Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (53)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Ei , Felis, sa stii ca si eu am de multe ori stari de depresie... Dar trecem de ele , nu-i asa? La mine , de anul ttrecut de cand am implinit 30 de ani imi vine sa plang mai mereu..
Si pe mine m-a enervat azi traficul. A fost ingrozitor , intradevar. Imi era teama sa nu fac din nou accident , ca ma grabeam sa ajung la eco.

DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Onitza, site-ul mi se pare foarte realist si macar e structurat pe grade de soc, ca sa zic asa, pentru cele care nu pot privi orice nastere. Am plans la ultimul link, cel cu fetita nascuta prematur la 22 de sapt. si care in final n-a supravietuit. In astfel de momente realizez cat suntem de norocoase ca am ajuns aici.

Ionela, daca imaginea cu piciorusul te-a speriat, atunci cum de nu ti-a produs acelasi efect site-ul dat de onitza??
Oricum, am schimbat numele pozei cu piciorusul ca sa nu mai creeze atatea confuzii. Ceea ce eu credeam ca reprezinta o imagine superba a unui bebelus care vrea sa-si arate "identitate", constat ca starneste si stari de rau...spre mirarea si nedumerirea mea...

Simona, marimea burtilor acelor femei n-are de-a face cu greutatea lui bebe. Asa devin cred ca jumatate din femeile americance (nu vorbesc de cele de alte origini gen hispanicele, negresele etc. pentru ca ele au alta conformatie corporala) cand e vorba de sarcina. Iar imbatranirea placentei, Dana, are de-a face cu greutatea luata in sarcina, dar greutatea asta trebuie si ea raportata la greutatea mamei inainte de sarcina. O femeie de 50 de kg care ia 20kg in sarcina poate fi mai afectata decat una de 100kg care i-a 25kg in sarcina. In orice caz, cred ca aceste femei trec mai greu prin experienta nasterii decat cele ca noi care suntem cat de cat normale ca greutate...

Eliza, poate ca esti tu un caz special (orice regula are si exceptii) sau poate ca scurtarea colului tau are de-a face cu alta problema decat contractiile nedureroase. Ca regula generala aceste contractii false nu trebuie sa duca la scurtarea colului. Altfel 90% dintre noi ar trebui sa avem colul scurtat numai pentru ca avem contractii false. Contractiile false reprezinta unul din pasii normali ai sarcinii, pe cand scurtarea colului nu. Probabil ca in combinatie cu alti factori aceste contractii false duc si la scurtarea colului, nu stiu... insa in general, ele nu trebuie sa duca la scurtarea colului. Poate ca scurtarea colului este o caracteristica a ta si poate ca indiferent daca ai fi avut aceste contractii false sau nu, tot ai fi ajuns la col scurtat... cine stie. Nu luati si voi ca litera de lege toate aceste informatii. Ganditi-va ca natura e selectiva si ca nu e obligatoriu ca organismul fiecareia sa respecte cu strictete orice regula, ci se mai pot abate.

Andreap, olga, v-ati gasit 2 burtoase . Aveti amandoua buricele inauntru. Parca aveti burtici gemene, asa de bine semanati la burtica.

Fulguletz, eu sunt inca amatoare sa nasc (la termen, bine-nteles ) si tin mortis sa nasc vaginal. Pentru mine cezariana e cum e pentru unele fete nasterea vaginala. Nu ca mi-ar fi frica de cezariana, ci pur si simplu as fi foarte dezamagita daca nu as putea naste vaginal. Eu vreau sa trec prin experienta asta de la cap la coada, nu vreau sa ma "culc" frumos si sa ma trezesc cu bebe la capul patului, vreau sa-l simt cum iese din mine, sa-l vad cum se lupta sa iasa afara. Oti fi zicand ca-s masochista sau mai stiu eu cum, dar am convingerea ca natura asta n-a creat intamplator acest pas: nasterea vaginala, natura nu creeaza nimic in plus daca nu e cazul, totul are un rol si-un scop bine definit. Olga, eram sigura ca tu faci tabara cu mine la treaba asta... La inceput am crezut ca andreea a postat mesajul si ma mirase un pic, pentru ca nu stiam ca e asa vehementa in privinta nasterii vaginale, insa apoi mi-am dat seama ca de fapt erai tu...

Bits, ti-am vazut pozitele si cu tine (zambareata ca intotdeauna, iar de grasa sa-ti iasa din cap) si cu tanti demonstratoarea... e clar c asi eu trebuie sa ma apuc de exercitiile astea. Numai ca nu o sa le pot face de 3 ori pe zi, pentru ca merg la servici, ci de max 2 ori. Sper sa fiu vigilenta si sa reusesc ca le fac dimineata o data si seara a doua oara.

Onitza, faza cu cantatul e de retinut pentru cand vom fi nevoite sa-l imbracam pe bebe. Se stie ca de regula bebelusii mici incep sa se agite si sa planga atunci cand sunt imbracati. O metoda de a evita lucrul asta e sa le cantam: devin atenti la noi si nu mai misca. Ne putem face si noi treaba linistite. Asta pana s-o prinde cum e treaba cu cantatul, ca dup-aia e posibil sa nu mai tina figura...

in sapt. 33, DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Try , sa stii ca nu s-a suparat deloc sotul meu...
Multumesc pt sfaturi.

DPN 27 NOV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

FETELOR, vad ca subiectul zilei a fost nasterea -naturala sau cezariana, guvernat de spectrul acelui site care pentru unele a fost de groaza, iar pentru altele de incurajare.
Eu fac parte din categoria a 3-a (Daniela_sb;): mi-e frica sa deschid acel site.
Simona, cu siguranta nu esti cea mai fricoasa. Eu sunt una dintre cele mai fricoase dar incerc sa nu arat. Ma gandec ca atatea femei au nascut pana la mine, ... eu ce as putea sa am? Astea sunt de incurajare pentru mine...

De fapt frica mea e sa nu se intample ceva neprevazut pana la termen si tot felul de chestii de genul acesta... O sa ziceti (chiar a zis una dintre voi mai demult, scuze , nu mai stiu cine): daca totul a fost bine pana acum nu mai ai de ce sa-ti fie frica... Asa ma incurajez si eu dar imi aduc aminte de sora mea si ma ia cu fiori ... Nici nu stiu daca sa va zic... Are deja un baiat care anul acesta intra la scoala ( e mai mica decat mine cu 3 ani, dar mai harnica!...), a mai nascut o fetita luna trecuta pe 15, dar acum ~ 1,5 ani, a fost insarcinata, a dus sarcina pana in luna a noua si cand am apreciat eu ca ar fi trebuit sa nasca am sunat sa intreb ce are si am aflat ca a nascut copilul... mort... Uf! Si acum ma trec fiori. Nici nu vreau sa ma gandesc... Ideea e acum ca ma rog sa duc cu bine sarcina pana la capat si sa-l nasc sanatos... Faza cu nasterea propriuzisa f. rar ma preocupa. Probabil atunci mai aproape ma va apuca si pe mine... Dar poate atunci o mare parte dintre voi veti avea deja bb-ii in brate si voi avea mai mult curaj.

Felis, 30 ani, 26 sapt, (27 sapt de la UM)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

MICHE, ma bucur ca imi tii companie la discutii. Da, intr-adevar, sper sa treaca aceasta stare de depresie... Poate ca trece odata cu aceasta noapte... Sau poate nu... Maine daca ma vad in salopetuta mea cea noua iar imi voi aminti ce maaaaaaaaare balenuta sunt si ... dar sper sa nu...

TRY, bine ai venit cu mesajul zilnic... Parca ai fi o enciclopedie... De fiecare data cand citesc mesajul tau raman captivata precum as citi o carte sau la alte pasaje parca as citi sfatul unui batran trecut prin toate cele ale vietii... Esti captivanta...

Fetelor, nu va suparati pe mine dar nu am timp sa va si citesc, sa va si raspund, sa ma uit si la poze -oricat de curioasa as fi. Asa ca va rog sa ma iertati dar pentru poze imi voi rezerva alt timp...

Felis, 30 ani, 26 sapt,(27 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Stiti ca pe mine ma cam bantuie un sentiment cum ca o sa nasc mai devreme de 40 de sapt? Acum nu stiu daca mult mai devreme sau doar "mai devreme", dar la termen. Dar am sentimentul ca nu o sa ma apuce pe mine 40 de sapt. n-as vrea sa fie insa prea devreme, in primul rand pentru bebe si in al doilea rand pentru ca mi-am facut planurile pe zile deja si nu-mi place sa mi se dea peste cap situatia... la ce am ajuns sa ma gandesc... sa nu-mi dea bebe planul peste cap .

Bits, ca m-am gandit mai bine... cum vei verifica daca bebe s-a intors? Exista riscul ca in urma exercitiilor el sa se intoarca cu fundu-n sus, apoi, tu nestiind ce el s-a intors, sa continui exercitiile si el sa se intoarca iar cu fundu-n jos?

in sapt. 33, DNP 31 oct.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Miche

Cred ca nu ne ramane decat sa facem rugaciuni sa avem cat mai putine complicatii si BB sa vrea sa iasa repede , fara sa ne chinuie prea mult.... ca o sa aiba ocazi , destul, dupa ce se naste!!!

DPN 27 NOV

MICHE, iata un gand total in asentimentul meu... Sper sa raman cu el pana voi naste si sa nu deviez...

Felis

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andreap
fetelor nu vreau sa o parasc pe andrea, dar cand a venit la mine urca ff greu scarile si zicea ca o doare burta cand urca scarile. ea inca spera sa vina la servici! ce sa caute ea la servici in situatia asta...nu este mai indicat sa stea acasa?!
olga 30 ani si bebe 28 saptamani de la u.m.

OLGA, daca vrei votul meu in aceasta privinta il ai fara nici cea mai mica retinere: sigur este mai indicat sa stea acasa!...

Felis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

felis, imi pare rau ca te-ai simtit nasol azi si fizic si psihic....ai grija de tine, mai bine fii un picut mai tupeista si zi-i unui barbat mai tanar sau unei fete mai tinere pe care o vezi ca sta jos in mijlocul de transport in comun ca esti insarcinata si nu te simti prea bine(ceea ce nu e chiar o minciunica fiindca daca stai in picioare te cam ia cu rau)...
daca tu esti grasa eu atunci cum sunt??? nu va mai faceti probleme din astea...eu doar zic ca sunt grasa dar psihic nu ma afecteaza chestia asta fiindca am mai trecut prin asa ceva si stiu SIGUR ca se poate slabi daca ai vointa. gandeste-te ca eu am pus 35 de kg dar le-am si dat jos, dupa ce nu am mai alaptat.
si mie imi e nu stiu cum sa deschid site-ul ala....nu vreau sa ma mai sperii cu nimic, desi poate sa nu fie asa fiindca am vazut ca majoritatea fetelor au fost incantate....
eu am cezariana mea, vreau sa zic operatia propriu-zisa, de la anestezie, pana la iesirea din sala de nasteri filmata pe caseta dar sincera sa fiu niciodata nu am putut sa ma uit decat de la momentul in care l-au dus pe alex pe o alta masa si-i spala, curata in nasuc, masoara, cantaresc, etc....cand ma vad pe mine intinsa pe masa acolo...mi se face rau si frica...cred ca nu am sa ma pot uita niciodata...indiferent de cat timp o sa treaca, mai ales acum ca sunt din nou insarcinata si stiu ce ma asteapta...
felis, imi pare rau de ce i s-a intamplat surorii tale, trebuie sa fii fost foarte greu pentru ea, dar a avut probleme in timpul sarcinii? sau nasterea a fost dificila?
miche...ai grija cu traficul daca ziceti ca e asa aglomerat...mai ales dupa experienta neplacuta...
va pupic si va urez noapte buna, ma duc sa-l culc pe alexut
pa pa...pe maine

monica

Mergi la inceput

IONELA-ROXANA, eu nu am preferinte, dar am niste chestii pe care nu la mai support ca miros, printre care si cafeaua… Nu-I suport mirosul… Multumesc pentru incurajari.. (ca te-ai uitat la poze). Astazi chiar aveam nevoie… Slaba alinare… Tot deprimata sunt… Sa stii ca esti o dulce … Nu ma baga in seama… Toate sunteti de fapt niste scumpe…

BITS, tu in schimb, m-ai … terminat cu PREFERINTA ta… parfumul… Auzisem povesti precum pofte la varul de pe pereti, motorina sau eu stiu ce alte traznai, dar sa discut cu cineva care sa zica EU as bea cutare ciudatenie… nu mi s-a mai intamplat… Deci sa cred ca nu sunt doar povesti…

ONITZA, ca tu cu spiritul Craciunului (avand in vedere ca si eu nasc tot in decembrie) ai reusit oarecum sa ma scoti din depresia mea… Hai ca sunt enervanta de acum cu chestiunea asta…

MONICA, ia te uita… Tu deja ai trecut la faza cu insuratoarea… Ce ti-e si cu dragostea asta… Pai sa-ti traiasca Alexutzul… Ca vad ca deja are ganduri mari…

Felis, 30 ani, 26 sapt( 27 de la UM)

Mergi la inceput