Pestoaicele sunt pe aici? (2)
Raspunsuri - Pagina 13
fulguletz spune:
fetele pestishoaice, io am musafiri si nu prea mai apuc sa scriu..
Emily, si la noi au inceput astia cu Craciunul...nu-s sanatosi pe bune..
O fi nascut Mirela?
va pupacesc pe toate si mai va scriu eu cand mai apuc..
cu David, 33 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
Maruta spune:
multumesc fulguletz ... si eu sper sa fie intr-un ceas bun ... si sa ajung sa-l tin pe bebe in manutele mele ...
UM 12.09 ... ce am calculat gresit ?
azi merg la doctor ... va povestesc maine ...
Maruta 3 sapt ....DPN 19 iunie 2005
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Emilly spune:
Maruta m-au trecut fiorii cind ti-am citit mesajul.
O veste buna pe ziua de azi...Doamne ajuta si sa fie intr-un ceas bun!se pare ca a fost fructuos concediu.Vai cit ma bucur pentru tine.Neaparat sa ne spui ce a zis dr.
Te pup si ai mare grija de tine!
Emilly si Ilinca
Rayuela spune:
ce fac pestisorii?am zis sa mai trec si eu in vizita,sa vad cine a nascut,cine a mai ramas gravida..si iuhuuuuu!!Vesti bune vad pe aici!
Maruta,felicitari,sarcina usoara si un bebe sanatos iti doresc!
Crismir,tinem pumnii strinsi strinsi,o nastere usoara,un bebe sanatos si cuminte1Stiu cum e ,ultimele saptamini sint CUMPLITE,dar esti din ce in ce mai aproape de marele eveniment!!
fulgulet,foarte simpatica titulatura!!maaai ce am ris de faza cu traducerea din spaniosa la "posed dop gelatinos"..eu zic ca asta e faza tipica pentru o pestoaica!!!Pai sa va zic ce am facut ieri,fara sa fiu gravida(macar aveam o scuza).Ma duc la baie,imi scot clama cu care-mi prind parul..ma uit la ea,o aveam in mina..nedumerita..mai stau vreo 10 secunde pe ginduri,dupa care o ARUNC in WC!!!Fara nici o explicatie!!!Mi-au mai trebuit 10 secunde sa inteleg ce am facut,inca vreo 10 sa pescuiesc clama cu un prosop infasurat pe mina..iaca,asta sint pestoaica 100%!!
Emily,cum de am ajuns pe pagina 4?Ca tu esti "sufletul" aici la pestisori..cit despre deprimare si venirea iernii..aaa,nici nu vreau sa ma gindesc,in plus ,la noi e si intuneric,imagineaza-ti..avem max 3 ore de lumina..si aia slaba..deh,e nordul!
va pupic
Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie
Maruta spune:
buna fetelor ... am fost la minunata mea doctorita ... care de fapt imi e prietena ...
Desigur ca eu mi-am facut grafice ... am impresionat-o ... si am stabilit campul de bataie ... intai facem gravibinon vreo 5 si apoi continuam cu utrogestan ...
... prima eco trebuia s-o fac pe 02.noiembrie ... dar ... atat am cicalit-o ca mi-a facut una rapida si l-am vazut pe bebe la TV ... adica am vazut o forma ovulara si sarcina se prezinta de 4 saptamani (un pic prinsa cam jos) ... asa am calculat si noi caci acum am inceput saptamana 4 ... eu luandu-mi si temp. bazala si stim clar cand s-a produs evenimentul ... culmea nu in concediu ci luni sau marti primele zile de munca ... adica ovulatia a avut loc pe 27 sau 28 sept ...
... mi-a mai spus o chestie pe care habar nu am avut-o ... de ce e retinuta cu eco ... mi-a spus ca in general ultrasunetele nu afecteaza fatul dar ... ea a observat de-a lungul anilor ca bebe ar fi deranjat de aceste eco ... asa ca noi am "sunat scurt" ... doar un tar ...
... nu va pot spune ce e in sufletul meu si imi aduc aminte ca si de celelalte dati am avut speranta dar ... dar nu disper, sunt cumintica rau ... ca nu am voie sa fac nimic ... nu tu , nu treaba, trebuie sa merg incet fara sa topai ... si eu duminica am jucat volei ... gata sunt cuminte ... promit ... deja mi-a aparut un cerculet de-asupra capului ... il vedeti ??? ...
din viata mea de zi cu zi doar trei persoana stiu ca sunt gravida ... sotul, doctora si o prietena care imi face injectiile si pe care nu aveam cum s-o pacalesc ... in rest doar voi stiti si-mi sunteti alaturi ... asa ca o sa va zapacesc ...
poate pentru unele dintre voi a ramane gravida si a naste a fost un lucru simplu si normal ... asa credeam si eu ca o sa fie la mine ... dar ... m-am inselat ... asa ca aveti rabdare cu mine ...
Crismir - vad ca nu mai scrie ... draga de ea ... parca vad ca a nascut ... abia astept ...
Emily - iti multumesc mult, cu siguranta ca daca am fi fost aproape ne-am fi inteles de minune ... pupici la bebe
Rayela - tu esti ori tare harnicuta ori tare plictisita ... de apari asa de rar pe aici ... de acum incolo o sa am nevoie de sfaturile voastre ... asa ca ... maria ta ... mai des ... va rog ...
- faza cu clama ... ... cred ca ai frecat la ea!
Fulguletz - tu sti ca penultima mea sarcina avea DPN 6-7 dec ? ce chestie ... numai ca eu "m-am razgandit" si te-am lasat pe tine prima ... ca sa-mi povestesti ...
daca am sarit pe cineva ... nu am facut-o intentionat ... imi sunteti dragi toate ... va dati seama ca sunt euforica ...
va mai povestesc ...
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Emilly spune:
Mai, chiar am cazut pe a 4-a pagina??...explicatia ar fi, Rayuela, ca la mine e noapte cind la voi e zi.Cafeaua mi-o beau intotdeauna cu DC si vad ca a fost o activitate ....si asta in fiecare dimineata.Dar promit sa ma scol la 2 noaptea si sa va mai scriu cite ceva...
Fetelor, sunt la dieta de 2 zile, maninc brinza de vaci goala si incerc sa va scriu cite ceva...Am terminat cu alaptatul si e cazul sa iau masuri ca am peste 10kg in plus.Asa ca sper sa ma tina si sa am si rezultate.
Maruta despre eco asa este.Am citit un studiu facut de n-spe doctori americani si se pare ca in timpul ecografiei se emit niste sunete foarte puternice pentru bebelus, ceva de genul suieratul unui tren, pentru bb e foarte deranjant poate si de aia aici se face un eco la 20 se sapt. sa vada cum e dezvoltat bb si daca sarcina evolueaza normal si bb e bine nu se mai repeta nici un eco.Eu am observat ca in timpul ecografului gaza mea era foarte agitata.
In rest sigur ca suntem alaturi de tine si orice intrebare ai cu siguranta se va gasi una dintre noi sa stie raspunsul.
pupici si numai bine!
Emilly si Ilinca
Rayuela spune:
Maruta draga ,nu trec rar pentru ca vreau,dar o sa vezi tu..cu bebe pe cap,cind inveti sa tastezi numa cu doua degete,iar cu celelalte opt trebuie sa faci o mie de lucruri.Fireste ca vom fi alaturi de tine!!!Asa cum spunea si Emily,si mie mi-au spus suedezii acelasi lucru in privinta ecografiei!Chiar intrasem in panica,fetele de pe DC faceau o gramada de ecografii,iar eu nu am facut decit UNA!!In luna a 4-a!!Atit!!Si iaca am un bebe sanatos,o pisicuta cu o energie fantastica!
Cit despre statul linistit..maaaai eu eram gravida (nu stiam bineteles),si dansam de mi-au sarit papucii,nu cred ca tzopaiala afecteaza bebelusul..dar desigur,mai bine asculta tu ce-ti spun doctorii!Basca am mers pe bicicleta pina in luna a 7-a si as mai fi mers,dar nu mai ma suporta biata bicicleta
Va pup!
Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie
Maruta spune:
hai ca sunteti haioase ...
cred ca Crismir sigur a nascut ... chiar ieri 20.10 a nascut sora unei prietene (o fetita) asa ca am avut motiv de bucurie mare, mare ...
azi imi e rau ... si nu de la sarcina ... ci de la prostia mea ... am baut apa rece de la frigider si am acum o frumusete de rosu in gat ... sunt zombi ... cred c-o sa ma duc sa-mi fac un ceai fierbinte ...
.... ieri am mancat ca un elefant ... asa ca trebuie sa intru la un fel de regim ... multe fructe, mai putina paine ... deh ...
... v-am spus ca de data asta am ramas gravida fara nici un tratament si ca nici nu m-a patat ? ..... este prima oara cand mi se intampla asa ceva ... sper sa fie super bine ...
Maruta 3 sapt ....DPN 19 iunie 2005
I. Golescu
fulguletz spune:
marutza, pentru gat incearca miere inghitita incetishor de tot (ai grija ca mierea sa fie din supermarket, sau de la sursa sigura) sau lapte in care ai dizolvat mierea ...Dupa nu mai manaci nimic timp de juma de ora..
Mie mi-a zis doctorul ca pot sa iau paracetamol pe toata perioada sarcinii (asta in caz ca faci febra)...
Atentie ! aspirina nu prea ai voie..
Ai gretzturi? cum te simti?
cu David, 33 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
Maruta spune:
fulguletz - pana la urma am sunat-o pe doctora mea si mi-a dat aspirina (?) sa o tin in gura sa se topeasca cam intr-un sfert de ora si sa inghit cate putin .... max 3 pe zi, mi-a mai dat faringosept si strepsils cu miere ....
nu o sa fac abuz de aspirina cred ca 2 imi ajun pe zi ... si nici nu pot sa le sug pana la sfarsit .... ca au un gust .
sa sti ca nu am greturi ... dar am stari de indispozitie, acum amplificate de rosu in gat ...... vad ca nici intepaturi la burtica nu mai am ...
ce sa fac ... nu-mi ramane decat sa ma sa fie bine ... tot ce tine de mine eu fac .... poate daca as fi putut sa stau numai in pat acasa probabil ar fi fost si mai bine ... dar trebuie sa merg la munca ....
ce-ti mai face burtica ?
fetelor .... ati intrat in hibernare ???????
Maruta 3 sapt.+
DPN 19 iunie 2005