FIV 17
Raspunsuri - Pagina 14
teodoran spune:
azi ma duc la medicul de familie pentru adeverinta ca nu sunt sub nici un tratament etc.(pentru dosarul de la medsana). La telefonul medicul m-a intrebat pentru ce imi trebuie, si nu am vrut sa-i spun pentru ce,9vreau sa fie confidential) si i-am spus ca imi trebuie ca imi fac asigirare de viata. Acum ma intreb daca scrie acolo ca "se elibereaza pentru...asigurare de viata..."?nu stiu cum sa fac.la voi ce a scris medicul de familie?
in alta ordine de idei am terminat cu analizele,au iesit toate bune, sunt multumita ca am terminat cu dosarul, aveam un stres...
teodoran spune:
nu e nici o problema dar nu vroiam sa o deranjez pe asistenta sa imi faca injectia, dar asta e, azi ma duc sa cumpar dipherelinul, m-a ajutat o cunostinta cu 6.000.000 lei (cu greu amfacut rost de o reducere).
Monica-Elena spune:
Teodoran pai au program si sambata si duminica. Intra in protocol ca doar dam o caruta de bani.
Pe adeverinta mea de la medicul de familie scrie ca e ptr FIV de ce sa fie confidential? Medicul la randul lui trebuie sa resoecte confidentialitatea diagnosticului tau fata de terti.
Monica
Tia spune:
teodoran,
nu vad cale de scapare, medicul de familie trebuie sa scrie pe adeverinta ca iti serveste la inscrierea in programul FIV
bafta! sa fie cu okisori :-)
teodoran spune:
eu totusi insit ca acest lucru e foarte confidential, si nu vreau sa fie scris in fisa mea medicala asa ceva, azi sunt la dr asta maine la altul si asa mai departe, in plus in protocolo de la medsana scrie: "bilet de la medicul de familie care sa entioneze daca pacientii se afla sub tratament medicamentos sau sufera de alte afectiuni", am incheiat citatul, daca in acea adeverinta csrie acest lucru de ce mai trebuie mentionat de FIV, sincer nu mi se pare corect. Eu totusi vreau sa fie confidential, sa stiu doar eu si sotul meu si cei de la medsana, atat.
ileana spune:
Servus,
Teodora, poti sa-i spui ca-ti trebuie ..si gata.
Nici eu nu i-am spus medicului de famiie, si mi-a dat si pt. mine si pt. al meu sot.( in aprilie...tot din motive de confidentialitate...)
Sunt niste formulare mici si invechite, tip...
Ceri eliberarea lor si gata...nu trebuie sa fie nici un motiv...eu parca am platit eiberarea lor, 25 000 lei/buc.
Iar cei de la Medsana...care te vad de atatea ori in intervalul asta, care-ti "baga" atatea medicamente...chiar nu-i intereseaza ce scrie pe acea adeverinta..
monbb1 spune:
Gabi: Cred ca depinde si de tipul de durere, la mine a fost dureroasa a2a punctie si deci a trebuit sa-mi dea anestezic mai mult. Dupa aceea am avut urmari de la anestezic: rau, ameteala, voma, am stat o zi in spital si acasa am avut rau, junghi la piept de nu puteam respira. Tine cont ca la primul FIV am facut tot anestezie locala si n-am avut nimic!!
N-am avut insa dureri la transfer. Totusi din cauza stimularii am acumulat apa in stomac, m-am umflat un pic si nu mi-era bine deloc. Daca iti amintesti incepusem cu oua aproape crude dimineata si sucuri care contin electroliti. Ai fii zis ca n-am nici o sansa desi parerile sunt impartite, se spune ca o stimulare mai puternica poate sa ajute. Sincer, nu stiu ce a ajutat concret: AH sau stimularea sau pentru ca nu m-am mai stresat ca prima data..cert e ca Dumnezeu mi-a venit in ajutor si acum abea astept sa-l nasc pe puiutul nostru (bine, s-ar parea ca ajung la cezariana caci nu se intoarce dar important e sa fie sanatos).
ZisaCami: Bafta in continuare, pana la urma cand faci transfer de congelati? Pp ca tot la Vancouver.
Denisa: Stai linistita, nu te agita, nu incerca sa ghicesti daca e bine sau rau. Sfatul meu personal: nu sta mult in pat , fa plimbari usoare, gaseste-ti activitati, ei sigur nu ies de acolo. Bafta!
Bafta tuturor FIV-urilor.
gabid spune:
Cred ca nu am facut AH.Daca acum la Medsana nu se face asa ceva,nu-mi inchipui ca acum 4 ani aproape se facea.Mie mi-au decongelat cei 5 embrioni,au rezistat toti si s-a prins unul.
Monica,nastere usoara!Intr-adevar la al doilea FIV(ET)nu am mai avut emotii ca la primul si probabil ca si eu am reusit din cauza ca nu m-am mai stresat.La primul FIV am avut dureri 7 zile dupa care am inceput sa ma simt bine si rau a fost dupa inca o saptamana.
Mie la Medsana nu mi-au cerut adeverinte de la medicul de familie.E ciudat!Nici eu nu as spune dr de familie pt ce imi trebuie adeverinta.Dr mea de familie nu stie nici in ziua de azi cum am conceput eu fetita.Pe perioada sarcinii am luat de la ea retete compensate...erau pt mentinerea sarcinii...
Dupa nastere,dr cu care am nascut a vrut sa-mi aduca pe cap presa locala.Noroc ca m-a intrebat daca vreau sa se scrie la ziar de asa ceva!Simteam ca turbez!Mie nu-mi plac chestii de acestea ,pt mine a fost si va fi o sarcina normala...Era prima nastere FIV in Bacau.Dr erau f impresionati si probabil ca doreau sa se laude cu toate ca nu era reusita lor ci a mea si a lui Ancar.
Denisa,stai cuminticxa si sa ne daivesti bune!
Gabi si Moni(aproape 3 ani).