Retetele Montignac...de la Otilia

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Aha, pai asa stiu, ca sardele am vazut. mmmmm, abia astept sa vad cum iese, maine mergem la cumparaturi. Pofta buna! pa.pa.

Un an nou fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Cristina, ai gasit "anchois"?
Pe translatorul meu electronic tradusul imi da, in germana: ANSCHOVIS
Nu ai vazut asa ceva pe la supermarkt?

Hai sa va mai dau o reteta:

Paine prajita cu piure de rosii

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- piine integrala (sau cu cereale)
- 500 g rosii bine coapte
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita de ierburi aromate (oregano, rozmarin, menta, putina salvie)
- sare, piper
- 2 linguri de ulei de masline
- 75 g brinza rasa (telemea)

Mod de preparare:
1. Se prajeste pinea (in prajitorul electric ) si se aseaza feliile de paine prajita pe un platou.
2. Se spala rosiile, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele.
3. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri.
4. Rosiile si usturoiul se mixeaza, se sareaza, se pipereaza, apoi se amesteca cu uleiul de masline.
5. Se intinde sosul de rosii pe feliile de paine prajita, iar deasupra se pune brinza rasa.

Sau si mai bine:
Tartine italienesti cu rosii, usturoi si busuioc
(antreu)


Tot asa, tartine de piine prajita bine-bine (crocante)
Se ung cu rosiile taiate marunt amestecate cu usturoiul si cu putin ulei de masline...
Se presara busuioc proaspat...
Si se maninca inainte de a servi pastele...

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matia spune:

Fetelor voi sinteti sigure ca slabiti cu retetele astea?Daca da, mai dati-ne, plese!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Pe-asta tocmai am terminat-o de infulecat...

VINETE GRATINATE
-4-5 vinete foarte mari(eu am pus doar doua si mi-a iesit mai mult decit suficient)
-500g umplutura de carnati(am inlocuit-o cu carne tocata amestecata cu mirodenii si usturoi)
-500g rosii
-200g cascaval ras(as recomanda putin mai mult)
-ulei de masline
-tarhon
Taiati vinetele cubulete si lasati-le la inabusit,pe foc mic,intr-o cratita mare,stropindu-le cu ulei de masline.Amestecati mereu pt.ca vinetele sa fie patrunse uniform.
Dupa ce culoarea vinetelor s-a schimbat complet,sarati,piperati si puteti totul intr-un vas mare la cuptor,lasand circa 40, la 150°C.
Intre timp,taiati rosiile cubulete si puneti-le in tigaie,la foc mic;lasati pina se moaie si se obtine un fel de sos.
Puneti carnea pe foc,separand bine toate bucatile in timpul prepararii.
Cand vinetele sunt aproape gata,adaugati carnea si sosul de rosii,obtinand un amestec uniform.Presarati cascaval ras si tarhon si mai lasati la cuptor 15'.

POFTA BUNA!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Si ceva dulce,care va spun maine cum a fost,ca e inca la congelator..

CAPSUNI GLACE
(pt.8-10 persoane)
-500g capsuni
-100g brinza vaci cu 0% grasime si bine scursa
-5 albusuri
-2 linguri suc de lamaie
-5-6 linguri de indulcitor(as zice sa folositi dupa gust,in functie de ce tip de indulcitor folositi)
Faceti din capsuni un piure(cu ajutorul unui mixer).Bateti albusurile spuma tare.Amestecati toate ingredientele pina se omogenizeaza si turnati ametecul intr-o tava unsa in prealabilcu putin ulei.Puneti in congelator pt.6-7 ore si scoateti-le cu 1/2 ora inainte de a fi consumate.Pt. a iesi mai usor treceti forma pe sub un curent de apa calduta.
Se servesc cu sos(300g capsuni,indulcitor si sucul de la 1/2 lamaie,amestecate cu mixerul),decorate cu feliute de capsuni.

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

O alta reteta Montignac pe care-am facut-o ieri si-a iesit delicioasa;o puteti face si ca o alternativa la gatit peste..

FLAN DE TON CU SOS DE PRAZ
-200g ton la cutie in suc propriu(eu am pus aproape 500g pt.ca mi s-a parut prea putin)
-200g smantana(am pus 250)
-4 oua
-2 linguri patrunjel tocat
Pt. sos:
-4 fire de praz
-200g smantana
-20g unt
-sare,piper
Pasati tonul cu mixerul,dupa care adaugati ouale batute,smantana,patrunjel,sare si piper.Omogenizati compozitia si turnati-o intr-o tava de chec unsa cu unt.Puneti la cuptor (incalzit in prealabil la 180°),in bain-marie,timp de 35'.
Intre timp spalati prazul,taiati partea alba si inabusiti in unt,la foc foarte mic.Sarati,piperati si lasati acoperit timp de 20' dupa care pasati-l cu mixerul;adaugati smantana.
Se serveste flanul scos din forma,cald si cu sos(incalzit in prealabil la foc foarte mic) deasupra.
Pt. variatie puteti folosi si alt tip de peste.
Pofta buna!


Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Mai Veve, mai

Mergi la inceput