sunt disperata!!
Raspunsuri - Pagina 2
country girl spune:
Draga mea, un singur sfat: deschide ochii mari si ia-ti picioarele la spinare!
Asta pentru a scuti lacrimi si regrete pentru timpul pierdut.
Karina spune:
Lorelei_19, s-au mutat impreuna la 21 de ani, nu la 14 !
Draga amatel, scriind aici iti inteleg dorinta de a gasi o cale de indreptare a situatiei, dar nu cred ca exista asa ceva. Firea unui om e greu de schimbat. Si chiar daca nu are probleme cu alcoolul, probabil mosteneste toate celelalte proaste apucaturi ale parintilor.
Ceea ce imi pare cel mai rau e ca ai renuntat la scoala. N-ai putea sa te inscrii acum la facultate, 26 de ani nu e asa de mult.
Alte sfaturi nu pot sa-ti dau, ca stiu ca nu vrei sa-l parasesti, altfel n-ai fi scris aici. Incearca totusi sa ai grija de tine mai mult, pune-te pe tine pe primul loc, indiferent ce spune el. Incearca sa-l "educi" in continuare, desi nu cre ca vei avea vreun succes notabil.
Poate totusi te vei gindi si la variantele date de fete mai sus.
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
ralualexandrei spune:
Imi pare rau sa-ti spun dar iti irosesti viata,dupa 14 ani daca nu a putut sa se schimbe,daca nu a invatat sa te respecte,nu stiu ce rost are sa continui.Respectul e foarte important intr-o relatie si el nu e singurul barbat care provine dintr-o familie cu probleme,ar fi putu pana acum sa invete ceva de la tine si de la altii,dar probabil ca nu a vrut.Fiecare dintre noi,pe parcursul unei relatii se schimba,si atunci cand iubesti ,schimbarea ete facuta pt al face pe celalalt fericit,ori el din ceea ce ai scris pana acum nu a aratat ca vrea sa te faca fericita.Imi cer scuze daca gresesc dar asta am concluzionat eu pana acum ,din ceea ce ai scris tu.
Andra
aalexia spune:
Cred ca de fapt raspunsul ti l-ai dat singura dar nu ai curajul sa faci pasul hotarator : despartirea de el.Nu spune nimeni ca este usor dar eu cred ca omul acesta ti-a furat niste ani buni din viata si ca tu nici nu stii cum este sa traiesti cu adevarat.
Curaj si sa auzim de bine!
Veve spune:
Autor: amatel
REvin cu mai multe amanunte!
Dragi prietene , va multumesc din suflet ptentru raspunsurile voastre! Simt ca toate aveti dreptate de aceea ma simt asa disperata! As vrea sa rup relatia dar ¨am investit¨ prea mult suflet, rabdare , dragoste si timp...si din pacate timpul e ireversibil!Ma simt fara putere sa o iau de la capat! Fara experienta, ptr ca desi am o relatie de lunga duata este singurul baiat din viata mea si nu ma vad in stare sa fac fat barbatilor !!!Ma vad o prada usoara !
Am dat la facultate! Anul asta voi incerca sa continui de aici din Spania , anul 3, management si marketing! Sper sa reusec!Problema este ma mereu tin cont de calitatile lui! E un om de casa care vrea o familie si un distracti e cu femei...in sesiune m-a ajutat gatind, facand curat...offff mi se termina timpul de la net, dar revin!
Autor: amatel
Imi cer scuze ca imi prezint subiectul fragmentat dar inchiriez cu ora un calculator si and mi se termina timpul...trebuie sa suspend...Va multumesc!
Cum spuneam...prietenul meu este o persoana cu suflet mare si mereu ma gandesc la calitatile lui...El este aici cu mine( el m-a adus la 5 luni dupa ce a plecat el)si mereu , cand a fost cazul sa trimitem bani acasa , sa ne ajutam familiile , pe primul loc a fost ai mei si asta ca asa vrut el( din respect ptr ei); cand a fost sa alegem, cui trimiem ai mei sau ai lui , cei carora le trmiteam erau ai mei.Imi spune ca ii respecta ca ¨sunt oameni¨, ddesi mama mea l-a jignit ca nu m vroia sa rupa relatia cu mine. El a trecut peste asta si acum o respacta si mi-a ¨daca mama ta are nevoie de ceva sa spuna ca sa ii trimitem bani¨.Deci , eu nu pot ignora sufletulu mare! De aceea mereu zic: daca dau peste alta persoana careia ii plac femeile, alcoolul...sau are alte defecte care le descoperi in timp ? Pentru ca dragostea este oarba si de multe ori nu vezi la timp sau nu afli la timp...¨de ce e in stare¨.Eu sunt o persoana sensibila si care nu prea poate sa lupte cu deceptiile...cu suferinta...tatal meu a murit acum 9 ani si am crezut ca lumea s-a sfarsit pentru mine...bunicul care m-a crescut(locuiam impreuna cu parintii si bunicu) este acum prea batran...si trebuie sa ma resemnez ca in curand nu va mai fi...nu l-am vazut de mai bne de un an ...si sufar enorm ca e bolnav...toate astea acumulate ma aduc la disperare si de multe ori imi doresc sa mor!!!Dar Dumnezeu ne-a dat viata s-o traim si nu pot sa imi i-au zile...nu pot fi lasa dar nici putere sa lupt nu gasesc...Ma gandesc ca am 26 ani si in loc sa visez la un copil( ceea ce imi doresc enorm)eu ma vad in situatia sa rup relatia si sa astept sa apara altul in viata mea...Mai ales ca eu nu sunt bagareata, ci timida si ma pierd usor in fata unui baiat...si ma consider o prada usoara pentru acei barbati dornici de distractii , mai ales ca sunt atractiva!Singurul sprjin moral este sora prietenului meu care e aici , in spania, si lupta alaturi de mine sa ...il schimb...Ea este o persoana extraordinara cu o conduita morala impecabila , cu o personalitate puternica! Niciodata nu s-a lasat calcata in picioare si dominata si are o casnicie care dureaza de 12 ani( ca si relatia mea cu el, coincidenta), dar o casnicie fericia bazaa pe respect , dragoste si ...pasiune(la 37 ani!!!). Ma intriga faptul ca au cresct in acelasi mediu si sunt total opusi! Probabil depinde de temperamentul fiecaruia dintre ei si modul de a gandi!Prietenul meu este foarte incapatanat! Mi-as dori dn suflet sa accepte o terapie de specialitate dar ...el nici macar nu accepta ca are problema!!!Am o carte ¨Barbati vin e pe Marte. Femele vin de pe Venus¨ care e scrisa de un psiholog american si este un ghid ptr relatia de cuplu. Daca ar vrea sa citeasca cartea asta...ar intelege multe lucruri ...dar nu vreau...Spune ca nu are nevoie da carti !!!E jalnic ! Stiu,dar dar sunt asa slaba! Ca sa fiu sincera ...( ma simt vinovata ca simt asa ceva) singura ¨putere¨... mi-ar da-o un alt barbat!!!Adica sa ma indragostesc... dar sunt incapabila sa fac ...cel mai mic gest ¨ne-la-locul-lui¨...Incapabila sa il insel!Pacat ca nu stie acest lucru! De multe ori ma gandesc ca imi voi irosi viata ..nefericita fiind alaturi de el.Daca as putea sa actionez conform judecatii, as rupe relatia, dar cum ...actionez conform inimii....
Ma gandesc ca faptul ca locuim cu fratii lui ( si familiile lor, normal) care sunt niste persoane invidioase , egoiste si fara respect il inflienteaza gresit! De aceea vreau sa ne mutam separat!Mi-a zis ca ma sprijina sa termin facultatea daca asta vreau!...Ce sa fac? Ooofff Doane da-mi putere sa a decid ..sa lupt cu el , sa ¨il salvez ¨ sau sa pot sa o iau de la inceput! Va rog sa ma iertati daca am facut greseli ...dar nu ma am timp sa recitesc ce am scris!Va multumesc!!!
Autor: madalina horsa
Amatel, chiar era bine sa scri in continuarea primului subiect, dai replay si gata..asa cine nu a citit prima parte e cam in ceata acum si nu poate sa-si dea cu parerea. Nu mai stiu nici eu daca ai spus ce faci in Spania, si tu si el..munciti? Ce? La negru? Cu acte?
Te intreb pentru ca dupa ce ca ai o relatie care e clar ca nu e ceea ce iti trebuie mai esti si intr-o tara straina, fara prieteni, fara sa cunosti legi, obiceiuri etc. si asta cred ca iti ingreuneaza mult decizia. Cred ca depinzi mult de el in situatia asta, si cum sa iei o hotarare buna asa?
Problema ta cred ca nu este el ci tu..poate nu te cunosti indeajuns? Poate ai uitat cine esti, ce-ti doresti de la viata? Poate nu mai ai incredere in tine?
Oamenii de genul lui sunt periculosi prin faptul ca , uite, te fac dependenta de ei prin faptele lor"bune", astfel incat sa cazi in capcana de a le accepta pe cele "rele".
Poate ca ar fi bine sa nu te mai gandesti atat la el, bun sau rau, ci la tine. Pune pe hartie intr-o zi toate visele tale. Imagineaza-ti ca poti avea si face tot ce iti doresti si apuca-te sa scri. fara sa te gandesti mult, doar scrie, tot ce-ti trece prin cap. Ca ai vrea sa ai 5 milioane de dolari in cont, 3 masini, o casa pe Coasta de Azur, ca "alesul" tau este..asa si pe dincolo, ca ai 3 copii frumosi cu care inoti dimineata in ocean si .....ce stiu eu, am dat niste exemple acolo. Orice, oricat de extravagant ar fi. Nu uita sa scri si cum ai vrea sa fi tu, ce caracter sau calitati ai vrea sa ai, cum sa arati, cum sa te imbraci etc.
Si dupa un timp reciteste ce ai scris si gandeste-te cat din toate astea ai putea realiza langa el, mai ales in ceea ce priveste sufletul tau. daca iti da mai putin de 20%.....cred ca ai raspunsul.
Pana la urma ce te tine legata de Spania? De ce nu poti reveni in tara sa incepi o facultate la fara frecventa sau cum se cheama acum, sa te angajezi, sa stai cu chirie sau la ai tai...nu stiu.
Pote ma insel eu si nu te chinui, dar mie asa mi se pare, ca te chinui inutil si nu realizezi ca ceea ce inca mai poti face acum, peste 10 ani va fi mult mai greu, iti va cere mult mai mult efort si suferinta.
Uite chiar azi am revazut o amica , acum 6 luni spunea ca la 50 de ani nu mai are ce sa astepte de la viata iar acum e super fericita langa un om minunat ( l-am testat sa sti si asa este).
Dar tu..de ce sa astepti pana la 50 de ani? Mai scrie, dar bine ar fi sa nu mai incepi subiect nou ci sa continui la unul din acestea incepute.
Poate cineva de pe site stie cum sa le uneasca? Sa iasa o poveste cu cap si....continuare?
Finalul il asteptam de la tine, speram sa fie unul fericit...orice ai alege.
Iti doresc sa te regasesti
Madalina
Autor: ancuta06
Draga amatel, eu cred ca ti-ai irosit destul timp. Relatia asta nu este ceea ce-ti doresti. Nu iti aduce acea liniste si implinire seara, cand te asezi in pat. Nu vezi cum ar deveni ceea ce-ti doresti, cum iti va satisface nevoile. Te lasi doar dusa de val. Te-ai lasat cam mult, e timpul sa te trezesti si sa lupti pentru ceea ce vrei, pentru fericirea ta! E tarziu, intr-adevar, dar mai bine acum, decat mai tarziu. Cum te vezi peste 10 ani, in conditiile in care el de mult timp e asa cum e?
Ridica-ti capul si tinteste cat mai sus. Si lasa-te purtata de valuri doar in directia buna. In directia care te satisface pe toate planurile. Nu te irosi, e pacat!
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
Autor: sorana
Esti cu el de la 14 ani?! Hmmm.....
Monica si Sorana
Autor: sorana
Ok, am citit si primele parti - intr-adevar era mai bine intr-un singur subiect.
Cred ca e momentul sa mergi mai departe. Nu inteleg cum ai stat atatia ani, poate erai prea tanara cand te-ai legat de el. Nu cred ca vei putea sta restul vietii, deja esti matura si stii ce vrei si cum vrei. Cat despre gasit altul - nu-ti face probleme.
Cam in aceeasi situatie era sora mea acum cativa ani. Adica la 23 de ani era de 7 ani cu un astfel de tip, super-gelos si posesiv. Pana la urma a reusit sa se desprinda si acum este impreuna cu un tip super ok (sunt deja impreuna de un an si ceva), care are calitatile celuilalt dar nu si defectele.
Monica si Sorana
casandra spune:
Ca sa fii fericita, trebuie sa ai alaturi un om alaturi de care poti fii tu insati, care sa nu incerce sa te schimbe. Si pentru el e valabil acelasi lucru, si lui i-ar fi mai bine alaturi de o femeie care sa il placa asa cum este, fara sa incerce sa il schimbe. Ceea ce tie nu iti place la el, poate sa o incante pe alta, cu alte repere si alte aspiratii. Va iubiti, dar nu va acceptati unul pe altul, doar va chinuiti. Cum spunea si Syracuse, o solutie radicala ar fi bine venita, si cred ca v-ar aduce alinarea la amandoi.
iselin spune:
poate ca aceasta dragoste s-a consumat
poate e timpul sa te ridici si sa mergi mai departe, sa-ti termini scoala, asa ar fi fost madru si tatal tau de tine.
sa stii ca nu e singurul baiat de casa, asa ne putem lauda si noi, asta nu e un motiv sa fii cu cineva!
aceasta relatie e ceea ce vrei tu sau e raspunsul delasarii tale?
ralualexandrei spune:
Amatel,spui ca ai investit mult in aceasta relatie si sunt de acord cu tine ,dar ai de gand sa investesti si mai mult?Sa irosesti si mai multi ani?Gandeste-te bine daca asta e relatia pe care o doresti!El nu e singurul barbat de casa .Mai sunt si alti barbati cu aceste calitati si care stiu sa si respecte o femeie.Iti doresc numai bine!
Andra
CorinaM spune:
Draga Amatel,
daca in 12 ani nu ai reusit sa -l schimbi, tu crezi ca-l vei schimba vreo data?
Uita-te adanc in sufletul tau si vezi ce a mai ramas acolo din iubirea ta.
Eu cred ca te complaci in situatia asta pentru ca pur si simplu nu ai curajul necesar ca sa spui gata. Probabil nu esti inca pregatita, dar ai 26 de ani nu spun ca este tarziu, niciodata nu este prea tarziu, dar este pacat de tine de viata ta de sperantele parintilor tai de ceea ce ai putea avea fara el. In plus nu cred ca toti barbatii umbla numai dupa o prada si nu cred ca trebuie sa-i privesti pe toti din prisma asta. Singura ai spus ca nu ai avut alte relatii, atunci de unde aceste idei preconcepute ?
Sincer, mai bine termina scoala daca asta vrei, mergi acasa si viziteazati rudele, impacate cu ele pana nu este prea tarziu (pentru tatal tau este deja prea tarziu) si gandeste-te bine ce vrei de la viata. Din punctul meu de vedere ce ai trait pana acuma este inacceptabil si oricum este prea mult.
Corina
mariailin spune:
Cred ca stii deja raspunsul la problema ta. Mai ai nevoie doar de curaj. Toti cei de aici sunt alaturi de tine. Curaj.
El este un om care, desi are parti pe care tu le vezi bune, are un complex de inferioritate ce in timp poate evolua.
Poti fi pe deplin fericita.
Maria