decalotare sau nu?
Raspunsuri - Pagina 3
manuela spune:
Alaltaieri, inainte de vaccinul de 4 luni, medicul l-a consultat pe bebe si i-a decalotat brusc cocoselul pt. prima oara. Mi-a spus apoi sa-l spal acolo la fiecare baie. In aceeasi seara, lui bebe i s-a umflat si inrosit preputul!!!Mi-a spus ca nu e grav, sa-i dau cu rivanol sau unguent oftalmic pina ii trece, apoi sa-l spal la baita cum a spus.
Iata ca nici la medic nu exista certitudinea neinfectarii in aceasta zona extrem de sensibila!
Adela P spune:
Culmea este, asa cum zicea cineva, intrebi pe unul, iti spune ceva, mergi la altul si-ti spune altceva..te baga mai rau in ceata decat ai fost inainte. Eu nici nu stiam de decalotare la bebei dacat cand am citit pe forum si a inceput sa ma interesesze subiectul si mai mult cand am aflat ca bebe din burtica e baiat. Si atunci am inceput sa citesc si sa ma informez mai mult despre treaba asta pe aici. Si toate raspunsurile pe care le-am primit au fost contra decalotarii, si de la medici si de prin carti. Aici, in Canada nu numai ca nu-ti recomanda, dar iti spune ca e contraindicat. Si asta in unanimitate.
Adela
ENYA spune:
Dragele mele mamici,
Eu fac aceasta decalotare lui Vladi al meu (acum are 2 ani si 8 luni), inca de la prima baita.Atunci, pediatrul mi-a aratat cum trebuie sa fac si mi-a explicat si de ce.La fiecare baita am facut acest lucru, n-a fost niciodata o operatiune dureroasa ptr micut, ptr ca am facut-o usor, fara sa fortez, exact asa cum m-a invatat doctorul.Cred ca este un lucru absolut normal, ce tine de igiena personala a baietelului.Daca nu ma insel, intr-unul din numerele trecute din revista mami, este un articol despre fimoza, unde tocmai asta se spune -printre altele -la un moment dat, ca la noi,din cauza lipsei de informatie, multe mamici nu au grija de acest lucru, si se ajunge la interventia chirurgicala.
Ciudat este - vad din mesajele voastre - ca in alte tari, nu se recomanda decalotarea usoara la fiecare baita, ba chiar sint toti dosctorii de acord cu asta? !
Amalia, mamica lui Vladi
cl spune:
Sunt perfect de acord cu Enya. Alex are 4ani si 2 luni si am facut acest lucru de la inceput, la fiecare baita. Este un lucru care tine de igiena baietelului. Daca nu faceti acest lucru se va aduna acolo o materie pe care greu veti reusi sa o curatati, in final ajungand la fimoza. Cunosc mamici care au avut probleme mari. Faceti-o cat mai curand posibil.
Claudia si Alex.
mariailin spune:
Azi a venit doctorul in vizita la noi si ne-a consultat si la putulica. A vazut ca nu se vede putulica si mi-a spus, din nou ca daca nu vreau la chirurg sa trag de pielicica. Si zicea sa-l pun pe tati sa traga de ea da' tati e mult mai milos si mai fricos decat mine asa ca ramane in sarcina mea.
Una peste alta, traim in Romania si facem precum ni se spune. "Vladut, mama, pregateste-te"
Va pup.
Maria
vladosmina spune:
Din ce-am citit in carti si mi-a spus doctorul , pana la 3 ani nu este necesara decalotarea. Asta atata timp cat se asigura o igiena corecta si zilnica.
Am senzatia ca doctorii romani sunt obsedati de fimoza si ma intreb care este motivul.
Vlad are aproape doi ani si nu l-am chinuit cu decalotarea, abia acum am inceput usor la baie, dar nu de tot,atat cat se poate, fara a-i cauza durere. Nu a facut fimoza.
Lidia spune:
Unul din motivele pentru care decalotarea nu este recomandata de medici in America de Nord este ca nu prea s-au intalnit dumnealor cu fimoza. Motivul? Pana acum cativa ani se practica circumcizia "pe scara larga". Adica: 99,99% baietei erau circumcisi pentru ca asa era moda sau se considera ca odata circumcis, este mai ferit de boli cu transmitere sexuala, boli ale aparatului urinar si alte asemenea. Fals! si-au dat si ei seama ca acest lucru este nefondat. Inca mai exista ideea ca o p_ta necircumcisa este "gross" (adica: urata, scarboasa...).... so....
Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
PITI spune:
LIDIA SUNT DE ACORD CU TINE . DAR DACA COPILUL ARE FIMOZA SI NU ESTE DECALOTAT NU SE COMPLICA TREABA ?
delia grozav spune:
Exista mai multe situatii. La unii baietei se decaloteza fara eforturi deosebite. Este cazul parintilor care au reusit fara ajutor medical.
In alte cazuri pielita e lipita si trebuie sa intervina medicul dar e suficient un instrument neascutit ca sa dezlipeasca pielita.
In fine exista fimoze reale care se rezolva chirurgical prin taiere.
Parereile privind varsta la care se face interventia sunt impartite, depinde si cat de grava e problema.
Baietelului meu de 2 ani nu am reusit sa ii decalotez de loc putica si l-am dus la chirurgul infantilist la un an si am fost in a doua situatie. A fost dureros 3 zile mai ales in prima cand nu putea sa urineze de durere. Pana la urma mi-a venit ideea sa il pun in vanita in apa calduta si asa a urinat primele 2 dati dupa interventie. Poblema a fost ca nu mai vroia sa se aseze cand faceam baie pentru ca stia ca trebuie sa il trag de puta. Atunci am inceput sa ii fac operatiunea dupa baita. Cu timpul s-a linistit si acum ma lasa sa il decalotez fara nici un comentariu.
dede
Julie spune:
An fost joia trecuta cu Andreas la U4 controlul al 4-lea dupa nashtere la care i s-a facut shi primul vaccin, am intrebat pediatrul shi despre decalotare, a tras el de piele shi mi-a aratat ca nu este posibila inca, mi-a zis ca pana la 2-3 ani se rezolva de la sine. La intrebarea mea cu e cu igiena acolo mi-a zis ca nu e nici o problema atita timp cit BB poate urina fara probleme, adica sa tzashneasca un jet de pipi, shi ca urina oricum e dezinfectant, deci nu se poate intampla nimic. In rest, toate bune, avem 7810g, 64 cm, 46 cm diametrul capului, shi frecam gingiile cu ce apucam.
Postat de Yasmine
moto
Membru senior
YASMINE SI EU AM AVUT ACEEASI INTREBARE LA DOCTORUL MEU PEDIATRU DE AICI DIN U.S.A SI EI AU SPUS LA FEL DACA "JETUL DE URINA ESTE PUTERNIC NU TREBUIE SA-TI FACI NICI O PROBLEMA DEOCAMDATA NU NE-AI SPECIFICAT CAT TIMP ARE ANDREAS AL TAU? AM AICI O PRIETENA CARE ESTE MEDIC GENERALIST SI EA S-A UITAT LA SEBASTIAN SI M-A ASIGURAT CA PANA LA 2-3 ANISORI TOTUL O SA FIE O.K.DECI NU CRED CA AI DE CE SA TE TEMI DEOCAMDATA
ioana
Membru matur
Eu am inceput sa-l spal regulat cu ceai de musetel, sa trag usor in jos, si deja am observat rezultate bune. Intr-un timp, eram tentati sa-l ascultam pe pediatru si sa mergem la un chirurg pt. decalotare, desi situatia nu rea deloc grava si putea urina fara probleme. Vom continua spalaturile cu musetel in mod regulat si speram sa nu fie nevoie de interventia chirurgicala. Toate cele bune!