Sfaturi practice casutza gandaceasca (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by peca
pai avem asa:
9,5*8,6(si mai este coltul din living care este pe interior de 60cm iesit in afara fata de pereti)
jos:
living 32,87m²(3,9*8,6), cred ca asa este..ca mi-e destul de greu sa citesc panurile astea
bucatarie 9,45m²(2,35*4,69)
camera de mancat - idem bucataria
baia 2,34m² 1,13*2,23
"gazele" 3,1m² 2,23*1,38
holul jos: 11,84m²
sus:
dormitorul de cca. 16m²,
camera copil 1 -adica deocamdata amea cca. 15m²,
camera copil 2, adica sotul cca. 16m²,
baia cca. 11m² 4,08*2,69

asa... planul de acum arata cam asa: (orice comentarii aveti, daca vi se pare prea mic sau prea mare, va rog spuneti-mi, cat mai e inca doar pe hartie!)
parter: aprox 10x9mp (toate dimensiunile sunt aproximative, desigur!)
bucatarie - 3,5 x 3 mp
grup sanitar - 2 x 1,5 mp
centrala 2,5 x 2 mp (stiu ca trebe mai mare, dar poate o facem mai adanca!)
livingul si dinningul sunt o forma mai ciudata, doua dreptunghiuri de cate 4 x 3 si 5 x 6 mp
un hol de 8 x 2 cu scari cu tot

mansarda:
2 x copil: 4,5 x 3,5 mp
parinti: 4,5 x 3,5 (plus dressing)
baie: 3,5 x 2p
inca niste debarale, o terasa...

astept parerea lui sofi si va mai scriu (daca e de acord or ba de ce ii trimit acuma!;)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Babee
Casuta noastra arata cam asa(Plus2)http://www.hanlo.at/hanlo/hanlo.html

...........

Inainte bazaiam dupa alta casuta. Gandacelule, daca te intereseaza uite:
http://www.marles.at/asteria2.php (click pe pozici pentru detalii)

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

iubita babee (cu cea mai frumoasa semnatura de pe forum!)

da mai multe amanunte: primul link se deschide la o casa foarte mare: aceea este, sau de acolo intru in alta parte? scuze, nu ma pricep deloc la germana si nu ma orientez pe siteurile astea...
da-mi cu pasi mici... unde vad camerele, etc!

iar al doilea link nu se deschde...

mor de curiozitate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Gandacel, casa lui Babee, intri pe site, clic pe Hauser(sus), clic pe Plus si apoi clic pe Plus 2, intradevar e o casa destul de mare.
Intri pe site si dai clic sus pe Hauser(ai multe modele), clic pe fiecare in parte(ai variatii pe model). La fiecare casa, in josul paginii ai poze mai mici cu detalii si plan(EG-parter, OG-etaj), dai clic sa le maresti. Deasupra pozelor ai Katalog si Flachen. Pe Katalog vezi casele din sectiunea deschisa cu ceva detalii, pe Flachen vezi impartirea interioara pe camere si mp. Sper sa te mai fi luminat. Cred ca o sa gasesti si ceva pe gustul tau.

Pozele noastre

Mergi la inceput

merci, liliana!

gata am vazut-o! e superba! exact cum era a mea inainte sa-mi vina ideile cu japonezariile!

stiti voi aia cu dusmanul binelui e mai binele... sau cum zicea sorin dumitrescu ca le spunea profesorul corneliu baba: mai, voi distrugeti in fiecare zi capodopere (se referea la tablourile pictate de elevii lui) pentru ca nu stiti cand sa va opriti!

asadar e o casuta fff faina, ma bucur ca am observat ca stilul nemtesc e extrem de aproape de cel romanesc... poate si datorita influentei lor in ardeal... bravo, babee! sa dea Dumnezeu sa iasa o casa cum ati visat!

btw: cam cat costa... sau sunt prea-prea indiscreta? ma intereseaza pretzul fara subsol!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriana

Poate puteti sa-mi dati si mie ceva sfaturi .. chiar si gandacesti ..
Vrem sa ne facem si noi scara la casuta, dar sotul meu drag are o fixatie pe scara din lemn.... N-O vrea. Nu vrea sa scartaie noaptea si nu numai.. Da-ti si mie niste sfaturi: daca e s-o facem totusi din lemn (din cauza fundatiei care nu cred sa suporte inca 20 t beton) ce fel de lemn? Sau exista vreo solutie care se da pe lemn ca sa nu mai scartaie?
O scara metalica aveti idee cat ar costa?

adriana, iaca un sfat mai radical, din ce-am cetit si studiat si noi...
de la conu paleologu citire, scara e musai sa fie de lemn, dar din lemn mai scump... nu brad... se pare ca, in vechime, scarile astea erau mandria unei case (probabil erau din nuc... dar la noi merge si stejar!;)
-daca ar fi sa fie din piatra, macar imbracata in lemn... altfel arata ca la bloc, nu?!

iar scara din metal, ai mare grija, trebuie sa se "pupe" bine cu restul stilului.... de obicei metal merge la o casa din sticla-inox (ca elemente pp) - adica f modernista!

important este sa se integreze bine in ansamblu!
bafta!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by CRIXIA
Am ajuns cu constructia casei mele la ridicarea peretilor, acum casuta incepe sa ia contur si sa ne-o inchipuim mai bine decat pe hartie. Am o problema: intrarea in casa se face intr-un vestibul, usa de la intrere se deschide spre stanga, iar in dreapta imediat este intrerea in living. Am retinut ideea cu "zona tampon", dar nu as vrea sa zidesc peretele din dreapta intrerii. In proiect nu este zidit deloc, spatiul intre doi stalpi de rezistenta este de 2.25m. Ce sa fac sa-i pun usa, sa fac o arcada, sa facem o usa glisanta cu un geam mare? Dar nici liber asa nu cred ca-i convenabil, cand se va deschide usa de la intrare, oricat de putin se va simti in livig, deci pierdere de caldura.
Astept solutii!

io si cu parerea mea zicem ca ar fi fain sa faci o usa dubla, din lemn plus sticla, iar daca mai ramane spatiu, il umpli cu geamuri fixe, identice cu usa... asa mi se pare cel mai elegant pentru un living... adica un fel de 4 usi din care cele din mijloc mobile... modele faine sunt berechet!

bafta!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Deborah77
Poate cineva sa-mi recomande o firma care construieste bun si ieftin? Noi ne dorim o casutza de max 150mp, p+mansara, si cu un credit de la banca am avea max-max 55,000 EUR.

tata lu tomaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BESTUTZA
Daca puteti salva un abandonat al mesterilor.. ( temporar ca de doua luni tot asa fac , dar altii nu gasesc si ei nemernicii stiu si ma chinuie )

draga mea!

la dusumele nu ma pricep chiar ase! (inca!) dar daca mai ai nevoie, daca mai e de actualitate, ma pot uita in larousse-ul bricolage (sunt cam multi termeni tehnici dar... se poate! mai ales ca e un subiect care ma va preocupa in curand - in latura lui practica, adica!)

iar la lenmnul de brad te pot ajuta (dar NU LA DUSUMELE!) - au ai mei o cabanuta din lemn de brad si-i pot intreba cu ce au vopsit-o (pe afara, desigur)

ce zici? te intereseaza sau vrei ceva mai pe subect?

Mergi la inceput

astept sa dati la cap (stiu eu ce spun!;)) la chestia cu combinatia de stiluri de care am scris la pg2... critica ma ajuta mai mult decat credeti! macar ma ajuta sa discut mai punctual!

sa stiti ca nu ma supar si va voi fi recunoscatoare daca ne in argumente! numai asa imi voi da seama de o groaza de lucruri!

va multamesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Deborah77
Poate cineva sa-mi recomande o firma care construieste bun si ieftin? Noi ne dorim o casutza de max 150mp, p+mansara, si cu un credit de la banca am avea max-max 55,000 EUR.

--------------------------------------------------------------------------------

tata lu tomaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! "

Nu exista firma in tara asta care sa construiasca bun si ieftin !!!
Ideal ar fi sa gasiti o firma corecta si cinstita.
Zilele astea la Sofitel e un Targ de vile care cred ca merita o vizita.
Noi stam, de trei ani, intr-un ansamblu Impact unde ne simtim foarte bine dar nu vreau sa-mi amintesc de cele sase luni cat a durat constructia. Teoretic contractasem o "casa la cheie" si speram sa nu am batai de cap cu santierul ... Practic am fost un fel de diriginte de santier si am strans un biblioraft doldora de corespondenta in termeni nu tocmai amabili.

vlad

Mergi la inceput