Viata In Germania (12)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Vikinga,i-am facut si eu sotului meu un carnet de conducere international la ACR.Sunt doar bani aruncati pt ca nu are nici o valabilitate.Asta mi-au spus-o si cei de la ACR. De fapt, scrie foarte clar pe el:carnetul isi pierde valabilitatea in tara in care titularul si-a stabilit domiciliul sau resedinta.Totusi, eu l-am facut la indemnul celor de la ACR pe motiv ca "e mai mult decat nimic".Din fericire, n-am avut nevoie niciodata de el ca la scurta vreme sotul meu s-a inscris la examen.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

pentru LILI,

a fost blocat telefonul mobil,nu am putut raspunde.m-am intalnit cu sotul tau la Oradea.se rezolva problema prin Consulatul de la Sibiu.
am obtinut aprobare si pentru mama ta ,va trebui sa tina cont de recomandarea medicului.ne intalnim la aeroport.vezi ,nu pot sa stau mult,trebuie sa ajung la firma repede,asa ca te rog sa ma astepti in aerogara la locul stiut.am o mascota frumoasa pentru fetita voastra.mai vreti ceva?
sper sa citesti mesajul,te mai sun joi inainte de plecare.
va pup pe toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

Mesajele,am luat la cunostinta.Am "gustat"si glumele.
Nu am nimic cu nimeni,singura vina este sinceritatea mea,dorinta de a afla ce parere au unii in anumite probleme si mai ales parerea celor care traiesc in alte tari ,in afara de cei pe care ii cunosc.
imi pare rau de cuvintele"tari" dar nu au fost ca ale unora adresate mie ex."sa te futzi"!!!s.a.m.d.(hartia igienica)
totul este trecut.
concluzia mea ,este greu sa discuti cu cineva ,din cercul vostru despre un anumit lucru ,atunci cand acel cineva asteapta un raspuns mieros care obligat sa-i placa.
am raspuns dupa cum am primit mesajele.
nu am obligat pe nimeni si nu am cerut sa-mi raspunda o anumita persoana.
fiecare persoana are dreptul la o opinie si la replica,iar acestea nu trebuie sa supere pe nimeni,asa cum nici eu nu ma supar pe altii;se supara cei care nu inteleg,sunt neimpliniti sau ii supara adevarul, sau situatia in care se gasesc.
sunt bucuros ca am avut ocazia sa aflu cateva pareri, pro si contra in cadrul subiectului "Germania 12 ".
va salut pe toti din acest "subiect".cand o sa am nevoie am sa va cer sprijinul.pentru mine subiectul este inchis.voi comunica cu persoanele cunoscute si cu persoanele care nu tind spre provocare in sensul rau.
va doresc toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

tinatache, daca mai tin bine minte tu parca erai cea interesata de capitolul cumpararea unei locuinte. Eu am gasit azi in revista Laura un articol despre asta, s-ar putea ca articolul sa nu fie cine stie ce daca tu esti bine documentata, totusi mi s-a parut interesant ca scrie cat poti primi ca Eingenheimzulage in functie de nr. de copii si starea civila si mai au si o lista cu cele mai avantajoase "firme" care ofera credite imobiliare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Vikinga,
multumesc mult pt.recomandari,ca dealtfel tuturor celorlalte mamici!Drum bun iti doresc si sedere placuta in Ro, cand revii, astept detalii despre zborul cu avionul, cum te-ai descurcat cu Bb, in primavara anului viitor voi zbura si eu singura cu BB si sa stiu la ce sa m-astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

multumesc de felicitari! deocamdata am renuntat la ideea de a cumpara o locuinta din cauza de bani si timp. Ca sa fii sigur ca ai luat ceva ca lumea iti tb timp sa umbli sa vezi multe oferte in locuri diferite. Iar de bani nu mai zic... poate dupa ce termin am sa-mi gasesc si eu un job si atunci o sa fie mai bine.
osolita, mersi mult de articol . In timp asa ne-am cam pus la punct, zic eu, cu ce primesti si ce nu, doar listele cu cele mai avantajoase banci tb sa fie actualizata in momentul cand aplici pt un credit. Oricum, conditiile impuse de regula scot de pe lista multe banci. Iar Eigenheimzulage iar vor astia s-o mai micsoreze, om vedea ce-o mai fi cand o mai fi cazul.
Copiii sunt bine, ne chinuim cu mersul la toaleta la unul si cu mersul in 4 labe la celalalt. De fapt el merge si are o viteza fantastica, asta e chinul :)) Dar sunt sanatosi si asta e cel mai important.
Acuma caut o solutie pt perioada ian-martie, ca am 3 luni descoperite, in care mama nu poate sta aici. Incep campania de inscris la crese dar pana in sept. anul viitor n-am nici o sansa. In martie Andra va merge la gradinita... cred, inca nu stim sigur.
o zi buna tuturor!

INTREBARE: ce tb sa fac acuma la Arbeitsamt ca sa-mi dea Arbeitsgenehmigung? ca tocmai mi-a schimbat sotul viza si acuma urmeaza partea a doua. Danke!
Cristina

Mergi la inceput

Cristina, eu am primit Arbeitsgenehmigung anul trecut in martie.Cel unbefristet, caci inainte lucrasem la o firma ce a aplicat insasi pt.permisul meu de munca, dar dupa ce mi-am incheiat activitatea acolo, am putut cere pe cel definitiv.Mie aici in Frankfurt mi-au cerut in primul rand Aufenthaltsbescheinigungen de la primariile fiecarei localitati unde am domiciliat, egal cat de mult timp.Daca n-ati schimbat domiciliul, nu vei avea nevoie decat de un singur Aufenthaltsbescheinigung. Noi am schimbat de vreo trei ori domiciliul pana sa ne stabilim in Frankfurt, deci am dus trei Bescheinigungen din astea.Initial am locuit in Hamburg, sa vezi cat m-am dat peste cap sa obtin hartia prin posta, caci se plateste, in final am primit-o, dar numai dupa ce le-am trimis o scrisoare alora de la primarie cu Rückschein, ca am nevoie urgent de hartia asta.Hartiile astea atesta faptul ca ai locuit neintrerupt in Germania minim 2 ani, sa poti cere permisul de munca.Apoi, certificatul de casatorie si pasaportul, nu mai stiu daca si al sotului...tu informeaza-te insa in prealabil la Arbeitsamt-ul vostru, poate ai noroc si nu-ti cer Bescheinigung asta,Beamtii astia din Frankfurt mi-au parut destul de tafnosi
bine c-am scapat de ei.Mult succes!
Mona28 saptamani

Mergi la inceput

Fetelor, saptamana asta m-apuc de cursurile prenatale.Voi le-ati urmat si daca da, ce parere aveti, merita facute? Eu m-am decis pt.Buerger Hospital (cine e din Frankfurt poate cunoaste)la recomandarea medicului meu, se tin o data pe saptamana timp de zece saptamani.Deci astept lamuriri.Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Mona eu am facut la amandoi copii cursurile prenatale impreuna cu sotul si le-am gasit utile chiar si Rückbildungsgimnastik de dupa nastere, merita amandoua facute. Chiar si a doua oara, desi am ajuns la cezariana in ultima clipa, tot nu mi-a parut rau ca am facut cursul. Se face si putina gimnastica pt gravide, vezi salile de nastere din spital, si multe altele fff. util, fa-l cu incredere. De zburat cu avionul eu am zburat cu Patrick la 11 luni, o zgitie de copil care nu sta un moment intr-un loc si tot nu au fost probleme. Cu Vivien am zburat acum o luna cu Airberlin ne-au dat si patut (gratuit) pe timpul zborului, a fost si mai bine, a dormit tot timpul.
narcisa x
http://community.webshots.com/user/dohmann101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Am si eu o intrebare...
Pt.cineva care a terminat facultatea in Ro ce sanse sunt sau mai precis cum se procedeaza pt.obtinerea unei burse de studiu in Germania(indiferent de profil).
Multumesc mult-mult!!!

Mergi la inceput