Retetele Montignac...de la Otilia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Vaaaiii Cristina esti o bomboana de fata...eu am cautat ca disperata sa gasesc retetele dar degeaba...mi-ai luat o piatra de pe inima ,zau asa...ca-mi faceam numai mustrari de constiinta...nu exagerez,am avut chiar si un vis despre asta...Otilia...ce bine-mi pare ca acum retetele tale sunt iar online....

Va pupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicccccccccc dulce de tot:-)

Ortansa-de 2X mamica va doreste:
Un An super-super-super....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Draga Ortansa,

Chiar asa? Mustrari de constiinta si vise... Of, nu le mai pune chiar asa la inima pe toate!... Nu-i bine...

Hihihi, noroc cu Cristina!... Ca ti-a venit inima la loc...

Vroiam sa-ti mai spun ca poate schimbi tu titlul subiectului in "Retete Montignac", sau daca nu sa facem un subiect separat in care sa punem retetele, sa stie omul din titlu ce gaseste (asta in numele ordinii ) Ce zici?... Caci poate o sa mai adaug citeva retete...






UN AN NOU FERICIT!!!
@+...

Otilia & La Adelita (6 luni peste 4 zile!...)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lianaro spune:

Mersi de retete.
Sa aveti parte de burtici subtiri si bebei cuminti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Otilia, am facut puiul la cuptor, exact dupa reteta!!!!
SUPER!!!!!


Un an nou fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

MOUSSE DE THON
(spuma de ton)

Preparare: 10min.

- 250g de ton natural in cutie
- o cutiuta mica de ansoa (anchois) in ulei
- 150g de masline verzi fara simburi
- 4 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi maruntiti
- 3 lingurite (mai maricele) de otet balsamic
- 3 lingurite (mai maricele) de mustar tare
- o lingura de smintina
- piper

Scurgeti tonul din cutie si maruntiti-l.
Puneti in mixer tonul, pestisorii (anchois) cu ulei cu tot, maslinele verzi, usturoiul, otetul, mustarul si smintina. Piperati.
Mixati pina cind obtineti o pasta omogena.
Pastrati la frigider pina in momentul servirii.

POFTA BUNA!...

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

MOUSSE DE JAMBON A L'AVOCAT
(spuma de jambon cu avocado)

Preparare: 5 min.

- 150g de jambon alb fara grasime
- 50g de jambon de tara (jambon de pays) fara grasime
- 2 avocado bine copti
- o lingura de ulei de masline
- 3 linguri de smintina
- o lingura de cognac
- sucul de la o jumatate de lamiie
- sare, piper, tabasco (un sos iute)

Taiati avocado in doua si scoateti pulpa.
In bolul unui mixer puneti totul (pulpa verde de la avocado, jambonul taiat in bucatele, uleiul de masline, sucul de lamiie, cognacul, smintina, citeva picaturi de tabasco, sarea si piperul)
Mixati pina cind obtineti o pasta onctuoasa
Pastrati la frigider pina in momentul servirii...

Nota: tabasco pun doar cei carora le place condimentat bine...

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Multumec mult Otilia, chiar voiam sa fac niste peste. Scuza-mi intrebarea cam stupida, poate, dar ai idee cam cum "suna" ansoa in germana? Ai spus la un moment dat ca erai in Germania cand ai inceput cura, de aia te intreb. Mersic!

Un an nou fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Nu stiu daca zic bine, dar am gasit intr-un dictionar francez-german: anchois = Sardelle
In dictionarul francez romān: anchois = sardea, ansoa.
Stii, sunt niste pestisori mici-mici-mici de tot (cei mai mici), foaaarte gustosi...
Eu o sa incerc reteta chiar acum...
Va spun mai tirziu cit a iesit de bun...



@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Vin cu completari despre anchois:

Engraulis encrasicolus

Pestisor conservat in saramura, ulei sau sare si vindut in borcane sau in conserve. Este un peste gras si caloric. Foarte apreciat de catre popoarele mediteraneene care il folosesc pentru a parfuma salate, tapenade, ansoade...



@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

...ah, da, si in engleza ii spune anchovy ...

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput