Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Raspunsuri - Pagina 3
Zadi spune:
Am calculat asa cum mi-ai indicat.
Conform calculatorului voi naste pe 23 decembrie cel mai devreme.
Insa asta inseamna o perioada de graviditate de 37 de saptamani incheiate (si deci nu 40 de saptamani +/- 11 zile cum e la carte sau 280 de zile). Calendaristic cele 37 de saptamani in zile (in cazul meu incepand cu 1 aprilie 2004) inseamna 267 de zile.
Intr- carte mai veche insa cred de capatai pt. viitoarele mamici "copilul meu" scrisa de sotii Capraru Emil si Herta editia 1969 scrie ca sarcina dureaza 280 de zile de la data primei zile a UM sau 268 de zile de la data fecundatiei. Ceea ce ar corespunde cu calculatorul nostru virtual.
Deci, iar m-am bulversat. Daca calculez asa inseamna ca acum urmaresc saptamana 24 (mai exact 23 si 5 zile) insa cum ramane cu cele 40 de saptamani daca eu trebuie sa citesc doar pana la saptamana 37?
Sunt paranoica sau chiar caut exactitatea cu lumanarea?
Daca mai ai nervi Tia explica-mi.
Multumesc.
Zadi
Tia spune:
quote:
Originally posted by Zadi
Am calculat asa cum mi-ai indicat.
Conform calculatorului voi naste pe 23 decembrie cel mai devreme.
Insa asta inseamna o perioada de graviditate de 37 de saptamani incheiate (si deci nu 40 de saptamani +/- 11 zile cum e la carte sau 280 de zile). Calendaristic cele 37 de saptamani in zile (in cazul meu incepand cu 1 aprilie 2004) inseamna 267 de zile.
Intr- carte mai veche insa cred de capatai pt. viitoarele mamici "copilul meu" scrisa de sotii Capraru Emil si Herta editia 1969 scrie ca sarcina dureaza 280 de zile de la data primei zile a UM sau 268 de zile de la data fecundatiei. Ceea ce ar corespunde cu calculatorul nostru virtual.
hai ca era sa ma dau batuta, dar cred ca m-am prins unde gresesti: perioada de graviditate este de 40-2=38 (la tine iese 37, in fine) pentru ca starea de graviditate incepe din momentul in care s-a produs conceptia. pentru ca nu stim precis cand s-a produs acest eveniment, calculam de la UM, ca asta e data fixa si incontestabila. astfel, se verifica cu ce ai scris mai sus. prin urmare starea de graviditate sau varsta sarcinii dureaza 38 de saptamani sau 267 zile, iar 40, respectiv 280 de zile este o modalitate de masurare, egala pentru toate femeile
Deci, iar m-am bulversat. Daca calculez asa inseamna ca acum urmaresc saptamana 24 (mai exact 23 si 5 zile) insa cum ramane cu cele 40 de saptamani daca eu trebuie sa citesc doar pana la saptamana 37?
poti masura starea de graviditate excluzand saptamanile de la UM la momentul conceptiei. dar nu il stii cu precizie, il poti aprecia ca fiind de doua saptamani si atunci esti in saptamana 24+3zile
prin urmare tu nasti la aceeasi data, fie la 38 de saptamani de la momnetul conceptiei, fie la 40 de saptamani de la UM
Sunt paranoica sau chiar caut exactitatea cu lumanarea?
Daca mai ai nervi Tia explica-mi.
Multumesc.
Zadi
Zadi spune:
Buna dimineata Tia,
Multumesc mult.
Cateva corectii: la mie menstruatia dureaza 32 de zile asa ca, calculul meu este corect.
Dar, ca sa citesc calendarul de pe site trebuie sa urmaresc saptamna de la UM caci cred eu ca de la asta s-a plecat. Prima zi de la UM reprezinta prima zi a primei saptamani din cele 40.
Corect sau nu?
Si daca imi raspunzi si la asta promit ca nu te mai bat la cap.
Te pup.
Zadi
Tia spune:
quote:
Originally posted by Zadi
Buna dimineata Tia,
Multumesc mult.
Cateva corectii: la mie menstruatia dureaza 32 de zile asa ca, calculul meu este corect.
Dar, ca sa citesc calendarul de pe site trebuie sa urmaresc saptamna de la UM caci cred eu ca de la asta s-a plecat. Prima zi de la UM reprezinta prima zi a primei saptamani din cele 40. izactli
Corect sau nu?
Si daca imi raspunzi si la asta promit ca nu te mai bat la cap.
Te pup. si eu
Zadi
kita spune:
Neata burtici si viitoare burtici!.
O zi buna la toate va doresc.
Eu recunosc ca am tras chiulul si nici nu am scris, nici macar pe net nu am intrat. Timp de doua saptamani am stat aproape imobilizata in casa, datorita piciorului drept care incepuse sa se umfle la gamba, nu glezna. Nu mai puteam sa pun piciorul pe podea pentru ca ajunsesem sa merg sontac.
Asa ca m-am prezentat la camera de garda la Municipal, dr. Badiu era in concediu, si acolo am dat peste un incapabil care mi-a spus sa iau no-spa vreo trei pe zi, si ca el nu vrea sa imi schimbe medicatia prescrisa de Badiu. Peste vreo doua zile, timp in care m-am uns cu lioton de vreo 5 ori pe zi incepuse sa mai cedeze durerea si chiar mie mi s-a parut ca se si dezumflase (sotului meu ca nu), asa ca m-am prezentat la garda la Badiu, care dupa un consult de cel putin 25 de minute (asta a fost maximul la mine)+ vreo 10 in care a scris scrisorile medicale a spus "n-am ce-ti face - doza dubla de Clexane", asa ca din saptamana 16, sunt fericita posesoare a doua intepaturi pe seara.
Problemele insa sunt urmatoarele:
1. sunt plina de vanatai si pe mana stanga si pe mana drepata, asa ca daca o mai tin in ritmul asta, in curand nu mai am loc de intepaturi.
2. durerile de cap devin din ce in ce mai puternice, asa ca am cam trecut pe paracetamol.
3. inca nu am reusit sa rezolv cu gratuitatea la CLEXANE
Asa, si inca ceva pentru linistea unora dintre voi:
* eu am trombofile dubla, pe scrisoarea medicala la mine scrie trombofilie prin APCR si B.Leydan SAFL, asa ca chiar daca voiam sa scap de injectii la inceput, acum dupa ce am vazut ce mi s-a putut intampla, am o incredere deplina in tratamentul corect aplicat de dr. Badiu.
Va pup, si ne mai auzim,
Kita (Alina) si samburas de 19 saptamani
monip spune:
Buna fetelor!
Kita,in primul rand imi pare rau pt. ce-ai patit!Dar nu inteleg doza dubla nu inseamna Clexane de 0.40 ( sau de mai mult)? Cum sa te puna sa-ti faci 2 injectii zilnic? Cum adica nu ai rezolvat cu gratuitatea la Clexane, ca pana si eu am reusit! Trebuie sa te duci la medicul de familie cu scrisoare medicala ( nu altfel de adeverinta, exact asa scrie)de la medicul ginecolog, si el iti da alta la randul lui alta reteta cu regim special.Am avut niste probleme la farmacie ca nu gaseau codul medicului de familie pe liste, dar pana la urma s-a rezolvat.
In alta ordine de idei, sunt foarte fericita ca m-au lasat pana la urma pe doza de 0.20 mg desi la inceput mi se daduse 0.40. Si eu m-am invinetit de la injectiile facute in maini,dar in picior parca e mai bine. Am ajuns si la performanta de a mi le face singura, desi de fiecare data ma apuca emotiile de parca mi-as face harakiri.
Weekend placut si numai bine tuturor!
BESTUTZA spune:
Salutare fetele !
Kita, imi pare tare rau! Dar, dupa cum eu sunt pisaloaga,si ma stiti vroiam sa te intreb cum ti-a iesit ultima analiza la Fundeni? Acolo nu au vazut ca hipercoagulabilitatea e crescuta??? Uite, Zadi merge si i se spune de acolo ce ttrebuie sa faca in continuare!!
IN sfarsit bb meu s-a hotarar sa devina vizibil si hainele vechi ma incap cu chiu si vai dar totusi sper sa imi iau lucruri doar de iarna si mai trag ceva de cele vechi!
Dumnealui misca intr-o veselie si ma trezeste in jur de 5.30-6.00 ! Se muta de colo colo, dar acum cand cred ca doarme i-am pus blugii si astazi va sta un pic mai claustrat!
Pupici tuturor!
kita spune:
Andreea, saptamana viitoare ajung la Fundeni pt. ca dr.a fost in concediu si apoi la o conferinta si de abia se intoarce.
Pe de alta parte sa stii ca esti o fericita ca te mai incap blugii pt. ca pe mine nu ma mai incapea nimic din august.
In alta ordine de idei am dureri in ambele gambe, mai ales in cea stanga (unde nu am avut tromboza), motiv pentru care ma ung cu lioton la greu.
Monip in ce zona locuiesti tu? Eu sper sa rezolv problema gratuitatii la clexane.
Kita (Alina)
kita spune:
Corail nu am primit nici un PM. Am incercat sa-ti trimit si eu unul insa nu stiu de ce nu merge.Alina (Kita)