Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Raspunsuri - Pagina 14
monu spune:
quote:
Originally posted by ruprich
CLEXANE PENTRU FEMEI INSARCINATE SU SE DA NICI COMPENSAT NICI GRATUIT DACA APARTII DE CASA OPSNAJ.
VA ROG DIN SUFLET SINGURA SOLUTIE PENTRU EA CA SA IA CLEXANE COMPENSAT SAU GRATUIT ESTE SA AIBA UN MEDIC DE FAMILIE CARE SA APARTINA DE MINISTERUL DE INTERNE, ORI NOI NU STIM PE NIMENI.
VA RUGAM FRUMOS AJUTATI-NE SI PE NOI CU UN MEDIC DE FAMILIE DIN BUCURESTI LA CARE SA SE TRANSFERE CARE SA APARTINA DE MI SI CARE SA POATA DA CLEXANE PE RETETA COMPENSAT SAU GRATUIT.
imi pare rau sa te dezamagesc - nu stiu cine ti-a spus varianta asta cu dr de la MI - dar lucrurile nu stau asa. casa OPSNAJ la care figureaza medicii MI nu deconteaza retele de clexane chiar daca - si in primul rand - esti cadru MI. medicamentele se pot lua numai prin policlinica MI. medicii te accepta pe lista lor doar daca esti cadru MI sau ai pe cineva in familie (sot/parinti).
monu
kita spune:
MONU:
Eu am fost ieri la Fundeni (marti, cam pe la 7:45), si chiar daca mi-au luat sange si imi fac analizele de coagulare, interpretarea lor o vor da abia saptamana viitoare cand vine doctorita. Asa ca eu astept cu sufletul la gura.
La tine cine le interpreteaza? Alcineva in afara de Dr. Uscatescu, si ma rog dr. Ginecolog?
Kita (Alina)
monu spune:
Kita, daca tu ai fost ieri la fundeni la 07.45 inseamna ca ne-am vazut. tu erai gravidutza care isi face sg injectia si care nu a venit ieri cu sotul?
eu eram speriata care era cu sotul si care nu vroia sa isi faca sg injectia.
analizele mi le-a interpretat sora mea dar am sa vorbesc si cu dr gineco sau cu dna uscatescu. pentru moment ma lupt cu tahicardia aseara am avut 120 puls si a trebuit sa iau o pastila pentru inima. sper sa nu se repete si diseara. oricum maine ma duc la un cardiolog.
pupici
monu si bb
kita spune:
Nu eram eu aceea....
Eu am venit cu sotul, care m-a asteptat pe hol, iar recoltarea sangelui am facut-o in cabinetul de pe partea dreapta cum vii pe intrarea principala (deci nu cea de la urgente)si a fost facuta de catre asistenta blonda (cred ca Eliza).
Tot ea mi-a spus ca trombofilia asta este cauzata de 4 factori si in functie de care ii ai (Doamne fereste toti 4), se urmaresc parametrii.
Factorii sunt: LA, SAFL, Proteina S si Proteina C (APCR). Sper sa fi retinut bine si sa nu va informez aiurea.
PS: sotul meu este cel care imi face injectiile de la inceputul sarcinii, eu neavand inca curajul sa bag acul in mine singura.
Kita(Alina)
monu spune:
imi pare rau kita ca nu ne-am intalnit.noi am plecat de la fundeni pe la 8 fara 10.
nici eu si nici sotul meu nu avem curaj sa facem injectia, asa ca... in fiecare dimineata stresez asistentele de la camera de garda de la spital.
pupici monu si bb
Zadi spune:
Dragele mele,
Eu sunt la serviciu - poate va intrebati de ce? Ei bine ca sa stiti si voi - concediul prenatal il primim de la medicul de familie dupa 7 luni + 10 zile. Chiar daca legea spune ca, concediul prenatal si cel de lauzie se pot compensa intre ele astfel incat pot fi max. 84 zile prenatal si minim 42 zile lauzie NU se intampla asa.
Am fost la noi controale (peste tot Fundeni, Badiu, analize i echo.) si totul este foarte bine.
Monu referitor la injectii: draguta nu inteleg care este problema voastra - roaga-l pe sotul tau sa incerce macar sa iti fac o injectie. Nu poate fi la foarte speriat. De exemplu sotul meu pana la 35 de ani nu a facut injectii decat cele necesare si eram convinsa ca daca "vreau sa scap de el" il alerg cu o injectie si gata. Dar iata ca inca de la inceput a trecut peste toate transpiratiile reci care il trec atunci cand vede un ac si o seringa si de 7 luni imi face injectiile in fiecare zi, ba mai mult de 3 luni imi face de 2 ori pe zi.
Incerc sa salvez pe forum poza bebelasei mele Ingrid la 28 sapt. in burtica mea insa nu reusesc. Mai incerc.
Va pup.
Zadi