decalotare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadyCM spune:

Eu... citisem diverse articole care spuneau ca ar fi mai bine sa nu se faca decalotarea, aceasta facandu-se chirurgical (cam asta se intampla daca... nu se intampla) dupa 2 ani in cazul cand nu se rezolva de la sine. Eram destul de hotarata sa procedez astfel. In maternitate nu mi s-a spus nimic despre subiect, iar eu am uitat sa intreb. La pediatra insa (doctora care mi-a fost si mie doctora cand eram mica), cand l-a dezbracat si la examinat prima data (2 sapt.), la un moment dat i-a luat putulica si... "vezi, asa sa faci la fiecare baie, putin cate putin!" Si, cam asta a fost cu hotararea mea... In consecinta, m-am conformat si la fiecare baita mai lunga ii mai desfaceam putin. Trebuie sa recunosc ca nu am desfacut asa tare ca doctora niciodata, ci putin... putin. Dar... cu rabdarea treci marea. Cred ca deja am rezolvat problema. Evident, dupa operatiune, dadeam cu ceai de musetel. Nu am avut nici o problema pana acum.

Succes!

Corina si bb Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micorint spune:

Eu am un baietel de 6 luni si am facut operatiunea cu pricina de la bun inceput (mi-au aratat in maternitate cum se face). Deci, la fiecare baita, cu multa apa si sapun trageam usor, putin cate putin. Pana acum nu am avut probleme si se decaloteaza usor (nu complet, dar cu timpul din ce in ce mai mult). Sunt pareri pro si contra in aceasta privinta dar eu am considerat ca asa e mai bine dupa ce am auzit despre cazuri de infectie urinara sau operatie in cazul in care nu s-a efectuat decalotarea si spalarea zonei respective.
Multa sanatate1

Mihaela si bebe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianabv spune:

raspund si eu cam tarziu, dar am tras atat de mult din cauza asta, ca nu pot sa tac.
Baietelului meu i s-a pus diagnosticul fimoza nu stiu de care.
La un an mi s-a spus sa mai astept 6 luni (la chirurgie, spitalul de copii)
La 1 an si opt luni am mers la chirurg, care a spus ca trebuie operatie. Ne-a speriat tare cu ce se poate strange acolo, infectii,s.a.m.d, asa ca l-am operat. Eu eram gravida in luna a opta cu fetita, a fost ingrozitor. Dr. ne-a recomandat circumcizie, dar a zis ca se poate si taierea pielitei, ca sa desfaca "inelul" de sus.
Am optat pentru a doua varianta.
La cateva luni de la operatie, a facut oreion si nu i-am mai decalotat doua saptamani (oricum era nasol la fiecare baie la care il executam). Dupa aste 2 saptamani era lipit.
Am mers la un medic batran care i-a decalotat brusc, 2 zile a urlat la pisu, dupa cateva zile era la loc.
Am mers din nou la spital unde ne-au spus: trebuie operat.
Era alt medic, nu cel care ii facuse operatia.
Stiti ce am facut?
L-am lasat in pace, ca ajungea bietul copil cu alte probleme.
Am citit ca ceaiul de nalba e bun, pentru bai de sezut. dar nu am incercat inca.
Deci, eu zic ca e bine sa mergi la medic, dar daca iti spune de vreo operatie, las-o balta.
E parerea mea, nu spun ca e cea mai buna.
Sanatate tie si lui bb!
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Care este graba sa-i decalotam de la 2 luni? Nu inteleg, d-abia au ceva acolo, de-mi era frica numai sa ma uit dar sa-l ating. Vorbiti de ei la cateva luni de parca sunt adolescenti si cine stie ce se intampla. Care-i graba, chiar asa societatea sa te impinga la 2-3-4-5-6-7 luni sa-i decalotam ?Nu credeti ca chinuiti copii? Intra zilele in sac? Iertati-ma, dar imi spun si eu parerea mea.Fiecare face cum crede ca-i mai bine pentru copilul sau. Aici doctorii recomanda sa nu le faci nimic pana la 3 ani. Si pentru ca am fost impinsa de sot, d-abia acum cateva saptamini am inceput sa-i fac si eu lui Alex. Incet la baie cu sapun sau sampon sa alunece si sa nu-l doara, cu rabdare si putin cate putin. Si uite ca al aproape 3 anisori in curand, totul este ok. Fara tipete si dureri. Iertare daca am suparat pe cineva!

garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ender spune:

Miruna - ai avut noroc!
Korinna - mi se pare cam mult sa te duci la doctor doar ca sa-i decaloteze putulica...

Parerea mea: daca mamele nu au curaj s-o faca, sau nu stiu cum sa-i roage pe tatici.
Nu-i mare lucru: la baitza, sub apa, prinzi cocoselul cu 2 dgt si tragi usor pielicica cat de mult se poate. La inceput mai putin, a 2-a zi mai mutl, si tot asa - dupa vreo 5-6 zile ar trebui sa se decaloteze de tot.
Daca de sub pielicica, pe gland sunt niste chestii albe/galbui trebuie indepartate usor, cu apa.

Dupa parerea mea nu e foarte dureros, e mai mult jenant.

O operatie de MULT mai dureroasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

FETELOR,NU LASATI COCOSELUL NEDECALOTAT ,CI NUMAI ATUNCI CAND PIELICICA SE DUCE MULT IN JOS ,CAM DUPA CAPUL COCOSELULUI .EU I-AM FACUT DECALOTAREA PE LA 8 LUNI ,NU E BINE NICI PREA DEVREME . VA SPUN ASTA DIN EXPERIENTA SOTULUI MEU ,A AVUT MARI DURERI IN COPILARIE DIN CAUZA ASTA SOLDANDU-SE CU SANGERARI.TOTUL SE FACE FF USOR SI NUMAI DE UN DR. CHIRURG ,NU LASATI PE ALTCINEVA . DR-ITA LUI BEBE A SPUS CA NU SE BAGA LA ASTA CI SA MA DUC LA UN CHIRURG CA E MAI SIGUR.SI CEI DE LA SPITALUL ALEXANDRESCU SI CEI DE LA GOMOIU MI-AU SPUS LA FEL .ACUM TU DECIZI........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

noi la fiecare baita tragem usurel acolo si spalam cu sapunel,apoi clatim bine...tudor nu pare deranjat absolut deloc:)))deja se decaloteaza putintel mai mult decit la inceput...doctorita a spus ca e o fimoza fiziologica,l-a decalotat si ea un pic mai mult decit am putut noi:))),tudor tot nu a parut deranjat...si doctorita a spus ca la virsta lui,4 luni e suficient atit.cu rabdarea treci marea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Se pare ca este un subiect tot mai des discutat in ultimul timp.
Si eu m-am confruntat cu problema asta si pot sa spun ca nici acum, cand Andrei are 5 ani, problema asta nu am rezolvat-o definitiv.
Eu, personal cred ca marea vina este a medicilor, ca nu ne explica ce trebuie.
Eu am fost la mai multi medici, nu numai la unul si fiecare avea alta opinie, de m-au bagat in ceata definitiv. Unul mi-a spus ca trebuie operat de mic, altul sa o decalotez eu la baie, altul ca ce sunt nebuna cum sa chinui copilul, mi-a spus: "vedeti-va doamna de treaba si lasati copilul in pace, ca problema se rezolva cand va mai creste."

, care de ziua femeii implineste 5 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Bineinteles ca doctorii sunt de vina. Dupa atatia ani de experienta in pediatrie nu s-au putut pune de acord cum e mai bine pentru micuti. Citindu-va toate mesajele am ajuns la concluzia ca tot mama trebuie sa decida, bazandu-se pe instinctul ei.
Asa ca eu am decis sa-l spal la cocosel cat pot eu de bine, sa trag usor de el fara sa fortez, si ca dupa 2 anisori( pentru ca stiu ca abia incepand de la trei anisori, mai mult sau mai putin, au amintiri), daca decalotarea nu se face fara efort il voi duce la medic si o vom face chirurgical.
De fapt asta fac deja, caci de la postarea subiectului au trecut deja doua luni.Va tin la curent cu evolutia poate ne vom lamuri singure cum e mai bine.

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony spune:

Parerea mea e bine formata de mai mult timp;si eu am incercat sa-i decalotez din aproape in aproape dar sunt convinsa ca ajutorul unui medic de specialitate e cea mai buna solutie.Peste o luna si Vladut va trece prin ''chinul asta''.Eu defapt voiam sa va spun ca aceasta operatiune se face la cel putin o luna distanta de vaccinul anti poliomielita.Mamici aveti grije de bebici!PA PA,MONY&VLADUT

Mergi la inceput