Viata In Germania (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

inca ceva...biberoane de sticla ori de plastic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

sterilizator nu stiu unde gasesti da o cautare pe web.de
pt colici sab simplex si ceai de fenicul. ceaiul de fenicul e bine sa-l bei si tu: stimuleaza lactatia si il fereste pe bebe de colici.
biberoane eu am si de sticla si de plastic. alea de sticla mi se par mai usor de spalat dar sunt mai grele la carat in geanta, mai greu de incalzit si incomode...daca le trinteste bebe le sparge. Alea de plastic sunt mult mai practice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Mona incerc sa-ti raspund si eu la intrebari...din ce-mi mai amintesc. :-)Deci:
-Sterilizator eu n-am folosit.Nu i-am sterilizat Teodorei niciodata biberoanele si i-a mers foarte bine.Moasa si pediatra m-au sfatuit sa nu sterilizez.
-Biberoane am avut din cele de plastic.Sunt mai usoare si mai practice
-Tetine am avut si de cauciuc si de silicon.Asta doar la inceput pentru ca Teodora a optat categoric pt cele de cauciuc.Cele de silicon erau mai tari si aveau gaura mai mare motiv pt care copilul se cam ineca cu ele.E adevarat ca cele de cauciuc se stricau mai repede,chiar daca nu le sterilizam, dar asta a fost preferinta copilului.
-Pt colici (din fericire destul de putine la noi)am avut Sab Simplex si Lefax.Se gasesc in farmacii insa eu le-am primit de la pediatra.Foarte bun e si Fencheltee.Insa Teodora nu prea l-a baut.Prefera un ceai contra colicilor pe care l-am avut din Ro.Dar nici din ala prea mult.De fapt, nici acum nu bea ceai.
-Cosmeticele pt bebe ar fi bine sa le iei doar dupa ce vezi ce anume ii prieste copilului.Teodora a facut o usoara iritatie la produsele Penaten.In schimb, s-a impacat foarte bine cu babylove de la dm.La fel si cu scutecele: nu ne-am impacat bine cu Pampers insa ne-am impacat si ne impacam bine cu babylove
Noi putem sa-ti spune ce-am folosit insa de hotarat hotaraste bebe pt multe dintre produse.:-)
Nastere usoara si bebe sanatos , iti doresc!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

buna fetelor din Germania
caruturi si patuturi de unde ati luat? si ma intereseaza mai mult zona Hamburg si Kiel ca sambata ajung si eu in Germania si am numai 4-5 ore la dispozitie pentru cumparaturi.
voi ce ati luat si la ce preturi?
multam frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

au inceput intrebarile la Monaaaa:))) Mare lucru nu mai am ce sa-ti spun, decat ca multe gasesti si la Toys R Us la magazin. Eu de acolo am luat incalzitor si sterilizator (daca ziceai cu 1 luna mai devreme ti le dadeam pe ale mele, da' tocma ce le-am dus in tara sa ocupe spatiul la mama, nu la mine). Au si pagina de net: www.toysrus.de si te duci la Babies R Us. Oricm, mai ai timp, asa ca e bine sa compari preturile, poate mai prinzi si vreo reducere ca ai sa tot ai de cumparat lucrusoare pt bebe. Ficioru' lu mama
Amoodia, incearca la Baby Walz, au si scumpeturi dar si mai ieftine. Eu de acolo am luat carutul dublu, dupa ce am cautat peste tot am ajuns la concluzia ca tot la ei e cel mai bun raport calitate/pret. www.baby-walz.de

PS: un Reisebett nu vrea nimeni? Ca al meu copil mai mare tocmai a dormit in pat normal in concediu asa ca nu mai am ce face cu 2. Il dau ieftin

am uitat sa raspund la intrebari: Lefax pt colici (e mai ieftin si mai eficietn - dar sa nu cumperi tu ca-ti da reteta gratuita); biberoane din plastic, tetine avem si de silicon si din cauciuc si merg amandoua (cand iei sticlele din plastic de regula au din cauciuc asa ca le-am incercat si a mers) - la Segmueller la Baby World sunt f ieftine; sterilizator si incalzitor am avut "no name" si au mers la 2 copii si inca mai merg la cel putin 2.
Cristina

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc mult tuturor, m-ati scos din incurcatura. In ce priveste cosmeticele pt.bebe, sunt pt.cele cat mai simple, fara prea multe ingrediente si pe cat posibil fara parfum. Dealtfel tot de tipul asta folosesc si eu.Am auzit de Sab Simplex in Ro, nu stiam ca se gaseste si aici. Cu trusoul pt.bebe am cam terminat, mai avem de achizitionat niste strampleri in plus si ustensilele.
pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Eu patutz tokma i-am luat de la Scheck-in cu 99 de euro...din ala de poate fi folosit pina la 5-6 ani. E echipat cu saltea, pernutza, cearceaf, plapumioara si pinza d-aia de pus pe deasupra antitzintzari.
Tot de acolo am mai luat o plasa antitzintzari cu 7.99 euro (la noi anti fluturi, viespi si alte alea ca tzintzari n-avem) care se prinde de tavan si are beculetze :-) (pat asemanator am vazut in Wal Mart la reduceri acum vreo 2 luni eram 69 de euro). Sab simplexul se fabrica in Germania d-aia se gaseste si aici. Fencheltee e ceaiul de fenicul (f bun pt lactatie la mama si pt colici la bebel). Si daaa Camelia are dreptate cele mai faine servetele umede is alea de la babylove! Reisebet e ala cu salteaua aproape de podea??? Cred c-ar tb sa-i cumpar Catrinei ca la Bodensee o s-o culc pe jos si avem de gand sa merem la iarna acasa si nu crez sa ma car dupa mine cu pat real :-) Desi daca e ala cu fundu la subsol eu cam am obsesii cu curentul

Mergi la inceput

Eu am vazut la Neckermann un Reisebett ca un cosulet,la vreo 29 euro, arata fain, captusit cu bumbac moale si protectie transparenta impotriva insectelor; poti sa-l asezi pe un pat pt.adulti eventual;poate fi folosit-zic ei-pt.un bebe pana la 9 luni.Ma gandesc sa iau si eu unuldin asta, e si f.usor de transportat, interiorul e detasabil si se poate spala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

cum era cu statul in spatiul Schengen? Nu are voie sa stea mai mult de 3 luni consecutiv sau e vb de an calendaristic? Adica daca mama vine si sta oct+nov+dec mai poate sta si ian+febr+martie?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by tinatache

cum era cu statul in spatiul Schengen? Nu are voie sa stea mai mult de 3 luni consecutiv sau e vb de an calendaristic? Adica daca mama vine si sta oct+nov+dec mai poate sta si ian+febr+martie?

Cristina

Nuuuuuuuuu,asta e problema:((Nu are voie sa stea 6 luni consecutiv.
Pupi!

Alina

Mergi la inceput