Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (44)
Raspunsuri - Pagina 5

ioana_du spune:
A,am uitat sa va spun. Maine merg sa ma intep. Bits, tie iti era neplacuta ideea asta, iubita? Nici eu nu ma topesc de drag, dar medicul a zis ca e cazul sa-mi refac hemograma. Sper sa iasa toate bine. Ma mai duc la contol la el peste 3 saptamani, si pana atunci am rezultatele.
Cred ca ne auzim maine. Nu mai zic ca sper sa am mai mult timp, ca asa zic de ceva saptamani bune. Si de luni.... CONCEDIU !!!
AMR 4 ZILE LUCRATOARE !!!!!
Ioana si Bianca pui
in sapt 23 de la UM, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon
http://photos.yahoo.com/ioana_du

Eliza5 spune:
Ioana, ti-am zis eu ca fetita ta s-a descalcit deja in timp ce tu iti faceai griji? Bine ca ai facut inca o eco si te-ai linistit!
Vorbiti despre sex... pai eu din martie... ioc! Inafara de niste vise de zici ca joc in filme xxx, in viata reala nu am chef iar sotul meu e ok cu treaba asta - a zis ca i s=ar parea ciudat "sa-l vada fii-su"
Fetelor, nici mie nu-mi vine sa cred ca au inceput deja sa nasca fetele de septembrie-octombrie.. Zboara timpul... Urmam noi, va dati seama?
Cu miscarea - la mine lipseste cu desavarsire.. Nici de condus nu mai conduc, l-am pus pe sot sa ma duca si sa ma aduca. De plimbari nici vorba. Obosesc foarte repede si mi se intareste burtica asa ca le evit total!
Am fost la doctor azi si a zis ca nu-i place secretia mea, ca ar putea fi o infectie si mi-a zis sa iau incepand de azi Sumamed vreo 4 zile ...
Eu una am hotarat sa mai merg doar saptamana asta la birou si sa stau doar pana pe la 2 iar apoi imi iau concediu medical. Ma gandesc ca nu-mi ridica nimeni statuie daca insist sa ma duc la birou, mai ales ca am un serviciu stresant si lucrez de obicei 10-11 ore pe zi.
Eliza - 25 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

try spune:
Bits, in zona de unde sunt eu pe 15 aug. sarbatoream Sfanta Maria mica, iar pe 8 sept. Sfanta Maria mare. Adica cele ce erau fetite sarbatoreau pe 15, femeile si babele de la tara sarbatoreau pe 8 (asa era la mamaia mea la tara) sau invers, nu ma itin bine minte...
La multi ani la toate Mariile si Marioarele, sarbatorite sau nesarbatorite.
Va anunt cu mandrie ca am intrat in sapt. 30 si ca ieri am avut si noi primele 2 contractii false (nedureroase). Din greseala le-am observat as putea spune. Pentru ca eu imi mangai foarte des burta si o studiez, am vazut la un moment dat ca e tzuguiata si tare ca un pietroi. In acelasi timp am simtit si cum sangele imi pompeaza mai puternic in venele gatului (ca atunci cand iti creste tensiunea), am crezut initial ca iar am o mica criza de respirat (ca seara cand nu putem dormi si respira indeajuns). A doua contractie am surprins-o uitandu-ma la film, cand am simtit iar sagele pompandu-mi in venel gatului si mi-am dat seama: o noua contractie. Nu m-a durut absolut nimic, iar la burtica nu simteam nimic, nici macar discomfort. Daca nu pipaiam burta trecea neobservata. Stiu ca sunt normale de acum, dar m-a cuprins un pic de teama ... asa ca de necunoscut. Au trecut repede, cam 1 minut. Pipaiam burta tot timpul si vedeam cum muschii se relaxeaza usor-usor si burtica mea revine la normal. Gata, corpul meu face simulari pentru momentul nasterii, ne pregatim amandoi si eu si bebe.Sper sa n use sperie micutzul acolo de stransoarea aia a constractiilor. Imi dau seama ca e tinut ca infasat in timpul unei contractii ca imediat cum se relaxa burta el incepea sa protesteze de ce l-am chinuit si ingradit (deh, baiat cu personalitate, manca-l-ar mamica pe el de voinic).
Eu iar am inceput sa am vise gramada noaptea (se mai potolisera) si ma scol cu capu' mare dimineata de parca am visat pentru o saptamana.
In total am vreo 9 kg luate si sunt in sapt. 30, eu zic ca e bine. Sper insa ca bebicu' meu sa nu fie mititel, ci sa creasca normal pana nastem (la ultimul control era mai mititel un pic).
Sambata am cumpart primele hainute pentru Alex: vreo 5-6 body-uri cu maneca scurta, un costumas, 2 caciulite, 2 scutece si o paturica. Si destul de ieftine, va zic: 5$cad un body cu manecuta scurta. Sunt si la 10-20$, dar daca le pot lua si ieftin (magazinele in perioada asta e aproape imposibil sa nu aiba ceva articole cu reducere), de ce nu? Doamne e o minunatie sa umbli prin magazine dupa hainute, sotul nu mai putea sa ma smulga de la rafturi si gondole. Am ochit si genul de patut pe care-l vrem: de-ala ce are salteaua ajustabila (se poate modifica inaltimea: mai inalt, pentru perioada cand e bebe la inceput si si sa nu ma faca sa ma aplec mult peste patut, si mai jos, pentru cand va creste bebe si va avea nevoie de gratii mai inalte). E vreo 300$cad pe aici cu saltea cu tot (astept sa vad daca prind reduceri pe la vreun magazin). Si cu masuta de infasat am rezolvat problema: de la patuturile alea pe rotile cu plasa (cele care au forma de tarc) putem cumpara o piesa care are rolul de masuta de infasat si care se sprijina pe barele patutului. E impropriu spus masuta de infasat, e doar o chestie ca o copaita mica destinata infasarii, dar nu are picoare, ci se pune pe barele patutului. Poti s-o iei usor de-acolo si s-o muti in alta parte daca vrei. Iar carut stim si d-ala de care sa luam: cu "cosuletz" ce se fixeaza pe carut (ala va fi si scaunul de masina al lui bebe pentru inceput) si cu spatele carutului care se lasa pana jos sau se ridica la verticala pentru cand va creste mai marisor. Si-asta tot cam 300$cad si ceva. Am extimat noi ca scoatem toate cheltuielile in jur de 1000$.
Sapt. asta vreau sa imi cumpar ce am nevoie pentru bagajul meu de spital si sa-l pregatesc deja ca sa fie pregatit acolo pentru orice eventualitate.
raluca, nu vrea sa-mi dschida docomentu' cu vacuta, va trebui sa incerc sa-l vad de pe alt calculator (oricum la al meu aici n-am boxe, deci nu pot auzi textul).
Ioana, vezi? bine ca te-ai linistit. Ma gandesc oare cati din bebelusii nostri s-au infasurat si desfasurat de cordon, dar noi n-am surprins momentul la eco ca tine si Eliza.
Jasmine, eu merg cam 1/2 ora pe zi, asta e singura miscare. Pentruca n-am masina personala am renuntat la 2 statii de autobuz pana la metrou si la alte 2 statii de autobuz (aici statiile sunt foarte apropiate) in paropierea serviciului ca sa fac cumulat 15 minute de mers pe jos cand ma duc la servici. Alte 15 min de mers pe jos cand vin acasa (si sa stii ca-mi prind bine avandi n vedere ca stau toata ziua pe scaun la servici, imi mai dezmortesc picioarele). Am zis ca macar asta sa fie minimul de exercitii zilnice. In rest nu m-am apucat nici de kegel, nici de alte exercitii de graviduta. Lenea, bat-o vina...
"Eu sunt disperata, desi nu mananc exagerat(cam ca inainte sa raman gravida), ..., ce sa fac?"
Andreeap, nu trebuie sa faci nimic, stai linistita, vezi-ti de sarcina in continuare, mananca mai multe legume (crude, fierte, calite) si fructe (e mai bine pentru amandoi) si asteapta sa il alaptezi pe bebi si de-abia dup-aia pune-ti problema kilogramelor. Probabil ca esti genul de organism care pune repede (daca zici ca mananci normal...) si probabil ca la fel de repede vei da jos, dar la timpul potrivit. Acum nu-i cazul sa-ti impui strictete la mancare si nici sa-ti faci sange negru pentru fundu' mare. So what? Nu esti nici prima, nici ultima si macar ai o scuza foarte pertinenta: esti gravida. Plus, vorba bancului cu omul beat si femeia urata, "da' la mine trece". Trece, ai sa vezi!!
"fetelor, la capitolul sex stau ff bine, in ultima saptamana am facut-o aproapre in fiecare zi, uneori si de 2 ori pe zi, am profitat si noi de faptul ca suntem singuri acasa!!!"
Nebunatico!!! 29+ sapt DNP 31 oct.

try spune:
Miche, pe tine te-a bagat direct in testul de 2h, nu ti-a mai facut testul de screening (ala era testul de 1h). Rau ti-a venit pentru ca solutia aia e foarte dulce si pe stomacul gol poate provoca lesinuri. Trebuia sa ai ceva de mancare la tine sa bagi in gura dupa ce termiani testul. Mai ales ca apoi ai condus si te-ai dus la cumparaturi.
Dupa cum ti-au iesit rezultatele, nu e incantator, dar nu stiu sigur daca intri deja in categoria diabeticelor in sarcina. Vezi ca intre valorile normale si valorile diabetice exista o plaja de valori unde nu esti nici diabetica, dar nici nu poti sa spui ca stai bine cu glicemia. Aia e o plaja de valori unde esti considerata ca ai intoleranta la glucoza. Nu ai ajuns la diabet, dar nici nu poti neglija problema in continuare si trebuie sa fii mai atenta cu alimentatia. Daca tu te situezi in categoria asta, nu trebuie sa-ti faci probeleme, doar sa incerci sa reduci cat mai mult alimentele ce ti-ar putea creste si mai tare glucoza.
Daca deja esti considerata cu diabet in sarcina (vezi ce spune doctorul) va trebui sa tii dieta mai stricta si, daca medicul considera necesar, sa-ti iei un aparat de masura glicemia zilnic (inainte de masa, dupa masa etc. - sunt cam scumpe, aici se dau gratuit de la spital). Aparatul asta e ca sa-ti poti tu sa stii zilnic ce nivel de glicemie ai si cum sa-l corectezi prin alimentatie. Sau daca nu, ar trebui ca macar medicul sa-ti ia regulat sange (1 data/sapt sau 1data/2 sapt., depinde de cat de mare e considerat nivelul tau de glucoza) ca sa vada cum controlezi nivelul. Dar nu-ti face probeleme, atat timp cat tu tii nivelul de glucoza sub control, bebe nu pateste nimic. Cel mai des intalnit aspect datorat diabetului gestational nesupravegheat este macrosomia (adica bebe se naste cu o greutate mai mare decat media si e posibil sa se decida cezariana ca sa-l scoata). Eu am scris cu doua ocazii pe grupul nostru legat de mecanismul glucozei crescute in sarcina si poate te uiti capitolele din urma sa vezi. La momentul cand mi-am facu teu testul de glucoza deschisesem si-un subiect separat (tot la odiseea sarcinii in 40 de sapt.) si-am primit niste raspunsuri folositoare.
Oricum gandeste-te ca poate tu esti ca si mine in grupa valorilor de intoleranta la glucoza si inca n-ai ajuns la diabet. La mine, pentru ca depasirea fata de limitele normale era foarte mica, nu a fost nevoie de nici o dieta stricta sau luat sange regulat. Doctorul mi-a zis doar sa-mi supraveghez alimentatia pe viitor caci exista riscul ca in urmatorii 10-20 de ani sa fac diabet. Nu stiu sa-ti interpretez valorile caci ale mele erau exprimate in alte unitati de masura. Da cautare pe internet pe "diabet gestational sau "diabet in sarcina" sau "gestetional diabetes" (site-urile in engleza sunt mai complexe, mai pline de informatii, mai descriptive) si-ai sa gasesti ogramada de info pe tema asta.
Cert este ca nu trebuie sa te panichezi, e doar o chestie care controlata prin alimentatie nu duce la nici un fel de probleme. Doar ca asta presupune ca ai risc mai mare (riscul e de 40-50%) sa faci diabet de tip II mai tarziu in viata. Deci alimentatia ar trebui sa ti-o supraveghezi de acum incolo tot timpul, chiar daca glicemia isi va reveni la normal dupa sarcina. Faptul ca ti s-a gasit glicemia mai mare in sarcina dovedeste o predispozitie a organismului tau de a nu raspunde cum trebuie la glucoza. Evita pe cat poti dulciurile si orice e foarte dulce sau macar manaca-le in combinatie cu ceva ce contine multe proteine sau grasimi (ele incetinesc absorbtia zaharului in sange). Ex. cu branza (stiu ei francezii de ce mananca fructe cu branza, nu e ei prosti degeaba...). 29+ sapt DNP 31 oct.

laura miu spune:
Buna la toate fetitzele frumoase si burtoase
Elisa, ce este cu secretia asta ca si eu am aceasta problema,adica,este alba si groasa si destul de multa in fiecare zi si vineri am fost la dr si m-a intrebat daca am mancarimi sau usturimi si i-am zi ca nu si a zis sa o las in pace acum..si tare sunt curioasa daca ai patit ca mine...mercic
..m-ati uimit cu banii de la Primarie ptr ca eu nu stiam de asa ceva, cat despre cei de la munca nici atat..noi nu avem un contract colectiv de munca..
..am fost la medic vineri si m-am intalnit cu fetitza mea care numai picioarele de ea..a zis dr ca are niste picioare luuuungi si mi-a dat sa iau Fier cu Acid Folic si nimic altceva..ah,si sa repet analiza de urina si glicemie
multumesc ptr urarile de Marie..eu sunt o Mariuca,adica...LAURA MARIA
PUPICI
LAURA SI BB DE 27 SAP

try spune:
laura, secretia mai abundenta e absolut normala in timpul sarcinii.
Am mai dat o postat o data explicatia asta, uite-aici o bucativa tradusa dintr-un site:
"Orificiul cervixului are 2 portiuni: orificul extern si orificul intern (mai sus si catre partea interioara a uterului). La femeile ce urmeaza sa fie pentru prima data mame, orificiul extern este inchis (cu exceptia unei mici gropite). La femeile care deja au mai nascut bebelusi, orificiul extern este de cele mai multe ori deschis si prezinta cicatrici cauzate de dilatatiile nasterilor anterioare.
Intre orificul extern si cel intern ale cervixului (o distanta de aproape 2,5cm) este o zona bogata in glande care secreta mucus… aceste glande microscopice sunt responsabile cu scurgerile vaginale. Sub influenta homonilor de reproducere (in principal estrogen si progesteron) aceste glande produc diferite tipuri de mucus. Cand productia de estrogen este foarte mare si cea de progesterone saraca, este produs un mucus transparent, apos si alunecos. Aceast se intampla in preajma ovulatiei. Este tipul de mucus favorabil inaintarii spermatozoizilor. Cand productia de estrogen se diminueaza si cea de progesterone creste, este produs un mucus mai vascos, lipicios si deseori alb la culoare. Sperma nu poate patrunde prin acest tip de mucus. In timpul sarcinii, atat progesteronul cat si estrogenul sunt produse in cantitati mari, ca urmare cantitatea de mucus produsa de glandele cervixului va fi si ea mare." 29+ sapt DNP 31 oct.

Eliza5 spune:
Este foarte adevarat ca secretia mai abundenta este absolut normala in sarcina. In cazul meu insa (asta nu inseamna ca e la fel la voi!!) doctorul s-a aratat destul de intrigat de data asta si mi-a spus ca poate sa fie semnul unei infectii. Repet: asta este in cazul meu. Nu stiu cum e cu secretia asta la voi dar mie mi se intampla cateodata (rar) sa simt ca mi se scurge ceva din vagin si cand ma uit la chilotel vad o pata destul de mare albicioasa (nu groasa). Mi-a prescris Sumamed si eu am fost destul de mirata sa vad pe prospect cuvinte ca chlamydia, toxoplasmoza care m-au intrigat pentru ca din cate stiu eu prima boala se ia numai prin contact sexual iar eu n-am avut asa ceva din martie.. Iar la inceputul sarcinii mi-am facut toate analizele inclusiv secretia si nu a iesit nimic ciudat. Deci asta cred ca nu e.. L-am intrebat pe Dr. daca sa-mi fac analiza secretiei si mi-a spus ca ar fi mai bine sa incep direct tratamentul, sa nu astept cateva zile pana am rezultatul secretiei.
Oricum, eu am de gand sa repet cam toate analizele peste vreo 10 zile.
Eliza - 25 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

laura miu spune:
Eliza, asa simt si eu parca fac pe mine :))) si apoi chilotul este patat(ud) cu albeata...dar la tine sunt si alte simptome, mancarimi sau te ustura cand urinezi???!!!..ptr ca totusi Summamedul este un antibiotic fff puternic si mi se pare putin exagera de tau sa-ti dea ceva fara o analiza..poate ca nu este nimic anormal!!!..nu stiu zic si eu nu pun la indoiala decizia lui numai ca eu sunt contra medicamentelor 100%
Try, iti multumesc din suflet ptr raspuns, ceva-ceva stiam eu numai ca mi s-a parut f multa 'crema':))) in fiecare zi si mi-am pus un semn de intrebare si mai ales vroiam sa vad daca a mai patit cineva..
pupici

dama spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Nu stiu cum e cu secretia asta la voi dar mie mi se intampla cateodata (rar) sa simt ca mi se scurge ceva din vagin si cand ma uit la chilotel vad o pata destul de mare albicioasa (nu groasa).
Eliza cre ca si acest tip de scurgere nu o ai numai tu si nu cred sa ai ceva. Si mie mi se intampla si i-am spus dr mele care mi-a spus ca e normal. Sunt scurgeri normale hormonale, iar eu am simit la fel ca tine, chiar ma uitam repede caci mi-era teama sa nu fie sange. Eu am avut ceva sangerari la inceputul sarcinii si am prins teama. Eu cred ca faci tratamentul degeaba, dar ma rog, daca ti l-a recomandat dr. poate a vazut el altceva la control. Eu zic ca trebuie sa ne facem griji numai daca am avea si mancarimi sau usturimi, etc. La mine de fapt astea sunt primele intrebari pe care mi le pune dr la control.
Am si eu o intrebare mai aiurea. Vorbeati (Try parca) de facutul bagajului pt spital. fetelor, chiar trebuie sa facem o valiza asa ca si cum ai pleca in vacanta undeva? Mie mi-a venit sa rad prima oara cand am citit undeva aici ca trebuie sa ne facem valiza noastra, si valiza lui bebe.

La capit.

Plimbatul zic eu este cel care imi face cel mai bine. Si eu stau cateva ore pe zi pe scaun, dar tot imi fac timp sa ies pe undeva. Noroc ca sotul nu are acelasi program ca mine, ca altfel am merge cu masina si nu ar fi bine pt mine. Asa ca merg pe jos uneori si 2-3 ore. Obosesc si eu mai mult decat inainte, dar cat mai pot merge fara sa ma doara ceva, voi face miscare...
M-am cam lungit acum, sper sa nu va plictisesc

try spune:
Dama, alea erau recomandari adunate de peste tot. Tu acu' poti sa-ti pui totul intr-o plasa si-ai scapat de belea. Se recomanda insa sa le pui separat (mama si bebe) si bine organiszate ca atunci la spital nu-ti arde sa intorci sacosa/geanta cu fundu-n sus sa gasesti ce cauti tu in momentul respectiv, mai ales ca nu-ti da nimeni dulap sa-ti pui tu tot ce ai prin bagaje (eventual o noptiera, etajera poate).
E uscurgeri am de cand ma stiu, dar in sarcina sunt si mai abundente. Daca n-as purta absorbante zilnice, ar fi tare inconfortabil. In mod normal, daca nu aveti usturimi/mancarimi si daca nu au miros aparte, aceste scurgeri sunt normale. Daca insa aveti vreunul din aceste discomforturi, atunci e vorbe de o infectie. Uneori insa, aceste infectii pot fi si fara simptome, de-aia sa-ti fi dat tratament medicul tau, Eliza. 29+ sapt DNP 31 oct.