pentru ca nu stiu despre ce este vorba: ce este PLIUL NUCAL? Curand voi intra in perioada in care trebuie observata chestia asta si eu nu stiu ce inseamna!
Va rog mult de tot sa ma lamuriti si pe mine!

Va pup si...mai vorbim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Buna tefelor
Am lipsit si eu ceva timp ptr ca eu nu pot intra pe net decat de la serviciu si...

Draga Geta, toate problemele astea se rezolva in timp..pune-l pe sotul tau sa-l pupe p'ala mic si dimineata si sera si ai sa vezi ce drag o sa prinda si de bucatarie si de toate neplacerile sarcinii.
Eu sunt o fericita ptr ca nu am nici greturi, nici dureri abdominale..mai nimic...

Anca, am aflat mai multe despre CHLAMYDIA:
este un germene care cauzează o infectie in organele sexuale, atăt la femei, cât si la bărbati. Se transmite prin intermediului sexului vaginal, anal sau oral. Femeile care nu stiu că au chlamydia pot transmite boala copiilor lor in timpul nasterii.
Cauze

Infectia Chlamydia este cauzată de o bacterie microscopică.

Semne/Simptome

Posibilele simptome includ febra, dureri de stomac si secretii anale, ale vaginului sau penisului. Alte semne sunt: urinarea dureroasă si roseată sau mâncărime in jurul penisului sau vaginului. Uneori infectia nu cauzează nici un fel de efecte secundare sau nu are nici un fel de simptome.

Tratament

O mostră din secretia voastră poate fi testată. Va trebui după aceea să faceti tratament cu antibiotice pentru a scăpa de infectie.

Ce ar trebui să faceti?

- Este important să urmati intocmai sfaturile doctorului in privinta tratamentului. Luati-vă medicamentele până când infectia a dispărut de tot, chiar dacă incepeti să vă simtiti repede mai bine. Dacă nu vă terminati tratamentul complet puteti avea probleme serioase. Infectia se poate extinde in uter si in tuburile falopiene si acest lucru poate duce la un proces dificil de a rămâne insărcinată.

- Spuneti-le tuturor partenerilor cu care ati facut sex de faptul că aveti aceasta infectie pentru că este foarte posibil ca si ei să fie infectati si să aibă nevoie de tratament.

- Nu faceti sex in timpul tratamentului. După aceea folositi prezervativul.

- Femeile nu trebuie să facă dus in timpul tratamentului.

- Spălati-vă des mainile, in special după ce ati urinat.

- Dacă sunteti insărcinate, fiti sigură că i-ati spus doctorului de această infectie pe care o aveti deoarece poate provoca nasterea prematură. De asemenea, copiii născuti de mame infectate pot face infectii la ochi sau plămâni.
Sunati-vă doctorul dacă:

- Simptomele voastre durează mai mult de o săptămână sau se agravează in timpul tratamentului.

- Simptomele revin după tratament.

- Aveti probleme care se pot agrava de la medicamentele luate in timpul acestui tratament.
Cere tratament imediat dacă:

- Durerile de stomac se agravează.

- Aveti temperatură mare sau frisoane.

Lorelai: Felicitari pentru rabdarea ta, incerc sa capat si eu mai multa.....

Am si eu o intrebare referitoare la legislatie: Am inteles ca s-a dat o lege prin care femeile insarcinate au dreptul la 2 zile libere pe luna ptr controale si altele...
Daca e asa..m-ar interesa ce lege este si mai multe despre ceea ce prevede...
Mii de multumiri!

Va pupa dulce si BB de 8 sapt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Pliul nucal este spatiul dintre tesuturile din spatele gitului bebelusului. Prin masurarea pliului nucal se verifica translucenta acestui spatiu, respectiv cantitatea de fluid acumulata. Este o forma de verificare neinvaziva in primul semestru de sarcina a riscurilor bebelusului de a avea sindromul Down sau anomalii cromozomiale. Nu doar pliul nucal singur este un etalon, ci corelat cu lungimea femurului si diametrul capului
Copiii cu anomalii tind sa acumuleze o cantitate mai mare de fluid in spatele gitului in perioada primului trimestru de sarcina, cauzind ca acest saptiu sa fie mai mare.
Testul poate fi facut intre saptamina 11-14, ultima zi in care se poate folosi aceasta procedura este ziua 6 din saptamina 13. Scanarea se va face prin masurarea grosimii pliului nucal.
O data cu depasirea acestei perioada pliul nucal devine din ce in ce mai gros si nu se mai poate masura.
Valoarea masurata este introdusa intr-o formula alaturi de virsta mamei si virsta gestationala a sarcinii. Rezultatul este sub forma procentuala.
Testul in sine nu este un test pentru probleme cromozomiale, ofera doar un rezultat procentual referitor la riscul statistic al bebelusului de a avea probleme. Spre exemplu un rezultat pozitiv nu inseamna intotdeauna ca bebelusul are o problema cromozomiala ci doar are un factor de risc mai mare de a apare.
De obicei testele invasive precum CVS si amniocenteza sunt cele care diagnosticheaza defectele cromozomiale.
Acuratetea testului este de 80%in detectarea sindromului Down. Ceea ce inseamna ca ca 80% din procentul copiilor cu SD vor avea un rezultat care va recomanda o testare invaziva.
Rata de eroare este de 5% ceea ce inseamna ca 5% pot fi rezulatate fals positive, adica mamici stresate dar copii sanatosi, adica testul va arata copii cu risc crescut de SD chiar daca in realitate sunt normali.
Testul este unul estimativ si nu da rezultate concrete precum CVS sau amniocenteza. Nu este un diagnostic. De asemenea testul nu da rezultate referitoare la alte defecte neuronale precum splina bifida sau alte anomalii neuronale. Aceste anomalii ar putea fi indicate de triplu test care se face intre 15-18saptamini.

CVS (Chorionic villus sampling) este un test prenatal ce detecteaza anomaliile cromozomiale se fac eintre saptaminile 10-13 si consat in prelevarea unei portiuni f mici de placenta pentru analiza, este un test invaziv. Acuratetea este de 99%. Exista risc de avort.
Amniocenteza este un tets prenatal in saptaminile 15-18 pentru a determina daca bebe are anomalii genetice sau cromozomiale. Are ca principal risc avortul. Consta in prelevarea unei mostre din fluidul amniotic.

Am incercat sa scriu ce am inteles in urma discutiei cu ginecologul referitor la pliul nucal si triplu test si pina la urma rezulta ca testul este un indicator de risc.

http://www.diagnosticultrasound.org.uk/nuchal_translucency.htm
http://www.mtsinai.on.ca/pdmg/Tests/nuchal.htm

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rianna spune:

Buna mamicilor,
Ma inscriu si eu pe lista voastra, de "mamica de aprilie". Referitor la greturi, varsaturi...ce sunt alea? Eu ma simt nesimtit de bine...! Singura problema care ma macina acum e o nesuferita de raceala pe care nu stiu cum s-o tin in frau si RH-ul, care mi-a iesit negativ.Ma puteti ajuta cu un sfat!
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonnete spune:

Neata mamici si bun venit Riannei. V-am urmarit zilele astea dar nu am mai scris pt ca eu nu am noutati.Ne simtim bine ,dar nu f bine,am intrat in sapt 12 si crestem, crestem.
voi ati inceput deja sa folositi ceva creme antivergeturi?
PUPICI dulci de la Simona si de 12 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Salutari tuturor viitoarelor mammici de martie-aprilie...si eu sint mamica de aprilie,dar din 2002!
Probabil citeva din voi ma stiu deja!
Eu am lipsit cam o luna,am fost in mutare,stiti cum e ,plus ca nu am avut nici telefon o perioada.
Am vrut sa va intreb daca stiti vreuna din voi, ceva despre prietena mea Adela20.Locuieste aici ,in Grecia,are un baietel de aproape 2 ani si asteapta sa nasca in aprilie!
Am pierdut legatura cu ea in timpul mutarii si cind am avut din nou telefon si am sunat la ea acasa,asa cum am facut-o de multe ori,a raspuns o cotoroana batrana(probabil soacra!!!),foarte nepoliticoasa si nu vrea cu nici un chip sa-mi spuna nimic de Adela,unde e,daca e bine...urla la elefon si ma ia la socoteala, ca de ce o sun si cine sint si de unde am nr de tel...
Ma ingrijorez pt ea,nici la mobil nu o pot contacta,cica nu accepta apeluri!!!
Daca ma poate ajuta cineva,o poate ajuta probabil si pe Adela!!!
Am trimis si PM si email,dar nimic!!!
Multumesc si sarcina usoara tuturor!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ce sa va mai zic,... ca le aveti si voi pe ale voastre, da' cui sa ma plang?
au aflat ei doctorii ca mai nou nu am tensiune mare, ci oscilanta si pastilele pe care mi le dadusera -de maine sa nu mai iei, tensiunea mea scazuse de la 16.10 la 9.4, nu mi-a mai dat nimic dar mi-a recomandat sa-mi iau in fiecare zi tensiunea; ieri mi-am luat insfarsit aparat, deci luni fac programarea la ginecolog, sa vedem cand m-o programa si el trebuie sa-si dea cu parerea la tensiunea mea, ca al meu dr nu mai stie ce sa mai zica decat sa astept,sa vedem...
ma rog...
simonnete eu folosesc crema de pe la 12 saptamani (sa iti iei de la farmacie nu din comert,- sunt mai sigure) si ma bucur ca sunteti bine
rianna bine ai venit si despre rh negativ stiu ca se face un test de compatibilitate
corrinutza daca te referi la mine ei mi-au facut toate analizele si nu am nici un microb, doar tensiunea e mai bezmetica, si singurul discomfort sunt durerile de cap, care sunt f vagi dar dese
luipetra bb-lui meu i-a masurat distanta de la cap la fund, si capul separat diametrul sau lungimea nu stiu exact ce si mi-a dat si pozele din care eu sincera sa fiu nu prea inteleg nimic, oricum probabil ca se considera necesar ca celelalte sa se faca mai tarziu, daca, consideri necesar incearca si la un alt doctor
si apropo de cele 4kg cred ca ne vom intalnii pe forum dupa nastere si alaptare la vreun regim de slabire
in rest... eu va urez la toate numai bine, sanatosi si voiosi

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Buna Coral,

Si tu esti la Mt. Sinai in Toronto? Eu sunt tot acolo, am facut testul cu Nuchal Translucency prin sapt 13 (sunt aproape 19 sapt. acum). Din pacate, eu am avut un tehnician fff prost si nu a masurat bine si a iesit valoarea aia mare (2.5) - in limitele normalului insa, dar mi-a dat niste palpitatii pana a venit testul de sange - totul este normal. Am asa niste draci pe doctorii astia, parca CVS si amnio ar fi asa o chestie banala si-i fac publicitate la greu. Daca avortezi dupa esti o banala statistica.

In privinta doctorului, vreau sa spun ca medicul meu de familie a fost mai detreaba decat ginecologul care dupa un control in 2 min ma scoate din cabinet cu "you are fine, nothing to worry about". La urmatorul bebe imi iau moasa.

Raul de stomac - a trecut. Din sapt. 7 pana in sapt 13 am slabit 6-7 kg. Nici apa nu puteam sa beau. Am ajuns la urgenta deshidratata. Singurele chestii care le mancau erau cartofii copti la micrunde si iaurt simplu. Mi-au dat Diclectin (este excelent si sigur) - il mai iau si acum cateodata cand mi-e foarte rau. Iti trebuie prescription pt el. Fara pastilele astea cred ca m-as fi mutat la spital.

Raul de vitamine - l-am avut si eu (de la fier - Materna), o perioada nu le-am mai luat pana cand medicul de familie imi zice ca nu conteaza ca mi-e rau: nu le iau pt mine ci pentru bb. Acum le iau seara inainte de culcare si le rup in 2 sa se dizolve mai repede. Chiar daca ma scol si le mai vomit, tot au timp sa se absoarba.

Constipatia - si acum trec prin asta de ma urc pe pereti, nu alta. Tot medicul de familie mi-a dat Senokot (cu emolient)- se ia o pastila seara. Daca 3 zile nu iesi afara devine deja periculos pt sanatatea ta si a lui bb ca se resorb toxinele - eu de exemplu ma umplu de cosi. Am mai folosit si supozitoare cu glicerina - nu extraordinar de eficiente.

Maine am programare pentru o ecografie - anatomica si sa vedem sexul lui bebe.

Mult moroc si o sarcina fara probleme la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Fetele, noi suntem bine, durerile de burtica s-au mai rarit, mai ales ca am stat muuuult in pat in WE si am facut nani. Constipatia, m-a mai lasat un pic, ies la doua zile, si e ok cred. Greturile mai apar cateodata dim, inainte de a manca, de nu am nici ce sa vars.
Am vut impresia ca am simtit ca o miscare, jos, insa nu stiu exact ,daca era bb, au fost vagi si scurte, parca ar fi facut o tumba :).
Mai avem un pic si facem 4 luni, abia astept sa stiu ce o sa avem, fetita sau baietel, ca sa stiu dupa ce ma uit prin magazine.
Pe 11 sapt. viitoare marg la ecograf, abia astept.
La munca am unele probleme, defapt sotul meu, ca lucram in acelasi loc, are probleme, prin prisma mea. Sa speram ca va fi bine, oricum sanatosi sa fim ca nu ma sperie nimic altceva.

Va doresc sarcina usoara si bebeii sanatosi, sa auzim numai de bine!!!
Va pup!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput