Viata In Germania (12)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

nasol:((

fetelor, dati-mi sfaturi ca nu stiu ce sa fac!!!! Merita MBA_ul asta 4000 euroi sau nu??? Din oct pana in dec vine mama si apoi ... vad eu ce fac cu plozii daca ea nu mai poate sta. Acuma zic ca-i dau naibii de bani si fac ce-mi place, apoi iar zic ca-s prea multi...
Care sunteti mai in domeniu: CE SA FAC???? oare n-am sa stau sa ma uit la el ca prostu si sa ma intreb la ce mi-a folosit? oare nu se sperie astia si mai rau si nu ma mai angajeaza nimeni ca zice ca-s "ueberqualifiziert"? hai ziceti ceva... "egal was!"

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Cristina, eu daca as fi in locul tau as opta pentru MBA. Intr-adevar, daca stai si te gandesti 4000 euro e o suma mare dar pe de alta parte dupa ce-l termini si te angajezi iti scoti banii astia in 2 luni. Din punctul asta de vedere e o investitie care merita.
Nu stiu daca ti-ai recunoscut diploma la Ministerul Culturii, primesti una pe care scrie "Oekonomist" si nu da nimeni doi bani pe ea. Altfel esti privita insa daca ai pe langa asta o diploma de MBA de la o universitate din Germania.
Pararea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Draga Cristina,
eu am facut MBA-ul cu Open University (ma inscrisesem din Romania si l-am facut fiind aici – am platit taxe de Europa de Est) macar asta sa fie avantajul

Sa stii ca „egal was“ am sa spun, ca sunt avantaje si dezavantaje, evident si nu am ajuns nici io la o concluzie daca a fost bine ca l-am facut ori ba.
Dupa ce l-am facut ma gindeam sa.mi caut alta slujba, dar nu am facut-o, asa ca e totul fix la fel ca inainte... dar ma gindesc ca daca am facut chestia asta, o sa inteleaga lumea de aici din Germa ce studii am fara sa trebuiasca sa imi mai traduc diplome, sa fug sa fac legalizari si recunoasteri, sa bat la usi si aici si in Romania.

In plus, am auzit neshte chestii… La interviu, persoana care te angajeaza (citeodata e posibil sa te intervieveze viitorul sef) nu va fi teribil de incintata sa vada ca ai calificari mai bune ca ale ei/lui (sunt sanse sa-l dai jos de pe tron, nu? ) si atunci nu te va privi cu simpatie la interviu, ca sa zic asa. Mi s-a recomandat chiar sa las la o parte MBA-ul din CV daca nu aplic pt ce stiu io ce slujbe de management. Asa ca… de ce l-oi mai fi facut?? La naiba, poate ca se va dovedi si util mai tirziu, cine stie??? Oricum, na ja, hai sa zicem ca am si invatat o multime de lucruri interesante si m-am desteptat (ca de! E si asta un avantaj, cica ).

Dar nu as vrea zau, sa zic ca nu merita!!! Ca daca nu merita nu l-as fi facut nici io si ce m-am chinuit, mama-mama! Totusi e o investitie in tine si asta nu e niciodata rau.
Ai putea sa mergi si la anul? Poate sunt ceva mai multi studenti si daca taxa se calculeaza / numar de cursanti – poate ar fi mai bine?

te pup si succes,

CC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mersi de pareri/sfaturi. Voiam sa va zic ca m-am hotarat sa-l fac. Mama lor de parale ca si-asa nu sunt niciodata de ajuns, macar sa stiu ca am incercat. Si uite asa ma facui studenta la 7 ani de la terminarea facultatii. hihi!

PS: am vb cu d-na Steuerberaterin si a zis ca exista un cuantum anual de 927 euro pe care ii trece ca Ausbildungskosten, iar restul incearca la Werbungskosten. Deci cam jumate sigur se scoate de la impozit, ca platesc jumate anul asta, jumate anul viitor. Tot ii bun...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Buna,
Inteleapta hotarare Tinatache. Bafta si numai succese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mona,abia acum am vazut cate intrebari iti pui..eu,ca si Camelia, nu i-am sterilizat niciodata lui Marc ceva(in afara de fiertul biberoanelor,la inceput mai des si tot mai rar pana pe la 7 luni,apoi deloc,doar spalate bine cu detergent de vase.N-am avut nici o problema.
Noi am folosit de la inceput(si inca folosim) tetinele AVENT 8le gaseti la toys'r us sau comanda la farmacie)au forma sanului,se inchid ermetic (adica gaurica se lipeste de capac ,nu ca la nuk cu o mie de capacele puse pe dinauntru)Sunt mai scumpe dar fac toti banii si se gasesc si piese separat.Sunt foarte rezistente,bune si pt microunde,dimensiuni diferite,in aproape 2 ani i.am luat lui Marc doar vreo 7 si sunt mai mult decat suficiente.(separat tetinele si capacele si aripioarel care se mai ratacesc)
Lapte praf i.-am dat de pe la 4 luni,doar hipp a acceptat,pana la 8-9 luni cand a baut de vaca.
La scutece,doar Pampers si cosmetice Penaten,acum la aproape 2 ani facem diversificarea:)
Pentru colici,sab simplex,al meu nu a baut in viata lui nici un bibe cu ceai.dar e foarte bun fencheltee.Pentru patut...am avut unul din lemn pana acum vreo jumate de an,apoi l-am schimbat cu unul de voiaj,din panza si plasa si sunt super multumita ca nu mai e nici o sansa sa.l gassc cu cucuie sau sa o ia la picior cand vrea.dezavantaj...este prea jos,dar remediezi cu niscai carti groase.
mai intreaba daca mai e ceva.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Bafta iti urez si eu, Cristina, si putere de munca!

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Multa bafta Cristina!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Cristina felicitari de decizie! Tare rau imi pare ca trebuie sa platesti asa de mult, da bine ca totusi s-a mai micsorat din suma. Cum e cu casa? Mona eu am sterilizat pina la 6 luni, am avut un sterilizator comandat din baby walz(scrie reer pe el nu stiu daca e numele firmei ca nu mai am cutia, dar asa presupun), din ala normal la care se pune putin apa si se baga in priza si gata. A fost practic pentru ca am luat unul mare pt 8 bibe si le puteam lasa inauntru pina la urmatoarea folosire. Biberoane am avut de la chicco, comandate tot din baby walz, Aldo al meu a preferat tetinele de cauciuc, eu as fi vrut sa pot folosi din alea de silicon ca-s mai practice cred eu, dar asta a fost alegerea lui.Am folosit din spital si pina acum scutece pampers fara probleme, dar cosmeticele penaten nu i-au priit deloc. Cit a fost mic, dr si moasa m-au sfatuit sa pun in apa de baie numai putin ulei de migdale de la farmacie(mandelöl) si a fost ok. Apoi incet incet am introdus gelul de baie de la weleda, cumparat din farmacie. Sunt foarte multumita de el! E natural, cica facut numai din plante, nu are miros de parfum, nu a facut nici o alergie de la el. Sa ai mare grija la ceva: Aldo a avut cit a fost mic pina sa-l culc in patul ala mare de bbi, un patut mic, tip leagan. Sa ai grija, in caz de vrei sa folosesti asa ceva, ca nu cumva salteluta sa fie din burete. ca nu e confortabil deloc. Al meu transpira si nu stiam de ce pina sa-mi dau seama. Ah si inca ceva, mie mi-a folosit mult perna din aia de alaptat, am cumparat-o tot din baby wlaz, e mai buna aia umpluta cu mici pietricele nu stiu excat cum se cheama. Sarcina si nastere usoara si multa sanatate!Fetelor duminca plec in Romania pentru 3 sapt, numai eu si Aldo, tati sta acasa. Cum nu e zbor direct hamburg-bucuresti vom schimba in amsterdam. Cam am emotii sa zbor cu banditul meu mic!Vroiam sa va intreb daca cumva renteaza sa-mi fac acasa carnet de conducere intrenational la ACR, adica stiti voi cumva daca poate fi schimbat aici direct fara asa mari batai de cap? Nu ma avut timp sa dau examenul, speram ca atunci cind ma intorc. Dar cred ca mai bine nu ma complic si cel mai bine dau examenul aici.Va pupic si sa ne auzim cu bine!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdynaB spune:

Cristina,bravo...te felicit!.
Ai grija ce faci si da-i in colo de bani.Ce mai fac bebeii?astept vesti de la tine....pupice

Adyna si Selina bambina

Mergi la inceput