Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (44)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

simona, de la primarie poti sa ridici bonusul de 1.400.000lei pe care il acorda primaria, de care apartii, fiecarui copil nascut sa nu uiti sa ridici si trusoul bebelusului pe care tot primaria il da. nu stiu ce contine, dar stiu ca se da si asa ceva, eu personal m-am interesat. ce iti trebuie la dosar:
-certificat medical constatator de la spitalul unde ai nascut;
-certificat casatorie (copie) si original;
-B.I. ale ambilor parinti copie si original;
-livretul de familie - carticica aceea care ti-a dat-o cand te-ai casatorit si unde se trec copii.
pe baza acestor documente ti se intocmeste certificatul de nastere al copilului, ti se da prima de la primarie si se stabileste alocatia pentru copil.
olga 30 ani si bebe 25 sapt. de la u.m.
64kg/50kg inainte, doc. mihaila, sp. jud. arg.
d.p.n. sf. lunii noembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

...si daca n-ai livret? Eu de ex , cand m-am casatorit in '98 nu mi-a dat nici un livret...

DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Mergi la inceput

miche, conform CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA se da un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;
Clauzele contractelor colective de munca se aplica pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Onitza, de fapt la mine se mai uitau dintr-un motiv: asa cum am mai spus, la moaca pe care o am, zici ca sunt o fetita care a calcat in strachini pt ca nu i-a explicat mama ei cum e cu contraceptia . Chiar mi s-a intamplat de doua ori intr-o saptamana, cu o vanzatoare si o coafeza, sa ma intrebe cati ani am ca plezneau de curiozitate...

Olga, nu mai vorbi de funie in casa spanzuratului cu sexul...

Sa va povestesc episodul 2 de la salata mea de fructe de un kg: deci dupa ce ieri am facut o oala de salata de au mancat 6 insi, eu mi-am pastrat o galetusa de un kg d-aia de iaurt pt azi la birou, sa ma satur . Numai ca la noi in gospodarie se utilizeaza FRECVENT, SIMULTAN SI CONCOMITENT mai multe galetici. Ca atare azi dimineata am luat din frigider mancarea si galetica si am plecat scufita rosie la servici unde am ajuns cu greturile in nas si m-am napustit in galetica sa mananc salata, numai ca... in galetica... era mancarica de fasolica...
Pana la urma a venit vara-mea acum sa facem schimb de galetele asa ca acum sunt pe deplin fericita, in 15 minute am mancat jumate...

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput

miche, at. merge si fara livret...iti face unul nou, daca soliciti acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Multumesc pt informatii , Olga, eu lucrez intr-o firma mica in functia de baza si mai am si contracte partiale... nici vorba de contract colectiv.. O sa ma multumesc cu indemnizati de ingrijire a copilului,care o sa o iau de la stat, si.. cam atat cred ..
Si Raluca-Gabiriela sa stii ca ma doare burta cand rad.... si mi-ai provocat durere destula
cat despre sex...... am interdictie medicala...

DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Raluca,imi vine sa te intreb si pe tine : unde intra mama draga atatea fructe?E foarte bine daca poti,dar eu nu pricep si gata!
Eu abia reusesc sa mananc in timpul zilei o banana sau 2 piersici si seara 2 felii mari de pepene.

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor, ma bucur ca sunteti bine sanatoase si mai ales ca bianca a scapat de cordonas...uraaaa!!!!!! ce fetitza desteapta ai...
eu sunt obosita rau de tot, azi m-am apucat sa mai frec prin bucatarie ca de cand a fost mama pe la mine(adica vreo o luna si jumate) am sters doar asa superficial...si rau am facut fiindca acum mi-a luat jumate de zi sa iasa totul la lumina, in rest noroc ca ma ajuta sotzul cu aspiratul si alte chestii...ca eu nu ma mai pot misca si cu alex dupa mine nici atat dar nu o pot chema pe mama la mine in fiecare luna ca ma costa cat o mobilla de bucatarie noua hi hi....oricum mai am putin si vin si eu acasa in rom unde stau la 5 min de mama.
fetelor daca platesc CAS beneficiez si eu de banutzii astia de care ziceti voi pe-aici?(cei de la primarie) avand in vedere ca mai am un copil?
am inteles ca cei 6 500 000(sau 6 100 000) nu stiu exact cati sunt o sa-i luam abia dupa 60 de zile de la nasterea copilului nu?
fiindca pana atunci beneficiem de concediu de lauzie care este platit cu 85 la suta din salariu, nu?
eu ca sa nu mai platesc CAS pot sa intru si eu in prenatal in ultimele 2 luni de sarcina...adica vreau sa zic sa depun o cerere ceva la Vitan unde platesc CAS si sa aduc ceva de la dr si sa-mi dea si mie 85 la suta din salariul cu care m-am asigurat?
hai ca v-am innebunit....sper sa nu aruncati cu rosii...hi hi
cu sexul stau nasol de tot, adica eu stau bine hi hi ca de frica ce-mi este nu-mi mai vine pofta de sex...eu am avut probleme cu sangerarea aia din saptamanile 6-7-8 si am renuntat de tot inca de pe atunci. sarcina trecuta am facut prostioare cam pana cu o luna si jumatate inainte sa nasc si apoi am reluat abia dupa vreo 2-3 luni de la nasterea lui alex.
hai ca m-am mai odihnit un pic cat am stat aici si am citit ce-ati scris voi....va pup si ma duc sa-l culc pe alexut de pranz.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

fetelor, hai ca scrisesem un mesaj lungggg cand , calculatorul asta plin de virusi, s-a blocat..Asa ca scriu cateva randuri, sperand sa functioneze de data asta
Olga, sigur ai fost colega cu al meu.Il cheama Motea Sebastian si, asa cum il stiu, era cel mai nebun.Stiu sigur ca lua numai 1 la Stana la chimie!Tu esti o draguta, dar pe langa tine arat ca elefantica.Dar asta e.. ma consolez si eu.Ai fost la eco atunci?
Miche, ajutorul de nastere este scutit de impozit si se acorda in conformitate cu Contractul Colectiv.daca nu e stipulat, ti-l dau doar daca se gandesc ei, degeaba il ceri tu.la noi nu este stipulat in contract si colegei mele nu i-au dat nimic.
Monica, s-a discutat mai demult cum e cu indemnizatia de sarcina si lauzie (126 zile cu 85% din salariu) si indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani(85% din salariu mediu brut la nivel national)Concediul de ingrijire copil il poti lua numai daca ai efectuat cel putin 42 de zile din cel de sarcina si lauzie.Cu sexul stai linistita, nici eu nimic de luni bune....BBica sa fie sanatos, nu?
O seara buna sa aveti!
Andreea 27 saptamani+BBica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_du spune:

Fetelor, va multumesc, o sa-i transmit Biancai gandurile voastre bune si parerea super pe care o aveti despre ea. Sint sigura ca o sa ii placa! Eu sper sa nu imi mai faca figuri. Vineri statea cu capul in jos, ca liliecii !

Ioana si Bianca pui
in sapt 23 de la UM, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon
http://photos.yahoo.com/ioana_du

Mergi la inceput