Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (53)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

MONICA, multumesc pentru raspunsul atat de amanuntit. Eu de felul meu nu sunt tupeista. Daca am deschis gura sa zic ceva inseamna ca ori m-a infuriat rau un lucru, ori am ajuns la capatul rabdarii...
Probleme in timpul sarcinii sora mea n-a avut... Cu atat mai mare a fost socul (iti inchipui). Totul e bine si la punctul culminant afli o asemena veste. Ea e in provincie (la 300 Km) si n-am avut timp sa vorbesc cu ea intre 4 ochi, iar la telefon mi-a zis doar ca pur si simplu asa l-a nascut oricat am insistat cu intrebari de amanunt.
Nu stiam ca la cealalta sarcina ai luat 35 kg (!!!). Felicitari... Ai avut vointa sa le dai jos... Ai dreptate, mi-ai mai dat putina speranta...

Felis

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

TRY e bine si de 2 ori sa faci ex alea(mie initial asa mi-au spus).eu zic ca cel mai bine e sa le faci cand bebe e treaz(stii ca acum pot aprecia pozitiile de in sus si in jos)ai sa vezi caum iti face burta valuri valurele.ma intrebai cum imi dau seama daca si-a schimbat pozitia?acum ma cheama la doctor in fiecare sapt tocmai pt a vedea pozitia lui bebe.au avut cazuri cand s-au prezentat femei cu piciorusul lui bebe atarnand afara din pasarea(caz dificil pt cezariana).
sa stii ca si pe mine ma incearca sentimentul asta ca bebe o sa vina mai devreme decat era DPN-ul,de aceea m-am apucat sa fac curatenie generala in casa.deh pregatim venirea lui bebe.

FELIS imi pare ff rau pt copilul surorii tale,dar gandeste pozitiv caci in cazul tau totul va fi ok,poate asa i-a fost destinul.

octy 33 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

da FELIS acum in timpul sarcinii mi s-a accentuat preferinta pt un parfum(Laura Biagiotti) pe care il am de 1an si ceva si care pana acum nu prezenta nici un interes pt mine.de cand am ramas insarcinata numai parfumul asta il folosesc si drept sa-ti spun atat de mult imi place incat l-as bea.slava domnului ca sunt intreaga la cap si stiu ca nu e consumabil.

Mergi la inceput

sorry TRY dar acum am recitit intrebarea:eu una nu cred ca exista riscul de a se reintoarce cu capul in sus pt ca ex favorizeaza "statul cu capul in jos".ex cu pernele face ca bebe sa alunece in jos,pe cand ex celalalt il ajuta sa urce spre col,iar o data reluat exercitiul cu pernele va face ca bebe sa alunece cu picioarele in jos nu cu capul cum fusese initial.sper sa fi inteles ceva caci la ora asta nu prea sunt coerenta in exprimare(acum m-am trezit).oricum am sa intreb maine la spital daca exista riscul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Felis draguta... sa stii ca starile tale de astazi sunt justificate... ele nu se manifesta la toate gravidele, dar sunt specifice sarcinii mai mare de luna a 6a. Nu iti trebuie un anumit motiv sa fii moody - sa ai toane- Cred ca totusi termenul de depresie e prea mult pt episodul tau de azi... sunt doar toane hormonale care, desigur, continuand pot duce la o depresie de sarcina... dar asa-zis motivele care le-ar determina sunt de cele mai multe ori false... e doar o perceptie subiectiva a gravidei. Nu se poate sa nu gaseasca ea ceva...
Totul este sa fii constienta de fenomen si sa nu il alimentezi, ci sa faci tot posibilul sa il limitezi. Si mie mi se intampla... insa mai mult de stari depresive, ma coplesesc starile anxioase... nu iau nimic fireste ca sa le combat, dar ma straduiesc sa ies repede din ele. De obicei spun sotului sau prietenelor mele ce ma apasa (ca sa elimin tensiunea) si incerc sa-mi focalizez atentia pe altceva... ce mi se pare frumos sau linistitor... ascult o piesa clasica, citesc o poezie sau pur si simplu imi iau o plimbare scurta in parc...
Zambeste!! Bebe se bucura.

Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

BITS, DENISA, multumesc de raspunsuri. Asta ma straduiesc si eu cel mai mult: sa gandesc pozitiv.

Neata la toate Burticile si sa aveti o zi extrordinara voi si bbii din burtici.

Felis, 30 ani, 26 sapt( 27 de la UM)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

neata dragele mele! s-a lasat frigul, mi s-au strambat picioarele de frig pana la servici. azi ma duc sa ma aprovizionez cu ciorapi ca dimineata este brr! de frig.

daniela_sb, multumesc frumos pentru explicatiile cu respiratia si relaxarea din timpul travaliului. mi-ai explicat fff bine mai ales ca am gasit pana la urma pe internet niste chestii interesante despre travaliu si la ce te poti astepta in acele momente.

felis, stari de depresie si eu am avut la inceput de sarcina, mai ales ca am explodat cu 15 kg in plus si eram invatata cu femeia snur fara burta fara..., cand ma priveam in oglinda nu imi venea sa cred cum am fost si cum am ajuns...dar acum mi-au trecut depresiile, psihicul meu s-a obisnuit cu ideea de graviduta plinuta si nu ma mai afecteaza sunculitele acumulate!! o sa treci si tu de faza asta cu siguranta! este chestiune de timp...daca te ajta uita-te pe saitul recomandat de onitza si o sa vezi acolo niste femei in toata regula, o sa te simti miss boboc pe langa ele!

bits, mai dar ce gusturi rafinate ai in materie de parfumuri..ia vezi ca vine sezonul rece si poate "poftesti" la o haina de blana adevarata!!

olga 30 ani si bebe 28 saptamani de la u.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Buna dimineata !

Aseara scrisesem un ditamai mesajul, si Bianca a avut grija sa apese pe Esc si s-a dus naibii totul. Intai mi-a venit sa o strang de gat,apoi m-am calmat, ca de obicei. Observ ca am devenit mult mai senina, si ma enervez ceva mai rar.

Ioana , bine ai revenit din concediu.

Roxy, ce excursionisti temerari sunteti!

Jasmine, nici eu nu am luat nici un fel de vitamine, in afara de Tardyferon Fol (Fe+acic folic), pe care il iau din saptamana 20 pana la sfarsitul sarcinii. Medicul meu este impotriva, atata timp cat am o alimentatie cat de cat echilibrata si analizele sunt bune.

Eliza, si eu iti dau dreptate: si contractiile nedureroase POT scurta colul (asa mi-a zis si dr.), atata timp cat sunt prea dese si multe. Din fericire , la mine nu au avut acest efect pana acum , dar tu esti un exemplu in acest sens.

Olga, Andreea, ce burtici asemanatoare aveti.

Bits, arati bine ca intotdeauna, nu te mai plange de sunculite si alte cele.

Am ramas acasa , nu stiu daca v-am spus, dupa experimentul de luni cu serviciul nu mi-a mai trebuit , asa ca de acum sunt oficial in concediu si ma simt muuult mai bine. Adevarul e ca incheiasem ce era mai important la servici, de altceva nou nu ma mai apucam , iar de ce mai e nevoie pot lucra si de acasa.

Roxana-saptamana 32

DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Buna dimineata!
Roserb, bravo tie! Asa sa fii si in continuare! Sa te bucuri de concediu si sa nu te enervezi sub nici un motiv.
Felis, cred ca ai uitat cate motive avem sa fim cele mai fericite din lume... nici nu vreu sa aud de depresii si alte asemenea...
Bits, Ionela, ce mai face taifunul vostru?

Cine a fost ieri la curs? Asteptam comentariile...

29+ saptamani, DPN 21 Nov
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/orcsarefree/my_photos

Mergi la inceput

OLGA draguta parfumurile sunt un hobby de-al meu si in plus aici iti permiti sa folosesti marci renumite pt ca nu sunt scumpe(sunt mai ieftine ca in Europa),cat despre hainele de blana pot spune cu inima pe inima ca le detest,ma simt mai atrasa de cojocele.

DANIELA taifunul de care vb ROXY a trecut acum vine altul,al 19-lea.eu una m-am saturat de ele,mai ales ca e o umezeala in aer de nici nu poti respira.

Mergi la inceput